Gönderen Konu: 2015 makyajlı auris bilgi alma  (Okunma sayısı 262 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
2015 makyajlı auris bilgi alma
« : Nisan 03, 2025, 23:53:19 »
Merhaba aracımı kasım 2024 te aldım. Çok da memnunum. İlk defa Toyota sahibi oldum bu yüzden bazı tespitlerim noktasında sizden yardım talep ediyorum.
1. Belki aracın tek sevmediğim noktası farları. Mercekli far fakat çok kötü. Işık yetersiz selektör desen hiçbir farkı olmuyor. Araştırdım sanırım bu konuda benzer şikayetler var. Bu far olayını nasıl düzeltebilirim. Ampul değişmekle düzelecekse bunu yasal sınırları aşmadan usulünce yapmak isterim.

2. Araçla çok düşük hızlarla ilerlerken devir 900-1000 bandında kalıyor. Bu noktada gaza bastığımda ilk hareket anında anlık bir kasılma tık şeklinde minik bir ses hissediyorum. Şanzımanın karakteristiği mi böyle yoksa bir sorun mu var da anlamıyorum bilgi verirseniz çok sevinirim.

3. Çok dik yokuşlarda geri gitmek istediğimde ilk hareket anında tık  sesi geliyor. Bu açıkçası aks sesi gibi geldi bana. Çünkü eski arabamın sağ dış aksı bozuktu onda tıkır tıkır baya bu sesi duyardım. Bunda ise sadece çok dik yokuşta ve geri giderken harekete başlama anında oluyor. Bunla ilgili ne yapmam gerekir?

4. Çok düşük hızlarda (5-10 km) camı açınca bşr ıslık sesi duyuyorum. Disk veya balatadan şüphelendim ama yetkili sercis bakımda kontol ettiğinde disk ve balatanın durumunun iyi olduğunu sadece balatanın yan sanayi olduğunu belirtmişti.

Son olarak da aracı iyi yorumlayabilmeniz adına durumunu anlatayım. 86 binde. En son bakımları 2024 aralıkta 79 bindeyken yetkili serviste yapıldı motor yağı filtreleri şanzıman yağı hidrolik yağı değişti.

Şimdiden yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

2015 makyajlı auris bilgi alma
« : Nisan 03, 2025, 23:53:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 53350
  • Model Yılı: '16
  • 211 kere teşekkür etti
  • 1271 kere teşekkür edildi
Ynt: 2015 makyajlı auris bilgi alma
« Yanıtla #1 : Nisan 04, 2025, 13:15:08 »
Far konusunda photon mileston vs gibi öneriler olur ancak geçen haftalarda fabrika çıkışı haricinde led far takılamaz,yüklü bir ceza yazılacak diye haberler çıktı,bizim Avensis'te de farlar yetersiz ama şu yönetmelik nelere izin verecek veya vermeyecek izleyelim.Ön takımı,şanzıman ve motor takozlarını tık sesi yönünden kontrol ettirin başka masraf yapmanıza gerek yok.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Ynt: 2015 makyajlı auris bilgi alma
« Yanıtla #2 : Nisan 04, 2025, 20:18:16 »
Sagolun teşekkür ederim. Far konusunda dediğiniz markayı araştıracagım ama belirttiğiniz gibi ne doğru ne yanlış standartı nedir hiçbirşey belli değil o yüzden şuan beklemedeyim. Dediğiniz gibi bir takoz ön takım kontrolü yapırıcam. Önceki aracımla sanayiden çıkamadığım için psikolojik de olabilir diyorum bazen