Gönderen Konu: Otomobil Alım-Satım Tavsiyesi Konusu  (Okunma sayısı 84746 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '20
  • 272 kere teşekkür etti
  • 470 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomobil Alım-Satım Tavsiyesi Konusu
« Yanıtla #1540 : Ekim 22, 2024, 11:30:25 »
Herkese tekrar merhaba, kardeşimin honda jazz arabasını satıp yerine chery omada 5 luxury yada mg hs luxury almayı düşünüyoruz. Mg Hs luxury omada 5 luxury'ye göre daha sağlam ve donanımlı fiyatıda 100 bin tl kadar yukarda, otomatik şanzımanla ilgili bazı şikayetlerin olduğunu okudum. Sizlerin fikirlerini de önemsiyorum, yorumlarınızı bekliyorum selamlar.

Genişlik olarak MG HS, Omoda5ten daha büyük. Ben yaklaşık 6-7 aydır(12bin km) Omoda5 Luxury kullanıyorum. 4 kişilik bir aileyiz(8-10 yaşlarında 2 kızım var, birde kuşumuz var :) kafesi hatrı sayılır büyüklükte). Bagaj konusunda biraz daha geniş olmasını isterdim ama çok ciddi sorunlar yaşamadık. Memnuniyet konusunda aracımdan çok memnunum, 2020 corolladan geçtim, corollayı aradığım tek şey uzun yolculuklarda koltuğu daha rahattı, onun dışında donanım, performans, görünüm, parça kalitesi yönünden çok memnunum. Yakıt konusu seri kullanan biriyim en son aynı gün içinde Ankara-Samsun geri Ankara yaptım ve 7.4 lt tüketimim oldu.Şehir içi ise Samsun'da 10-11.5 lt yakarken Ankara'da şuan 8.5-9.3 lt arası yakıtım var. Bu değerler bu araç için bence çok güzel, benim kullanımıma göre sedan bir araçtan 1 lt fazla yakıyor oda çok değil. Sonuç olarak ben çok memnunum, bu fiyatlara alınabilecek en mantıklı araç olarak görüyorum ve şiddetle tavsiye ediyorum.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1540 : Ekim 22, 2024, 11:30:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 69000
  • Model Yılı: '21
  • 73 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1541 : Ekim 22, 2024, 13:54:52 »
Mg Hs izlemeye aldığım bir araba,şanzımanın geç tepki verdiği ile ilgili yorumlar var,ancak komşu bir hanım 0 km 2023 modelini aldı,sorduğumda her şey yolunda ve güzel dedi,kasa 162 bg göre ağır kalıyor olabilir,Omoda 183 bg,ve dolayısıyla tork oranlarıda 250 ve 275 olarak belirlenmiş,fiyatı,yerleşimi,servis sayısı ,yakıt durumu vb karşılaştırılması ile karar verilebilir. Mg Hs 2024 modelinde kasa değişimi yaptı bunu da dikkate alabilirsiniz eğer 2 model arasında düşünüyorsanız..

Evet Tokay ağabey, daha yeni araba sahibi oldum derken eskiyi veriyor kasalar. Chery piyasası biraz daha hızlı tabi daha fazla ağ sahibi, bakalım şuan ibre omada 5 ten yana

Mesaj Birleştirildi: Ekim 22, 2024, 13:56:49
Genişlik olarak MG HS, Omoda5ten daha büyük. Ben yaklaşık 6-7 aydır(12bin km) Omoda5 Luxury kullanıyorum. 4 kişilik bir aileyiz(8-10 yaşlarında 2 kızım var, birde kuşumuz var :) kafesi hatrı sayılır büyüklükte). Bagaj konusunda biraz daha geniş olmasını isterdim ama çok ciddi sorunlar yaşamadık. Memnuniyet konusunda aracımdan çok memnunum, 2020 corolladan geçtim, corollayı aradığım tek şey uzun yolculuklarda koltuğu daha rahattı, onun dışında donanım, performans, görünüm, parça kalitesi yönünden çok memnunum. Yakıt konusu seri kullanan biriyim en son aynı gün içinde Ankara-Samsun geri Ankara yaptım ve 7.4 lt tüketimim oldu.Şehir içi ise Samsun'da 10-11.5 lt yakarken Ankara'da şuan 8.5-9.3 lt arası yakıtım var. Bu değerler bu araç için bence çok güzel, benim kullanımıma göre sedan bir araçtan 1 lt fazla yakıyor oda çok değil. Sonuç olarak ben çok memnunum, bu fiyatlara alınabilecek en mantıklı araç olarak görüyorum ve şiddetle tavsiye ediyorum.

Bakalım inşallah alırda beğenirsek bende corolladan sonra düşünebilirim. Yakıt konusunu bende konuşmuyorum çünkü arabaların büyüdüğü motorların büyüdüğü bir tercihte 1-2 lt yakıtın artması da normal olmalı. Corolla da yalıtım ve atmosferik olması konusu dışında çok memnunum 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 Advance Multidrive
  • Model Yılı: '15
  • 43 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1542 : Ekim 22, 2024, 14:21:14 »
SAIC Chery'den daha büyük firma aslında ama Türkiye temsili nasıldır ben de çok emin değilim. MG4 almaya çok yakınken vaz geçip Hyundai Tucson aldım geçen sene.
Tucson dan memnun musunuz? Bende tucson almayı çok istedim fakat nasip olmadı, elentra ya geçtim. Elentra da güzel fena değil, gerek sessiz sürüş, gerek ses yalıtımı ve konforu ve yakıt cimriliği corollaya göre gayet güzel. Ama kaçan balık büyük olur hesabı, tucson'un eksileri artıları ne merak ettim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 977 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1543 : Ekim 22, 2024, 15:44:15 »
Baya memnunum, şirket aracı da olduğu için 2. araç olarak kullanıyoruz ve daha çok şehir dışı ve fazla bagaj gerektirecek zamanlarda kullanıyoruz. Prime Plus almıştım geçen sene tam bu zamanlardı.

Artıları:
- Konfor. Çok ulaşılabilir olan orta paketinde bile (şimdi fiyat biraz uçmuş gerçi) deri döşeme standart ve konfor odaklı bir oturma grubu var. Sessizlik de var araçta ki makyaj ile daha da iyi olmuş deniliyor. İzolasyon başarılı. Kablosuz Android Auto var, galiba tüm paketlerde, çok başarılı. Şirket aracı Audi de bile sadece kablolu var.
- İç hacim. Boyutuna göre baya iyi bir oturma ve bagaj hacmi sunuyor araç. Öyle sınıfın en uzun aracı da değil hani. Bagaj 580 litre mi ne, pandizot altında baya geniş bir alan var stepne olmadığı için.
- Performans. 180HP baya iyi gidiyor, gerçi şimdi makyajlısı 160 olmuş emisyon zamazingoları nedeniyle...

Eksileri:
- Benzinli aldım, tüketimi biraz fazla. Mild veya Tam hibrit olsa on numara olurmuş. Şehiriçi 11 lerde, ortalama 8.5 lerde. Manuel dizel den geldiğim için 6 üstü çok geliyor bana!
- 7 ileri DCT kullandığım en seri şanzıman değil. Bunun için spor moduna alınması gerekiyor aracın ama o zaman da bakınız bir üst satır... :)
- Halojen ön far vasattı, ama bunu da Photon Milestone alarak ilk haftada çözdüm, şimdi dehşet iyi aydınlatıyor. Bi-Halogen olan far grubu iyi aslında (Bi-LED olunca).
- Elektrikli bagaj lazımmış, bagaj kaputu biraz ağır, hanım zorlanıyor açarken. Bu da gerçi sonradan takılabiliyormuş.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 Advance Multidrive
  • 43 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1544 : Ekim 22, 2024, 17:00:23 »
Bayağı bir artıları varmış, gerçi bende ki elentra ile bazı ortak donanımları olsa da motor bariz bir fark atıyor. Elentra ya atmosferik 1,6 motor çok vasat kalıyor. Belki de bizim ülke ye has bir durumdur.
Ama yakıtınız bayağı bir çokmuş, ben şehirler arası 5.0 lt ( bagaj dolu ve 4 yolcu olarak) yaktı desem yalan olmaz. Ama tabi bg düşük bizimkinde onunda etkisi vardır. Şehir içinde şimdilik 6-7 lt yakıyor, bakalım kışa doğru ne olacak?
Açıklamalarınız için teşekkür ederim kazasız sürüşler dilerim. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 134000
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1545 : Ekim 27, 2024, 20:38:57 »
1.2 turbo kullanan var mı? Corolla'dan sonra bu araca geçeceğim nasipse, yorum yapabilir misiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1546 : Kasım 07, 2024, 16:48:06 »
Herkese tekrar merhaba, kardeşimin honda jazz arabasını satıp yerine chery omada 5 luxury yada mg hs luxury almayı düşünüyoruz. Mg Hs luxury omada 5 luxury'ye göre daha sağlam ve donanımlı fiyatıda 100 bin tl kadar yukarda, otomatik şanzımanla ilgili bazı şikayetlerin olduğunu okudum. Sizlerin fikirlerini de önemsiyorum, yorumlarınızı bekliyorum selamlar.

Merhaba tekrar, Chery ilanlarının satış düşüklüğü, mg hs modelinin güncellenmesi üzerine tekrar bakmaya başladık. Peugeot 408 allure paket almaya karar verdik. Öncelikle bu araç seçenekler arasındaydı fakat ilk görüştüğümüz bayii 1m 750 bin tl fiyat verdi, sadece seçenek olarak kaldığında bir başka bayii aynı araca 1m 600 bin tl, bir diğeri 1m 590 bin tl fiyat verdi. Bizde bu durumda değerlendirmeye aldık ve karar kıldık. Görsel olarak güzel bir araç fakat içerisine binerken kokpitin aşağıda olması direksiyon üst seviyede olduğu zaman bile alışması gerekilen bir sürüş sunacak gibi. Trigerinin motor içerisinde olması da fazla vaktini beklemeden bu bakımı yaptırma gereksinimi doğuruyor. Donanım olarakta gayet yeterli diye düşündük. selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 53350
  • Model Yılı: '16
  • 211 kere teşekkür etti
  • 1269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1547 : Kasım 07, 2024, 21:18:58 »
Çağdaş görünümlü bir araç,merak ettiğim motor 3 silindirli iken üstün bir performans sergileyebiliyor, kasa ağır sayılır, deneme sürüşü yapabildiniz mi? aldıysanız hayırlı olsun.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1548 : Kasım 09, 2024, 01:37:09 »
Çağdaş görünümlü bir araç,merak ettiğim motor 3 silindirli iken üstün bir performans sergileyebiliyor, kasa ağır sayılır, deneme sürüşü yapabildiniz mi? aldıysanız hayırlı olsun.

Hayır yapmadık Tokay ağabey, evet kasa ağır diyenler var, 3 silindir fakat 130 hp, bir kaç eleştirilen eksikliği var fakat görünümü fiyatı ve sıfır km olmasından dolayı pek fazla o kısımları öncelemedik. Bu ayın sonunda gelecek nasipse, herkesin gönlüne göre olur inşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 51 kere teşekkür etti
  • 152 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 225 kere teşekkür etti
  • 182 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1550 : Kasım 11, 2024, 10:17:00 »
Son model peugeot modelleri çok güzel ve gösterişli ancak araçların trigerinin kayış olduğu ve yağ içinde çalıştığından 40k'lı km'lerde parçalanmaya başladığını okumuştum. İleride mağduriyet yaşamamak için bu konu hakkında bilgi sahibi olmanızda fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1551 : Kasım 11, 2024, 15:06:38 »
Son model peugeot modelleri çok güzel ve gösterişli ancak araçların trigerinin kayış olduğu ve yağ içinde çalıştığından 40k'lı km'lerde parçalanmaya başladığını okumuştum. İleride mağduriyet yaşamamak için bu konu hakkında bilgi sahibi olmanızda fayda var.

evet bende duydum, okudum. şuana kadar bu sebeple arıza duymadım açıkcası orjinal yağ ve düzenli bakımla yeni nesil teknolojisi kayışların mukavemeti ve kalitesi yüksek artık. alan kişilerinde memnuniyetleri oldukça iyi, dediğiniz gibi görsel olarak çok şık araçlar, youtube'da bu aracı formentor ile kıyaslıyorlar farklarıyla önde diye belirtiliyor, önemli bir kıyaslama.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 211 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1552 : Kasım 11, 2024, 16:20:48 »
Her aracın kendine has bakım ve kullanım şekli olduğundan bu aracı alırken madem bu kadar bilgiler var resmi servisin mekanik ustabaşı ile görüşülür,30.000 km de triger kayışı ve yağ süzgeci değişmesi gerekiyor derse aksatmadan ihmal etmeden değiştirilir,evet servis maliyeti olacak ama ihmal edilirse çok daha büyük masraflar çıkacak ve motor yapılacak,atalarımız ne demiş her güzelin bir kusuru var diye,bu kadar güzel bir arabanın da bu kadar masrafı olsun.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 111 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1553 : Kasım 11, 2024, 17:17:10 »
evet bende duydum, okudum. şuana kadar bu sebeple arıza duymadım açıkcası orjinal yağ ve düzenli bakımla yeni nesil teknolojisi kayışların mukavemeti ve kalitesi yüksek artık. alan kişilerinde memnuniyetleri oldukça iyi, dediğiniz gibi görsel olarak çok şık araçlar, youtube'da bu aracı formentor ile kıyaslıyorlar farklarıyla önde diye belirtiliyor, önemli bir kıyaslama.
triger konusuna dikkat edin bu motoru kullanan  bszı araçlarda triger kayışının kopup  motora büyük zarar verdiğini okumuştum bir yerde normal arabalarda 90 bin km de değişen kayış bunlarda 30-40 bin km de değişiyor.
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1554 : Kasım 12, 2024, 20:08:53 »
Teşekkürler tavsiyeleriniz için, herkesin gönlüne göre olsun selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1555 : Kasım 19, 2024, 08:52:34 »
Herkese merhaba.Uzun zamandır forumda yoktum, önümüzdeki dönem aracımı yenileme ihtimalim olduğundan siz değerli arkadaşlara bir fikir danışmak istedim. Max 900-950 bin bütçe ile bir kaç aydır neler alabilirim diye araştırmalar yapıyorum. Hem kullanışlı,hem ekonomik araçlar araştırdım. Mazda 3'leri hem eşim hem ben çok beğeniyoruz ama Mazda piyasadan çıkınca zaten sorunlu olan bakım ve yedek parça işleri sanırım daha da kötüleşmiş o yüzden elemek zorunda kaldım. Peugeot 3008 tavsiye etti bir arkadaşım 2015 model olan bir önceki kasa,ferah ,ekonomik ,kullanışlı falan diye ama onu da eşim beğenmedi hiç aracın tipini..Son olarak aklımda kalan modeller şunlar :
1- Ford Mondeo.. 1.6 TDCI.. Ecoboost motor sıkıntılıymış onu eledik. Manuel olması benim açımdan sıkıntı değil. Biraz ağır araç tabi çok da az yakmayabilir ama tipi çok güzel ve söylenilene göre konforlu da..Her D segmenti gibi piyasası çok yavaş.
2- Toyota Avensis ... Son kasa dizellerde yakıt sarfiyatı çok diye duydum. İlanlarda da çok yok açıkçası.belki de çok satmadığındandır.O yüzden 1.6 benzin+LPG daha mantıklı geliyor.. Premium veya Advance donanım mantıklı fiyatlara bulunabilir sanırım. Sadece bir arkadaşım yedek parçası pahalı falan demişti,gerçi bu zamanda ne ucuz ki..
 Bu iki D segmentinden siz olsanız tercihiniz ne olurdu merak ettim. Avensis artık üretilmeyecek bir araç,parça sıkıntısı falan olur mu ? Mondeo'nun sanırım 2025 yılında yeni kasası geliyor. Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.. Saygılarımla
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 111 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1556 : Kasım 19, 2024, 10:58:58 »
Volva s60 düşünebilirsiniz ford mondeoyla birçok parçası uyumlu  diye duymuştum.
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 211 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1557 : Kasım 19, 2024, 15:46:43 »
 2020 yılında Mazda 3 aradık,ithalatı yoktu alamadık,Mercedes aldık.Ford Ecoboost' ların yenisi de eskisi de soğutma sistemi dolayısıyla hatalı,evet kasa güzel,yakışıklı ancak powershift de 100000 kmlerde sorun çıkıyor onarılması güç,seçtiğiniz araçlardan kala kala Avensis kalıyor,benzinli Avensis'te 2016-17 ve 18 lerdeki Corolla 1.6 benzinli motorun aynısı var,bizde 17 Corolla'da vardı,0 km alındı 35.000 de verdik,motorda vs hiç bir sorun yoktu,halen mevcut Avensis'i 2016 da 0 km almıştık 52.000 km deyiz,tabii düz vites,bu güne kadar sadece ön ve arka balatalar değişti,parçası pahalı diyenler için pahalılık izafi bir kavram,ben Avensis'in ön balatalarına orijinal olanına 1040 tl ödediğimde komşu Clio için 4 balataya 400 tl ödedi,markasını bilemiyorum,üretimi olmasa bile parça bulunacağını düşünüyorum,forumda ön takımla ilgili bir sorunu olan üyemiz Samsun Toyota eliyle o parçayı Japonya'da ürettirip taktırmıştı, son söz otomatik alınacaksa mutlaka Japon aracı seçmeye çalışın derim,Avensis olmaz ise Honda Accord,Civic bakabilirsiniz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '20
  • 272 kere teşekkür etti
  • 470 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1558 : Kasım 29, 2024, 09:48:07 »
Herkese merhaba.Uzun zamandır forumda yoktum, önümüzdeki dönem aracımı yenileme ihtimalim olduğundan siz değerli arkadaşlara bir fikir danışmak istedim. Max 900-950 bin bütçe ile bir kaç aydır neler alabilirim diye araştırmalar yapıyorum. Hem kullanışlı,hem ekonomik araçlar araştırdım. Mazda 3'leri hem eşim hem ben çok beğeniyoruz ama Mazda piyasadan çıkınca zaten sorunlu olan bakım ve yedek parça işleri sanırım daha da kötüleşmiş o yüzden elemek zorunda kaldım. Peugeot 3008 tavsiye etti bir arkadaşım 2015 model olan bir önceki kasa,ferah ,ekonomik ,kullanışlı falan diye ama onu da eşim beğenmedi hiç aracın tipini..Son olarak aklımda kalan modeller şunlar :
1- Ford Mondeo.. 1.6 TDCI.. Ecoboost motor sıkıntılıymış onu eledik. Manuel olması benim açımdan sıkıntı değil. Biraz ağır araç tabi çok da az yakmayabilir ama tipi çok güzel ve söylenilene göre konforlu da..Her D segmenti gibi piyasası çok yavaş.
2- Toyota Avensis ... Son kasa dizellerde yakıt sarfiyatı çok diye duydum. İlanlarda da çok yok açıkçası.belki de çok satmadığındandır.O yüzden 1.6 benzin+LPG daha mantıklı geliyor.. Premium veya Advance donanım mantıklı fiyatlara bulunabilir sanırım. Sadece bir arkadaşım yedek parçası pahalı falan demişti,gerçi bu zamanda ne ucuz ki..
 Bu iki D segmentinden siz olsanız tercihiniz ne olurdu merak ettim. Avensis artık üretilmeyecek bir araç,parça sıkıntısı falan olur mu ? Mondeo'nun sanırım 2025 yılında yeni kasası geliyor. Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.. Saygılarımla

Ben olsaydım bu iki seçenekten hiç birini almazdım.

Uzun yıllar kullanacaksanız D segment konforu ve sorunsuzluğu istiyorsanız belirttiğiniz limitlere çok güzel bakımlı 2012-2015 model Honda Accord şiddetle tavsiyemdir. 2.0 motor performans tatminkar LPG ile uyumlu, şehir içi yakıtı 10lt nin üzerinde olur. Donanım olarak ziyadesiyle doyurucu ve görseli de bir o kadar çekici. Mazda kullanıcısıymışsınız zaten, sorunsuzluk ve görsellik sizin için ön plandadır ve bu Japon araçlar farklı bir şekilde kullanıcısıyla bağ kuruyor o yüzden Hondada yabancılık çekmezsiniz. Ben 12-13 araç değiştirdim şuan çok yeni ve performanslı aracım olmasına rağmen hala accord hayali kuruyorum :)

D segment dışında belirttiğiniz limitlere işimi görsün masraf çıkarmasın, az yakıt tüketsin, sattığım zamanda çok zarar ettirmesin derseniz daha yeni model C segment bir araç tercih etmeniz yararınıza olacaktır. Biraz daha kendinizi zorlayarak 2020 model üstü temiz hybrit corolla bulmanız mümkün.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 2000
  • Model Yılı: '24
  • 24 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1559 : Aralık 19, 2024, 01:17:08 »
Herkese selamlar

CH-R modelini (yeni kasayı yani arka yolcu kapı kolu normal arabalardaki gibi olanı) almayı düşünüyorum showrooma gidip aracı inceledim hatta ön yolcu koltuğuna oturup satışçıyı test sürüşüne çıkardım yani aracı beğendim yine de kullanıcı yorumlarını öğrenmek isterim

Toyota CHR 2024 Passion modelini yaklaşık bir yıldır kullanıyorum. B-SUV segmentindeki araçlarla kıyaslanamayacak düzeyde malzeme kalitesi ve tasarımıyla daha üst seviyede bir araç.

Passion modelinin ses yalıtımı oldukça başarılı. Ayrıca, Togg’a yeni eklenen ADAS (İleri Sürücü Destek Sistemleri) özelliklerinin tamamı bu araçta mevcut, bu da sürüş güvenliğini ve konforunu önemli ölçüde artırıyor. Özellikle İstanbul’da günlük kullanımda ve işe gidip gelirken, neredeyse hiç pedala basmadan rahatlıkla yol alabiliyorum.

Yakıt tüketimi konusunda da oldukça verimli: Şehir içinde ortalama 3.5-4.5 litre/100 km, uzun yolda ise 5 litre/100 km’nin üzerinde bir tüketimle karşılaşıyorum. Genel olarak hem performans hem de ekonomi açısından beklentilerimi fazlasıyla karşılayan bir araç.