Gönderen Konu: 2019 Aralık öncesi Corolla Dream Multimedyada Android Auto neden çalışmıyor?  (Okunma sayısı 41639 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '19
  • 157 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
2019 aracımın multimedyasına yazılım yükledikten sonra iki durum dikkatimi çekti.
1- Direksiyonda arama tuşuna basınca ön kadrana eski arama isimleri gelmiyor, multimedyaya geliyor.
2- Telefonda bluetooth ile multimedyaya bağlıyken gelen aramalarda eskiden tlf'nun zil sesi araç içinde duyulurken,  şimdi dırılıtttt şeklinde arama sesi geliyor.

Bu iki sorunu yaşayan var mı? Çözebilen var mı?
Teşekkürler.
O

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
2019 aracımın multimedyasına yazılım yükledikten sonra iki durum dikkatimi çekti.
1- Direksiyonda arama tuşuna basınca ön kadrana eski arama isimleri gelmiyor, multimedyaya geliyor.
2- Telefonda bluetooth ile multimedyaya bağlıyken gelen aramalarda eskiden tlf'nun zil sesi araç içinde duyulurken,  şimdi dırılıtttt şeklinde arama sesi geliyor.

Teşekkürler.

1- Evet kadranda çıkmıyor, sadece multimedya üzerinde görüntüleniyor arama tuşu fonksiyonaları.
2- Bu dikkatimi çekmedi. Tekrar deneyip sizinle paylaşırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi

Teşekkürler.

1. Sorunu duzeltmenin yolunu buldum, telefon kablodan degil de bluetooth uzerinden bagliyken setup tusuna basip telefon ayarlarina giriyorsunuz, oradan da bildirim ekran ayarlarina giriyorsunuz... o menude asagida stw ile baslayan bir satir olacak, onun altindaki secenegi “metre” yaparsaniz oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
teşekkürler, az önce denedim ve artık arama tuşuna basınca hız göstergesinin ortasında bilgiler çıkıyor. bu özelliği çok kullandığımı ve işimi kolaylaştırdığımı fark ettim.  :alkis:

saygılar,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 65000
  • 157 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
1. Sorunu duzeltmenin yolunu buldum, telefon kablodan degil de bluetooth uzerinden bagliyken setup tusuna basip telefon ayarlarina giriyorsunuz, oradan da bildirim ekran ayarlarina giriyorsunuz... o menude asagida stw ile baslayan bir satir olacak, onun altindaki secenegi “metre” yaparsaniz oluyor.

Çok çok teşekkürler. Yarın bir bakacağım. İlginize teşekkürler.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 15, 2020, 16:07:32

Çok teşekkür ederim, 1.sorunu çözmüş oldum sayenizde.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Primum non nocere
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 27000
  • Model Yılı: '20
  • 20 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Merhaba 2020 model ( 2 Eylül de teslim aldim) 1.6 flame xpack mds aracim var gps aktif sekilde.kullaniyorum trafikte gecikme yok  ancak kablo disinda baglanmayi yapamadim telefonda Android auto bildigimi cikiyor ancak baglanmiyor. Ayari yontemi varmidir ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 109 kere teşekkür edildi
Merhaba 2020 model ( 2 Eylül de teslim aldim) 1.6 flame xpack mds aracim var gps aktif sekilde.kullaniyorum trafikte gecikme yok  ancak kablo disinda baglanmayi yapamadim telefonda Android auto bildigimi cikiyor ancak baglanmiyor. Ayari yontemi varmidir ?

harita sadece kablo (usb) ile çalışır, telefon ve müzik özelliklerini bluetooth ile kullanabilirsiniz
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Primum non nocere
  • Kilometre: 27000
  • 20 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Teşekkürler evet bugün fark ettiğim bir durum da kablosuz bağlanınca eger android autoyu kapat demezsek müzik vs çalmıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi

Araçlarımız kablosuz android auto / apple carplay desteklemiyor maalesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
2019 Aralık öncesi Corolla Dream Multimedyada  Android Auto çalışmıyor mu? Güncelleme gelecek mi?

2020 Mart ayında aldığımız Corolla Dream da çalışan Android Auto neden 2019 Aralıkta alınan Corolla Hibrit Dreamda çalışmıyor. Bilen var mı? Toyota servislerinde de çok bilen yok sanki, Güncelleme gelecek mi, başka bir çözümü var mı, bilen veya başka bir tecrübesi olan arkadaşların yardımını bekliyorum.

hocam internetten baktım ben onun ile ilgili bir video buldum hatta indirme linkide vermişti youtubeyi bir kontrol et istersen ancak yenilerde de eskilerde kablolu olarak oluyor diye biliyorum ben

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
https://www.toyotaownersclub.com/forums/topic/190895-retro-fit-apple-carplay-android-auto/page/6/#comments

güncelleme dosyaları buyurun arkadaşlar 2019 araç sahiplerinin bilgilerine sunarım ....

bu linkler uçmuş sanırım. siz de dosya olarak var mı? eğer varsa usb ile kargo yapmanızı rica edebilir miyim? usb bellek ve kargo ücretini ben karşılayacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 109 kere teşekkür edildi
bu linkler uçmuş sanırım. siz de dosya olarak var mı? eğer varsa usb ile kargo yapmanızı rica edebilir miyim? usb bellek ve kargo ücretini ben karşılayacağım.

biraz daha beklerseniz toyota türkiye verecek yazılımı avrupada verildi zira, bende daha önce  yükledim gayet güzel
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 3500
  • 2 kere teşekkür edildi
mega.nz sitesine attığınız güncelleme dosyası engele takıldı 8gb indi ve durdu inmiyor dosyayı drive a atma imkanınız var mı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+

deneyemedim ama deneyen arkadaş sorunun çözüldüğünü söylemiş. bu durumdan ben de çok rahatsız oldum. vw gruptan corolla ya geçtim. vw grupta her şey çok pratikti burada biraz fazla dikkat dağıtıyor belki de alışmak lazım, bu telefon etme olayı da öyleydi. eski aracımda ekrana bakmadan son aradığım/arayan kişiyi arayabiliyordum. söylediğiniz ayarla umarım bu olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 13000
  • 11 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
Ben riske giremem garantili olsun diyen arkadaşlara  müjdeyi vereyim; Bu gün yetkili servisten aradılar 2019 Aralık öncesi Corollaların multimedyalarına güncelleme gelmiş. Yani  Android Auto ve Apple carplay kablolu olarak artık servisler tarafından yüklenebiliyor. Servislerin güncelleme ücreti 400 TL artı KDV imiş. Ben riske girmem garantili yaptırırım diyen arkadaşlara kolay gelsin.
Müslüm YALÇIN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
Ben riske giremem garantili olsun diyen arkadaşlara  müjdeyi vereyim; Bu gün yetkili servisten aradılar 2019 Aralık öncesi Corollaların multimedyalarına güncelleme gelmiş. Yani  Android Auto ve Apple carplay kablolu olarak artık servisler tarafından yüklenebiliyor. Servislerin güncelleme ücreti 400 TL artı KDV imiş. Ben riske girmem garantili yaptırırım diyen arkadaşlara kolay gelsin.
Beni de aradılar , 472 lira ücret istediler. Hayatta başarılar diyecektim , diyemedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 1 kere teşekkür etti

Bir bayi ile görüştüm. Üstteki gönderideki gibi 472 TL istediler. Ayrıca küçük de olsa sistemin çökme ihtimali varmış. Bu durumda yeni teyp almak gerekiyormuş ve bu riski bizim almamızı bekliyorlar. Böyle bir çökme durumunda bir garanti ya da hasar karşılama sağlamıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 27 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Bir bayi ile görüştüm. Üstteki gönderideki gibi 472 TL istediler. Ayrıca küçük de olsa sistemin çökme ihtimali varmış. Bu durumda yeni teyp almak gerekiyormuş ve bu riski bizim almamızı bekliyorlar. Böyle bir çökme durumunda bir garanti ya da hasar karşılama sağlamıyorlar.

Hem bayide yüzlerce lira verip yaptıracak insanlar hem de sıkıntı olursa sorumluluk yine müşteride olacak ne güzel ülke :D bir usb ye dosya koyup arabaya takmanın fiyatı 472tl demek ki ülkede

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
Ee neden bayiye yaptırayım ki o zaman?

Mesaj Birleştirildi: Kasım 19, 2020, 23:04:53
Arkadaşlar elinde dosya olan varsa paylaşabilir mi mümkünse?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 13000
  • 11 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi

O kadar saçmaki inanmakta zorlanıyorum. Normalde müşteri memnuniyeti için ücretsiz yapılması gereken bir yazılım güncellemesi için hem ücret alıyorlarmış, hem de hiç bir garanti vermiyorlarmış. Madem öyle arkadaşlar 12 GB lik güncelleme dosyasını nerede bulurlarsa alsın yüklesinler, ben gayet memnunum. Risk olmadan rızık olmaz...
Müslüm YALÇIN