Gönderen Konu: Otomobil Alım-Satım Tavsiyesi Konusu  (Okunma sayısı 84747 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 69000
  • Model Yılı: '21
  • 73 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomobil Alım-Satım Tavsiyesi Konusu
« Yanıtla #1520 : Mart 02, 2024, 18:28:35 »
Şehir içi kullanımınıza bağlı, İstanbul gibi yoğun trafikte hibrit kadar az yakan bir araç yok hatta çok km yapıyorsanız lpgli hibrit elektrikliden daha az yakıyor.

Hocam bakım, vergi, hybrid sistem arızası vs durumlarına yorumunuz nedir? 1.8 dream de 1.5 dream e göre anahtarsız giriş çalıştırma, otomatik fren kablosuz şarj otomatik far vs var. Cazip geliyor

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1520 : Mart 02, 2024, 18:28:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 173 kere teşekkür etti
  • 195 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1521 : Mart 02, 2024, 22:04:46 »
Hocam bakım, vergi, hybrid sistem arızası vs durumlarına yorumunuz nedir? 1.8 dream de 1.5 dream e göre anahtarsız giriş çalıştırma, otomatik fren kablosuz şarj otomatik far vs var. Cazip geliyor

Pil, bakım gibi etmenleri olumsuz gibi saydınız. Bence hibrit hakkında yeterince araştırma yapılmamış diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1522 : Mart 02, 2024, 22:30:39 »
Pil, bakım gibi etmenleri olumsuz gibi saydınız. Bence hibrit hakkında yeterince araştırma yapılmamış diye düşünüyorum.

Tansu hocam merhaba, bakımlarının 15 bin km'de bir olduğunu ve pil teknolojisinde ileri olduğunu biliyorum fakat olumsuz olarak şöyle düşündüm, pil arızasının herhangi bir kalemi oldukça pahalı ve bu arızaların bazıları hiç olmuyor diyemeyiz, ben açıkcası sizler ne tercih edersiniz neden? şeklinde sormak istedim. selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • 173 kere teşekkür etti
  • 195 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1523 : Mart 02, 2024, 22:59:17 »
Tansu hocam merhaba, bakımlarının 15 bin km'de bir olduğunu ve pil teknolojisinde ileri olduğunu biliyorum fakat olumsuz olarak şöyle düşündüm, pil arızasının herhangi bir kalemi oldukça pahalı ve bu arızaların bazıları hiç olmuyor diyemeyiz, ben açıkcası sizler ne tercih edersiniz neden? şeklinde sormak istedim. selamlar.

Amacına uygun araç seçerim.

Yıllık km, günlük güzergah, yıllık uzun yol gibi etmenlerden yakıt+mtv hesabını yaparım. 1.5motor mtv’si de az değil.

2019’dan beri satılan ve artık şirketlerin altında 200bin km’ye dayanan hibritlerde pil arızası henüz oluşmadı. Zaten 5+5 sene garantili. Zaman ve km’ye bağlı 10-15 sene süresi var. Pil için korkmayın. 3.nesil daha az korunan yaris pilleri bile yeni yeni değişiyor. Corolla pilleri toz filtresi temiz tutuldukça çok uzun süreler değişime ihtiyaç duymaz.

Bunun yanında gerek pil, gerek motor ömründen daha uzun sorunsuz otomatik şanzıman kullanacaksınız. Titreme, vuruntu, kavrama gibi sorunlarınız olmayacak. 1.5 cvt ile sorun yaşamazsınız ama istatistik olarak hibrit şanzımanı çok daha dayanıklı

Balata disk gibi bakımları çok çok seyrek yapacaksınız. Akünüz uzun süre gidecek. V kayışı rulman gibi şeylerin değişimi olmayacak. Motor ömrünüz km/2 kadar olacak.

Hibrit tasarım uzun ömürlü, fazla km yapmaya odaklı tasarlandı.

Ama mesela aracınızı bir süre yatıracaksanız piller için dezavantaj olabilir.

Yıllık 8 bin km kullanacaksanız 1.5 mantıklı olabilir. Daha üstü için hibrit güzel.

Lpg’ye gerek duymadan yakıtı düşünmeden binip gezmek psikolojik olarak da keyifli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1524 : Mart 03, 2024, 00:07:28 »
Amacına uygun araç seçerim.

Yıllık km, günlük güzergah, yıllık uzun yol gibi etmenlerden yakıt+mtv hesabını yaparım. 1.5motor mtv’si de az değil.

2019’dan beri satılan ve artık şirketlerin altında 200bin km’ye dayanan hibritlerde pil arızası henüz oluşmadı. Zaten 5+5 sene garantili. Zaman ve km’ye bağlı 10-15 sene süresi var. Pil için korkmayın. 3.nesil daha az korunan yaris pilleri bile yeni yeni değişiyor. Corolla pilleri toz filtresi temiz tutuldukça çok uzun süreler değişime ihtiyaç duymaz.

Bunun yanında gerek pil, gerek motor ömründen daha uzun sorunsuz otomatik şanzıman kullanacaksınız. Titreme, vuruntu, kavrama gibi sorunlarınız olmayacak. 1.5 cvt ile sorun yaşamazsınız ama istatistik olarak hibrit şanzımanı çok daha dayanıklı

Balata disk gibi bakımları çok çok seyrek yapacaksınız. Akünüz uzun süre gidecek. V kayışı rulman gibi şeylerin değişimi olmayacak. Motor ömrünüz km/2 kadar olacak.

Hibrit tasarım uzun ömürlü, fazla km yapmaya odaklı tasarlandı.

Ama mesela aracınızı bir süre yatıracaksanız piller için dezavantaj olabilir.

Yıllık 8 bin km kullanacaksanız 1.5 mantıklı olabilir. Daha üstü için hibrit güzel.

Lpg’ye gerek duymadan yakıtı düşünmeden binip gezmek psikolojik olarak da keyifli

Hocam genellikle şehir içi ve yılda 10-12 bin km civarında kullanımımız var. Belki de bazen gün içerisinde hiç benzin bile kullanmayacak kadar şehir içi diyebiliriz. Tam olarak tercihimi belirleyemedim, fakat şuan hibrit almak istiyorum, donanım farkı da var dream paketler arasında, bakalım nasip.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • 2110 kere teşekkür etti
  • 3151 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1525 : Nisan 15, 2024, 23:20:05 »
Merhaba arkadaşlar, 2020 üzeri 60 bin km civarında her iki araçla ilgileniyorum. Kafam karıştı 1.8 vergisi, pil ve bakım maliyeti, nasıl bir tercih yapabilirim?

6 aylık vergi farkı 2000tl civarıydı sanırım. 2. el araç fiyat farkını da düşünüp ne kadar sürede amorti edersiniz hesaplayın.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '12
  • 120 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1526 : Nisan 21, 2024, 12:21:35 »
Merhaba arkadaşlar. Babama otomatik sedan araba bakıyoruz. Bütçe 800 bin civarı ama bunun 600'ü peşin olabilecek gibi. :)
Babam 70 yaşında genç ruhlu biri. Senede 15.000 km civarı kullanıyor. Bu etkenleri dikkate alarak tüm yönleriyle hangi arabayı önerirsiniz?
12.2012 - 04.2015 > 2003 Clio Symbol 1.5 dCi Authentique
04.2015 - 10.2016 > 2003 Corolla 1.6 Sol otm.
08.2020 > 2012 Berlingo 1.6 Hdi X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 53350
  • Model Yılı: '16
  • 211 kere teşekkür etti
  • 1269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1527 : Nisan 21, 2024, 12:58:28 »
Otomatik araba diye yola çıkılınca akla öncelikle Japon arabaları geliyor,genç ruhlu olunca Alfa veya Honda Civic olabilir, başka önerilerde olacaktır ancak sonuçta Civic veya Corolla tercih edilir.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1528 : Nisan 29, 2024, 20:50:06 »
Herkese selamlar

CH-R modelini (yeni kasayı yani arka yolcu kapı kolu normal arabalardaki gibi olanı) almayı düşünüyorum showrooma gidip aracı inceledim hatta ön yolcu koltuğuna oturup satışçıyı test sürüşüne çıkardım yani aracı beğendim yine de kullanıcı yorumlarını öğrenmek isterim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 211 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1529 : Nisan 30, 2024, 21:45:46 »
Bu aracı alıp kullananlar herhalde az sayıdadır,çünkü oldukça yeni sayılır,şeklen yolda gördüm güzel görünüyor ancak 2019 dan itibaren olanlarda motor gücü tork bu araba ile aynı mı? diğer taraftan '2019 Corolla Hybrid' başlığında oldukça faydalı yorumlar ve kullanıcılar tarafından bildirilen görüşler var,almayı düşünüyorsanız okumanızda yarar var.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • 557 kere teşekkür etti
  • 296 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1530 : Mayıs 01, 2024, 10:33:02 »
Kullanmadım ancak ciddi anlamda kalitenin arttığını düşünüyorum malzeme açısından. multimedia ekranı süper, araç da dışarıdan çok güzel özellikle ön tarafı. ancak uzun boylular için arka tarafı daha önceki kasa da olduğu gibi çok dar. Küçük çocuklu aileler için bir nebze ancak yetişkin sayısı fazla ise uzun yolda arkadakini mutsuz eder :)
yine de alınır mı bence alınır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1531 : Mayıs 31, 2024, 09:10:12 »
https://shbd.io/s/quYGxBwN Kıymetli üyeler aracım satılıktır. Bilgilerinize sunarım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Primum non nocere
  • Kilometre: 27000
  • 20 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1532 : Ağustos 19, 2024, 10:10:21 »
Yaklaşık 5 aydır x-style paket olanı kullanıyorum 13 bin km oldu  eski aracı bilmiyorum kıyas yapamam ama araçtan memnunum.  Yakıt  agresif kullanımıma rağmen 5.3/100 km ortalaması var ki sakin kullanımda 4.5 e düşüyor aşırı sakin kullanırsam  3.8 görmüşlüğüm var . Arka koltuk çok basmıyor alırken eski kasanın da arkasına oturdum 1.83 boy 110 kg birisi olarak rahatsız etmedi, Bagaj hacmi 2 kişilik bir aile için iyi 2+1 için yeterli ama daha fazla çocuklu bir aileye yetmeyebilir.  Arka koltukları yatırıp taşımadığım şey kalmadı :)  ,  Aldığım pakette cam tavan var ama açılmıyor  ve tavan perdesi yok bu biraz içeriyi ısıtıyor her ne kadar termal engelleme var deseler de , aracın mtv si 12 bin motor hacminden dolayı ve önce ki corolla-ma göre biraz hantal gibi geldi ama sedan ile croos aracı karşılattırmak mantıklı değil , kablosuz carplay ve jbl ses sistemi yeterli , arka koltukta 1.90 boyunda arkadaş oturdu sıkıntı yasamadı  yaklaşık 400 km yolculukta, aracın tasarımı bana göre güzel çakma tesla diyorum :D  park yerine girerken çocuklar aaaa ne güzel araba diye sesleniyorlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 290000
  • Model Yılı: '08
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1533 : Eylül 29, 2024, 23:42:33 »
merhabalar
foruma yeni katıldım avensis hakkında bilgi almak için
passat 1.4 tsi araca sahibim aracımdan genel motor performansı olarak memnunun fakat 1-eskidiği için 2-yakıt tüketiimi 3- bakım /arıza maliyetleri ve usta bulamam gibi nedenlerle toyota ya yöneldim
1.6 lpgli t27 kasa avensis araştırıyorum
makyajlı kasa ve makyajsız kasa var (2012-2015) ve (2015-sonrası)
Öncelikle sorum:
1-passattan motor olarak memnun açıkcası bastığım zaman hızlanır sollamalarda hiç tedirginlik yaşatmaz direk geçebiliyorum
Normalde ikisininde 0-100 değeri aynı 10.4 sn fakat avensis turbosuz olduğu için böyle bir geçişlerde sıkıntı yaratır mı
2-passat en iyi yanı auto hold yokuş kalkış destğinin olması yani aşırı eğimli yer olsun eğimli iki araç arasında çok rahat park edebiilirim hiç geri kaçırma öne kaçırma gibi hiç problem yok fakat avensiste heralde 2015 sonrası yokuş kalkış desteği var nasıl yapıyorsunuz bazı yorumlarda kalkarken geri kaçırma olabiliyor felan dedi
3-elektriik el freni motor arızası avensiste kronik diyorlar başınıza geldi mi süreci nasıl çözüme kavuşturdunuz
4-2015 sonrakiler pahali 2012-2015 arası fiyatı daha makul 2012-2015 arası nasıl neye dikkat etmeliyim

teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1534 : Eylül 30, 2024, 16:33:35 »
Merhaba öncelikle foruma hoş geldiniz.kısaca sorularınıza yanıt vereyim.
1:Dediğiniz gibi turbosuz bir araç sollamalarda 2 vites düşürüp 3500 devir ve üstünde yüklendiğiniz zaman sollamalarda sizi üzmez.turbolu araçtaki gibi aynı viteste sollamaya çıkarsanız biraz geç toparlar.
2:2015 sonrasında yokuş kalkış desteği var 2012 ve 2015 arasındada otomatik el freni var rampalarda el frenini çekip ayağınızı debriyajdan çektiğinizde freni kendi bırakıyor ben devamlı dik rampalarda kullanıyorum.
3: Benim aracım 2012 makyajlı 2014 senesinden beri bende el freni ile ilğili problem yaşamadım sadece freni bıraktığında bir ses yapıyor kurarken problem yok.Problem yaşayanlar kronik diyemeyiz sisten arka dinğilin üzerinde su aldımı problem yaşanabilir zira üst kapak kısmı bakalit türü bir şey ile kapalı
4: 2015 sonrasında 1.6 premium alsanız bile araçta olmayanlar anahtarsız giriş çıkış anahtarsız çalıştırma yok otomatik zenonlu far var diğer çoğu şeyi aynı sadece makyaj. 2012 2015 arası alırsanızda elegant extra tercih edin.

Kısacası rutin bakımlar harici sanayi yüzü pek görmezsiniz ama rampalarda atmosferik motor olduğundan turbolu bir araç gibi gitmez rampa başı 6 ile gidiyorsunuz 4 e alıp çıkmanız lazım rampada önünüze bir araç geldi devir çevirmeniz lazım.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1535 : Ekim 22, 2024, 10:10:53 »
Herkese tekrar merhaba, kardeşimin honda jazz arabasını satıp yerine chery omada 5 luxury yada mg hs luxury almayı düşünüyoruz. Mg Hs luxury omada 5 luxury'ye göre daha sağlam ve donanımlı fiyatıda 100 bin tl kadar yukarda, otomatik şanzımanla ilgili bazı şikayetlerin olduğunu okudum. Sizlerin fikirlerini de önemsiyorum, yorumlarınızı bekliyorum selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 977 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1536 : Ekim 22, 2024, 10:13:16 »
HS ile Omoda arasında sınıf farkı var, çok daha iri bir araç, karşılığı tiggo 7. Büyük araç isteniyorsa tabi ki HS.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1537 : Ekim 22, 2024, 10:25:10 »
HS ile Omoda arasında sınıf farkı var, çok daha iri bir araç, karşılığı tiggo 7. Büyük araç isteniyorsa tabi ki HS.

Alper bey, evet sınıf olarak dediğiniz gibi farklı sınıflarda olan araçlar, bende Mg Hs'ye daha çok yakın hissediyorum. Parça kalitesi olarak mg'yi daha önde görüyorum, fakat servis ve satış ağı olarak chery daha ciddi rakamlara ulaşmış durumda, ek vergi ve çin arabalarının fabrika kurması sonucunda bazı markaları olumsuz etkileyecek mi diye de ayrıca düşünüyorum.

İlginiz için teşekkür ederim selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 977 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1538 : Ekim 22, 2024, 10:29:24 »
SAIC Chery'den daha büyük firma aslında ama Türkiye temsili nasıldır ben de çok emin değilim. MG4 almaya çok yakınken vaz geçip Hyundai Tucson aldım geçen sene.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 211 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1539 : Ekim 22, 2024, 11:28:18 »
Mg Hs izlemeye aldığım bir araba,şanzımanın geç tepki verdiği ile ilgili yorumlar var,ancak komşu bir hanım 0 km 2023 modelini aldı,sorduğumda her şey yolunda ve güzel dedi,kasa 162 bg göre ağır kalıyor olabilir,Omoda 183 bg,ve dolayısıyla tork oranlarıda 250 ve 275 olarak belirlenmiş,fiyatı,yerleşimi,servis sayısı ,yakıt durumu vb karşılaştırılması ile karar verilebilir. Mg Hs 2024 modelinde kasa değişimi yaptı bunu da dikkate alabilirsiniz eğer 2 model arasında düşünüyorsanız..
Tokay Ceritoğlu