Anket

Ön sağ tekerden sağa virajlı yollarda gelen uğultu

Çözüm
0 (0%)
Varsa Servis Usta
0 (0%)

Toplam Oy Verenler: 0

Gönderen Konu: e180 kasa 2016 model 31.12.2016 trafik çıkışlı araç Ön tekerden gelen UĞULTU  (Okunma sayısı 1030 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Atatürk Vatandır. Prof.Dr.Haydar BAŞ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '23
  • 5 kere teşekkür etti
Herkese Merhabalar 1999 yılından beri Corollacıyım ve corolladan Vazgeçemiyorum. 6.ncı olarak satın aldığım 31.12.2016 çıkışlı 2016 model d4 1,4 dizel otomatik İLK DİZEL corolla araç sahibiyim. Hep Benzinli Kullandım ancak böyle sorun yaşamadım.  Şuanda 135bin km yi geçtim Debriyaş Baskı balata 113bin km de değiştim. 10 bin dolmadan Yağ bakımlarını eksiksiz yapmaktayım Yazlık Kışlık Lastikleri dönemsel kullanan biri olduğumdan lastik değişim öncesi Alt takımlara yılda 2 kez kesin baktırıyorum.  Bu aracımı 2022 Nisan 26 da Aldığım zaman 101000 km idi. Uğultu sesi İlk Uzun yola çıktığım zaman fark ettim. Şehir içinde fark edilmiyor.  Özellikle 80 km yi geçtikten sonra seyir halinde yol giderken hafif sağa direksiyonu kırmada duyulan uğultulu ses direksiyondan da hissettirmekte bu ses.  Şerit değiştirirken yol sağa virajlı iken NET OLARAK FARK EDİLİYOR DÜZ GİDERKEN veya YOL SOLA VİRAJLI İKEN OLSUN SOLA KIRMALARDA KESİNLİKLE SES YOK  Asfalt güzelleştikçe sesi duymanız o kadar artmaktadır. Uğultu sesi önden olmakta, sanırım tekerlerden birinden . bana göre sağ başkasına göre sol ön tekerden gelen Çok Uğultulu süreklilik içinde bir ses çıkıyor. Kimi usta Bilye derken kimi Disk dedi 8 Yıl toyota servisinde çalışan ASIM Usta da bilye dedi. Ustam değişelim dedim Gerek yok Orijinal daha iyi değişsen de tekrar yapar dedi kaldım öyle ortada. Anlaşılan net çözüm yok Buna benzer Başına gelen var mı Varsa çözüm nedir. Rica etsem yardımcı olabilirmisiniz.
İnsan Gönüldür Gönül....Prof.Dr.Haydar BAŞ

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 53350
  • Model Yılı: '16
  • 208 kere teşekkür etti
  • 1262 kere teşekkür edildi
Bahsettiğiniz ses rulman sesine benziyor,ustanın biri de değişelim ama tekrar yapar demiş,pek anlamlı değil,daha önce değişmediyse rulman 135 bin km gitmiş,orijinal takılırsa o da o kadar gidecektir,disk neden uğultu yapsın ? eğer bilya dağılır ve kitlerse aksı bile koparabilir bu nedenle hiç olmazsa ön iki tekerin değişimlerini hemen yaptırın derim.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2280 kere teşekkür edildi
İlk önce ustanızı değiştirin ne demek orjinali daha iyi üzerinde ki rulmandan sadece bir tane o araca özelmi üretilmiş,gerçek Toyota ustası bulun ve hangi taraf sorunluysa (ön düzen ustası söyler) o tarafın parçasını yetkili servisten alın dışarda değiştirin.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 247 kere teşekkür etti
  • 687 kere teşekkür edildi
Asım usta haklı ama şikayetiniz de var. Bence durum iyiye gitmez. Rulman ses yapıyorsa değiştirmelisiniz. Orjinali bulunursa çok iyi olur fakat diğer markalardan sadece en en iyisi alınmalı.

Aks bakan oldu mu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 5 kere teşekkür etti
Öncelikle teşekür ederim Kardeşim,  Malum Orijinal Ürünler servislerde de dışarıda bulunsa da aşırı pahalı, Asım Usta temiz çıkma yok gibi dedi bulmak çok zor dedi Bende AKS olup olmadığını sormuştum daha evvel Kardeşimin aks arızasından bilgim olduğundan ancak Ustam yok dedi aks değil dedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 53350
  • Model Yılı: '16
  • 208 kere teşekkür etti
  • 1262 kere teşekkür edildi
Bilmem hala var mı? skf marka rulmanlar genelde başarılıdır,Toyota'nın orijinal önerdiği ürün yoksa ve bir de çok pahalı ise ors marka olabilir(ortadoğu rulman sanayi) Ankara 'da fabrikası var,ihracaat yapıyordu,bizde peugeot 206 varken resmi serviste ors takıldı hatta üzerindeki de ors idi,neden pahalı diye sorduğumda,ihraç ediliyor Avrupa'ya sonra biz yabancı mal gibi ithal ediyoruz,peugeot direk olarak almıyor demişlerdi,fabrika hala yaşıyorsa o üründe olabilir,yine en kötü yeni ürün 60-70 bin km gider,şimdiki halden daha garantili olacaktır.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 5 kere teşekkür etti
İlgi ve cevaplarınız için teşekkür ederim. İnternetten baktım atf vardı bir de veka sizin yazdığınız skf ve ors için corollaya uyan benzer ürün bulamadım Genelde Fabrika makişna vb rulmanları vardı 

Mesaj Birleştirildi: Ekim 17, 2023, 15:52:42
Elazığ'da Usta zaten yok buna kesin net olarak diyebilirim Toyota Motor beyin vb den anlayan Asım Ustadan iyisi de yoktur Alt takım belki iyi olmayabilir Benim bildiğim Usta yok Servis malum çok pahalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
Rulmanın çıkması olmaz zaten,tavsiye edende işten anlamıyor demektir,ben Toyotaya sarf malzemesini hiç dışarıdan almadım aks vs gibi gerçekten uçurum fark olan ürünleri sanayiden aldım gerisinin hepsi (buji vs) hepsi servisten aldım,zaten muadil ürün 100 TL ise orjınal servis malıda 150 , 170 TL gibi rakamlara oluyordu ayrıca servislerde bazı ürünlerde (çok satılmayan) bahar ,kış kampanyaları oluyor şansınızı deneyin.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 5 kere teşekkür etti
Rulmanın çıkması olmaz zaten,tavsiye edende işten anlamıyor demektir,ben Toyotaya sarf malzemesini hiç dışarıdan almadım aks vs gibi gerçekten uçurum fark olan ürünleri sanayiden aldım gerisinin hepsi (buji vs) hepsi servisten aldım,zaten muadil ürün 100 TL ise orjınal servis malıda 150 , 170 TL gibi rakamlara oluyordu ayrıca servislerde bazı ürünlerde (çok satılmayan) bahar ,kış kampanyaları oluyor şansınızı deneyin.

Son kararımı verdim Aracı Servise götürüp arıza tespiti talep edeceğim ona göre net arıza ne ise ona göre fşyatlara bakacağım uçurum yoksa servisten alıp dışarda taktıracağım varsa dışarıdan alıp taktıracağım başka yolkda yok sanırım Siz dahil tüm cevap veren ilgi gösterip bilgi veren zaman ayıran tüm herkese çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
Son kararımı verdim Aracı Servise götürüp arıza tespiti talep edeceğim ona göre net arıza ne ise ona göre fşyatlara bakacağım uçurum yoksa servisten alıp dışarda taktıracağım varsa dışarıdan alıp taktıracağım başka yolkda yok sanırım Siz dahil tüm cevap veren ilgi gösterip bilgi veren zaman ayıran tüm herkese çok teşekkür ederim.
Servise sırf arıza tespiti için işçilik ödemeyin astarı yüzünden pahalıya gelir, dışarıda herhangi bir ön düzenciye gidin seyyar balans makinası ile tekerleri çevirir hangi tarafın arızalı olduğunu söyler ona göre servisten gitmeden telefonda şasi numarası ile fiyat sorar öğrenirsiniz arada uçurum yoksa servisten parçayı alıp dışarıda değişim yaptırırsınız,değişim esnasında dikkat etmeniz gereken bilyayı çıkarırken ve  çakarken çekiç lokma ile değil pres ile oturtması gerek,eğer ustanın presi yoksa tornacı ya götürün o çıkarır yeniyi yerine preste oturtur,diğer türlü yeni rulmanda bozulur.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 5 kere teşekkür etti
Servise sırf arıza tespiti için işçilik ödemeyin astarı yüzünden pahalıya gelir, dışarıda herhangi bir ön düzenciye gidin seyyar balans makinası ile tekerleri çevirir hangi tarafın arızalı olduğunu söyler ona göre servisten gitmeden telefonda şasi numarası ile fiyat sorar öğrenirsiniz arada uçurum yoksa servisten parçayı alıp dışarıda değişim yaptırırsınız,değişim esnasında dikkat etmeniz gereken bilyayı çıkarırken ve  çakarken çekiç lokma ile değil pres ile oturtması gerek,eğer ustanın presi yoksa tornacı ya götürün o çıkarır yeniyi yerine preste oturtur,diğer türlü yeni rulmanda bozulur.

Sorunu çözemeyince bende aracı bayiye sattım bayi ikinci elinden 2021 corolla aldım dream paket onunda altı fazla sürtünce ve LPG Sorunu hiç bitmeyince ve lpgcinin çözüm bulamayan Kendi Taktığı lpg sistemine  eklenince satıp 2023 sıfır ayarı 4800 km flame x pack paketinden aldım. Bu yeni araç çekiş viraj performans gerçekten çok iyi. Aracım kış vaktinde alttan gelen takır tukur sesler vermeye başladı sonrasında vites d iken durmalarda titremelerde eklendi Yetmedi Araç iç malzeme sesleri de artmaktadır. Daha evvel 3 kez sıfır alıp 30-38-45 bin km de sattığım DAHA SERT KULLANMAMA Rağmen hiç bir corollada bunları yaşamadım. Bu sebeple bu aracımı da satacağım artık yerine Honda - ford yada skoda bakabilirim ancak karar vermedim Corolla Suv da olabilir belki ama net karar veremedim henüz. Burada destek olan Tüm emeği geçen ilgilenen arkadaşlara çok teşekkürlerimi sunarım. Sağolun varolun....İyi ki varsınız

Mesaj Birleştirildi: Mart 10, 2025, 21:46:13
Bahsettiğiniz ses rulman sesine benziyor,ustanın biri de değişelim ama tekrar yapar demiş,pek anlamlı değil,daha önce değişmediyse rulman 135 bin km gitmiş,orijinal takılırsa o da o kadar gidecektir,disk neden uğultu yapsın ? eğer bilya dağılır ve kitlerse aksı bile koparabilir bu nedenle hiç olmazsa ön iki tekerin değişimlerini hemen yaptırın derim.
İlginiz için Çok teşekkür ederim