Gönderen Konu: Otomobil Alım-Satım Tavsiyesi Konusu  (Okunma sayısı 85408 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Ynt: Otomobil Alım-Satım Tavsiyesi Konusu
« Yanıtla #1460 : Mart 03, 2022, 02:22:06 »
Ben yeni üst segmentlerden güzel bir araba almak istiyorum ve bir miktar elimde para olmasına karşın istediğim arabayı karşılayacak miktarda değil henüz. Sormak istediğim soru ihtiyaç kredisi çekip kalanı tamamlamak mı yoksa araç kredisi çekip üstünü tamamlamak mı daha mantıklı olacaktır? Yaklaşık 200 bin Tl lik bir boşluk var. Önerilerinizi bekliyorum. https://www.finanskredisi.com/ihtiyac-kredisi/ bu makaleyi okudum fakat otomotiv sektöründe verilenlerle ilgili bir bilgi sahibi olmadığım için sizlere danışmak istedim. Yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1460 : Mart 03, 2022, 02:22:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 412 kere teşekkür etti
  • 299 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1461 : Mart 03, 2022, 02:33:44 »
Ben yeni üst segmentlerden güzel bir araba almak istiyorum ve bir miktar elimde para olmasına karşın istediğim arabayı karşılayacak miktarda değil henüz. Sormak istediğim soru ihtiyaç kredisi çekip kalanı tamamlamak mı yoksa araç kredisi çekip üstünü tamamlamak mı daha mantıklı olacaktır? Yaklaşık 200 bin Tl lik bir boşluk var. Önerilerinizi bekliyorum. https://www.finanskredisi.com/ihtiyac-kredisi/ bu makaleyi okudum fakat otomotiv sektöründe verilenlerle ilgili bir bilgi sahibi olmadığım için sizlere danışmak istedim. Yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim.

İki kredinin odemelerini karsilastirin.  Arac kredilerinde arac borc odenene kadar ipotekleniyor diye biliyorum..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 398 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1462 : Mart 03, 2022, 09:03:26 »

Sadece faiz oranı karşılaştırmak yetmez, dosya masrafı, hayat sigortası vs altındaki tüm kesintiler ile birlikte yıllık maliyeti isteyerek karşılaştırın. Hatta bunları karşılaştırabileceğiniz internet siteleri de var. Bilgileri girerek sonucu görebiliyorsunuz.

Oto kredisinin dezavantajı otomobil rehni oluyor, kredi bitmeden satmak istediğinizde önce borcu kapatmanız lazım vs.. satarken biraz daha zor olabiliyor..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 53350
  • Model Yılı: '16
  • 211 kere teşekkür etti
  • 1273 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1463 : Mart 03, 2022, 10:53:31 »
Gereken bilgiler tam açıklayıcı şekilde verilmiş,önce çalıştığınız banka varsa oradan başlayıp (galiba hangi banka,hangi kredi diye) bir bilgi var tv tanıtımı yapılıyor,o şekilde kontrol edin,ihtiyaç kredilerinde üst sınır nedir? onu sorun ,belki talep edeceğiniz 200.000 tl üst sınırı aşacaktır,tüm ayrıntılar dahil edildiğinde aylık ödeme ve toplam ödeme tutarını dikkate alarak karar verirsiniz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 398 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1464 : Mart 03, 2022, 12:29:29 »
Gereken bilgiler tam açıklayıcı şekilde verilmiş,önce çalıştığınız banka varsa oradan başlayıp (galiba hangi banka,hangi kredi diye) bir bilgi var tv tanıtımı yapılıyor,o şekilde kontrol edin,ihtiyaç kredilerinde üst sınır nedir? onu sorun ,belki talep edeceğiniz 200.000 tl üst sınırı aşacaktır,tüm ayrıntılar dahil edildiğinde aylık ödeme ve toplam ödeme tutarını dikkate alarak karar verirsiniz.

İhtiyaç kredisinde tutar limiti yok,vade sınırı var.. Oto kredisinde proforma faturanın belirli bir kısmına kadar kredi kullanabiliyorsunuz. Ayrıca vade sınırları da var.. Bu konuda hangi kredi, en uygun vs adı altındaki internet siteleri gayet başarılı.. Öncelikle oradan başlayabilirsiniz..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2285 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1465 : Mart 03, 2022, 18:04:32 »
Bence şu ekonomik ortamda hiç krediye bulaşmadan paranıza göre araç almanızı tavsiye ederim,zira piyasaların ne olacağı belli değil dünya çapında bir kriz çıkması durumunda fiziki değerli meta dışında hiçbir şey para etmez, Ukrayna Rusya savaşı bu durumun bir göstergesi yeni dünya değişikliklerinin fitili ateşlendi bence temkinli davranın.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1466 : Haziran 28, 2022, 16:47:39 »
Değerli forum üyeleri 2014 model Auris advance skypack mds aracım var. Aracı geçen sene bu zamanlarda almıştım. Ama şimdi düşünüyorum da bir kaç model düşük RAV4 mü alsaydın diye bazen aklıma geliyor. Ben aracı aldığımda 30 bin kimseydi. Şu anda 40 bin kmde. RAV4 alsaydım muhtemelen 100 bin km üstünde olacaktı. Ne zaman bir RAV4 görsem içim gidiyor. !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2285 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1467 : Haziran 28, 2022, 21:42:47 »
Değerli forum üyeleri 2014 model Auris advance skypack mds aracım var. Aracı geçen sene bu zamanlarda almıştım. Ama şimdi düşünüyorum da bir kaç model düşük RAV4 mü alsaydın diye bazen aklıma geliyor. Ben aracı aldığımda 30 bin kimseydi. Şu anda 40 bin kmde. RAV4 alsaydım muhtemelen 100 bin km üstünde olacaktı. Ne zaman bir RAV4 görsem içim gidiyor. !!!
İçiniz gitmesin, RAV4 işletme maliyeti ile sizin araç arasında çok fark var ve arıza açması durumunda parça fiyatları Auris'e göre biraz can yakar.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 211 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1468 : Haziran 28, 2022, 21:59:24 »
Eğer Karadeniz gibi bir yörede araç kullanmak zorunda değilseniz aracınızı kullanmaya devam edersiniz,biraz itina ile geçtiğimiz haftada şimdi sellerle boğuşan illerde 3000 km yaptık Corolla ile sorun yaşamadık,ama RAV4 veya benzeri bir araç olsaydı Sinop'tan girip Ayancık yolu ile İnebolu,Abana derken Akçakoca' dan çıkabilirdik,düşündük ama göze alamadık.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 275 kere teşekkür etti
  • 470 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1469 : Haziran 29, 2022, 08:24:09 »

Eğer imkanınız varsa hevesinizi yaşamalısınız!

Ancak Ümit beyin dediği gibi yürütme maliyeti, parça konusunda auris kadar uygun olmayabilir. Benimde CR-V hevesim vardı Allah nasip etti aldım, 5 ay kadar kullandım parça sıkıntısı yakıt masrafı derken elimden çıkardım. Ama o 5 aylık sürede 15bin km yol yaptım.  Maddi olarak evet biraz zararım oldu ama inanın hiç pişman değilim, o duyguyu yaşamak lazım. (böyle dedim diye gelir durumumun çok yüksek olduğunu düşünmeyin, normal düz bir memur kadar maaşım var :) ) İnsan vakti zamanı varken kısa sürelide olsa o hevesini almalı diye düşünüyorum, tabi ki maddi imkanlar ölçüsünde hayaller kurarsak üzülmekten çok hayattan zevk alırız.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 211 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1470 : Haziran 29, 2022, 09:16:20 »
İmkan yaratılmış olsa bile bazen araç bayilerde olmuyor,bir yakınımız için geçtiğimiz günlerde önce Accord,sonra CR-V baktık,ne gün verebildiler ne kapora aldılar ! Galerilerde bulunuyor ama ateş pahası ve neredeyse ev parasına..
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 275 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1471 : Haziran 29, 2022, 14:52:03 »
İmkan yaratılmış olsa bile bazen araç bayilerde olmuyor,bir yakınımız için geçtiğimiz günlerde önce Accord,sonra CR-V baktık,ne gün verebildiler ne kapora aldılar ! Galerilerde bulunuyor ama ateş pahası ve neredeyse ev parasına..

Arkadaş 2014 model araç yerine düşündüğü için bende 2. el alma düşüncesindedir diye öyle demiştim. Şuan araç almak isteyen galeride bile bulsa bi şekilde yapışıp almalı. Sıfır araç sıkıntısı daha da devam edecek gibi.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #1472 : Eylül 19, 2022, 13:51:55 »
Merhabalar şu an 2000 model bir astra g kullanıyorum aracımı yakında satmayı düşünüyorum ama ne alacağımı tam olarak kestirmiş değilim

Üst limitim 300.000 tl aklımdaki araç toyota corolla almayı düşünüyorum iki seçenek var 1.6 benzin ve 1.4d-4 ama benim alacağım kasada dizel olanda yağ yakma varmış gibi duyumlar aldım ama bu sorun sadece makyajlılarda var diyede okudum internette şimdi bu bilginin doğruluğunu teyit etmek istedim bilgi sahibi kişilerden eğer sadece makyajlılarda varsa makyajsız olanını tercih edicem yada hepsinde varsa benzinliyi tercih edicem yada belli model yılları arasındaysa o yıllardaki aracı tercih etmeyeceğim şu konuda bilgim var bu araçlar çağırılmış ve rektifiye yapılmış ama illaki her araç sahibinin götürüp bu işlemi yaptırdığınada inanmıyorum maalesef.

Sizden ricam bu konuda bilgilerinizi ve tecrübelerinizi aktarmanızı rica ederim 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 275 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1473 : Eylül 19, 2022, 16:35:40 »
Merhabalar şu an 2000 model bir astra g kullanıyorum aracımı yakında satmayı düşünüyorum ama ne alacağımı tam olarak kestirmiş değilim

Üst limitim 300.000 tl aklımdaki araç toyota corolla almayı düşünüyorum iki seçenek var 1.6 benzin ve 1.4d-4 ama benim alacağım kasada dizel olanda yağ yakma varmış gibi duyumlar aldım ama bu sorun sadece makyajlılarda var diyede okudum internette şimdi bu bilginin doğruluğunu teyit etmek istedim bilgi sahibi kişilerden eğer sadece makyajlılarda varsa makyajsız olanını tercih edicem yada hepsinde varsa benzinliyi tercih edicem yada belli model yılları arasındaysa o yıllardaki aracı tercih etmeyeceğim şu konuda bilgim var bu araçlar çağırılmış ve rektifiye yapılmış ama illaki her araç sahibinin götürüp bu işlemi yaptırdığınada inanmıyorum maalesef.

Sizden ricam bu konuda bilgilerinizi ve tecrübelerinizi aktarmanızı rica ederim

Sorunun çözülüp çözülmediği konusunda bilgim yok ancak sizde aracı alırken araştırıp vazgeçme olasılığınız varsa sizden sonraki alıcınında araştırıp vazgeçme olasılığı yüksek olduğu için satış konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Öte yandan şuan dizel araca binmenin hiç bir avantajı yok. Ekonomik ve sorunsuz olsun istiyorsanız benzinli corolla alıp lpg taktırmanız çok daha yerinde bir karar olur kanısındayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1474 : Eylül 19, 2022, 17:57:15 »
Dizelin bir cazibesi kalmadı, dizeli eleyin. 2004-2007 arası makyajlı temiz, az kilometreli, benzinli 1.6 Corolla sol otomatik alın, sonra  bana dua edin :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 412 kere teşekkür etti
  • 299 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1475 : Eylül 19, 2022, 19:20:29 »
Bende 2007 1.6 sol manuel benzinli var(lpg yok) 85000 de. Cok memnunum.bulabilirseniz temizini kacirmayin derim..( aslinda otomatige cevirebilsem guzel olacak)
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 119 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1476 : Eylül 20, 2022, 10:04:21 »

Adem bey, sizi çok iyi anlıyorum. Keşke RAV4 veya başka bir marka olsun SUV alsaydınız derim ben. Şimdi Avensis kullanıyorum. Daha önceki aracım 2005 Nissan X-Trail idi. 290.000km de sattım. Pişmanlığım had safhada. Ben de bir kamu kuruluşunda çalışmaktayım. SUV kullanmak öyle göründüğü gibi pahalı bir iş değil. Parçaları sedan araçlara göre daha sağlam olduğu için yıpranma daha geç olmakta.  Yaptığım masraf Avensis ile aynı sayılır. İlk fırsatta yeniden X-Trail alacağım. Bu sefer Sport Modeli olacak inşallah. Çünkü deri koltukların bakımından, yıpranmasından bıktım usandım artık.  Eşim Avensis ten çok memnun. Benzini ona sorun yaratmıyor ve bunu sürmekten çok zevk almakta. Benimde öyle ne zaman bir X-Trail görsem içim gidiyor. :(
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1477 : Eylül 20, 2022, 10:13:47 »
Konuyu buradan Sedan mı Suv mu tercih edersiniz noktasına getirelim isterseniz. Malum Suv'lar son zamanlarda çok popüler hatta sedanların tahtını sallamaya başladı. Bir yanda Sedanın konforu, donanımı, diğer yanda Suv'un yüksekliği, güven verişi sizce hangisi neden?

Eski bir Suv kullanıcısı olarak 2019-2020 Honda H-RV'ler bazen aklımı karıştırmıyor değil ama sedanın konforu, rahatlığı ve donanımı maalesef Suv'larda yok. Suv'ların süspansiyonu sert ve yerden yüksek oldukları için uzun yolda sedan gibi konforlu değiller ve maalesef uzun yolda insanı yoruyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '19
  • 21 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1478 : Eylül 20, 2022, 11:45:49 »
Suv yerine Station Wagon tercih ederim. Maalesef bizde çok yaygın değil ama yurtdışında aileler genelde SW tercih ediyor. Toyota Corolla'nin SW'si satılmıyor eğer satılıyor olsaydi, sedan veya suv yerine kesinlikle sw tercih ederdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 119 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1479 : Eylül 20, 2022, 12:00:36 »
Konuyu buradan Sedan mı Suv mu tercih edersiniz noktasına getirelim isterseniz. Malum Suv'lar son zamanlarda çok popüler hatta sedanların tahtını sallamaya başladı. Bir yanda Sedanın konforu, donanımı, diğer yanda Suv'un yüksekliği, güven verişi sizce hangisi neden?

Eski bir Suv kullanıcısı olarak 2019-2020 Honda H-RV'ler bazen aklımı karıştırmıyor değil ama sedanın konforu, rahatlığı ve donanımı maalesef Suv'larda yok. Suv'ların süspansiyonu sert ve yerden yüksek oldukları için uzun yolda sedan gibi konforlu değiller ve maalesef uzun yolda insanı yoruyorlar.

Elbette SUV derim. Ama gerçek bir SUV olmalı bence. Şimdi piyasada milyon TL fiyatlara satılan 4X2 SUV çakmalarını hiç saymıyorum bile. İster akıllı 4x4 ister manuel 4x4 olsun ama illaki 4x4 olmalı bence. Toyota, Nissan ve Subaru bu konuda piyasa liderleri ve fiyatları ikinci elde bile en üst seviyelerde. Ben Nissan kullandım yaklaşık 4 yıl boyunca. Her yaz 2000 km yapardım ve hiç yorulmadım sürerken, aksine sürücüsüne verdiği güven hep memnun etmiştir. Gerek videolarda ve belgesellerde  gerek se filmlerde arap çöllerinde ve safarilerde görülen SUV lar ya Toyota dır yada Nissan.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN