0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bende kırmızı hariç beyaz,siyah,gri ve lacivert gördüm.Lastikler genelde bakıyorum hankook marka ile geliyor.
Başka bir bilimsel yaklaşım (biz ön düşünceyi oluşturalım), otonom sürüş kaynaklı trafik ihlalinde trafik cezasını araç üreticisi mi, araç sahibi mi öder!?
Yapacakları yazılımsal olarak sınırlayıp satmak. Bu olay 1.33 motor yapıp 1.6 vergisi vermek gibi birşey değil ki ?
O zaman da üreticinin işine gelmez. O kadar pil koyup ağırlaştırdığı arabayı yazılımla 400 beygirden 120 beygire düşürürse satamaz bence
Tahminim şuanda elektrikli trendi yaratmaya çalışıyorlar. Bu nedenle bir tesla 100hp olamaz. İtibarı sarsılır. Fakat tek parça şaseye geçmeye hazırlanan bir firma illaki daha da ekonomik araçlar için çalışmalar yapmalıdır. citroen eC4 gibi araçlar ciddi kafa karıştırıcı.
Bozulmayacağına garanti ederim, elin japonu Türkiye gibi bir ülke de bile 10 yıl arabasına garanti verebiliyor. Diğer yandan başka markaların hata yapma oranları daha yüksek. Bu durum kalite ile orantılı. Fakat kaçımız 10 yıl kullanıyoruz ? hatta kaçımız 5 yıl kullanıyoruz ? Bu sağlamlık meselesi en çok satarken kolaylık oluyor. Bugünlerde toyotanın kampanyaları başladı. Ben bu aracımdan sonra elektrikli almak istiyorum. Elektrik dönüşümü için erken olduğunu düşünüyorum. İnsanlar hazır değil. Herşey hazır olsa bile. Bende bir düşünce başladı. Biliyorsunuz bizim araba almamız için uzun yıllar birikim yapmamız gerekiyor. Kendimden örnek verirsem altın sattım 3 yıl krediye girdim, tekrar altın sattım ve 3 yıl daha kredi ödedim ancak toyota corolla sahibi olabildim. Araçların arasındaki fiyatlar uçurum şeklinde artıyor. Bizim maaşlarla bu adımları biriktirerek atmak imkansız. Ne yazıkki düzgün bir arabaya binmek için sürekli kredi ödemesi yapmak ve arabayı güncellemek gerekiyor. Başka türlü kredi verseler faiz çok oluyor, kredi çıksa ödeme çok oluyor ve ulaşmak imkansız hale geliyor. Düşüncemde 2020 aracımı satıp 2023 model almak var. Yine toyota olacak fakat elektrikli araçlar yaygınlaşıp toyota gibi güven veren köklü bir firma tarafından sağlam teknolojiler getirildiğinde alacağım. 2023 de araç alırsam 2 yıl daha kredi ödemek istiyorum. ve evet faizlere rağmen istiyorum. Gelecek için taksitle araba biriktiriyorum. Bir sonrakinde sınıf atlama umudu ile kredi ödemesine devam etmek istiyorum. 2 yıl sonra yine satıp daha bir iyi otomobile sahip olayım diye. Biz memur adamız, elde avuçta tarlamız da yok fındığımızda.. Yani başka bir yöntem aklıma gelmedi. Sizlere de danışmak istedim. sizce ileride herşey düzelecek mi ? krediler açılacak, maaşlarımız artacak ve rahatlıkla emekliliğimizde düzgün bir araba sahibi olabilecek miyiz ? yoksa sahip olduğumu satmayayım mı ? ya da sürekli kredi ödemek mantıklı mı ? Bir sonra alacağım aracın elektrikli olması şartı ile nasıl bir ekstra yol izleyebilirim ? Mesela ben byd nin han modeline bayıldım. İleride keşke dememek için paramı nasıl biriktireyim ?