Gönderen Konu: 2019 Aralık öncesi Corolla Dream Multimedyada Android Auto neden çalışmıyor?  (Okunma sayısı 41537 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi

Merhaba.
Aracımın ekranının yazılım sürümü yukarıdaki gibidir.
İlgili dosyaları mega nz sitesindeki linkten 12 saatlik azim ile indirdim  :rofl:

Sormak istediğim bu diski takıp direk güncellemeli miyim?

Araştırdığım kadarıyla kwi uzantılı her bir dosya bir yazılım sürümünü ifade ediyor.

Direkt en son dosya olan 17TDT2EU-DA31 isimli dosyayı mı atıp yüklemeliyim ?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 49000
  • Model Yılı: '19
Merhaba 2019 hybrid corolla sahibiyim aracımda ne apple carplay nede android kullanılmıyor sanırım güncelleme yapılması lazım bir çözüm yolu var mı acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 109 kere teşekkür edildi
Merhaba 2019 hybrid corolla sahibiyim aracımda ne apple carplay nede android kullanılmıyor sanırım güncelleme yapılması lazım bir çözüm yolu var mı acaba?

konu içinde cevap mevcut ya kendiniz internetten dosyayı indirip yükleyecekiniz yada servis ücret karşılığı yüklüyor
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
Hocam ben her ihtimale karşı yüklemiştim isteyen varsa aşağıda 4 part var indirebilirsiniz.

1
https://disk.yandex.com.tr/d/lkBFzQDgHZu76A
2
https://disk.yandex.com.tr/d/9PhxTW3OlBwdNg
3
https://disk.yandex.com.tr/d/Ad5x3fXYX33s-g
4
https://disk.yandex.com.tr/d/TPV9kWs3XcuUNw

Merhabalar aranıza 2019 corolla passion x pack ile yeni katıldım
Dosyalar için ayrıca teşekkür ediyorum.
Aynen tarif ettiğiniz gibi işlemleri yaptım
Dosyalar birebir sonraki yanıtlardaki görselle aynı
Fakat yükleme sırasında 45.işlemde takılıp kalıyor
Mecburen flaşı 2 sefer çektim, 5 dk sonra tekrar açıldı ama multimedyanın çökmesiyle alakalı uyarılarınızdan dolayı tekrar denemeye cesaret edemedim.
Ne tavsiye edersiniz acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: -
  • 11 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Merhabalar aranıza 2019 corolla passion x pack ile yeni katıldım
Dosyalar için ayrıca teşekkür ediyorum.
Aynen tarif ettiğiniz gibi işlemleri yaptım
Dosyalar birebir sonraki yanıtlardaki görselle aynı
Fakat yükleme sırasında 45.işlemde takılıp kalıyor
Mecburen flaşı 2 sefer çektim, 5 dk sonra tekrar açıldı ama multimedyanın çökmesiyle alakalı uyarılarınızdan dolayı tekrar denemeye cesaret edemedim.
Ne tavsiye edersiniz acaba?

Merhaba aynı araca sahibim ve işlemleri denildiği gibi yaptım hiç bir sorunla karşılaşmadan işlem gerçekleşti.
Zaten bu güncelleme yaklaşık 40 dakika sürmektedir,sizin sorununuz nasıl oluştu anlamadım.
Araç çalışır durumda denediniz mi?Keşke bi ekran resmi alsaydınız.
 Siz kaç dakika beklediniz?
Dosyaların hepsini indirip daha sonra hepsini seçip açmalısınız eğer böyle yapılmazsa eksik dosya olduğundan takılma olmuş olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Selamlar,
Servise gittiğimde hiçbir garanti verilmediğini başta belirttiler.
Sonrasında aracın modeli 2019 olduğundan dolayı güncelle yapılsa bile android de hiç bir şekilde çalışmayacağını güncellemenin sadece 2020 sonrası araçlarda  android de güncelleme sonrası çalıştığını söylediler. Geçen hafta söylendi.
Şimdi foruma bakıyorum da android de kullanan bir çok kişi var 2019 modelde güncelleme yapılsa bile android telefonda çalıştırabilen oldu mu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Selamlar,
Sonrasında aracın modeli 2019 olduğundan dolayı güncelle yapılsa bile android de hiç bir şekilde çalışmayacağını güncellemenin sadece 2020 sonrası araçlarda  android de güncelleme sonrası çalıştığını söylediler. Geçen hafta söylendi.
Şimdi foruma bakıyorum da android de kullanan bir çok kişi var 2019 modelde güncelleme yapılsa bile android telefonda çalıştırabilen oldu mu ?

Benim aracımda şubat 2019 ve bu güncelleme ile telefonumu bağlayıp hertürlü işlemi gerçekleştirebiliyorum.Size tavsiyem yazılanları iyice okuyup ona göre güncellemeyi yapmanız bu şekilde yaparsanız sorunsuz çalışıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Benim aracımda şubat 2019 ve bu güncelleme ile telefonumu bağlayıp hertürlü işlemi gerçekleştirebiliyorum.Size tavsiyem yazılanları iyice okuyup ona göre güncellemeyi yapmanız bu şekilde yaparsanız sorunsuz çalışıyor.

peki telefonunuz adroid mi? Adroid de kesinlikle çalışmaz dediler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 65000
  • 157 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
peki telefonunuz adroid mi? Adroid de kesinlikle çalışmaz dediler.
Benim araca da kendim yazılımı yükledim. Üç yıldır android telefonum ile kullanıyorum. Sıkıntı yok. Yazılım ile android ve iso sorunsuz kullanılıyor.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 36 kere teşekkür etti
  • 69 kere teşekkür edildi
Selamlar,

Merhaba Deniz Bey,

Öncelikle servisteki cahillere itibar etmeyiniz. Hiç bir konu hakkında bilgileri yoktur ama onlardan iyi bilen de yoktur. Yalan, yanlış, eksik bilgi verirler.
Bu konuda yer alan yazılım paketi 2019 Corolla'lara yüklenebiliyor. Apple telefonum olmadığı için Car Play özelliğini denemedim ama Android Auto sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Aşağıya basitçe yapmanız gerekenleri yazdım.

1- En az 32 GB'lık bir flaş bellek alıp FAT32 formatında formatlıyorsunuz.
2- Linkteki 12 GB'lık dosyayı indirip içindeki tüm dosyaları flaş belleğe kopyalıyorsunuz.
3- Aracı çalıştırıp flaş belleği takıyorsunuz. Flaşı taktığınızda güncelleme işlemi otomatik olarak başlıyor.

Çok önemli not: Güncelleme tam 40 dakika sürüyor. Dolayısıyla aracınızı 40 dakika boyunca çalışır halde ve hareket ettirmeden duracak bir yerde ve zamanda bu işleme başlayın. Eğer işlem bir sebeple yarıda kesilirse -vitesi P'den ayrımak veya motoru stop etmek sonucu- multimedya sisteminiz çöp olur ve parça değişimi gerekir. Maliyetini düşünmek bile istemiyorum. Ayrıca ön yolcu koltuğunda mümkünse birisi olmasın. Kazara o kişi flaş belleğe çarpıp yuvasından çıkmasına ve işlemin yarıda kesilmesine sebep olabilir.
'93 W124 M111

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Güncellemeyi geçen gün yaptım. Tavsiyem 32 gblık düzgün marka ve mümkünde min. usb 3.0 destekli olsun. Ben dandik bir marka ile denedim 2 kere hata verdi yarım kaldı. Sonra flashı değiştirdim sorunsuz kuruldu. Yarım kalsa da arabayı istop edip farklı flash taktığınızda işlem kuruluma tekrar otomatik başlıyor yada kaldığı yerden devam ediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: 0+
Valla ben de bu konuyu hatmettim. Her detayını okudum ve verilen yandex linkinden dosyaları indirip 128 GB'lık USB içine attım.
Taktım yüklemeye başladı ve bir kere kapanıp açıldıktan sonra yüklemeye devam ederken Vup diye olan bir adımda takılı kaldı.
Bekledim 1 saat ilerlemedi. Yeniden aracı çalıştırıp tekrar denedim yine aynı yerde hata verdi.

Neyse ki her seferrinde normal olan yazılıma geri döndü onda sorun olmadı.

Acaba USB'den mi dedim sıfır bir 32 GB'lık USB aldım yine FAT32'ye çevirdim Rufus ile ve yükledim dosyaları.

Şu anda USB okunuyor deyip artık hiçbir eyleme geçmiyor. Mevcut yazılım ve mirrolinkli haliyle kullanmaya devam ediyorum.

Sanıyorum sürekli denemekten tabletin ön belleği şişti. Bir şekilde resetlemek gerekiyor. Aracı kapatıp açmak yetmiyor. İlk aklıma gelen akü bağlantısının kablosunu çekip hard reset yapmak ama aracın başına neler gelir emin değilim.

O yüzden azıcık aşım dertsiz başım modundayım ama benzer durumu tecribe edip çözüme ulaşan varsa duymak isterim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 36 kere teşekkür etti
  • 69 kere teşekkür edildi
Fatih Bey,

Rufus gibi harici uygulamaları kullanmanıza gerek yok. Tek yapmanız gereken flaş belleğin ana dizinine dosyaları olduğu gibi kopyalamak. Sonra flaş belleği taktığınızda yükleme otomatik olarak başlıyor.
'93 W124 M111

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Selamlar,

Evet ilk başta öyle yaptım ve yüklemeye başladı. 5 dk sonra yeniden başlattı ve yüklemeye devam etti ve sonra bir yerde takılıp kaldı bende.
Internetten de baktım hataya. Yaşayanlar olmuş ama genel olarak bende sorun olmadı diyenlerin cevapları var.

Konuyu da okuduğum için otomatik yükleme olacağını biliyorum ve öyle de oldu ama artık o da olmuyor. Ben de başka usb ile denemeye devam edeceğim bu gidişle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Artık hiçbir USB ile otomatik yüklemeye geçmiyor tablet.
Ya akü kutup başını çekmek gerek ya da tableti söküp tüm fişlerini çekmek gerekecek arkasından.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
Merhabalar,

Bugün 2019 model Corolla 1.8 Hibrit Dream aracıma Apple CarPlay güncellemesini yaptım. Forumda linki verilen 12 GB’lık dosyayı indirip USB’e attım. Aracı çalıştırıp USB’i taktım ve işlemleri otomatik başladı. Güncelleme kendi tamamlandıktan sonra aracı stop edip çalıştırdım ve başarılı oldu. Türkçe dil desteği mevcut. Detaylı olarak incelemedim ama şu an kablolu şekilde bağlantı sağladım. Güncelleyecek arkadaşlara bilgi olsun diye yazdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 59000
  • 4 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Merhabalar. Dün 2019 model flame xpack aracıma uygulamayı yaptım. Sonuç başarılı. Emeği geçen ve bilgileri paylaşan herkese çok teşekkür ediyorum. Saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 61000
Merhaba. Adım adım takip ederek tek seferde kurulumu sağladım. Herkese teşekkür ederim.  İlk başlarda her şey çok iyi giderken son zamanlarda navigasyon açıkken arkadan arama geldiğinde ekran donmaya(daha çok aşırı kasma gibi) başladı. Konuşmayı yapabiliyorum fakat ses de 2-3 saniye kadar gecikmeli gidiyor. Bu gibi bir durumu yaşayan oldu mu? nihayetinde gidip android ekranlardan takacağım sanırım  :olu:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Merhaba. Adım adım takip ederek tek seferde kurulumu sağladım. Herkese teşekkür ederim.  İlk başlarda her şey çok iyi giderken son zamanlarda navigasyon açıkken arkadan arama geldiğinde ekran donmaya(daha çok aşırı kasma gibi) başladı. Konuşmayı yapabiliyorum fakat ses de 2-3 saniye kadar gecikmeli gidiyor. Bu gibi bir durumu yaşayan oldu mu? nihayetinde gidip android ekranlardan takacağım sanırım  :olu:
Merhaba ben çoktandır kullanmaktayım hiç kasma falan olmadı, acaba telefon ile alakalı olabilir mi? Hangi marka telefon kullanıyorsunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 65000
  • 157 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
Telefonunuzun ön belleği 4 gb altında ve biraz da eski (3-5 yıllık) ise kasma, donma ve gecikme çok oluyor. Bunun için yapacağınız en iyi yöntem, telefonu araca bağlamadan önce telefonunuzu yeniden başlatmak. Bu şekilde gün boyu sıkıntı yaşamazsınız.
O