0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhaba arkadaşlar ilandaki aracı kısmet olursa almayı düşünüyorum sahibi ile görüştüm 74,000 tl bırakabileceğini söyledi siz ne dersiniz bu araç bu fiyat edermi şimdiden önerileriniz için teşekkür ederim sağolun.ilan link https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-ilk-sahibinden,hasarsiz-lpg-li,dusuk-km-731978261/detay/
85-95 arasına araç bakınıyorum ben de. Mümkün olduğunca ucuz olması ama km de düşük olsun istiyorum ki malum uzun süre bindiğim için. Seçeneklerim arasında gönül 2014 yeni kasa Mazda 3 Skyactiv-g benzinli otomatik geçse de, 2015 sonrası makyajlı kasa Auris 1.6 active multidrive s ve 2014 sonrası yeni kasa Peugeot 308 1.6 BlueHDI EAT6 active dizel otomatik araçlar da cezbediyor. Mazda'yı sürüş keyfi, tarzı, sağlamlığı ve şimdiki aracımdan alışkanlığım nedeniyle sıcak bakıyorum. Ayrıca şimdiki aracımdan jantım da olacağından yine yazlık-kışlık devam ettirebilirim. Az yakıyor, fakat daha da az yakması için lpg kitleri biraz pahalı. Bütçe aralığımda 65bin km.de tek bir araç var. 3 seçenek arasından en uygun fiyatlısı. Ama km.si diğerlerine göre biraz yüksek. Ama ister istemez başka araçları da denemek istiyorum fakat sorunsuzluk ve biraz da performans istemiyor değilim. Auris'in tipi güzel, multidrive s şanzımanı makyajlı kasada devri sabit tutmaması güzel. Ama o ön göğüs nedir Allah aşkına Berlin duvarı gibi. Auris'i 15-30 bin km arasında bulmak mümkün.Peugeot ya her ne kadar önyargılı olsam da yeni kasasında çok değişti deniyor. Fransızların alt takımlarının narinliği bilinen bir gerçek. Acaba 308 de 100bin km. sonrasında sıkıntı yaşatır mı acaba? 308 dar olmasına rağmen motor şanzıman ikilisi ve yalıtımının diğer 2 araçtan iyi olması cezbediyor. Bu da 45-60bin km. arasında bulunabiliyor bütçem dahilinde.Normalde km.ye takılmazdım da, al sat işi stres yaratıyor bende. Bir aldım mı yine 5 sene kullanırım. Senelik 15-20 bin km.den 75-100bin km yaparım. O nedenle km.ye takılıyorum. Ne dersiniz dostlar, abiler? Sağlamlık, sorunsuzluk için Mazda mı dersiniz? Motor lpg uyumu, şanzımanı ve nispeten yakışıklı görünüm için Auris mi, yoksa biraz güç biraz tork, az da yakar, çok da kaçar diye 308 mi?
Bence atmosferik bakma artık abi bunaltıyor insanı şahsen sana önerdiğim araçlara bir bak derim Kia Ceed 1.6 CRDİOpel Astra 1.4 T J veya K
Anıl valla çok istiyorum ama ne bileyim Astra'yı her yerde görüyorum ve de bazı kullanıcılarının illallah etmesi düşündürüyor. Aslında daha da uygun. Fakat Mazda'ya bakıyorum bir de diğerlerine. Güvenlik donanımlarının çoğu yok diğer araçlarda. Kör nokta uyarı sistemi, şehiriçi aktif fren desteği, vs... 170bin km.deki emektar mazdam ben Karadağ'dan ta ülkeme kadar 26 saat boyunca aralıksız çalıştı tık demedi. Şimdi böyle sorunsuzluktan sonra acaba başıma iş mi alırım diyorum? Senin deneyimlerin nasıl Opelle? Makyajlı kasasını düşünürüm astrayı düşünürsem de. Temiz denk gelirse, gözüne çarpan ilan olursa bana atar mısın özelden ya da whatsapptan Anıl?
Corollanın 50. yıl serisi hangi yıl hangi pakette mevcut? Bu araç fovorilerimde duruyor sizce 10bin hasar kaydına rağmen almaya değer mi? Aracın rengi kmsi ve makyajlı olması çok hoşuma gitti.https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-2016-toyota-corolla-1.6-advance-multidrive-s-yeni-kasa-718848363/detay/Turbo konusunda size kısmen katılmıyorum. Honda bile turbo motoru çıkardı. Evet belki ilerleyen dönemlerde sıkıntı çıkarıyor turbolar ama tedavisi yapıldıktan sonra yine kalındığı yerden devam ediliyor. Tedavi masraflarını gözardı edenler turbonun keyfini çıkarmaya, bizlerde atmosferiklerle 5-6bin devir çevirerek o sesin verdiği hazzı duymaya devam ediyoruz.
50.yıl özel serisi 2017 ve 2018 modellerde var ve çok güzel sanruf hariç dolu bir araç, kesinlikle şiddetle tavsiye ederim,diğer konu "turbo" Selman hocam tedavisi yapılınca herzaman yola devam edemeyebiliyor çünkü turbo sadece kendine zararlı değil doğru kullanılmadığı zamanlarda motorun ömrünü de bitiriyor o ani güç patlsmalarında motprada zararları oluyor o yüzden turbo beslemeli araçlar biraz dikkat gerektiren araçlar bizim atmosferik motorları herkes kullanabilir.
selman hocam, insan belli bir yaştan sonra hızdan, performanstan ziyade donanım, güvenlik ve konfor arıyor. o yüzden turbo motor benim için bir şey ifade etmiyor, riskten başka bir şey değil. corolla 50. yıl 2016 yılında başlıyor 2017 ve 2018 modellerde var diye biliyorum. arka sağ stopun altında 50. yıl yazıyor. tss güvenlik paketi, kendi kendine park etme, 9 hava yastığı gibi mükemmel donanımları var. mesela şu araç:https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-hatasiz-50-yil-ozel-seri-kisa-sureligine-fiyat-dusmustur-724961627/detay
50.yıl evet güzelmiş fiyatı da güzel Şahsen o fiyata çıkabilsem yeni civic alırım. Bahsedilen güvenlik donanımları evet çok iyi olabilir ancak şuan benim için elzem özellikler değil. Civicteki sunroof ve mevcut donanımlar gayet yeterli.Turbo konusunda Ümit hocam tamda bahsetmek istediğimde buydu. Motor masrafını da gözden çıkarmak gerek Son olarak paylaştığım araçlar hakkında yorumlarınızı bekliyorum.
@Mutlu Tekir (30216) Seninle aynı duyguları paylaşıyorum Mutlu. Seninle araba kullanım ömrü birbirine yakın. Ve bende yakışıklımla 74bin kmdir beraberim. Senin belirlediğin limitlere bende çıkmaya karar verdim. Gönül D segmentinde devam etmeyi çok istiyor, lakin bu meretler alırken nasıl ucuza aldıysak satarkende aynı şekilde gidiyor. Bende bu düşünceyle 2-3 yıllığına C segment elden çıkması kolay araçlara yöneldim. Senin belirlediğin modellerin hepsini aklımdan gönül süzgecimden geçirdim zamanında sana şunu söyleyebilirim; valla işin çok zor kardeşim Hangisini seçersen hepsinin birbirinden artıları eksileri var. Ama sen uzun kullanışlı baş ağrıtmayan bir araba diyorsan oda bu belirttiğin 3 seçenek içinde Aurisi işaret ediyor. Sebebi de lpgye uyum problemi yaşamaması ve arkada bağımsız süspansiyonun konfora etkisi daha bir yakın hissettiriyor. Özellikle makyaj sonrası o berlin duvarı daha bir sempatik gelmeye başlıyor.
Valla Selman abi aynen. Pejo 308 diyorum, motor şanzıman iyi olsa da aracın genel sağlamlığı kuşkulu. Alt takımı narindir Fransızların malum. Sonra diyorum Astra j 1.4T tam istediğim gibi, turbo motor hem. Güçlü de. Videolara bakıyorum kronik sorunlarından dem vuruyorlar. Kalıyorum Auris ile Mazda 3'e. Auris'in avantajı da güçlü atmosferik motor, ayrıca lpg kitleri daha uygun fiyatlı. Ama Mazda 3'deki donanım ve güvenlik de başka araçlarda yok.
2. el satış noktasında aurisinde satışı biraz yavaş, eğer mazda3e lpg uygulanabiliyorsa mazdada devam et bence Auris alacak olsam camtavanlısını alırım onun dışında almam heralde