0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba sorunu çözdüm oksijen sensöründen ecu ya giden kablo konnektöründe problem çıktı 12 v dc elektrik geliyor problem yok fakat oksijen sensörü çalıştıgında ecu ya gönderdigi bilgi kablosu konnektörde kablo kırılmış onları yeniledik şuan canavar gibi çalısıyor herhangi bi problem yok oksijen sensörü arızası için yaklaşık 2000 tl marsaf yaptım ve nereye gittiysem lpg olan araçta normaldir takılma bişey olmaz gerek yok yaptırdanda yine olacak gibi usta dedigimiz insanlar bilgi verdi ama olay öyle degil olsijen sensörü sorunum giderilince lpg ayarına gittim sensör bozuk oluca gitmiştim geç hafta bu hafta sağlam sensör ile gittim lpg ayar firması şok oldu ayarlar full kısık kalmış diyor kısacası oksijen sensörü arabanın en önemli parçasıdır kesinlikle lpg den yanar diyen insanlara itibar etmeyin
Öncelikle geçmiş olsun arıza tespitinin yapılmasına sevindim . Bazen ufak arızalar büyük paralar harcatır .Benim de başımda kıştan beri alt devirde hafif silkele sorun var . Lpg filtrelerini değiştirdim - bujileri değiştirdim . 3 -4 defa lpg ayarına gittim her ayara gidişimde ayarlarda berbat oldu . Akü eksi kutup başını söküp beyni resetleyip 1 hafta 200 km şehir içi dışı benzinde kullandım tekrar ayar yaptırdım . Yeni uzun yoldan geldim 1200 - 1300 km yol yaptım o kadar enteresan bir durum varka uzun yolda daha iyi anladım sanki bir yerde temassızlık var . Araba bir an kanatlı kuş oluyor gaza bastıbacak atılıyor . Bir bakıyorsun o araba gidiyor kalkışta titreyerek kalkıyor nazlı hızlanıyor hatta uzun yolda bir an güç kesiliyor gibi gaz basıyorsun yok yani tepki his yok . Benzine alıyorum gene aynı . Bende bobinlerden şüphe ediyorum . Ama herhangi bir arıza lambası felan da yanmıyor . Ustam bobin gitmeye başlamıştır ara ara keser o zaman yapar dedi ısınınca daha belli eder dedi . Forumda da bulmadım . Hatta birçok e12 cide bu duurmdan müzdarip . Çözümünü bulursam mutlaka paylaşacağım
Sormayın ya lpg ci diyor lpgc eski yenilenmesi lazım komple yeniledim tesisat dahil sonra lpg ci motorcuya attı motorcu lpg yanlış yerden alınmış dedi lpg ci motor sorununu var siboplar gitmiş diyor motorcu araç lpgye uyumlu olmadıgından oluyor çok takılma diyor vs baya gezdim arıza çözümü için en son kartal otosanayide toyota elektrikcisi var baya iyi bir usta sorunu anlatım nokya atışı yaptı adam resmen sonrasında elm327 ile yola çıktım baya gezdim 350 km kadar sorun yok dedim tamam olmuş bu birde güzel bi lpg ayarı yaptırdım ümraniyede candan mühendislige aldıgımdan beri arıza ışıgı yandıgı için arabanın hakkını yiyormusun gitmiyor etmiyor yakıyor diye kmde şuan 0,33 krş yakıyor eski halinde 0,45,50 krş civarındaydı oksijen sensöürü önemli bir parça bence kesinlikle ihmal edilecek yada takılmayacak bir parça değil not: motor indirmeye bile kaltıklar bu elektrik arızası yüzünden )
Ahmet Bey,Kartal otosanayide tam olarak hangi dükkan? Bende de aynı sorun var.