0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Toyota hibridler paralel değil, seri-paralel. Yani gücün bir bölümü seri hibrid (nissan gibi) bir bölümü paralel hibrid (mild hibridler gibi) çalışıyor. Hem seri hibridlerin düşük hızlardaki avantajı var, hem de paralel hibridlerin yüksek hızlardaki avantajı. Oysa nissan sadece seri hibrid. Yüksek hızlarda bu dezavantaj. Çok yakıyor.
Antalya da BMW İX zebil gibi, her an bir yerde karşılaşırsınız, günde bir çok defa.Bugün yürüyüş yaparken aracından inen bir İX sahibi ile çok kısa bir sohbet şansı yakaladım. Henüz geçen hafta kaskosunu yenilediğini ve yuvarlatarak yıllık 100.000.-TL tuttuğunu söyledi.Bu durumda düz mantıkla, 5 milyonluk elektrikli 100 bin ise, 2.5 milyonluk 50 bin, 1.250 olan elektrikli bir aracın kaskosu 25 bin TL civarında tutacaktır.
Baktım ebata, 215-45-20 imiş. Bir kaç yıl önce burada dile getirmiştik, artık lastiklerde taban genişliği değil, çap daha çok artacak diye. Tabi bunda amaç gidişte nispeten düşük sürtünme, frenajda yüksek sürtünme.
Teknik olarak yazdıklarınız doğru olabilir ama 20' lastiğe 215 taban genişliği küçük olmamışmı araç çok cılız gözükür ayrıca 215 zor bulunan ebat olduğu için 225 e göre daha pahalı oluyor.
Toyota'nın (bazı sektörlere yönelik başka üreticilerin de) Hidrojenli motoru (elektrolizle elektrikli değil, konvansionel içten yanmalı ünitede hidrojen yakıt) ilerlemeleri mevcut. Gelişmeleri göreceğiz.
Suyu elektroliz edip, hidrojeni depolamadan kullandığı teknoloji mi? Orada yakıt sanırım saf su. Ama egzozdan ne çıkacak? Suyu moleküllerine ayırınca tekrar su olmayacak mı? Su azalır bu şekilde
Hayır direk hidrojen depoluyor içten yanmalı motorda hidrojen yakıyor egzozdan saf su çıkıyor,daha öncede yazmıştım Toyota elektrikli araç piyasasını bitirecek, hybrid te boşuna bu kadar ısrar etmiyorlar.
Zaten hali hazırda hidrojenli mirai var. Hidrojen deposu var. Geçenlerde başka bi teknoloji açıklandı. Saf sudan hidrojen üreten sistemle içten yanmalı motoru çalıştırıyor. Bunun en güzel yani hidrojenin depolanma pahalılığını ortadan kaldırması. Su depolamak çok kolay.
Termodinamiğe aykırı. Şöyle bir video dolaşıyor ama sanırım sırf izlenme sayısı artsın diye yapılmış//www.youtube.com/watch?v=8HhBIg3rGv4