0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Şehir içi kullanımınıza bağlı, İstanbul gibi yoğun trafikte hibrit kadar az yakan bir araç yok hatta çok km yapıyorsanız lpgli hibrit elektrikliden daha az yakıyor.
Hocam bakım, vergi, hybrid sistem arızası vs durumlarına yorumunuz nedir? 1.8 dream de 1.5 dream e göre anahtarsız giriş çalıştırma, otomatik fren kablosuz şarj otomatik far vs var. Cazip geliyor
Pil, bakım gibi etmenleri olumsuz gibi saydınız. Bence hibrit hakkında yeterince araştırma yapılmamış diye düşünüyorum.
Tansu hocam merhaba, bakımlarının 15 bin km'de bir olduğunu ve pil teknolojisinde ileri olduğunu biliyorum fakat olumsuz olarak şöyle düşündüm, pil arızasının herhangi bir kalemi oldukça pahalı ve bu arızaların bazıları hiç olmuyor diyemeyiz, ben açıkcası sizler ne tercih edersiniz neden? şeklinde sormak istedim. selamlar.
Amacına uygun araç seçerim. Yıllık km, günlük güzergah, yıllık uzun yol gibi etmenlerden yakıt+mtv hesabını yaparım. 1.5motor mtv’si de az değil. 2019’dan beri satılan ve artık şirketlerin altında 200bin km’ye dayanan hibritlerde pil arızası henüz oluşmadı. Zaten 5+5 sene garantili. Zaman ve km’ye bağlı 10-15 sene süresi var. Pil için korkmayın. 3.nesil daha az korunan yaris pilleri bile yeni yeni değişiyor. Corolla pilleri toz filtresi temiz tutuldukça çok uzun süreler değişime ihtiyaç duymaz. Bunun yanında gerek pil, gerek motor ömründen daha uzun sorunsuz otomatik şanzıman kullanacaksınız. Titreme, vuruntu, kavrama gibi sorunlarınız olmayacak. 1.5 cvt ile sorun yaşamazsınız ama istatistik olarak hibrit şanzımanı çok daha dayanıklıBalata disk gibi bakımları çok çok seyrek yapacaksınız. Akünüz uzun süre gidecek. V kayışı rulman gibi şeylerin değişimi olmayacak. Motor ömrünüz km/2 kadar olacak. Hibrit tasarım uzun ömürlü, fazla km yapmaya odaklı tasarlandı. Ama mesela aracınızı bir süre yatıracaksanız piller için dezavantaj olabilir. Yıllık 8 bin km kullanacaksanız 1.5 mantıklı olabilir. Daha üstü için hibrit güzel. Lpg’ye gerek duymadan yakıtı düşünmeden binip gezmek psikolojik olarak da keyifli
Merhaba arkadaşlar, 2020 üzeri 60 bin km civarında her iki araçla ilgileniyorum. Kafam karıştı 1.8 vergisi, pil ve bakım maliyeti, nasıl bir tercih yapabilirim?
HS ile Omoda arasında sınıf farkı var, çok daha iri bir araç, karşılığı tiggo 7. Büyük araç isteniyorsa tabi ki HS.