Gönderen Konu: 2006 model toyota corolla oksijen sensör arızası  (Okunma sayısı 6320 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
2006 model toyota corolla oksijen sensör arızası
« : Ağustos 13, 2020, 11:51:50 »
merhaba,
148 bin kmde oksijen sensör hatası  veriyor hem benzinde hem lpg de neyden kaynaklanıyor olabilir acaba

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 26, 2020, 09:33:40
aynı model aynı marka araçtan orjinal sensörü söküp kendi araçıma taktım denemek için sorun devam ediyor arıza kodunu siliyorum benzinde giderken yeniden hataya geçiyor.

Toyota Club Türkiye

2006 model toyota corolla oksijen sensör arızası
« : Ağustos 13, 2020, 11:51:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3419 kere teşekkür edildi
Ynt: 2006 model toyota corolla oksijen sensör arızası
« Yanıtla #1 : Ağustos 26, 2020, 09:33:35 »
Ariza kodlari ne bilmekte fayda var.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 27, 2020, 17:26:27 »
merhaba,
bugun söyle birşey denedim bostancı sanayi sitedinde çıkmacıdan bir tane sensör aldım taktım arıza kodunu sildik fakat yine arıza lambası yakıyor bu arada bunları denerken lpg sigortasını çıkardım araç benzinde araza kodu olarak P0134 ölçü aleti ile bakıyorum soketlere 12v geliyor acaba rolesi felan varmıdır ECU ya sinyali iletmeden

işin garip tarafı sensörü geri söktük arkadasın arabasında denedik baya gezdik arıza ışıgı ve arıza kodu vermiyor pc ile baglantı kurup degerlerini bile okuyoruz ama sensörü benim araça takınca direk arıza lambası yakıyor P0134 hatası veriyor ustaların çocu ECU dan dolayı diyor kimisi diyor lpg olan her araçta bu lamba yanar takma diyor neden lamba yansınki ben ona takıldım başka bir parça arızalansa yolda anlayamam belkide gitmedigim yer kalmadı son çare olarak 2 tane kafamda kurudgum düsünce var 1 tanesi sağlam bir elktrik ustasına komple tesisatı kontrol  ettiricem eger oda birşey yok derse NETAŞ toyota servise arıza tespiti için gidiciem 300 ₺ + kdv oda sizin düsünceniz ney acaba

bu arada benim ilk araçım bu araç araçı alırken arıza kodunu sildirmişler noterden eve giderken fark ettim ilk araçımda çok kötü bir talihsizlik oldu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 29, 2020, 16:12:43 »
Merhaba sorunu çözdüm  oksijen sensöründen ecu ya giden kablo konnektöründe problem çıktı 12 v dc elektrik geliyor problem yok fakat oksijen sensörü çalıştıgında ecu ya gönderdigi bilgi kablosu konnektörde kablo kırılmış onları yeniledik şuan canavar gibi çalısıyor herhangi bi problem yok oksijen sensörü arızası için yaklaşık 2000 tl marsaf yaptım ve nereye gittiysem lpg olan araçta normaldir takılma bişey olmaz gerek yok yaptırdanda yine olacak gibi usta dedigimiz insanlar bilgi verdi ama olay öyle degil olsijen sensörü sorunum giderilince lpg ayarına gittim sensör bozuk oluca gitmiştim geç hafta bu hafta sağlam sensör ile gittim lpg ayar firması şok oldu ayarlar full kısık kalmış diyor kısacası oksijen sensörü arabanın en önemli parçasıdır kesinlikle lpg den yanar diyen insanlara itibar etmeyin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '18
  • 63 kere teşekkür etti
  • 159 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 29, 2020, 16:44:51 »
Merhaba sorunu çözdüm  oksijen sensöründen ecu ya giden kablo konnektöründe problem çıktı 12 v dc elektrik geliyor problem yok fakat oksijen sensörü çalıştıgında ecu ya gönderdigi bilgi kablosu konnektörde kablo kırılmış onları yeniledik şuan canavar gibi çalısıyor herhangi bi problem yok oksijen sensörü arızası için yaklaşık 2000 tl marsaf yaptım ve nereye gittiysem lpg olan araçta normaldir takılma bişey olmaz gerek yok yaptırdanda yine olacak gibi usta dedigimiz insanlar bilgi verdi ama olay öyle degil olsijen sensörü sorunum giderilince lpg ayarına gittim sensör bozuk oluca gitmiştim geç hafta bu hafta sağlam sensör ile gittim lpg ayar firması şok oldu ayarlar full kısık kalmış diyor kısacası oksijen sensörü arabanın en önemli parçasıdır kesinlikle lpg den yanar diyen insanlara itibar etmeyin
Çok geçmiş olsun, ustanın kötüsü adamı usta yapar diye boşuna dememişler, at lpg ye şunu kestir at ne kolay, işe kablo kontrolünden başlansa boşuna masraf etmezdiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 31, 2020, 16:12:49 »
Sormayın ya lpg ci diyor lpgc eski yenilenmesi lazım komple yeniledim tesisat dahil sonra lpg ci motorcuya attı motorcu lpg yanlış yerden alınmış dedi lpg ci motor sorununu var siboplar gitmiş diyor motorcu araç lpgye uyumlu olmadıgından oluyor çok takılma diyor vs baya gezdim arıza çözümü için en son kartal otosanayide toyota elektrikcisi var baya iyi bir usta sorunu anlatım nokya atışı yaptı adam resmen sonrasında elm327 ile yola çıktım baya gezdim 350 km kadar sorun yok dedim tamam olmuş bu birde güzel bi lpg ayarı yaptırdım ümraniyede candan mühendislige  aldıgımdan beri arıza ışıgı yandıgı için arabanın hakkını yiyormusun gitmiyor etmiyor yakıyor diye kmde şuan 0,33 krş yakıyor :) eski halinde 0,45,50 krş civarındaydı

oksijen sensöürü önemli bir parça bence kesinlikle ihmal edilecek yada takılmayacak bir parça değil

not: motor indirmeye bile kaltıklar bu elektrik arızası yüzünden :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 926 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 03, 2020, 13:00:03 »
Öncelikle geçmiş olsun arıza tespitinin yapılmasına sevindim . Bazen ufak arızalar büyük paralar harcatır  .

Benim de başımda kıştan beri  alt devirde hafif silkele sorun var . Lpg filtrelerini değiştirdim  - bujileri değiştirdim  . 3 -4 defa lpg ayarına gittim her ayara gidişimde ayarlarda berbat oldu . Akü eksi kutup başını söküp   beyni resetleyip  1 hafta 200 km şehir içi dışı benzinde kullandım tekrar ayar yaptırdım . Yeni uzun yoldan geldim  1200 - 1300 km yol yaptım o kadar enteresan bir durum varka uzun yolda daha iyi anladım sanki bir yerde temassızlık var . Araba bir an kanatlı kuş oluyor gaza bastıbacak atılıyor . Bir bakıyorsun  o araba gidiyor kalkışta titreyerek kalkıyor nazlı hızlanıyor hatta  uzun yolda bir an güç kesiliyor gibi gaz basıyorsun yok yani tepki his yok . Benzine alıyorum gene aynı . Bende bobinlerden şüphe ediyorum  . Ama herhangi bir arıza lambası felan da yanmıyor . Ustam bobin gitmeye başlamıştır ara ara keser o zaman yapar dedi ısınınca daha belli eder dedi  . Forumda da bulmadım . Hatta birçok e12 cide bu duurmdan müzdarip  . Çözümünü bulursam mutlaka paylaşacağım
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 03, 2020, 18:23:40 »
Çok geçmiş olsun insallah bulursun biran önce sorunu ben arabayı yeni aldım noterden çıktıgım gibi ustaya gittim komple bakım sanzıman yag dahil buji bobinleri değiştim benden önceki sahibi nasıl değiştimi değilmedimi başım agrımasın diye komple değiştim buji ve bobinleri lpg yide söküp attım yeniden taktırdım lpg araç şuan sehir içinde 26-29 krş arası yakıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2288 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 03, 2020, 20:32:13 »
Öncelikle geçmiş olsun arıza tespitinin yapılmasına sevindim . Bazen ufak arızalar büyük paralar harcatır  .

Benim de başımda kıştan beri  alt devirde hafif silkele sorun var . Lpg filtrelerini değiştirdim  - bujileri değiştirdim  . 3 -4 defa lpg ayarına gittim her ayara gidişimde ayarlarda berbat oldu . Akü eksi kutup başını söküp   beyni resetleyip  1 hafta 200 km şehir içi dışı benzinde kullandım tekrar ayar yaptırdım . Yeni uzun yoldan geldim  1200 - 1300 km yol yaptım o kadar enteresan bir durum varka uzun yolda daha iyi anladım sanki bir yerde temassızlık var . Araba bir an kanatlı kuş oluyor gaza bastıbacak atılıyor . Bir bakıyorsun  o araba gidiyor kalkışta titreyerek kalkıyor nazlı hızlanıyor hatta  uzun yolda bir an güç kesiliyor gibi gaz basıyorsun yok yani tepki his yok . Benzine alıyorum gene aynı . Bende bobinlerden şüphe ediyorum  . Ama herhangi bir arıza lambası felan da yanmıyor . Ustam bobin gitmeye başlamıştır ara ara keser o zaman yapar dedi ısınınca daha belli eder dedi  . Forumda da bulmadım . Hatta birçok e12 cide bu duurmdan müzdarip  . Çözümünü bulursam mutlaka paylaşacağım
Yücel bey ateşleme bobinlerini değiştirmeniz ve aynı zamanda hava akışmetre temizliği yapmanız sorununuzu çözecektir,bide aracınızda varsa potansiyemetre kontrolü yaptırınız.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TOYODA
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '05
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 10, 2021, 07:47:55 »
Ahmet Bey,
Kartal otosanayide tam olarak hangi dükkan? Bende de aynı sorun var.

Sormayın ya lpg ci diyor lpgc eski yenilenmesi lazım komple yeniledim tesisat dahil sonra lpg ci motorcuya attı motorcu lpg yanlış yerden alınmış dedi lpg ci motor sorununu var siboplar gitmiş diyor motorcu araç lpgye uyumlu olmadıgından oluyor çok takılma diyor vs baya gezdim arıza çözümü için en son kartal otosanayide toyota elektrikcisi var baya iyi bir usta sorunu anlatım nokya atışı yaptı adam resmen sonrasında elm327 ile yola çıktım baya gezdim 350 km kadar sorun yok dedim tamam olmuş bu birde güzel bi lpg ayarı yaptırdım ümraniyede candan mühendislige  aldıgımdan beri arıza ışıgı yandıgı için arabanın hakkını yiyormusun gitmiyor etmiyor yakıyor diye kmde şuan 0,33 krş yakıyor :) eski halinde 0,45,50 krş civarındaydı

oksijen sensöürü önemli bir parça bence kesinlikle ihmal edilecek yada takılmayacak bir parça değil

not: motor indirmeye bile kaltıklar bu elektrik arızası yüzünden :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2288 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 10, 2021, 09:58:06 »
Ahmet Bey,
Kartal otosanayide tam olarak hangi dükkan? Bende de aynı sorun var.
İstanbul'da ikamet ediyorsanız adres aramaya gerek yok Atatürk oto sanayiinde tem Toyota özel servis var servis sahibi ve ustalar son derece bilgili kişilerdir,yanlarına giderseniz memnun kalacağınızdan eminim.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 180000
« Yanıtla #11 : Ekim 10, 2021, 12:16:00 »
Sorunu bulursanız mutlaka paylaşın Yücel bey, bende aynı problemle uğraşıyorum. 1 senedir çok şey denedim kompresyon testi bile yaptırdım değerler normal çıktı. Artık bende bobinden şüpheleniyorum 3 tanesi orjinal 1 tanesi ngk, çıkma orjinal alıp deneyeceğim İnşallah çözülür problem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '04
  • 73 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 11, 2025, 17:06:19 »
Merhabalar yeni konu açmayıp buraya devam etmek istedim.
Avensis 2004 2.0 larda bank 2 sensör 1 hangisi oluyor acaba bilen var mı? Youtube dan yabancı paylaşımlarda kaputu açınca hemû sağ üstteki olarak söylüyor ama emin olamadım.