Gönderen Konu: Otomobil Alım-Satım Tavsiyesi Konusu  (Okunma sayısı 86726 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '15
  • 752 kere teşekkür etti
  • 761 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomobil Alım-Satım Tavsiyesi Konusu
« Yanıtla #960 : Eylül 13, 2019, 15:24:19 »
Cam tavanlılar da çok pahalı.

Anıl aklıma astra j 1.4t yi de soktu bakalım.

Astrada sıkıntılar oluşabilir ama bu korkutucu bir seviyede değil.
Sana videosunu attığım Auris'in şanzıman sesini duydun abi ne kadar da Japon olsa sorunsuz da olsa illaki sıkıntılar çıkıyor misal E160 corolla direksiyon çevirince ötme sorunu var ben garanti varken hallettim ve 1300 tl değerinde kablo değişti sorun çözüldü şimdi bir arkadaşımda başladı ama onun garantisi bitti. Astrada üç sevmedigim yönü var
1- Yakıt
2- Tuş fazlalığı
3- Tuşların fazla cilt yağı tutması

Haricinde astra  C HB grubunda en iyilerinden istanbulda bir arkadaşım Astra J den Golf Comfortline ye geçti konfor ve yalıtım olarak daha iyi Golf ama donanım astra kadar yok diyor.
Diyeceğim su ki astra performanslı,konforlu ve güvenli bir araba :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #960 : Eylül 13, 2019, 15:24:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 275 kere teşekkür etti
  • 470 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #961 : Eylül 13, 2019, 15:33:39 »
Astrada sıkıntılar oluşabilir ama bu korkutucu bir seviyede değil.
Sana videosunu attığım Auris'in şanzıman sesini duydun abi ne kadar da Japon olsa sorunsuz da olsa illaki sıkıntılar çıkıyor misal E160 corolla direksiyon çevirince ötme sorunu var ben garanti varken hallettim ve 1300 tl değerinde kablo değişti sorun çözüldü şimdi bir arkadaşımda başladı ama onun garantisi bitti. Astrada üç sevmedigim yönü var
1- Yakıt
2- Tuş fazlalığı
3- Tuşların fazla cilt yağı tutması

Haricinde astra  C HB grubunda en iyilerinden istanbulda bir arkadaşım Astra J den Golf Comfortline ye geçti konfor ve yalıtım olarak daha iyi Golf ama donanım astra kadar yok diyor.
Diyeceğim su ki astra performanslı,konforlu ve güvenli bir araba :)

Aklımızı kurcalama yav :)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 752 kere teşekkür etti
« Yanıtla #962 : Eylül 13, 2019, 15:35:55 »
Aklımızı kurcalama yav :)
Mutlu abi otomatik aramasaydı tek Golf derdim (:
Selman abi eğer senin için manüel olacaksa Golf :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #963 : Eylül 13, 2019, 15:42:18 »
astra 14.Tler benimde aklımı kurcalıyor aslında ama arabanın tipi çok eskidi ya herkeste var :) Hakkında hayırlısı olsun.

Bir konu hakkında bilgiye ihtiyacım var. Engelli bir vatandaş arabasını satıyor ama satış şartlarının oluşmasına 2 sene var. Böyle bir aracı almamız ne derece doğru olur? Nasıl bir yöntemle kandırılmadan aracın satışını 2 yıl sonunda kesin alabiliriz. Bu vatandaş kendini uyanıklar sınıfına katmış, uygun fiyata alıp erkenden satarak karlı bir satış yapacak. Aracın fiyatı muadillerine göre çok uygun ama ruhsat değişmiyor o kısım aklımda soru işareti oluşturdu. Araçta bu

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-ilk-sahibinden-toyota-732024809/detay
Selman hocam o aracı resmi yollardan sen alamazsın ancak %90 ve üzeri engelli olan birisi alır oda araç sahibiyle aynı engele sahip olması lazım diğer konu zaten adamın raporu varsa niye bunu alsın gider bu paraya sıfır herhangi bir aracı alabilir geçenlerde bende denk geldim arkadaşın oğlu engelli ve halihazırda ki aracın satım zamanı doldu yeni araç bakacak bende engelli plakalı olanlara bak dedim bitane bunun gibi sivri zekalı 98 bin fiyat yazmıştı diğer türlü aracı alıp 2 yıl sonunda devrini alma gibi yollara kalkışmayın derim çünkü (zaten o paraya alınmaz) gayriresmi işlem olur adam size iftira bile atabilir aracımı çaldı falan gibi elinden senet alırım sözleşme yaparım gibi düşünmeyin o yaş iş artık millet senet sepet dinlemiyor noterde sözleşme yapacak olsanız neye göre ne için satış yasağı olan araç için hangi noter işlem yapar bilemem,ama araştırın sorun eğer zaman belirterek satış sözleşmesi yapma imkanı varsa noter huzurunda böyle bir işlem varsa ve adam size 2 yıllık vekalet verebilirse ( sadece o aracın satışı için ) alın derim,ama bu fiyatla alınması mümkün değil adam neredeyse normal araçların piyasa fiyatına yakın rakam yazmış,eğer dediğim gibi sözleşmeyasal olarak yapılabilirse vevekalet verirse 2 yıl sonra adamı arayıp sormadan siz kendi adınıza aracı devir yapabilirsiniz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 275 kere teşekkür etti
« Yanıtla #964 : Eylül 13, 2019, 16:44:06 »
Mutlu abi otomatik aramasaydı tek Golf derdim (:
Selman abi eğer senin için manüel olacaksa Golf :)

Maalesef benimde otomatik şartım var :) Astra 1.4ye bakıyorum ama performans konusunda 1.6 corolladan hiç bir artısı yok, üstelik lpg olayı sıkıntılı. Tek avantajı fiyatı corollaya göre daha uygun, benim bacanakta 1.6 j kasa var içini pek sevmiyorum, hele o klima kullanımı çok saçma

Selman hocam o aracı resmi yollardan sen alamazsın ancak %90 ve üzeri engelli olan birisi alır oda araç sahibiyle aynı engele sahip olması lazım diğer konu zaten adamın raporu varsa niye bunu alsın gider bu paraya sıfır herhangi bir aracı alabilir geçenlerde bende denk geldim arkadaşın oğlu engelli ve halihazırda ki aracın satım zamanı doldu yeni araç bakacak bende engelli plakalı olanlara bak dedim bitane bunun gibi sivri zekalı 98 bin fiyat yazmıştı diğer türlü aracı alıp 2 yıl sonunda devrini alma gibi yollara kalkışmayın derim çünkü (zaten o paraya alınmaz) gayriresmi işlem olur adam size iftira bile atabilir aracımı çaldı falan gibi elinden senet alırım sözleşme yaparım gibi düşünmeyin o yaş iş artık millet senet sepet dinlemiyor noterde sözleşme yapacak olsanız neye göre ne için satış yasağı olan araç için hangi noter işlem yapar bilemem,ama araştırın sorun eğer zaman belirterek satış sözleşmesi yapma imkanı varsa noter huzurunda böyle bir işlem varsa ve adam size 2 yıllık vekalet verebilirse ( sadece o aracın satışı için ) alın derim,ama bu fiyatla alınması mümkün değil adam neredeyse normal araçların piyasa fiyatına yakın rakam yazmış,eğer dediğim gibi sözleşmeyasal olarak yapılabilirse vevekalet verirse 2 yıl sonra adamı arayıp sormadan siz kendi adınıza aracı devir yapabilirsiniz.

Dedim ya adam kendini uyanık sanıyor, dediğiniz gibi sözle senetle hiç iş yapılmaz, hadi onu geçtim 2 sene sonra adam ölse yada ben bir kazaya karışsam çok sıkıntılı olur sanırım o iş yaş pişman oldum sorduğuma :)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #965 : Eylül 13, 2019, 20:53:26 »
Maalesef benimde otomatik şartım var :) Astra 1.4ye bakıyorum ama performans konusunda 1.6 corolladan hiç bir artısı yok, üstelik lpg olayı sıkıntılı.
Bilgi sahibi olduğum için bu kısıma cevap vereyim dedim. Performans yakın görünebilir ama düz yolda. Rampada dizel gibi tırmanıyor 1.4t.
LPG konusunda ise, kız kardesimde 2015 model 1.4t otomatik var ve şu an 115000 km'de. Araç 25000 km'den beri bizde. Hemen LPG takıldı Prins silverline. Yaklaşık 90000 km sıfır sıkıntı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2110 kere teşekkür etti
  • 3153 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #966 : Eylül 13, 2019, 22:59:58 »
Bilgi sahibi olduğum için bu kısıma cevap vereyim dedim. Performans yakın görünebilir ama düz yolda. Rampada dizel gibi tırmanıyor 1.4t.
LPG konusunda ise, kız kardesimde 2015 model 1.4t otomatik var ve şu an 115000 km'de. Araç 25000 km'den beri bizde. Hemen LPG takıldı Prins silverline. Yaklaşık 90000 km sıfır sıkıntı.

Bu yorumlar teşvik ediyor işte. Sonra youtube dan bir video izliyorum yok maf sensörü kaynaklı karışım hatası, yok motor soğutma haznesi çatlaması, devirdaimin 60bin km.de değişmesi vs. soğutuyor bu tarz sorunlar. J kasanın makyajlısında bu sorunlar düzeltildi diye biliyorum ama makyajlıda da karşılaşanlar var.
30bin km. civarında önerir misiniz sonuç olarak?
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #967 : Eylül 13, 2019, 23:09:51 »
Bu yorumlar teşvik ediyor işte. Sonra youtube dan bir video izliyorum yok maf sensörü kaynaklı karışım hatası, yok motor soğutma haznesi çatlaması, devirdaimin 60bin km.de değişmesi vs. soğutuyor bu tarz sorunlar. J kasanın makyajlısında bu sorunlar düzeltildi diye biliyorum ama makyajlıda da karşılaşanlar var.
30bin km. civarında önerir misiniz sonuç olarak?
Ben oneririm. Kalıp gibi araba. Yoldan ayırmak çok zor. Kullanırken araçla bütünleşiyorsun. Başkasına sert gelebilir. Herkesin beklentisi farklı. Zaten kendim de 2012de sıfır alıp 1bucuk yıl sonra satmıştım istemeyerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 275 kere teşekkür etti
« Yanıtla #968 : Eylül 17, 2019, 15:40:16 »
Merhaba arkadaşlar yine karmakarışık duygularla ben. Sizlerin önerilerini duymak beni rahatlatıyor. Arabamı satılığa çıkardım henüz arayan soran yok :D Arabayı satmayı kafama koyduğum için her gün değişik bir modele takılıyorum. Dünde aklıma aracımı sıfır araç takasına vermek geldi. Limitim maksimum 90-95 olacağı için segment düşürmek zorundayım. Düşündüğüm araç Kia Rio 1.4 benzinli otomatik vites. Bu sınıfta i20ler daha çok tutuluyor ama onların fiyatı hem limitimi zorluyor hemde yeni riolar 6 ileri otomatik şanzımanla geliyor, i20ler 4 ileri. Zaten arabayı hafta içi hanım kullanıyor, accordu kullanmakta sıkıntı çekmiyor ama tek sıkıntı park problemi. Bu problemi bazen ben bile yaşıyorum. 20-30 cmlik mesafe ile çok park yeri kaçırdığım oldu. Aylık ortalama 700-800 km şehir içi kullanımı da katarsak yakıt olarakta epey bir zordayız.

Şimdi sizlere danışmak istediğim aracımı böyle bir değişime vermek ne kadar mantıklı olur. Baştan belirteyim aracıma 40bin altı teklif edilirse kesinlikle takas işine girmem. Aracımdan son derece memnunum. Ve bu sıfır araç alımında en az 3 yıl binmek zorundayım. Sizler ne dersiniz. Buda benim aracım.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-artisiyla-eksisiyle-her-sey-aciklamada-otm-vites-accord-sport-636966396/detay/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #969 : Eylül 17, 2019, 19:43:18 »
Aracını satma derim,o km'de başka bir araç olsaydı hıldır hoş olmuştu ve seni bıktırmıştı,kendine ve aracına yazık etme derim bunu satana kadar üstüne koyacan parayla yatırım yap altın döviz al derim.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 752 kere teşekkür etti
« Yanıtla #970 : Eylül 17, 2019, 20:57:09 »
Merhaba arkadaşlar yine karmakarışık duygularla ben. Sizlerin önerilerini duymak beni rahatlatıyor. Arabamı satılığa çıkardım henüz arayan soran yok :D Arabayı satmayı kafama koyduğum için her gün değişik bir modele takılıyorum. Dünde aklıma aracımı sıfır araç takasına vermek geldi. Limitim maksimum 90-95 olacağı için segment düşürmek zorundayım. Düşündüğüm araç Kia Rio 1.4 benzinli otomatik vites. Bu sınıfta i20ler daha çok tutuluyor ama onların fiyatı hem limitimi zorluyor hemde yeni riolar 6 ileri otomatik şanzımanla geliyor, i20ler 4 ileri. Zaten arabayı hafta içi hanım kullanıyor, accordu kullanmakta sıkıntı çekmiyor ama tek sıkıntı park problemi. Bu problemi bazen ben bile yaşıyorum. 20-30 cmlik mesafe ile çok park yeri kaçırdığım oldu. Aylık ortalama 700-800 km şehir içi kullanımı da katarsak yakıt olarakta epey bir zordayız.

Şimdi sizlere danışmak istediğim aracımı böyle bir değişime vermek ne kadar mantıklı olur. Baştan belirteyim aracıma 40bin altı teklif edilirse kesinlikle takas işine girmem. Aracımdan son derece memnunum. Ve bu sıfır araç alımında en az 3 yıl binmek zorundayım. Sizler ne dersiniz. Buda benim aracım.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-artisiyla-eksisiyle-her-sey-aciklamada-otm-vites-accord-sport-636966396/detay/
Eğer ki, İ20 veya Rio'ya sıfırdan girip 90 veya 95.000 ₺ vermeyi düşünüyorsan abi kesinlikle tavsiye etmem hele ki B sınıfı bir araca  HB kasa düşünüyorsan 95.000 ₺ bandında çok güzel C sınıfı HB var.

Toyota Auris
Renault Megane 4 1.6 HB
Opel Astra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2110 kere teşekkür etti
  • 3153 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #971 : Eylül 17, 2019, 21:22:14 »

Abi seneyi uzatıp kredi miktarını artırsan?
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 275 kere teşekkür etti
« Yanıtla #972 : Eylül 18, 2019, 08:30:32 »
Aracını satma derim,o km'de başka bir araç olsaydı hıldır hoş olmuştu ve seni bıktırmıştı,kendine ve aracına yazık etme derim bunu satana kadar üstüne koyacan parayla yatırım yap altın döviz al derim.

Bir yandan bende öyle diyorum ama bir şekilde borca girip model yükseltmem lazım yoksa bir daha çok zor olacak. Hali hazırda param yok katılım bankalarıyla işimi halletmeyi düşünüyorum.

Eğer ki, İ20 veya Rio'ya sıfırdan girip 90 veya 95.000 ₺ vermeyi düşünüyorsan abi kesinlikle tavsiye etmem hele ki B sınıfı bir araca  HB kasa düşünüyorsan 95.000 ₺ bandında çok güzel C sınıfı HB var.

Toyota Auris
Renault Megane 4 1.6 HB
Opel Astra
Sıfıra girmek istememdeki amaç arabasız kalmamak için. Arabayı satıp hemen araba almam gerekiyor, çünkü araba bizim elimiz kolumuz. O olmayınca sistem çöküyor maalesef.

Abi seneyi uzatıp kredi miktarını artırsan?

Mutlu dün aynen senin dediğini düşündüm. 1 yıl daha borçlanıp C segment boş arabalar dikkatimi çekmedi değil. Gönül biraz dolu olsun istiyor ama olmayınca da yapacak bir şey yok. Şuan 105-115 civarı Astra 1.4T ve yeni Corolla Vision araçları dikkatimi çekti. Astra daha donanımlı bir araç motoruda gayet iyi ama gel gelelim uzun vadede LPG sorunsalı düşündürücü birde kasası çok eskidi artık o yüzden yeni corollayı 110-115bin civarına almak mümkün. Nasip artık bakalım acelem yok nasılsa yıl sonuna doğru belki kampanyaları olur daha da düşerler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyota
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '16
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #973 : Eylül 18, 2019, 10:53:57 »
merhaba;
değerli forum sakinleri kızmet olursa 2016 1,33 life corolla almayı düşünüyorum aracı almdan önce bakmam gereken yerler nelerdir bu aracın kronik sorunları var mı aracı önerirmisiniz değerli desteklerinizden dolayı teşekkür ederim sağolun.
allah birdir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #974 : Eylül 18, 2019, 11:26:36 »
Bir yandan bende öyle diyorum ama bir şekilde borca girip model yükseltmem lazım yoksa bir daha çok zor olacak. Hali hazırda param yok katılım bankalarıyla işimi halletmeyi düşünüyorum.
Sıfıra girmek istememdeki amaç arabasız kalmamak için. Arabayı satıp hemen araba almam gerekiyor, çünkü araba bizim elimiz kolumuz. O olmayınca sistem çöküyor maalesef.

Mutlu dün aynen senin dediğini düşündüm. 1 yıl daha borçlanıp C segment boş arabalar dikkatimi çekmedi değil. Gönül biraz dolu olsun istiyor ama olmayınca da yapacak bir şey yok. Şuan 105-115 civarı Astra 1.4T ve yeni Corolla Vision araçları dikkatimi çekti. Astra daha donanımlı bir araç motoruda gayet iyi ama gel gelelim uzun vadede LPG sorunsalı düşündürücü birde kasası çok eskidi artık o yüzden yeni corollayı 110-115bin civarına almak mümkün. Nasip artık bakalım acelem yok nasılsa yıl sonuna doğru belki kampanyaları olur daha da düşerler.
Selman hocam o aracın sürüş dinamiğini hiçbir c sınıfında bulamazsın bi defa d segment büyük motorlu araca bulaştınmı diğerleri çok boş geliyor,mesala şimdi müstakil bir ev alma durumum var eğer o iş olmasaydı ufuk Bey'in kullandığı 2.2 dizel Verso bulurum Hiç kaçırmam tam bir aile arabası ve dizelin nirvanası.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 51 kere teşekkür etti
  • 152 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #975 : Eylül 18, 2019, 14:09:52 »
Arkadaşlar maksimum 120bin km ye kadar hatchback otomatik ikinci el araç arıyorum. Fiyatlar almış başını gitmiş. Daha önceden 2005 corolla hb vardı araçtan memnundum. Tekrar alsam mı dedim fiyatları 55-63 bin TL arasında. 2014 model 70 bin km de 1,2 mitsubishi attrage fiyatı 55 bin TL. İki araç arasında kararsız kaldım. Şehir içinde kullanacağım. Sizlerin fikrini almak istedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 275 kere teşekkür etti
« Yanıtla #976 : Eylül 18, 2019, 15:53:11 »
Selman hocam o aracın sürüş dinamiğini hiçbir c sınıfında bulamazsın bi defa d segment büyük motorlu araca bulaştınmı diğerleri çok boş geliyor,mesala şimdi müstakil bir ev alma durumum var eğer o iş olmasaydı ufuk Bey'in kullandığı 2.2 dizel Verso bulurum Hiç kaçırmam tam bir aile arabası ve dizelin nirvanası.

Ümit hocam öyle bir damardan giriyorsun ki sonuna kadar haklısın dediklerinde. :)

Bugün öğle arası Toyotaya gittim hem takasta fiyat almak için hemde test etmek amaçlı ama yemek arasında oldukları için sadece incelemekle kaldım aracı.

Alıcı gözle kendi aracımla kıyasladım, plazada sunrooflu modelleri vardı içine oturdum içi çok basık geldi sunroofsuz olanları daha iyidir belki.(kapalı ortamda olmasınında etkisi olabilir) Ön göğüs biraz yukarıda mı konumlanmış anlayamadım sanki kucağıma düşecekmiş gibi geldi. Arka koltuk diz mesafesi vs. gayet iyi arka koltuklar yüksek konumlandırılmış o yüzden gayet rahat ama tek dejavantajı sunrooflu modellerde baş mesafesi çok kötü. Bagaj yükleme açısı çok dar. En boşunda bile kol dayama olması iyi ama kayar kapaklı olmadığı için çok geride kalıyor. Saklama gözleri bakımından gayet yeterli, arabada öyle bir boşluk hissiyatı yok gayet tok duruyor tam aile arabası ama kendi aracımla kıyaslarken ister istemez bir boş geliyor. Dediğiniz gibi D segment sonuçta. Performans olayını test edemedim ama yakın bir tarihte onuda yapacağım inşallah. Sonra gittim kendi aracıma bindim bir ferahlık geldi. Kalite hissiyatı 310binkmde 16 yaşında olmasına rağmen üst düzeyde. Performans olarak geçenlerde yeniden bir subab ayarı yaptım araba daha bir canlı oldu, sonra kendi kendime konuşmaya başladım "ulen dedim mis gibi araban var neden maceralara girme derdindesin, araban var baz gaza beyaaa" diye  :rofl:

Açıkçası aracımdan son derece memnunum her bindiğimde zevkle biniyorum ama sonuçta km yükseldi ve bu arabanın satışı gittikçe zorlaşacak. Onuda geçtim bi sunroof olaydı diyorum bazen. Çok kararsızım çok :) Ama satmak için acele davranıp fiyatını düşürmeyeceğim. Satılırsa bu şekilde hakkı neyse o fiyata gitsin. Biraz uzun oldu kusura bakmayın :)

Mesaj Birleştirildi: Eylül 18, 2019, 16:03:27
Arkadaşlar maksimum 120bin km ye kadar hatchback otomatik ikinci el araç arıyorum. Fiyatlar almış başını gitmiş. Daha önceden 2005 corolla hb vardı araçtan memnundum. Tekrar alsam mı dedim fiyatları 55-63 bin TL arasında. 2014 model 70 bin km de 1,2 mitsubishi attrage fiyatı 55 bin TL. İki araç arasında kararsız kaldım. Şehir içinde kullanacağım. Sizlerin fikrini almak istedim.

Eğer şehir içi ise Honda Jazz daha iyi bir seçim olur kanaatindeym. Corolla Hb bulabiliyorsanız o daha iyi bir seçenek tabi ki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #977 : Eylül 18, 2019, 17:00:23 »
Aslında jazz da olabilir Selman Bey aynı fiyatlara 2007 model alınabiliyor. Aslında takıldığım nokta şu ki aynı parayı verip yaşlı bir araç mı almak yoksa genç bir araç mı almak daha mantıklı? Attrage daha 5 yaşında... Aslında mecbur olmasan araç almayacağım piyasa uçuşa geçmiş durumda..Sizde elinizdeki araca binin bence, aracınızdan sonra  c segment sizi tatmin etmez...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #978 : Eylül 18, 2019, 19:29:43 »
Kesinlikle Corolla hb derim Mitsubishi attrage piyasa getirisi yönünden corollanın yanına yaklaşamaz.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #979 : Eylül 19, 2019, 06:15:09 »
Kesinlikle Corolla hb derim Mitsubishi attrage piyasa getirisi yönünden corollanın yanına yaklaşamaz.
Haklısınız attrage in piyasası çok zayıf.