0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
1 veya 1.5 sene sürer bu sıkıntı, sonra araçlar bollaşır, bu gün pahalı alınan araçlar o zaman elde kalır. Ayrıca bunlar gider, yerine demokrasi diyen birileri gelir, piyasa toparlanır , döviz düşer, hayat kolaylaşır. (12 Eylül sonrası çok iyi bir örnektir) . Acil ihtiyaç yoksa beklemekte fayda vardır, parasını dövize koyup beklemek daha iyi bence.
Hayır değil, tam da bizim için konuştum.1- Çip mip krizi bunlar dünyayı ilgilendiriyor, 1 sene içinde çözülür ve açıklarını da kapatıp daha fazla üretim yaparlar, arz sorunu kalmaz.2- Bizim yerel sorunlarımız şu an düzelmeyecek, o yüzden dolar da yükselir, üretim de azalır, seçime kadar herhangi bir düzelme olmaz. Yeni iktidarın getireceği özgürlük ortamı ve usulüne uygun ekonomi yönetimi ile işler çok kısa sürede toparlanır ve ülke kaybettiği zamanı hızla geri kazanır. Ve gelenlerin de sihirbaz falan olması gerekmez, sadece saçmalamasınlar yeter.(12 Eylül zamanını boşuna vermedim örnek olarak, aynı böyle ekonomi içler acısı idi, Özal gelince ülke birden zincirlerinden boşalmış gibi atağa kalktı, marifet Özal'da değildi, askerlerin gitmesinin verdiği rahatlama nedeniyle idi)
arkadaşlar bende sizin gibi düşündüm, ama bu dediğim araçlardan 4 tane vardı favorimde. İletişime geçmek için aracımın satılmasını bekledim, araç satışını noterde yaparken aradım 4üde gitti bana nasip olmadı Alan hayrını görsün. Piyasa öyle bir haldeki 1 hafta önceki aracın fiyatına 20 binlira ekledi araç sahipleri, bugün son kozumu değerlendirmek için yola çıkacağım eğer araç sahibi vazgeçmezse artık yeniden toyotacı olarak formda olacağım
Haklısınız, para olunca iş ister istemez siyasete geliyor. 80'li yıllar konusu da evet, o zaman Üniversitedeydim, bu günden farkı yoktu gerçekten. Bununla övünmeli miyiz? Ama o yıllarda hükümetler en azından enflasyon kadar maaşlara zam yapardı, örneğin Özal bize %100 zam yapmıştı. Bu gün bunu yapan var mı ? 2022 memurlara verilecek zam %5. Hak bu mudur ?Bu arada o hangi muhalefet ki 20 yıldır seçim olmadan iktidarı değiştirmiş ? Biz mi kaçırdık, ülkeyi başkası mı yönetiyor ?Öte yandan ekonomi ve demokrasi konusunda Daron Acemoğlu çok çalışarak hatta bu konuda Nobel almış bir bilim adamıdır, sık sık da ülkemize gelir fikirlerini anlatır, onu izleyenler bilir ki yolumuz yol değildir, bu işleri bırakmamız lazım, hele o dış güçler falan muhabbeti hakkaten çoluk çocuk muhabbeti, kahvehanedeki emmiler gibi ağlanmak bize yakışmıyor. Sorun neyse odur, çözümüne bakmak lazım. Yoksa değil arabaya, bisiklete binemez hale geliriz.
Bütçeniz el veriyorsa 50. yıl özel serisi makyajlı 2016-2018 arası 1.6 otomatik Premium en dolu paketi kesinlikle tavsiye ederim. Yetmiyorsa makyajsız 2013-2015 1.6 advance otomatik de alabilirsiniz. 1.33 hiç kullanmadım ama performansının vasat olduğu ve yokuşta bayıldığına dair duyumlarım oldu. 1.6'nın performansı atmosferik motorlar içerisinde en iyisi ve serisi diyebilirim Civic de kullandım, Civic, Corolla'ya göre hantal.
Alacağınız aracın otomatik mi yoksa manuel mi olmasına karar vermelisiniz. Ama otomatik araç her zaman rahatlıktır. Arkadaşlarında belirttiği gibi ne alacaksanız bir an önce alın fiyatlar daha da artacak diyorlar.
Mutlu'ya katılıyorum beklediğiniz hergün ne yazık ki zarar.. O yüzden corolla ile kendinizi sınırlamadan bütçenize uyan farklı araçlar bakabilirsiniz.. Kesinlikle otomatik araç önceliğiniz olsun ama 1.33 manuel alınmaz bir araba değil.. Uçan kaçan arabam olsun demiyorsanız, yokuşta çekmiyor diyenlere de çok kulak asmayın bence.. Ben bugüne kadar hiç yokuş çıkamadığı için geri geri aşağı giden corolla görmedim..
Ağır hasarlı alınabilir ama bilmediğin görmediğin araç alınmaz. O topa hiç girmeyin.Eliniz çabuk tutun, karar veremediğiniz her gün zarardasınız. İlla corolla olacak diye de sınırlamayın kendinizi, Auris bakın, Mazda 3, Ford Focus, Renault Megan da bakabilirsiniz. İlla Toyota olacak diyorsanız da, manuel olacaksa bari avensis olsun derim.
Buyrun size orjinal bir araç ama bir miktar daha maliyet artırmamız lazım.https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-hatasiz-boyasiz-tramersiz-inci-beyaz-972305811/detay
Ağır hasarlıdan uzak durun,belki pert bile olmuştur,sonra sorun yaşanabilir.Biraz sabırla belki uygun,temiz bir araç alabilirsiniz.
Mesaj Birleştirildi: [time]Kasım 16, 2021, 15:49:23[/time]1.4 dizel otomatikleri nasıldır bakımları çok masraflı mıdır? Ve motor çok sesli çalışıyor mu bilginiz var mı?Mesaj Birleştirildi: [time]Kasım 16, 2021, 15:49:33[/time]Mesaj Birleştirildi: [time]Kasım 16, 2021, 15:49:46[/time]Mesaj Birleştirildi: [time]Kasım 16, 2021, 15:49:54[/time]Mesaj Birleştirildi: [time]Kasım 16, 2021, 15:50:03[/time]Teşekkürler yorumunuz için 1.4 dizel otomatikleri nasıldır bakımları çok masraflı mıdır? Ustam 1.4 dizeller için bulunmaz nimet gibi bir yorumda bulundu ama dizelin bakımları masraflı vs diye bulaşmak istemiyorum sizce hata mı yapıyorum. Dizel otomatik alınır mı? Kaç kmyi aşmamış olan dizeller alınabilir Ve motor çok sesli çalışıyor mu bilginiz var mı?