Gönderen Konu: Otomobil Alım-Satım Tavsiyesi Konusu  (Okunma sayısı 86727 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '16
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomobil Alım-Satım Tavsiyesi Konusu
« Yanıtla #980 : Eylül 28, 2019, 09:47:10 »
İlandaki araçta dikkatimi çeken tek konu ilan fiyatı ve sizin zikrettiğiniz fiyat arasında bariz fark var tamam araç sahibide açıklamada yazmış "pazarlık sünnettir" diye ama 82 binden 74 bine baya bir indirim yapmış iyi araştırın derim öte yandan 85 90 bin TL aralığında çok temiz 1.6 life veya active paketlerini çok rahat alabilirsiniz,en azından araç 1.6 olur ve rampalarda falan fazla kasmaz hemde piyasası 1.33 ten daha iyidir ne zaman satmaya çalışsanız anında gider örnek olarak şu araç temiz duruyor.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-ogretmenden-boya-degisen-yok.servis-bakimli-garantili-corolla-715892225/detay
ümit bey adamz aten ilanı ilk eklediğinde 74,700 eklemişti sonrasında 74,000 düşürdü sonra bir anda 82,000 tl yaptı sonra sırası ile 78,000 77,750 en son araç kredilerinin düşmesi ile fiyatı 76,000 tl çekti yani en naştan kafasındaki fiyat 74 bu gün gidip bakacam adam biraz kıl biri bakalım ne olacak konuşacaz
allah birdir

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #980 : Eylül 28, 2019, 09:47:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #981 : Ekim 05, 2019, 13:32:13 »
Arkadaşlar merhaba. Carina veya avensis almayı düşünüyorum 98 model civarı. Ilanlara bakarken bu ilan dikkatimi çekti. Normalde 20 bin tl üzeri fiyati var ancak burada fiyatı 15bin tl. Satıcı ile iletişime geçmedim henüz. Sebebi ne olabilir acaba?

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-berberoglundan-1997-model-carina-2.0-e-muayene-sifir-480515155/detay

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #982 : Ekim 05, 2019, 21:48:57 »
Arkadaşlar merhaba. Carina veya avensis almayı düşünüyorum 98 model civarı. Ilanlara bakarken bu ilan dikkatimi çekti. Normalde 20 bin tl üzeri fiyati var ancak burada fiyatı 15bin tl. Satıcı ile iletişime geçmedim henüz. Sebebi ne olabilir acaba?

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-berberoglundan-1997-model-carina-2.0-e-muayene-sifir-480515155/detay
Burhan bey ilk defamı araç alıyorsunuz?
Aracın fiyatının uygun olması fotoğraflarda açıkça anlatılıyor zaten,araç o kadar hır kullanılmışki çürüme nedir bilmeyen Toyota çürümeye başlamış bu neden olur kaza geçirir düzgün yapılmaz ek parça sac eklenir veya macun basılır ondan dolayı çürür bu araç zaten o dereceye gelmiş fiyatının uygun olması gayet normal.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #983 : Ekim 06, 2019, 09:21:59 »
Ilk defa da alıyorum diyebilirim. Tempra aracim vardı ve yeni sattım. Al sat yapmak istemediğim icin aldığım aracı uzun süre binmek istiyorum. Bu yüzden 98 model civari eski toyotalardan düşünüyorum. Sağlamlık veya donanım açısından nasıl oldukları malum. Köyde bi abinin 98 carina si var. Çok hoşuma gitti lakin otomatik vites. Onun yerine avensis veya manuel carina düşünüyorum. 25 bin tl civari bütçem var. Öneriniz ne olabilir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #984 : Ekim 06, 2019, 20:43:27 »
Merhaba değerli abilerim,

uzun yıllar ailecek 1989 Mercedes 300 D (3.0 motor) bindik ve artık ondan ayrılma  vakti geldiğine karar verdim. Babadan oğla geçen huy diyelim büyük araba seviyorum ve babama kalsa Mercedes 320 L alma taraftarı fakat ben artık farklı bir markaya geçmek istiyorum. Avensis yıllardır beğendiğim ama hiç binmediğim uzaktan bakıp sevdiğim bir araba. Bütçem 35-38 arası ve dolu-konfor-güvenlik açısından Avensis tam bana göre diye düşünüyorum. Şahsen 407 ile arasında kalmıştım fakat Avensis daha asil duruyor.

Kendim t25 kasa otomatik bir avensis bakıyorum ve 2 tane buldum gibi ikisi de lpg ve lpgesi özel taktırılmış. Şimdi sizden isteğim değerli abilerim, bana ne var ne yok dikkat etmem gereken alırken bakmam gereken her şeyi söyler misiniz ? Bulduğum araçları buraya paylaşmak ne kadar sağlıklı olduğunu bilemediğimden paylaşmak istemiyorum. Görüşlerinize sabırsızlıkla bekliyorum. :)

Not: Ben bir arabaya en az 5 sene binmek istiyorum. Zararına satarım gibi korkum da yok. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #985 : Ekim 06, 2019, 21:41:23 »

uzun yıllar ailecek 1989 Mercedes 300 D (3.0 motor) bindik ve artık ondan ayrılma  vakti geldiğine karar verdim. Babadan oğla geçen huy diyelim büyük araba seviyorum ve babama kalsa Mercedes 320 L alma taraftarı fakat ben artık farklı bir markaya geçmek istiyorum. Avensis yıllardır beğendiğim ama hiç binmediğim uzaktan bakıp sevdiğim bir araba. Bütçem 35-38 arası ve dolu-konfor-güvenlik açısından Avensis tam bana göre diye düşünüyorum. Şahsen 407 ile arasında kalmıştım fakat Avensis daha asil duruyor.

Kendim t25 kasa otomatik bir avensis bakıyorum ve 2 tane buldum gibi ikisi de lpg ve lpgesi özel taktırılmış. Şimdi sizden isteğim değerli abilerim, bana ne var ne yok dikkat etmem gereken alırken bakmam gereken her şeyi söyler misiniz ? Bulduğum araçları buraya paylaşmak ne kadar sağlıklı olduğunu bilemediğimden paylaşmak istemiyorum. Görüşlerinize sabırsızlıkla bekliyorum. :)

Not: Ben bir arabaya en az 5 sene binmek istiyorum. Zararına satarım gibi korkum da yok. :)

t 25 kasa çok konforlu ve rahat ancak 2.0 motorlarda lpg uyumu sıkıntısı var. benzin fiyatları malum. benzin sizi etkilemeyecekse o fiyatlara alınabilecek en ideal araçtır. aynı yıllar aralığında accord, legacy ve mazda 6'da bakabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '15
  • 752 kere teşekkür etti
  • 761 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #986 : Ekim 06, 2019, 22:54:49 »
@ümit Duran (48453)

Konunuz mevcut tavsiye konusu ile birleştirilmiştir

@ümit Duran (48453)  ,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #987 : Ekim 08, 2019, 00:34:12 »
Otomatik vites aslında çok rahattır eğer bakımları düzenli yapılmışsa sıkıntı çıkarmaz,Corona Carina aynı araçlardır aralarında makyaj farkı vardır bide carinalarda fazladan 2 hava yastığı vardır gerisi herşeyi aynı İkisinide düşünebilirsiniz Corona bakarsan 93 model son ay üretimli olanları ve 94 model olanlara bak öncekilerde ABS yok bunların fren sistemi 101 kasa efsane corollayla aynı olduğu için kızaklaması meşhurdur gerisi aracı alınca tadına doyamazsın o paraya alınabilecek en iyi araçlardır.
Ilk defa da alıyorum diyebilirim. Tempra aracim vardı ve yeni sattım. Al sat yapmak istemediğim icin aldığım aracı uzun süre binmek istiyorum. Bu yüzden 98 model civari eski toyotalardan düşünüyorum. Sağlamlık veya donanım açısından nasıl oldukları malum. Köyde bi abinin 98 carina si var. Çok hoşuma gitti lakin otomatik vites. Onun yerine avensis veya manuel carina düşünüyorum. 25 bin tl civari bütçem var. Öneriniz ne olabilir?
Avensis konforludur ama birincisi 25 bin civarında temiz Avensis alamazsınız ikincisi avensislerin çoğu LPG uyumlu değil Corona veya Carina lpg ile sorunsuz çalışır.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 275 kere teşekkür etti
  • 470 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #988 : Ekim 08, 2019, 10:08:07 »

Limiti 40ın üzerine çıkarabilirseniz bir accord alabilirsiniz ben yeni sattım ama bir arkadaşımda daha var oda satıyor. 2004 model 2.0 gri renk sağ yan ve motor kaputu boyalı araç temiz. Avensisten ve Mazda6dan daha iyidir.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #989 : Ekim 30, 2019, 22:53:10 »
Merhaba arkadaşlar 1.3 2013-2014 1.3 benzinli auris nasıldır çekişi özellikleri nasıldır kronik sorunu vesaire varmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 398 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #990 : Ekim 31, 2019, 09:07:06 »
Merhaba forumda 1.33 motor ile ilgili çok sayıda konu mevcut.. Arama yaparak detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 117000
  • 371 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #991 : Kasım 17, 2019, 17:49:46 »
Arkadaşlar hayırlı aksamlar. Bebegimizden dolayı yaris hibritimizin bagajı artık yetmemeye basladı. Peugeot 2008 aisin (japon) tam otomatik şanziman kullanılan 1.5 dizel 120 beygirlik olan versiyona geçiş yapmayı düşünüyorum. Kullanıcıların geri dönüşleri oldukça iyi. Kronik olarak dikkatimi çeken sorunlarsa: kapı cam fitilinin kısa zamanda deformasyonu ve ön takımların yine kısa zamanda sıkıntı çıkarmasıydı. Gerçi yarisin 285 litrelik bagaj hacmine karşılık 2008'de 350 litrelik bir hacim söz konusu. Ancak yeteceğini düşünüyorum. Aslında 3008 daha iyi ama arada yaklaşık 100.000 tl lik fark var. Devirli kullanan biri olarak 2008 eat 6 şanzımanlık versiyon çok mantıklı geldi. Sizler bu aracı tavsiye eder misiniz???

Son olarak Türkiye'ye önümuzdeki sene bu zamanlar yeni kasası gelecekmiş ama fiyat daha da yüksek olur gibime geldiği için bu kasayı tercih etmke istedim. Araç beklemeye değer nitelikte ancak fiyat yüksek olur diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #992 : Kasım 17, 2019, 23:56:17 »
Otomatik seçeneği şart olmazsa bence onun yerine bağaj için Verso bakılabilir herşeyiyle çok daha dayanıklıdır ve bakım fiyatlarıyla sağlamlık açısından kullanıcı dostudur,tabi 1.8 düşünürseniz versonun otomatiği bulunabilir veya Corolla 1.6 benzin+LPG olabilir Fransız araçları hiçbir zaman ilgimi çekmemiştir,geneli usta ve parçacı dostudur.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 371 kere teşekkür etti
« Yanıtla #993 : Kasım 18, 2019, 01:22:56 »
Otomatik seçeneği şart olmazsa bence onun yerine bağaj için Verso bakılabilir herşeyiyle çok daha dayanıklıdır ve bakım fiyatlarıyla sağlamlık açısından kullanıcı dostudur,tabi 1.8 düşünürseniz versonun otomatiği bulunabilir veya Corolla 1.6 benzin+LPG olabilir Fransız araçları hiçbir zaman ilgimi çekmemiştir,geneli usta ve parçacı dostudur.

Abi cevap için teşekkür ederim. Hanımın şu an ehliyeti yok ama düz vites zorlanabilir. Otomatiğe ben de alıştım. 1.8 mtv yüksek. Corollayı da lpg istemediğim için düşünmedim. Peugeot için de elektronik arızalardan (beyin arızalarından) biraz çekiniyorum açıkçası, bir de toyotamı arar mıyım tedirginliği de biraz var. Bu aracın da seriliği, dizel ve tam otomatik olması cezbetti diyebilirim. Aralık ayını bekliyorum belki ekstra kampanya filan olabilir. Test sürüşü yapmak da istiyorum inşAllah. Ama tavsiyeni yine de aklımın bir köşesinde bulunduracağım abi. Görüşün için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 31 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #994 : Kasım 18, 2019, 03:51:22 »
Dizel farkını karşılayacak kadar km yapıyor musunuz? Çoğu aile için bu pek olanaklı değil, genelde çok km yapan şirket araçları için dizel mantıklı. Aldığınız aracı 200.000 km kullanmayacaksanız dizelle ekonomi yapmış olmazsınız, hele ki maksimum 50-60 bin km kullanacaksanız tam tersi israf yapmış olursunuz. Mesela Yaris Hybrid ile kaç km yaptınız ve sağladığınız tasarruf ile alış fiyat farkını kıyaslayıp kar da mısınız yoksa zararda mısınız hiç karşılaştırdınız mı?
Ocak 2021 - Devam : 1999 Land Cruiser Prado 3.4 V6
Kasım 2019 - Devam : 2019 Corolla 1.6 Vision Multidrive S
Şubat 2019 - Şubat 2020 : 2017 Fortuner 4.0 V6 (şirket aracı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 371 kere teşekkür etti
« Yanıtla #995 : Kasım 18, 2019, 09:50:42 »
Aracı 4.5 yıldır kullanıyorum ve 54.000 km. Muhtemelen 5. Senesinde 60.000 olacak yani bir yılda 12.000 km olur. Ilk aldiğimda sehir içi ağırlıklı kullandığim için daha tasarrufluydu ancak artık şehir dışına daha sık çıkmaya başladığım için dizelin uzun yol tasarrufu hibritten daha fazla olacaktır.

200.000 km kullanmanız lazım kısmına katılmıyorum çünkü daha büyük bir araca ihtiyacınız olduğunda arabam 200.000 olsun da öyle satayım diye düşünmezsiniz. Bu iş ihtiyaçla alakalı olduğu kadar biraz da imkân ve merak meselesi olduğu için israf kısmı biraz göreceli. Sonuçta 1.0 motorlar varken benzinli neden dizel alayım degil mi? İlgi gösterip tavsiyede bulunduğunuz için çok teşekkur ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #996 : Kasım 18, 2019, 12:19:43 »
Yunus bey dizel dünyada artık düşüşe geçti hatta birçok Avrupa şehrinde kullanımı bile yasak,ve bakım maliyetleri arıza durumunda fiyatlandırmaları benzinliden çok yüksek mesela bir motor yağını bile özenle seçmek durumundasınız heleki dizel yakıt lt fiyatları benzinle aynı seviyeye geldiği şu günlerde hiçte mantıklı değil bence,lpg'ye mesafeli oluşun nedendir bilmiyorum ama iyi bir işçilik ve yol ayarıyla benzini aratmaz güvenlik yönünden LPG deposu benzin deposundan kat ve kat daha sağlamdır hatta C4 patlayıcı ancak etki etmektedir,bu konuda YouTube de videolar var izleyebilirsin.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 371 kere teşekkür etti
« Yanıtla #997 : Kasım 18, 2019, 13:04:32 »
Bir önyargı var lpgye bir turlu ısınamadım abi. Ama araştıracağım inşAllah. Forumda da lpg ayarlarından sorun yaşayanları ara sıra da olsa gorünce çekiniyorum. Peki corolla otomatik olanlar mmt şanzıman mı oluyor. Yani yarı otomatik mi? Yani 1.6 + lpg de çok cazip ama düzgün ayar filan tedirginlik oluşturuyo. Siralı sistem olduğu için artık çekiş problemi olmadığını da duydum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 110000
  • 752 kere teşekkür etti
  • 761 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #998 : Kasım 18, 2019, 14:03:07 »
Bir önyargı var lpgye bir turlu ısınamadım abi. Ama araştıracağım inşAllah. Forumda da lpg ayarlarından sorun yaşayanları ara sıra da olsa gorünce çekiniyorum. Peki corolla otomatik olanlar mmt şanzıman mı oluyor. Yani yarı otomatik mi? Yani 1.6 + lpg de çok cazip ama düzgün ayar filan tedirginlik oluşturuyo. Siralı sistem olduğu için artık çekiş problemi olmadığını da duydum.

E160 ve E210 tam otomatik cvt

Lpg ne kadar iyi ayar olsa da en iyi montaj olsa da sonuçta fabrikasyon işlem dışı en iyi montaj en iyi ayar ile 600 binde sorun çıkarırsa en kötü montaj 300 binde çıkarır misal ama en iyi montaj en iyi ayarın erkenden sorun çıkarmaz diye birşey de yok.
Lpg ye karşı on yargı var ise sıfır honda lpg alın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2890 kere teşekkür etti
  • 3252 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #999 : Kasım 18, 2019, 16:26:08 »
Arkadaşlar hayırlı aksamlar. Bebegimizden dolayı yaris hibritimizin bagajı artık yetmemeye basladı. Peugeot 2008 aisin (japon) tam otomatik şanziman kullanılan 1.5 dizel 120 beygirlik olan versiyona geçiş yapmayı düşünüyorum. Kullanıcıların geri dönüşleri oldukça iyi. Kronik olarak dikkatimi çeken sorunlarsa: kapı cam fitilinin kısa zamanda deformasyonu ve ön takımların yine kısa zamanda sıkıntı çıkarmasıydı. Gerçi yarisin 285 litrelik bagaj hacmine karşılık 2008'de 350 litrelik bir hacim söz konusu. Ancak yeteceğini düşünüyorum. Aslında 3008 daha iyi ama arada yaklaşık 100.000 tl lik fark var. Devirli kullanan biri olarak 2008 eat 6 şanzımanlık versiyon çok mantıklı geldi. Sizler bu aracı tavsiye eder misiniz???

Son olarak Türkiye'ye önümuzdeki sene bu zamanlar yeni kasası gelecekmiş ama fiyat daha da yüksek olur gibime geldiği için bu kasayı tercih etmke istedim. Araç beklemeye değer nitelikte ancak fiyat yüksek olur diye düşünüyorum.
Açıkçası çevremde de çoğu insan emin olabileceği dizele en başta bakıyor. Aşırı beslemeli benzinli ya da supap zamanlaması vb. teknolojiler devreye girince dizelden çok da farkı kalmıyor motor bölümü anlamında. Dizelin dezavantajı; kalkışları diğerlerine göre nispeten daha ataletlidir. Yüklü kullanım, rampa, ara hızlanmalarda ise kesinlikle avantajlı. Ayrıca özellikle araca yük binen durumlarda yakıt tüketimi olarak diğer teknolojiye sahip araçlara göre avantajı daha artıyor. Dizel ve otomatik dendiğinde ise, yüksek tork nedeni bir kısıtlama oluyor. Şanzımanların tork dayanımları, onların servis ömrünü de belirlemiş oluyor.
Şehir içi, kısa mesafe kullanımları için en mantıklısı olabilecek en küçük hacimli, motor yağ ve soğutma sıvısı kolay ısınabilen motorlar. Araç da mümkün mertebe hafif olmalı. Bu tarz kullanım için, gereksiz 500lt vb. bagaj, kullanılmayan bir arka koltuk vs. taşımak...? Toplamda iki kişi, ortalama 75 kg'dan 150kg dendiğinde, 1.200kg ya da üstü ağırlıktaki araçları sürekli hareket ettirmek-durdurmak çok anlamlı değil. Aynı şi, 800-900kg lık araçlar da yapabilmekte.
Uzun yol kullanımlarında ise, dizel çekişi ve düşük tüketim potansiyeli ile olumlu denebilir. Araç yüklü kullanıldığında bu daha da belirginleşiyor. Dururken nispeten gürültülü motorlarına karşı, şehirlerarası kullanımlarda genelde ve nispeten daha konforlu sürüşler sağlayabiliyorlar yalıtımlarından dolayı. Araç ağırlığı/tork oranı ve yanma verimi düşünüldüğünde, daha az tüketim ile daha çok iş yapabiliyorlar.
Benzinli ve özellikle aşırı beslemeli benzinli, herhalde kullanımı en keyifli olanlardandır (buna belki tam elektrikli de ileride eklenir). Yakıt ve vergiler uygun olsa 2.5lt ve aşırı beslemeli benzinli bir ünite fena olmaz bence.
Lpg ise benzinli araç için makul bir ekonomiklik yolu gibi dörünüyor. Ancak ben de bu sisteme ısınabilenlerden değilim. Aracın arkasına binen fazladan ağırlıktan, güvenlikten (bir link paylaşacağım), bagajda kapladığı alandan. Ancak tüketimde önemli bir ekonomiklik sunduğu kesin.
Lpg ile Dizel arasında ekonomiklik karşılaştırması olmasına rağmen, nasıl ki hor kullanılmış bir dizel tercih edilmesi zorsa, lpg için de benzer oru işaretleri her zaman olacaktır. Dizel tercihinde verilen fazladan ödemenin, lpg için de olduğu unutulmamalı. Bu durumda, standart benzinli ile dizel arasında ne kadar fazla meblağ ödendiği ön plana çıkıyor. Örneğin bazı markalar, çeşitli kampanyalar ile bu farkı çok düşükte tutabilyorlar. Sanırım Egea'da dizel otomatik ile böyle kampanyalar yapılmıştı.
Yakın gelecekte, biraz da farklı yönlendirme yaklaşımları ile, kimi ülkelerin şehir merkezlerine sıvı yakıtlı araçların girmesine sınırlama getiriliyor/cek. Yani bu durumdan dizel ya da benzinli her araç etkilenecek. Bazı firmalar buna Toyota'nın çözümü üzerinden cevap bulmuş. 40-50 km elektrikli menzile sahip harici şarj olabilen (plug in) hibritler geliştirmişler ve bunların dizelleri dahi piyasaya çıktı.

Yukarıdaki görüşlerim tamamen özneldir.

Sarnıç vagonu dayanım ve vakum etkisi;
https://hakanrailways.blogspot.com/2019/11/please-read-more-for-video-tank-wagon.html