Merhabalar. Çok sevdiğim arabam Auris’imi satıp , 0 km 2025 model Corolla Vision Plus aldım. Eski aracımda bulunan 70 mai pro araç kameramı yeni aracıma takmak istiyorum.
Kamera input değeri 5V 3A
Eski aracımda kamera kablosunu kutu içinden çıkan 70mainin orijinal çakmaklığına, çakmaklığı da haricen aldığım çakmaklık girişine bağlamıştım. Böylece orijinal kablosunu kesmeden çakmaklık girişinden çıkan artı ucu sigortaya (CIG yazan sigorta 15A) ve eksi ucunu da boyanmamış bir şaseye bağlayarak hallediyordum. Yani kameramda 2 uç var. Yeni modeller gibi park modülü yok.
Amacım kontak kapalı iken akım olmayan, kontağı açınca akım gelen bir sigortadan fuse tap ile güç alıp işimi halletmek. İnternette ve forumda okuduğum kadarıyla bizim arabaların çakmaklık sigortası P/OUTLET NO.1 (15A) yazan sigortaymış. Ancak bendeki bu sigortada kontak kapalı iken akım var. Sanırım 2025 modellerde çakmaklık girişi bu değil. Çünkü kontak kapalı iken araçtaki çakmaklık girişi ile telefon şarj etmiyor, ancak kontağı açınca şarj yapıyor. Bu sebeple bu sigortanın çakmaklık sigortası olmadığı sanıyorum.
Aşağıya sigorta kutusunun şemasını bırakıyorum. Kenarlarına mavi ile işaretlediğim sigortalarda kontak kapalı iken akım olduğundan onlardan zaten alamam. İşaret bulunmayanların arasından birini seçmem lazım. Bana en mantıklı USB NO.1 (7,5A) geldi. Ne olduğunu bilmiyorum açıkçası. Belki çakmaklık sigortası bu olabilir diye düşünüyorum.
Arabanın çakmaklık sigortasını nasıl bulabilirim?
Resimdeki işaret olmayan sigortalardan arabaya sıkıntı çıkarmayacak şekilde hangisini seçmeliyim?
En iyi ihtimalle USB NO.1 (7,5A) sigortaya taksam, kamera da 3A çekse, geriye kalan amper değeri araba için bana biraz yetersiz gibi geldi.
Açıklayıcı olması için biraz uzun oldu, kusura bakmayın. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
https://resmim.net/cdn/2025/03/14/Ngbr3k.jpg