0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
50 kwh batarya paketimiz var.aracımız 25 kw / 100 km ortalama elektrik kullanıyorsa pilimiz 200 km sonra biter. içten yanmalı bir motor koyarak 25kw ile bataryaları şarj ediyor olsak batarya asla bitmez. İçten yanmalı motoru koy ama sabit bir devirde çalışsın. Ben duymayım, bilmeyim orada olduğunu. Titreşim yapmasın, açılıp kapandığı belli olmasın. Bayır çıkarken fazla güç lazımsa bataryadan çek gücünü. İçten yanmalı devir çevirip durmasın. Bu gücü sonradan şarj ile toparlarsın. Kimsenin aklına gelmez mi acaba bu sistem ?
O kadar şarj deşarj döngüsü ne hangi batarya ne kadar dayanacak bir yerden yükleme yaparken diğer taraftan enerji çekilecek hangi fan veya alüminyum soğutma devresi ile soğuyacak,motor hiç stop etmesin sabit devirde çalışsın diyorsunuz rampa inişlerde veya frene basmada kazanılan rejeneratif enerji nasıl sağlanacak, herşeyi geçtim devamlı çalışan bir motorun emisyon değerleri ne olacak,şuan 1.8 motorla bile emisyon değerlerini tutturuyor hatta benim 1.4 ten daha iyi değerleri var.
Bu aracı alırken en az 10 yıl binerim diye almıştım. Gerçekten 10 yıl içinde hata yapacak bir araba değil. Hatta servis bir kez olsun hybrid arabada hata bulmamış. Tamir etmemiş, değişim yapmamış. Araçların yeni olmasına bağlıyorum bu durumu. Eninde sonunda piller tükenip üçgen uyarıyı verecek. Ben de uzun süre kullanmak yerine çalışıyorken, çocuklar küçükken değiştirmek istemiştim. Elektrikli modeller çok hızlı giriyor hayatımıza. Tesla togg görmediğim gün yok. Bunlar beni cesaretlendiriyor.
corolla ucuz diye sıvı soğutma yok ama keşke pil sıcaklığı ile iç mekanı ısıtabilen basit bir şey yapsalardı.
Hibritin arıza vermesi çok ileri zamanları bulur. Hatta pilden önce egr hatası verebilir. 4.nesilde toyota çok akıllandı. Pil filtresi temiz oldukça gerekirse son hıza çıkıp pili soğutmak için çabalıyor. 45 dereceyi göre piller şarj almıyor. Yani pili öldürmek gerçekten çok zor. 15 sene/250 bin km’den önce hata beklemiyorum. En büyük düşmanı sıcaklık. corolla ucuz diye sıvı soğutma yok ama keşke pil sıcaklığı ile iç mekanı ısıtabilen basit bir şey yapsalardı.
İçerisini ısıtmak için radyatöre gerek yokki zaten yeterince sıcak hava çıkışı var. Heleki benim koltuk havada durduğundan elimi koyduğumda ciddi ılık hava geldiğini hissediyorum Yazın iyi olmuyor.
Tesla-Y yıllık Kasko 50.000
Batarya soğutma fanı kışın tersine çalışsa içeriyi iyi ısıtır o zaman.
Vallahi aklınızla bin yaşayın. Toyota fanı bataryaya değilde kabine doğru çalıştırsa idi hem bataryalar iyi soğurdu hem biz ısınırdık. Şakası bir yana ciddi rahatsız ederdi bu sıcaklık..
Şarj olması toyotanın sisteminde sorun değil. Batarya kapasitesinin düşük miktarını kullanıyor, akımı sınırlıyor, ısınınca şarj etmiyor ama ömrü uzun oluyor. Şarjı, çekilen gücü anlık ayarlayan sistemi toyotanın var. Fren ile şarj etmek, motor ile şarj etmek arasında fark yok. Eğer akım kapasitesi varsa ikisi birlikte bile olabilir. Batarya paketlerini, hücrelerini soğutmak ciddi mesele. Küçük ısıları bile acilen piller üzerinden atmak lazım. İçten yanmalılar gibi 90 derecede dönen su olmadığından ısı pompası gibi klima sistemleri kullanılmalı. Batarya su ile herzaman soğumalı veya soğukta ısıtılmalı. Bu işleri çözsün artık mühendisler. Sürekli sabit bir devirde içten yanmalı bir motorun çalışması verim açısından iyi birşey. Farklı devirler veya yükler olmadığından iyi işler çıkartacaklarına inanıyorum. Bize sadece 25kw güç sağlayacak bir motor lazım. Mesela çalıştığında 3000 devirde çalışıp şarjı tamamlayacak. Belki düşük hızlarda daha düşük devirde çalışacak. Bayır aşağğıya inerken fren ile batarya doluyorsa kapanabilecek.. İdeal bir çalışma mekanizması. Motor hacmi 1.29 litre olsun. Vergiden kurtarsın. Kapladığı alan bakımından küçük olması avantaj olabilirdi. Hadi oldu olacak 2 silindirli olsun. Yeterki az benzin ile çok iş yapsın. Toyotanın 1.8 motorları yanmanın her zerresini kullanmak üzerine tasarlanmış. Üstüne yazılım ile sınırlarından çok uzak bir motor haline getirmişler. Eksoz sistemi çevreci, egr aktif. Sıkıntısı ise sıcaklık. Isınmıyor ki verimli olsun..Toyota test günleri düzenlemişlerdi. cross modeline baktık, hanım da beğendi. Fakat alma imkanımız yok. Yenilenen Chr ın plugin hybrid gelme ihtimali var. Belki şansımızı onunla deneriz. Bu aracı alırken en az 10 yıl binerim diye almıştım. Gerçekten 10 yıl içinde hata yapacak bir araba değil. Hatta servis bir kez olsun hybrid arabada hata bulmamış. Tamir etmemiş, değişim yapmamış. Araçların yeni olmasına bağlıyorum bu durumu. Eninde sonunda piller tükenip üçgen uyarıyı verecek. Ben de uzun süre kullanmak yerine çalışıyorken, çocuklar küçükken değiştirmek istemiştim. Elektrikli modeller çok hızlı giriyor hayatımıza. Tesla togg görmediğim gün yok. Bunlar beni cesaretlendiriyor.
Belki 0m den 3000m ye çıkacağım Anıl abi. Araba nasıl anlasın. O nedenle genel bir yazılım yapar koyarlar. Güç ihtiyacına göre de benzinli motorun kaç devir çevireceğine karar verir. Nissan'ın e-power'ı bir araştır derim.
valla nissana hafta sonu baktım, arabamı satarsam corolla cross almak istiyorum hanımın ısrarı ile, gönlümde sedan var ancak arka tavanı aşırı alçak. nissana dönecek olursak gittim baktım ya bilemiyorum bildiğin hibrid hem benzin hem elektrik var ise,giderken gaza basınca motor sesi varmı diyorum var diyor e o zaman sessiz değil. yani bir tür hibrid bence ne derseler desinler.bu arada aracın iç kalitesi bence toyota dan iyi değil.ekranı çok ufak. ama mesela x trail güzel ancak zaten o sınıfta rav4 var.yeni chr nin iç tasarımı diğer modellere uygulandığı zaman gayet güzel olur.sonuç olarak satarsam almayı diliyorum
Kalite, iç hacim vs açısından demedim Barış abi. Toyota'nın hibriti paralel iken, Nissan'ın hibriti seri. Benzinli motor sadece elektrik üretmek amacıyla kullanılıyor. Boşver sedanı abi, yerden yüksek araç candır.