Gönderen Konu: 2019 Aralık öncesi Corolla Dream Multimedyada Android Auto neden çalışmıyor?  (Okunma sayısı 41644 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
herşeyi kurdum tam 40 dakika sürdü teşekkürler. Ancak android auto da tarih sorunu verdi, arabayı gps çeken bir yere çek dedi, çektim, sonra manual olarak saati ayarladım ancak şu an android auto bağlanmıyor.

xioami redmi 8 telefonum acaba birşey mi indirmem gerekiyor?

selam, aynı sorunu bende de verdi (kapalı otoparkta update yapmıştım) açık alana çektikten sonra birkaç dakika bekleyip tekrar telefonu bağladım ve düzeldi. siz de bu şekilde deneyebilirsiniz.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
yazılım attığınızda multimedyadaki tüm ayarlar silinir yani telefonunuzu yeniden cihaza bluetooth ile tanıtmanız, cihazın ses, radyo kanalları, saat, calıştırma dili, konuşma dili gibi özelliklerini kendinize göre yeniden ayarlamanız gerekir, yeni yazılım tüm kullanıcı verisini siliyor zira, yaptığımız yükleme olanı update etmiyor, cihazınızı komple değiştiriyor

Mesaj Birleştirildi: Eylül 02, 2020, 18:33:58
bir not daha ;  kullandığınız telefon android ve eski sürüm ise (min 6 üstü  olmalı) yeni telefonlar (mesela android 10) ile multimedya ekrana yansıyan android auto da ufak farklılıklar oluyor, ekran düzeni - ikonların görüntüsü vs. ama çalışma prensibi aynı
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Riske girdiniz ama buna deydi değil mi ;)

Bence güzel oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: AB-
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
selam, aynı sorunu bende de verdi (kapalı otoparkta update yapmıştım) açık alana çektikten sonra birkaç dakika bekleyip tekrar telefonu bağladım ve düzeldi. siz de bu şekilde deneyebilirsiniz.

Telefonumdaki android auto yu güncellemem gerekti, bir önceki sayfada android linkinden

(https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/android-auto-5-5-6029-release/ )

indirip güncelledim, telefonumum hangi android auto yu kullanması gerektiğini öğrenmek için droid info adli aplikasyonu indirdim.

Sonra herşey güzel şekilde oldu, emeği geçenlere çok teşekkür ederim.

Kısa ilave not: Herşey resetleniyor belki ama favori radyo kanalları kalıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 31000
  • 1 kere teşekkür etti
Link ölmüş galiba indirdiği dosyayı paylaşabilecek arkadaşlar aranıyor :alkis: :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Link ölmüş galiba indirdiği dosyayı paylaşabilecek arkadaşlar aranıyor :alkis: :alkis: :alkis:

vpn ile internete bağlanın o zaman link çalışır, bu arada indirme için bir download yardımcısı kullanın derim buyuk dosya olası internet bağlantısı kopmasında bozuluyor ve araca yüklerken hata mesajı alma riskiniz artıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
Hocam opera tarayıcı ile denedim olmadı,
UltraSurf diye bir vpn programı ile denedim olmadı,
Mastermate adında bir vpn programı ile denedim olmadı,

Var mı önerebileceğiniz bir şey?

Ne denediysem link açılmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '20
  • 27 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
ben aracı 5 gün önce aldım dream paket, acaba benim de yapmam gerekiyor mu yeni bir yazılım versiyonu mu bu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
2020 modellerde yazılım yüklü oluyor diye biliyorum hocam

Mesaj Birleştirildi: Eylül 03, 2020, 23:31:55
Ankara'da indirmiş bir arkadaş varsa ondan da alabilirim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '20
  • 27 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
2020 modellerde yazılım yüklü oluyor diye biliyorum hocam

Mesaj Birleştirildi: Eylül 03, 2020, 23:31:55
Ankara'da indirmiş bir arkadaş varsa ondan da alabilirim...

Evet bugün taktım telefonu carplay tamamen çalışıyor, harita, spotify gibi uygulamar da , belki versiyon farklıdır ya da burada paylaşılan versiyonda daha iyidir daha hızlanmıştır yazılım diye sordum yoksa sıkıntım yok , teşekkürler cevap için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
Merhaba arkadaşlar yeni link  https://mega.nz/file/lp1DXCyT#F5a2LhB9U-EiU7cTK1b3Ulx6vj98-j0AyQn2B7_oPuI mega.nz sitesine üye olup downloader'ı indirseniz 2-3 saatte iniyor. Yoksa indirme limitine takılıyor ve çok bekletiyor... Hayrını görün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
Burada bir arkadaşımız OneDrive bağlantısı paylaşmıştı.
Tekrar paylaşayım. Şifre 123456

https://ahsvinc-my.sharepoint.com/:u:/g/personal/firat_atamer_ahsvinc_com_tr/EY9cVwIRAOFAj4aghhQFHNUBXtoN-93D3HyGN-Orwi5Iyw?e=DKYQ7w

Bu arada güncellemesi öncesi son çağrıları gösterge panelinde görüp seçip arama yapılabiliyordu. Güncelleme sonrası bu kısım paneldan kaldırılmış. Gösterge panelinde çağrı kısmı görünmüyor. Direksiyon arama tuşuna basıldığında göstergede görülen kısım, multimedyada açılıyor, çağrı alanı çıkıyor ve direksiyondan kontrol edilemiyor. Açılan ekrandan eliniz ile seçim yapmanız gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Dikkat !!!

Bu dosyayı indirmek ve aracınıza yüklemek tamamen sizin kendi tercihinizdir. Bu nedenle oluşabilecek her türlü cihaz arızasından mesuliyet kabul edilmez. Toyota tarafından Avrupa da bazı ülkelerde verilmiş olan bu yazılım resmen ülkemizde gerek bayi ve gerekse kullanıcılar tarafından henüz yüklenmek için Public edilmemiştir. Dolayısıyla yazılım Toyota ya aittir. Ancak oluşabilecek olası cihaz arızasında Toyota bir sorumluluk kabul etmeme hakkına sahiptir.

Bu uyarıyı dikkate almanızı ve bilgi sahibi değilseniz yazılım yüklemesi için Toyota tarafından Public edilmesini beklemenizi öneririm.

Bu yeni yazılım Model Id si DCU 17TDT1EU - DA02 olan cihaz için uygundur. Yükleme sonrasında yazılımınız DCU 17TDT1EU DA30 olarak yenilenecektir. Navigasyonlu cihazlara uygun değildir.

Dosya yaklaşık 13Gb büyüklüğünde olup üye olmadan https://drive.google.com/file/d/1PmRqouBwTV_tgRLmJun2rV2-MqjHwRf8/view?usp=sharing indirebilirsiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
ben güncellemeyi yaptım sorunsuz çalışıyor fakat şöyle bir sorun var
arac güneşi karşısına almadığı sürece gece modunda tutuyor multimedya ekranı ve kadran parlaklığı azaltıyor sorun güncelleme kaynaklımı bilmiyorum ama gölge yerden geçerken mesela köprü altından hemen gece moduna alıyor çıktığımda yine gece modunda kalıyor nezamanki güneş ışık sesörüne direk gelirse parlaklığıu arttırıyor bu sorunu araştırıyorum belki başka birşeydir bilen arkadaşımız olursa sevinirim

bahsettiğiniz hususa özellikle dikkat ettim.
ancak bir farklılık yok önceki ile.
parlaklık geçişleri yine otomatik oluyor.
ayarları bir karıştırın bakalım.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 05, 2020, 10:02:11
Dikkat !!!

Bu dosyayı indirmek ve aracınıza yüklemek tamamen sizin kendi tercihinizdir. Bu nedenle oluşabilecek her türlü cihaz arızasından mesuliyet kabul edilmez. Toyota tarafından Avrupa da bazı ülkelerde verilmiş olan bu yazılım resmen ülkemizde gerek bayi ve gerekse kullanıcılar tarafından henüz yüklenmek için Public edilmemiştir. Dolayısıyla yazılım Toyota ya aittir. Ancak oluşabilecek olası cihaz arızasında Toyota bir sorumluluk kabul etmeme hakkına sahiptir.

Bu uyarıyı dikkate almanızı ve bilgi sahibi değilseniz yazılım yüklemesi için Toyota tarafından Public edilmesini beklemenizi öneririm.

Bu yeni yazılım Model Id si DCU 17TDT1EU - DA02 olan cihaz için uygundur. Yükleme sonrasında yazılımınız DCU 17TDT1EU DA30 olarak yenilenecektir. Navigasyonlu cihazlara uygun değildir.

Dosya yaklaşık 13Gb büyüklüğünde olup üye olmadan https://drive.google.com/file/d/1PmRqouBwTV_tgRLmJun2rV2-MqjHwRf8/view?usp=sharing indirebilirsiniz

Mesaj Birleştirildi: Eylül 05, 2020, 09:56:02
bunlar ayarlardan tercih doğrultusunda değiştirilebiliyor

sedat hocam paylaşımın için tesekkur ederiz.
çok detaylı olmasa da gosterge paneli ayarlarına baktım orada ayarlar açık görünüyordu.
yine bakarım.
baskası da deneyip burada paylaşırsa sevinirim.
arama tusuna basıldığında son cagrı ekranı cıkıyor mu gosterge paneline.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
çağrı tuşuna bastığımda arama geçmişi çıkıyor

bu arada sensor sorunu yok gayet güzel gün ışığında parlak ve net görüntü var, gece moduna ise gayet iyi geçiyor (gerek gece ve gerekse köprü vs. altından geçerken)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
çağrı tuşuna bastığımda arama geçmişi çıkıyor

bu arada sensor sorunu yok gayet güzel gün ışığında parlak ve net görüntü var, gece moduna ise gayet iyi geçiyor (gerek gece ve gerekse köprü vs. altından geçerken)

Tesekkurler.
Ayarlara tekrar bir göz gezdireyim.
Bu arada bu güncelleme ile multimedya nihayet içime sindi.
Güzel oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
Hybrid araca yükleyen var mı elektrik sistemi ile ilgili gostegenin cıkmadıgına dair bikaç paylaşım gordum var mı aslı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Hybrid araca yükleyen var mı elektrik sistemi ile ilgili gostegenin cıkmadıgına dair bikaç paylaşım gordum var mı aslı?

sorun yok yüklenebilir, ilk çalıştırmada hybrid göstege gelmiyor, ancak kapatıp açınca ekran geliyor ancak dolup boşaldığını gösteren renkli oklar çıkmıyor yine kapatıp açın tamamen düzeliyor ve alıştığınız şekilde kullanabilir oluyorsunuz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Tesekkurler.
Ayarlara tekrar bir göz gezdireyim.
Bu arada bu güncelleme ile multimedya nihayet içime sindi.
Güzel oldu.

merhaba, mesajlarınızı okuduktan sonra bende kontrol ettim ve güncelleme sonrası direksiyon üzerinden arama tuşuna basınca ekrandaki arama geçmişi gelmiyor artık. arama tuşuna basınca multimedia ekranda menu açılıyor ve direksiyondan kumanda edilemiyor bende de.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Toyota dan açıklama gelmiş :)

iyi de ne zaman keyfiniz olacak da yazılımı vereceksiniz ?

"Ocak 2019 ile Kasım 2019 tarihleri arasında üretilen fabrikasyon olarak Apple CarPlay ve Android Auto özellikleri bulunmayan Corolla Dream, Flame, Flame X-Pack, Passion, Passion X-Pack ile Ekim 2018 ile Aralık 2019 Arasında üretilen RAV4 modellerimizin tüm donanımlarımda standart olarak yer alan MM17 versiyonlu Toyota Touch cihazlarına bu özelliğin kazandırılması için retrofit işlemlerinin yapılması ve cihaz versiyonunun MM19’a çıkarılması çalışmaları halen devam etmektedir.

İlerleyen dönemlerde güncelleme çalışmaları başlatılacak ve siz değerli müşterilerimize bilgilendirme yapılacaktır.

Sosyal medyada yayımlanan veya harici kaynaklardan elde edilen global anlamda Toyota'nın fikri mülkiyet haklarını da ihlal edebilecek yazılımları kullanarak yetkisiz kişiler tarafından yapılacak işlemler, araca zarar verebileceği gibi oluşan bu zararlar garanti kapsamına alınmayarak kullanıcı sorumluluğu ve kullanıcı hatası olarak değerlendirelecektir. Doğabilecek bu zararlardan Toyota ve Toyota Türkiye sorumluluk kabul etmeyecektir. Fikri ve Sınai Mülkiyet haklarının ihlalinden kaynaklı hukuki ve cezai sorumluluğun olduğunu da hatırlatmak isteriz."