Gönderen Konu: P den R ye sert geçiş  (Okunma sayısı 191 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '23
  • 105 kere teşekkür etti
P den R ye sert geçiş
« : Mart 13, 2025, 09:36:20 »
Merhaba. 2023 Model Corolla Sedanım var ve 13 binde. P den R ye geçerken zor geçiyor ama diğer geçişlerde sıkıtı yok (ör:R den Nye ). Aracı park ederken önce N yealıp elfrenini çekip ayağımı frenden kaldırıp sonra P konumuna alıyorum. Teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

P den R ye sert geçiş
« : Mart 13, 2025, 09:36:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '19
  • 157 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
Ynt: P den R ye sert geçiş
« Yanıtla #1 : Mart 13, 2025, 19:29:24 »
Merhaba, parka alırken yapmış olduğunuz uygulamada bir hata var.  Vites, N konumundayken el frenini çekip ayağımızı frenden kaldırıp tekrar frene basıp P konumuna alıyoruz. Eğer sizin dediğiniz gibi frene basmadan P konumuna alıyorsanız, bundan kaynaklanıyor olabilir.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '23
  • 105 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 14, 2025, 09:39:39 »
Merhaba, parka alırken yapmış olduğunuz uygulamada bir hata var.  Vites, N konumundayken el frenini çekip ayağımızı frenden kaldırıp tekrar frene basıp P konumuna alıyoruz. Eğer sizin dediğiniz gibi frene basmadan P konumuna alıyorsanız, bundan kaynaklanıyor olabilir.

Aslında böyle yapıyorum ama yukarıya eksik yazmışım. Başka ne sebebi ve ya sebepleri olabilir araç daha düşük kilometrede bana garip geldi. Belkide çok büyük birşey değil ama sanki bana orada bir dişli var ve onu hafif sıyırıyor hissi veriyor bu Pden Rye geçiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Calm down. The king is back
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 132000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 14, 2025, 11:57:22 »
ben bu geçişi bir çok araçta hissediyorum. sanırım P (park) farklı bir mod, farklı bir dişliye gidiyor. sonuçta R den N ye, N den D ye, D den neye hepsi kolaylıkla geçiyor. hatta araç tam durmamışken dahi geçirilibiliyor (sağlıklı değil ama geçiyor) Fakat P farklı. R N D vites, P ise el freni gibi birşey oluyor. Çok hafif bir sertlik hissetmemiz normal bence.
Toyota Avensis 2011 Elegant Extra Multidrive-S

Turbonun kesildiği 4.000 devirden sonra bizim atmosferik hayatımız başlar.