Gönderen Konu: Toyota Yaris 1.33 motor yağ yakma sorunu  (Okunma sayısı 231 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
Toyota Yaris 1.33 motor yağ yakma sorunu
« : Nisan 07, 2025, 17:03:15 »
Merhaba,

Geçtiğimiz dönemlerde 1.33 motor toyota yaris satın aldım. Aracım 135 bin kilometre civarlarında. Bir süredir arabanın yağ eksiltmesiyle boğuşuyorum. Satın alırken ustama gösterdim ve motorunda sorun yok dedi ve satın aldım. Ancak aracım yaklaşık 1000 km de 1 lt yağ eksiltiyor aşağı yukarı. Forumlarda çeşitli yazılar okudum ancak net bir cevaba varamadım. Kalın yağa geçmek bir çözüm mü yoksa ileride daha büyük sorunlara yol açar mı? Şu an castrol 5w30 kullanıyorum. Arabanın performansında vs bir sorun yok. Ancak yağ eksiltmesi canımı sıkıyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Hayırlı forumlar.

Toyota Club Türkiye

Toyota Yaris 1.33 motor yağ yakma sorunu
« : Nisan 07, 2025, 17:03:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 53350
  • Model Yılı: '16
  • 211 kere teşekkür etti
  • 1280 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Yaris 1.33 motor yağ yakma sorunu
« Yanıtla #1 : Nisan 07, 2025, 21:32:37 »
Castrol 5w/30 da yağ eksiltme olabileceği daha önce bu forumda yazıldı,motor iç temizliği ile örneğin Mobil 1 ESP 5w/30 a geçiş yapın,2 dönem kullanın,aynı sorun devam ederse 5W/40 yağa geçersiniz kontrolü elden bırakmayarak , daha sonra aracı ister talibine devreder veya motorun kademe kademe veya motorun toptan  yapımı yoluna gidersiniz.
Tokay Ceritoğlu