Gönderen Konu: 2019 Aralık öncesi Corolla Dream Multimedyada Android Auto neden çalışmıyor?  (Okunma sayısı 41575 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
Sıkıntısız güncelleme ile Android Auto'ya sahip oldum. Forumda bununla ilgili bilgi veren herkese teşekkürler. Sırada kablo vs kesmeden hareket halinde Youtube izleme var...

Güle güle kullanın. Verdiğiniz linkteki dosyayı indiriyorum. Kurulumla ilgili  yapmamız gerekenleri paylaşabilir misiniz? Yanlış bir şey yapmaktan korkuyorum çünkü.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
güle güle kullanın ama video izlemek kablo kesmeden imkansız ve hem tehlikeli hem de gereksiz
Teşekkürler. Video sadece arkada oturan çocuklarım için istiyorum, bir önceki aracımda video oynatıyordu, ilgilenmiyordum, tehlikeli gerçekten.

Mesaj Birleştirildi: [time]Haziran 24, 2021, 18:25:12[/time]
Güle güle kullanın. Verdiğiniz linkteki dosyayı indiriyorum. Kurulumla ilgili  yapmamız gerekenleri paylaşabilir misiniz? Yanlış bir şey yapmaktan korkuyorum çünkü.

1. USB 32 GB olacak ve Fat32 formatlacak
2. İndirdiğinizde dosyaları klasörleden çıkartarak direk USB'nin içine atın
3. Araç çalışır halde ve klima kapalı olacak (ben sabah işe giderken hareket halindeyken yaptıp sorun olmadı)
4. USB'yi takınca güncelleme otomatik olarak başladı ve çok kere reset attı bu esnada kesinlikle USB'yi çıkarmayın
5. MAvi ekranda işlemin bittiğine ve USB'yi çıkarmanız gerektiğine  dair  yazı gelene kadar yaklaşık 40 dakika geçecek
6. Arabayı kapatıp açınca güncellenmiş yeni yazılımı kullanabilirsiniz ister carplay ister Android Auto (setup içinde size seçim yaptırıyor)
7. Tabiki telefonda Android Auto olması gerek ve kablo ile bağlanacaksınız.

ben bu şekilde yaptım ve oldu, umarım sizinki de sorunsuz olur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
Bütün detaylar yazılıp en önemli kısım üzerinde durulmadan geçiliyor sanki.

Telefona da bir şey yüklemem gerekiyor mu? Ne yükleyeceğim? Konuyu baştan sona okudum, bununla ilgili neredeyse hiçbir şey yazılıp çizilmemiş. Bir tane paylaşılan apk dosyası var, o da çalışmadı.

Telefonum Samsung Galaxy Note 5. Google Play Store'da Android Auto uygulaması benim için çıkmıyor. Konu altında linki verilen harici olarak yüklediğim apk dosyası da telefona kuruluyor ama "ülkenizde desteklenmiyor" diyip çalışmıyor.

Şimdi ben telefona uygulama yükleyemeyeceksem, arabada android auto kullanamayacak mıyım?

Ya da kullanmak için ne yapmam lazım başka, telefonu değiştirmek dışında?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 65000
  • 157 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
Benim telefon samsung A3 2016. Aşağıdaki linkte sayfanın altına doğru indirilebilecek birçok android auto sürümler mevcut. O dosyalardan ilki benim telefonumda çalışmadı. İkinci dosya olan  6.5.612133 sürümünü indirdim. Gayet iyi de çalışıyor. Sizin telefonda hangisi çalışır, bilemem. Denemeniz lazım. İndirdiğiniz dosya eğer telefon açarsa arabada da çalışır. Çalışan dosyayı indirdikten sonra aracı çalıştırın. Telefonun internetini, görünürlüğünü ve bluetooth açın. Orijinal ve kısa bir kablo ile ön göğüsteki usb'ye takın. Multimedyada menüde uygulamalara girip android autonun gelmesini bekleyin. Gelmez ise usb kablosunu telefondan çekip bir daha takın. Muhtemelen gelecektir. Bağlantı şeklini de android auto yapın multimedyadan. Bir kere bağlantıyı sağlarsanız, artık kabloyla telefonu usb'ye takınca otomatik olarak android auto açılır. Artık ek bir şey yapmaya gerek yok. Unutmayın her bağlantı yaparken internet ve bluetooth açık olmalı. Umarım doğru tarif etmişimdir.  Yaklaşık 7-8 ay oldu bunu yapalı. Atladığım, karıştırdığım veya eksik anlatım yapmış olabilirim. Artık kusura bakmazsınız. Ama ana hatları bu şekilde. İyi akşamlar

https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
Benim telefon samsung A3 2016. Aşağıdaki linkte sayfanın altına doğru indirilebilecek birçok android auto sürümler mevcut. O dosyalardan ilki benim telefonumda çalışmadı. İkinci dosya olan  6.5.612133 sürümünü indirdim. Gayet iyi de çalışıyor.
https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/

O siteden bir sürü versiyon indirdim denedim çalışmadı. Ama söylediğiniz versiyon yüklendi ve çalışıyor, teşekkürler. Aslında öncekiler de yükleniyor ve çalışıyordu, fakat güncelleme gerektiğini söylüyor, güncellemek için Google Play Store'a bağlanıyor ve ülke için uyumsuz olduğundan güncellemeyi yapamayıp çıkıyordu.

Verdiğiniz link en güncel versiyon. O yüzden doğrudan yükleyip kullanılabiliyor. Lakin bunun üstüne bir güncelleme gelir de program güncelleme yapmamızı isterse yine kullanılamaz hale gelebilir. Yani her sefer o siteye girip en güncel apk'yı indirip kurmak zorunda kalabiliriz.

Adresi kaybetmeyin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 157 kere teşekkür etti
Aynen dediğiniz gibi, arada bir güncelleme istiyor benden de. Güncelleme isteyince, uygulamayı silip tekrardan kuruyorum. Başka çaresi yok, şimdilik.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 157 kere teşekkür etti
Arkadaşlar, az önce Play Store'de Android Auto'yu gördüm. Artık telefona Play Store'den yükleniyor ve güncelleniyor. Bilginize.
Gerçi çoktandır kullanıma açılmış; ama ben yeni gördüm.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 8 kere teşekkür edildi
Necvox multimedya ile android auto ozelligi mumkun degil , fakat easyconnection uygulamasi ile ister kablolu ister wife uzerinden baglanabilirsiniz. Yapmaniz gerekenler:
1) Cep telefonunuzda gelistirici seceneklerde usb hata ayiklama modunu acin
2) Google playden degil, google'ye EasyConnection apk yazip cikan sayfada yer alan uygulama indirme marketini indirip, oradan easyconnection uygulamasini telefonunuza kurun.
3) Telefonunuzla usb kablo ile veya wifi ile multimedyaya baglanip , telefondan easyconnection uygulamasini acin.

Hepsi bu kadar. Android auto kadar olmasa da oldukca kullanisli. Ana ekranda telefon, navigasyon, muzik v.b uygulamalar ile telefonunuzu multimedyaya entegre etmis oluyorsunuz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 34000
  • Model Yılı: '16
  • 7 kere teşekkür etti
2016 Corollalarda da map/navigasyon seçeneği var ama çalışmıyor. Bu 12 GB lik güncelleme 2019 öncesi corollalara yükleniyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 109 kere teşekkür edildi
2016 Corollalarda da map/navigasyon seçeneği var ama çalışmıyor. Bu 12 GB lik güncelleme 2019 öncesi corollalara yükleniyor mu?

hayır, sizin aracınıza ayrıca bir ünitenin takılması gerekiyor ki artık bu ünite de yok diye biliyorum, siz ancak android tabanlı yeni bir multimedya alablirsiniz
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 76000
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar linklerin hiçbiri çalışmıyor. Çalışan bir link varmı? yardımcı olabilecek bir arkadaş varmı?
Unknown!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
arkadaşlar 2021 1.5 vision paketin teybini 2008 corollaya takabilir miyiz? uyar mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
Arkadaşlar linklerin hiçbiri çalışmıyor. Çalışan bir link varmı? yardımcı olabilecek bir arkadaş varmı?

Şunu bir dener misiniz?

https://www.frocerie.net/Download/Full_upgrade_package_DTEN.zip

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar son linkten bende indirip bugün yaptım bir sıkıntı olmadı şu anda carplay güzel şekilde çalışıyor. Artı olarak mesela bende 32gb flash değilde 64 gb vardı fat32 formatına dönüşmüyordu onun için de YouTube da bir arkadaş fat32format diye bir dosya yüklemiş yani büyük gblı flashlar için fat32 formatında biçimlendirme yapılabiliyor. Link bu. Herkeste 32 gb olmayabilir bilgisayardan az anlayan biri elinde 32gb flash yoksa bu işlemi de yapabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Çok teşekkürler. İndirdim ve kurdum. Harika çalışıyor. Yanlız ufak bir sorum olacak. Tel bağlıyken harita uygulaması üzerinden yol tarifi açıyorum ve applecarplay ile ekranda görebiliyorum ama uygulamadaki konuşma sesi çok kısık. Bu sesi arttırmaya çalışsamda başaramadım. Menüde bulamadım. Nerden ayarlanıyor?
Unknown!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 157 kere teşekkür etti
Çok teşekkürler. İndirdim ve kurdum. Harika çalışıyor. Yanlız ufak bir sorum olacak. Tel bağlıyken harita uygulaması üzerinden yol tarifi açıyorum ve applecarplay ile ekranda görebiliyorum ama uygulamadaki konuşma sesi çok kısık. Bu sesi arttırmaya çalışsamda başaramadım. Menüde bulamadım. Nerden ayarlanıyor?
Öncelikle hayırlı olsun. Telefonunuzdaki apple carplayın ayarlarına bakın. Haritayla ilgili tüm ayarları, telefonu araca bağlamadan önce uygulama üzerinde yapın.
Ekleme: Eğer uygulamada böyle bir ayar yoksa, telefondan haritalarda ayarları kontrol edin. Oradan navigasyon veya sürüş ayarları, ses ayarı, otomatik gece gündüz ayarı gibi ayarlar var. Bunları yapınca düzelecektir.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Tel Ayarlarında ses seviyesi en yüksek'de ama araçda sesin rahat duymak için sesi epey açmak gerekiyor. Applecarplay den müzik dinlerken, harita sesi duyulmuyor zaten. Eski aracım egea'da applecarplay'de harita konuşurken, şarkı sesini kısıp harita sesini ön planda tutuyordu. Çözemedim bu durumu.
Unknown!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 157 kere teşekkür etti
Gökhan Bey, telefondan haritaları açınız. Köşelerde bir yerde üç çizgi ya da ayarlar işareti vardır. Burayı tıklayın ve ayarlardan ses ayarı, gece gündüz ayarı vb ayarlar çıkacaktır. Applecarplay üzerinden haritayı açmayınız. Tekefon bağlı olmadan telefonun kendi haritası üzerinden biraz kurcalayınız. Ayarları bulursunuz. Selamlar
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: -
  • 11 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Necvox multimedya ile android auto ozelligi mumkun degil , fakat easyconnection uygulamasi ile ister kablolu ister wife uzerinden baglanabilirsiniz. Yapmaniz gerekenler:
1) Cep telefonunuzda gelistirici seceneklerde usb hata ayiklama modunu acin
2) Google playden degil, google'ye EasyConnection apk yazip cikan sayfada yer alan uygulama indirme marketini indirip, oradan easyconnection uygulamasini telefonunuza kurun.
3) Telefonunuzla usb kablo ile veya wifi ile multimedyaya baglanip , telefondan easyconnection uygulamasini acin.

Hepsi bu kadar. Android auto kadar olmasa da oldukca kullanisli. Ana ekranda telefon, navigasyon, muzik v.b uygulamalar ile telefonunuzu multimedyaya entegre etmis oluyorsunuz..
Merhaba
Benim aracım 2019 corolla ve telefonum samsung s9 sürüm 10 yüklü.
Aracımda ne yazık ki Android auto olmadığını bu gün öğrendim.
Sizin dediğiniz gibi yaparsam Android auto ya gerek kalmadan ve de aracıma bu güncellemeyi kurmadan sürüş halinde video ve navigasyon ayrıca youtub gibi uygulamaları kullanabilirmiyim?
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 157 kere teşekkür etti
Aracınız dream ve üst model ise yukarıda Bora Bey'in paylaştığı linkten, dosyayı bilgisayara indirip araca kurulum yapabilirsiniz. Vision modellere sonradan takılan cihazlarda bu dosya işe yaramaz.
O