0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Herkese tekrar merhaba, kardeşimin honda jazz arabasını satıp yerine chery omada 5 luxury yada mg hs luxury almayı düşünüyoruz. Mg Hs luxury omada 5 luxury'ye göre daha sağlam ve donanımlı fiyatıda 100 bin tl kadar yukarda, otomatik şanzımanla ilgili bazı şikayetlerin olduğunu okudum. Sizlerin fikirlerini de önemsiyorum, yorumlarınızı bekliyorum selamlar.
Mg Hs izlemeye aldığım bir araba,şanzımanın geç tepki verdiği ile ilgili yorumlar var,ancak komşu bir hanım 0 km 2023 modelini aldı,sorduğumda her şey yolunda ve güzel dedi,kasa 162 bg göre ağır kalıyor olabilir,Omoda 183 bg,ve dolayısıyla tork oranlarıda 250 ve 275 olarak belirlenmiş,fiyatı,yerleşimi,servis sayısı ,yakıt durumu vb karşılaştırılması ile karar verilebilir. Mg Hs 2024 modelinde kasa değişimi yaptı bunu da dikkate alabilirsiniz eğer 2 model arasında düşünüyorsanız..
Genişlik olarak MG HS, Omoda5ten daha büyük. Ben yaklaşık 6-7 aydır(12bin km) Omoda5 Luxury kullanıyorum. 4 kişilik bir aileyiz(8-10 yaşlarında 2 kızım var, birde kuşumuz var kafesi hatrı sayılır büyüklükte). Bagaj konusunda biraz daha geniş olmasını isterdim ama çok ciddi sorunlar yaşamadık. Memnuniyet konusunda aracımdan çok memnunum, 2020 corolladan geçtim, corollayı aradığım tek şey uzun yolculuklarda koltuğu daha rahattı, onun dışında donanım, performans, görünüm, parça kalitesi yönünden çok memnunum. Yakıt konusu seri kullanan biriyim en son aynı gün içinde Ankara-Samsun geri Ankara yaptım ve 7.4 lt tüketimim oldu.Şehir içi ise Samsun'da 10-11.5 lt yakarken Ankara'da şuan 8.5-9.3 lt arası yakıtım var. Bu değerler bu araç için bence çok güzel, benim kullanımıma göre sedan bir araçtan 1 lt fazla yakıyor oda çok değil. Sonuç olarak ben çok memnunum, bu fiyatlara alınabilecek en mantıklı araç olarak görüyorum ve şiddetle tavsiye ediyorum.
SAIC Chery'den daha büyük firma aslında ama Türkiye temsili nasıldır ben de çok emin değilim. MG4 almaya çok yakınken vaz geçip Hyundai Tucson aldım geçen sene.
Çağdaş görünümlü bir araç,merak ettiğim motor 3 silindirli iken üstün bir performans sergileyebiliyor, kasa ağır sayılır, deneme sürüşü yapabildiniz mi? aldıysanız hayırlı olsun.
Son model peugeot modelleri çok güzel ve gösterişli ancak araçların trigerinin kayış olduğu ve yağ içinde çalıştığından 40k'lı km'lerde parçalanmaya başladığını okumuştum. İleride mağduriyet yaşamamak için bu konu hakkında bilgi sahibi olmanızda fayda var.
evet bende duydum, okudum. şuana kadar bu sebeple arıza duymadım açıkcası orjinal yağ ve düzenli bakımla yeni nesil teknolojisi kayışların mukavemeti ve kalitesi yüksek artık. alan kişilerinde memnuniyetleri oldukça iyi, dediğiniz gibi görsel olarak çok şık araçlar, youtube'da bu aracı formentor ile kıyaslıyorlar farklarıyla önde diye belirtiliyor, önemli bir kıyaslama.
Herkese merhaba.Uzun zamandır forumda yoktum, önümüzdeki dönem aracımı yenileme ihtimalim olduğundan siz değerli arkadaşlara bir fikir danışmak istedim. Max 900-950 bin bütçe ile bir kaç aydır neler alabilirim diye araştırmalar yapıyorum. Hem kullanışlı,hem ekonomik araçlar araştırdım. Mazda 3'leri hem eşim hem ben çok beğeniyoruz ama Mazda piyasadan çıkınca zaten sorunlu olan bakım ve yedek parça işleri sanırım daha da kötüleşmiş o yüzden elemek zorunda kaldım. Peugeot 3008 tavsiye etti bir arkadaşım 2015 model olan bir önceki kasa,ferah ,ekonomik ,kullanışlı falan diye ama onu da eşim beğenmedi hiç aracın tipini..Son olarak aklımda kalan modeller şunlar :1- Ford Mondeo.. 1.6 TDCI.. Ecoboost motor sıkıntılıymış onu eledik. Manuel olması benim açımdan sıkıntı değil. Biraz ağır araç tabi çok da az yakmayabilir ama tipi çok güzel ve söylenilene göre konforlu da..Her D segmenti gibi piyasası çok yavaş.2- Toyota Avensis ... Son kasa dizellerde yakıt sarfiyatı çok diye duydum. İlanlarda da çok yok açıkçası.belki de çok satmadığındandır.O yüzden 1.6 benzin+LPG daha mantıklı geliyor.. Premium veya Advance donanım mantıklı fiyatlara bulunabilir sanırım. Sadece bir arkadaşım yedek parçası pahalı falan demişti,gerçi bu zamanda ne ucuz ki.. Bu iki D segmentinden siz olsanız tercihiniz ne olurdu merak ettim. Avensis artık üretilmeyecek bir araç,parça sıkıntısı falan olur mu ? Mondeo'nun sanırım 2025 yılında yeni kasası geliyor. Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.. Saygılarımla
Herkese selamlarCH-R modelini (yeni kasayı yani arka yolcu kapı kolu normal arabalardaki gibi olanı) almayı düşünüyorum showrooma gidip aracı inceledim hatta ön yolcu koltuğuna oturup satışçıyı test sürüşüne çıkardım yani aracı beğendim yine de kullanıcı yorumlarını öğrenmek isterim