0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Cam tavanlılar da çok pahalı. Anıl aklıma astra j 1.4t yi de soktu bakalım.
Astrada sıkıntılar oluşabilir ama bu korkutucu bir seviyede değil.Sana videosunu attığım Auris'in şanzıman sesini duydun abi ne kadar da Japon olsa sorunsuz da olsa illaki sıkıntılar çıkıyor misal E160 corolla direksiyon çevirince ötme sorunu var ben garanti varken hallettim ve 1300 tl değerinde kablo değişti sorun çözüldü şimdi bir arkadaşımda başladı ama onun garantisi bitti. Astrada üç sevmedigim yönü var 1- Yakıt 2- Tuş fazlalığı 3- Tuşların fazla cilt yağı tutması Haricinde astra C HB grubunda en iyilerinden istanbulda bir arkadaşım Astra J den Golf Comfortline ye geçti konfor ve yalıtım olarak daha iyi Golf ama donanım astra kadar yok diyor.Diyeceğim su ki astra performanslı,konforlu ve güvenli bir araba
Aklımızı kurcalama yav
astra 14.Tler benimde aklımı kurcalıyor aslında ama arabanın tipi çok eskidi ya herkeste var Hakkında hayırlısı olsun.Bir konu hakkında bilgiye ihtiyacım var. Engelli bir vatandaş arabasını satıyor ama satış şartlarının oluşmasına 2 sene var. Böyle bir aracı almamız ne derece doğru olur? Nasıl bir yöntemle kandırılmadan aracın satışını 2 yıl sonunda kesin alabiliriz. Bu vatandaş kendini uyanıklar sınıfına katmış, uygun fiyata alıp erkenden satarak karlı bir satış yapacak. Aracın fiyatı muadillerine göre çok uygun ama ruhsat değişmiyor o kısım aklımda soru işareti oluşturdu. Araçta buhttps://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-ilk-sahibinden-toyota-732024809/detay
Mutlu abi otomatik aramasaydı tek Golf derdim (:Selman abi eğer senin için manüel olacaksa Golf
Selman hocam o aracı resmi yollardan sen alamazsın ancak %90 ve üzeri engelli olan birisi alır oda araç sahibiyle aynı engele sahip olması lazım diğer konu zaten adamın raporu varsa niye bunu alsın gider bu paraya sıfır herhangi bir aracı alabilir geçenlerde bende denk geldim arkadaşın oğlu engelli ve halihazırda ki aracın satım zamanı doldu yeni araç bakacak bende engelli plakalı olanlara bak dedim bitane bunun gibi sivri zekalı 98 bin fiyat yazmıştı diğer türlü aracı alıp 2 yıl sonunda devrini alma gibi yollara kalkışmayın derim çünkü (zaten o paraya alınmaz) gayriresmi işlem olur adam size iftira bile atabilir aracımı çaldı falan gibi elinden senet alırım sözleşme yaparım gibi düşünmeyin o yaş iş artık millet senet sepet dinlemiyor noterde sözleşme yapacak olsanız neye göre ne için satış yasağı olan araç için hangi noter işlem yapar bilemem,ama araştırın sorun eğer zaman belirterek satış sözleşmesi yapma imkanı varsa noter huzurunda böyle bir işlem varsa ve adam size 2 yıllık vekalet verebilirse ( sadece o aracın satışı için ) alın derim,ama bu fiyatla alınması mümkün değil adam neredeyse normal araçların piyasa fiyatına yakın rakam yazmış,eğer dediğim gibi sözleşmeyasal olarak yapılabilirse vevekalet verirse 2 yıl sonra adamı arayıp sormadan siz kendi adınıza aracı devir yapabilirsiniz.
Maalesef benimde otomatik şartım var Astra 1.4ye bakıyorum ama performans konusunda 1.6 corolladan hiç bir artısı yok, üstelik lpg olayı sıkıntılı.
Bilgi sahibi olduğum için bu kısıma cevap vereyim dedim. Performans yakın görünebilir ama düz yolda. Rampada dizel gibi tırmanıyor 1.4t. LPG konusunda ise, kız kardesimde 2015 model 1.4t otomatik var ve şu an 115000 km'de. Araç 25000 km'den beri bizde. Hemen LPG takıldı Prins silverline. Yaklaşık 90000 km sıfır sıkıntı.
Bu yorumlar teşvik ediyor işte. Sonra youtube dan bir video izliyorum yok maf sensörü kaynaklı karışım hatası, yok motor soğutma haznesi çatlaması, devirdaimin 60bin km.de değişmesi vs. soğutuyor bu tarz sorunlar. J kasanın makyajlısında bu sorunlar düzeltildi diye biliyorum ama makyajlıda da karşılaşanlar var.30bin km. civarında önerir misiniz sonuç olarak?
Merhaba arkadaşlar yine karmakarışık duygularla ben. Sizlerin önerilerini duymak beni rahatlatıyor. Arabamı satılığa çıkardım henüz arayan soran yok Arabayı satmayı kafama koyduğum için her gün değişik bir modele takılıyorum. Dünde aklıma aracımı sıfır araç takasına vermek geldi. Limitim maksimum 90-95 olacağı için segment düşürmek zorundayım. Düşündüğüm araç Kia Rio 1.4 benzinli otomatik vites. Bu sınıfta i20ler daha çok tutuluyor ama onların fiyatı hem limitimi zorluyor hemde yeni riolar 6 ileri otomatik şanzımanla geliyor, i20ler 4 ileri. Zaten arabayı hafta içi hanım kullanıyor, accordu kullanmakta sıkıntı çekmiyor ama tek sıkıntı park problemi. Bu problemi bazen ben bile yaşıyorum. 20-30 cmlik mesafe ile çok park yeri kaçırdığım oldu. Aylık ortalama 700-800 km şehir içi kullanımı da katarsak yakıt olarakta epey bir zordayız. Şimdi sizlere danışmak istediğim aracımı böyle bir değişime vermek ne kadar mantıklı olur. Baştan belirteyim aracıma 40bin altı teklif edilirse kesinlikle takas işine girmem. Aracımdan son derece memnunum. Ve bu sıfır araç alımında en az 3 yıl binmek zorundayım. Sizler ne dersiniz. Buda benim aracım.https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-artisiyla-eksisiyle-her-sey-aciklamada-otm-vites-accord-sport-636966396/detay/
Aracını satma derim,o km'de başka bir araç olsaydı hıldır hoş olmuştu ve seni bıktırmıştı,kendine ve aracına yazık etme derim bunu satana kadar üstüne koyacan parayla yatırım yap altın döviz al derim.
Eğer ki, İ20 veya Rio'ya sıfırdan girip 90 veya 95.000 ₺ vermeyi düşünüyorsan abi kesinlikle tavsiye etmem hele ki B sınıfı bir araca HB kasa düşünüyorsan 95.000 ₺ bandında çok güzel C sınıfı HB var.Toyota AurisRenault Megane 4 1.6 HBOpel Astra
Abi seneyi uzatıp kredi miktarını artırsan?
Bir yandan bende öyle diyorum ama bir şekilde borca girip model yükseltmem lazım yoksa bir daha çok zor olacak. Hali hazırda param yok katılım bankalarıyla işimi halletmeyi düşünüyorum.Sıfıra girmek istememdeki amaç arabasız kalmamak için. Arabayı satıp hemen araba almam gerekiyor, çünkü araba bizim elimiz kolumuz. O olmayınca sistem çöküyor maalesef.Mutlu dün aynen senin dediğini düşündüm. 1 yıl daha borçlanıp C segment boş arabalar dikkatimi çekmedi değil. Gönül biraz dolu olsun istiyor ama olmayınca da yapacak bir şey yok. Şuan 105-115 civarı Astra 1.4T ve yeni Corolla Vision araçları dikkatimi çekti. Astra daha donanımlı bir araç motoruda gayet iyi ama gel gelelim uzun vadede LPG sorunsalı düşündürücü birde kasası çok eskidi artık o yüzden yeni corollayı 110-115bin civarına almak mümkün. Nasip artık bakalım acelem yok nasılsa yıl sonuna doğru belki kampanyaları olur daha da düşerler.
Selman hocam o aracın sürüş dinamiğini hiçbir c sınıfında bulamazsın bi defa d segment büyük motorlu araca bulaştınmı diğerleri çok boş geliyor,mesala şimdi müstakil bir ev alma durumum var eğer o iş olmasaydı ufuk Bey'in kullandığı 2.2 dizel Verso bulurum Hiç kaçırmam tam bir aile arabası ve dizelin nirvanası.
Arkadaşlar maksimum 120bin km ye kadar hatchback otomatik ikinci el araç arıyorum. Fiyatlar almış başını gitmiş. Daha önceden 2005 corolla hb vardı araçtan memnundum. Tekrar alsam mı dedim fiyatları 55-63 bin TL arasında. 2014 model 70 bin km de 1,2 mitsubishi attrage fiyatı 55 bin TL. İki araç arasında kararsız kaldım. Şehir içinde kullanacağım. Sizlerin fikrini almak istedim.
Kesinlikle Corolla hb derim Mitsubishi attrage piyasa getirisi yönünden corollanın yanına yaklaşamaz.