Anket

2. el otomobil alırken...

Garantisinin devam etmesi benim için belirleyici olur.
Garantisinin devam etmesi benim için belirleyici olmaz.
Normalde garantisinin devam etmesi belirleyici olmaz ama hibrid araç alırken garantili araç tercih ederim.

Gönderen Konu: Garanti Extra ile garanti uzatımı yaptırmalı mıyım? (Anketli )  (Okunma sayısı 2258 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 398 kere teşekkür edildi
Selamlar,

Aracım garantisi bu ay sonu bitiyor. Toyota'dan mesaj geldi, kampanya varmış 890TL'ye 2 yıl garanti extra sunuyorlar. Aslına bana kalsa çok yaptırma taraftarı değilim ancak muhtemelen 2 yıl içinde bu aracı satar değiştiririm. Satarken "garantisi devam ediyor" diye satmak avantaj sağlar mı sizce ne dersiniz? İnsanlar hibrid araçlara biraz mesafeliler, her ne kadar piller 10 yıl garantili olsa da genel garantisi de devam ediyor demek biraz daha güven verir gibi düşünüyorum ne dersiniz ?

Yoksa bu aracı alan adam zaten hibrid'i biliyodur, gerek yok mu dersiniz ? :)
2017 C-HR Hybrid Diamond

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '15
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
Ynt: Garanti Extra ile garanti uzatımı yaptırmalı mıyım?
« Yanıtla #1 : Ocak 04, 2021, 13:32:43 »
Ben yaptırdım , sonradan öğrendim ki normal garanti gibi değilmiş kapsamı , sadece çok temel parçaları içeriyormuş. İyi kazık yemişim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 14 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 04, 2021, 13:54:22 »
Selamlar, önceki aracım için hevesle 2 yıl uzatmıştım. Garanti adı altında yapılan işlem aslında sigorta. Yanılmıyorsam 4bin tl ye kadar oluşabilecek motor aksamı arızalarında onarım ve parça giderleri sigortadan karşılanarak kullanıcıya maliyet oluşturulmaması üzerine kuruluydu. Yaptırıp içeriğini okuduğumda bende de kazıklanma hissiyatı olmuştu:) Aracı satarken malum site ilanına, uzatılmış garanti ibaresini eklemiştim ama aracın satışını belirleyen ana sebep bence fiyattır. Uzatılmış garantinin araç satışında etkisi olmadığı düşüncesindeyim. Bence boşa masraf; aracınızın bakımlarını zamanında yaptırıyorsanız olağan dışı bir durum olmadıkça aracınız bozulmayacaktır.
2007 AURİS 1.6 MANUEL, 2013 AURİS 1.4 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 OTOMATİK, 2012 AURİS 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA OTOMATİK.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '19
  • 14 kere teşekkür etti
  • 88 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 04, 2021, 14:08:33 »
aslında sattıkları garanti değil, ücretsiz onarım.
Garanti sırf ücretsiz onarımı kapsamaz. Daha geniş kapsamlıdır. Aynı arıza tekrarlanırsa yenisi ile değiştirilir ya da ücret iadesi yapılır. Garanti süresince ikame tahsis edilir. Onarım süresi sınırı vardır.

Garanti adı altında ücretsiz onarım pazarlıyorlar yani bir nevi dolandırıcılık. dikkatli olun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 53350
  • Model Yılı: '16
  • 211 kere teşekkür etti
  • 1275 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 04, 2021, 15:04:25 »
Size önerilen hiç bir şeyi kabul etmeyin yaptırmayın,bunlar satış taktikleri,seramik kaplama,boya koruma,motor koruma ,uzatılmış garanti vs gibi;sonuçta başları sıkışınca kullanıcı hatası deyip işin içinden çıkarlar,tüm firmalar böyle artık ..opel astranın kapısını 4 ayda avrupadan getirdiler,aracımız 4 aydır yatıyordu bu günlerde teslim alacağız,ne araç verdiler güya firma verebilirmiş ne de başka çözüm buldular,şimdi utanmadan boya koruma yaptırsanız diye akıl veriyorlar,tabii gereken cevabı lisan-ı münasiple verdik.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 04, 2021, 17:01:04 »
Herkese teşekkürler yorumları için, garanti extranın tam anlamıyla bir garanti olmadığının farkındayım. Dediğim gibi ben de yaptırma taraftarı değilim.
Ancak aracın hibrid olması ve kullanıcıların hibride mesafeli olması sebebiyle garantisi devam ediyor demek avantaj sağlar mı diye düşündüm..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2890 kere teşekkür etti
  • 3252 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 04, 2021, 17:20:03 »
Aslında sorunuz çok makul Fehmi Bey. Bu soruyu anket açarak da sorabilirsiniz.
Genel olarak tüketici hakları konusunda (sadece yasal düzenlemeler değil, uygulamalar da) atılması gereken önemli adımlar var. Bunun için toplumsal bilgi ve birliktelik gerekli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 04, 2021, 18:21:16 »
Aslında sorunuz çok makul Fehmi Bey. Bu soruyu anket açarak da sorabilirsiniz.
Genel olarak tüketici hakları konusunda (sadece yasal düzenlemeler değil, uygulamalar da) atılması gereken önemli adımlar var. Bunun için toplumsal bilgi ve birliktelik gerekli.

Teşekkürler.. Anketi ekledim, bakalım ne gibi bir sonuç çıkacak.. :)
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
Hocam ankette sorulan ile sizin konuda öğrenmek istediğiniz cevap biraz farklı olmuş sanki. Sadece ankete göre konuşursam yeni bir otomobil alıyorsam garantiyi göz önünde bulundururum. Ama garanti extra ile normal garanti arasında dağlar kadar fark var. Toyota'nın garanti extra adı altında verdiği garanti çok kısıtlı yerleri kapsıyor diye biliyorum. Bu yüzden ben garanti extraya para vermenizi önermezdim çok fazla. Satılırken artı sağlar mı? Kesinlikle sağlar, ama gereksiz bir hizmet bana kalırsa.
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1385 kere teşekkür etti
  • 894 kere teşekkür edildi
Merhaba,
Garanti extra yı yaptırıp yararlanmış biri olarak yazıyorum eğer verilecek ücret sizi sarsmayacak ise kesinlikle yaptırın.
Garanti extra servis insiyatifi ile yapılan sigortadan parça ve işçilik karşılıyor.Ben garanti extra sayesinde aracın iki farını ve direksiyon milini tamamen ücretsiz değiştirdim.
Sokağa atılacak bir para gibi gözükebilir ancak garanti uzmanı ile karşılıklı oturup neyi nasıl kapsıyor konuşup kararınızı verin derim.
Ben garanti extra ve sonrasında 2 yıl daha mekanik garanti yaptırdım araca.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Model Yılı: '20
  • 173 kere teşekkür etti
  • 195 kere teşekkür edildi
Alacak kişi o garantinin tam garanti olmadığını biliyorsa? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2110 kere teşekkür etti
  • 3152 kere teşekkür edildi
Bunun yerine pil garantisinin yapılması daha önemli bence abi. Yıllık 200€ muydu neydi bir aralar.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
Bunun yerine pil garantisinin yapılması daha önemli bence abi. Yıllık 200€ muydu neydi bir aralar.

Piller 10 yıl garantili zaten diye biliyorum.. :nija:

Mesaj Birleştirildi: Ocak 05, 2021, 10:23:17
Bir çok kişi kısıtlı olduğundan bahsetmiş ancak çok da kısıtlı bir garanti değil gördüğüm kadarıyla.. Koltuk döşeme, direksiyon simidi vs gib parçalar garanti kapsamına dahil edilmiyor ancak bunun dışında aşağıdaki parçalar garanti extra kapsamında..

Motor grubu
Düz/Otomatik şanzıman grubu
Aks ve güç dağıtım grubu
Aktarma grubu
Direksiyon grubu
Fren grubu
Yakıt sistemi grubu
Elektrik grubu
Konfor elektronik grubu
Soğutma sistemi grubu
Klima grubu
Egzoz grubu
Güvenlik sistemleri grubu
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2890 kere teşekkür etti
  • 3252 kere teşekkür edildi
Özellikle, ister benzinli, ister dizel, ister hibrit (en komplike olan) olsun, yeni araçların dışarıdan müdahalesi karmaşık hale gelmeye başladı. Bu yüzden piyasada yeni şekillenmeler olması gerekiyor, yoksa önümüzdeki yıllarda bu açıdan büyük sorunlar ortaya çıkabilir.
Hibrit araçların yaygınlaştığı da bir gerçek, bunun sonucunda da insanların ön yargıları azalacaktır.
Ben, neden taksi vb. şehir içi sık dur kalk yapan araçlarda, çevre kaygısı ile de hibrit araçların yaygınlaşmadığını/yaygınlaştırılmadığını anlamıyorum. Otobüsler bile kısmen elektrikliye geçmişken ve geçmeye devam ediyorken.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
Ynt: Garanti Extra ile garanti uzatımı yaptırmalı mıyım? (Anketli )
« Yanıtla #14 : Şubat 02, 2021, 18:13:01 »
Konuyu güncelleyeyim..  Sonuç olarak nolur nolmaz diyerek Garanti Extra'yı yaptırdım. Bir önceki mailde yazdığım parçalar 50.000 TL'ye kadar 2 yıl sınırsız km garantiye alındı.

Dikkatimi bir istisna çekti, Salgın Hastalık istisnası eklenmiş..Bulaşıcı Hastalık korkusu veya tehdidinden kaynaklanan, bunların neden olduğu  her türlü kayıp, sorumluluk, hasar, tazminat,maliyet kapsam dışıdır diyor.  Sanırım covid sebepli tüm poliçelere otomatik ekleniyor.  Benim yaptırdığım garanti extra ile bağdaştıramadım çünkü.. :)
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
Ben de garanti uzatma düşünüyordum. Adana Toyota bayini aradım. 1170 TL dediler. Aracım. 1.6 Corolla. Fiyatlar etikette durduğu gibi durmuyor ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
Ben ankete yanıt verirken yeni araç alacağımı düşünüp yanıtlamıştım. İkinci el araç aalcaksam evet garantinin devam etmesi bende olumlu etki yapar. Ki garanti uzatılmış
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
Ben sadece ikinci elde rahat satayım diye garanti uzatmadım tabi ki.. Fiyat avantajını düşününce 2 yıllık garanti  cazip geldi..
2017 C-HR Hybrid Diamond