0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba max 30000 TL bütçem var. Satılık araç ilanlarını incelediğimde Toyota Corolla 1.4 D-4D Linea model bir araçla karşılaştım. Fiyat 31500 TL, Model 2006 , KM 294000 , Açıklaması tavan ve bagajda boya yok bel altı boyalı. Hasar bilgileri 2007 yılı 4 adet çarpma 275TL, 1344 TL, 1364TL, 456 TL, 2010 yılı 1 adet çarpma 382 TL2015 ve 2018 de birer adet çarpma var fakat değer gözükmüyor. Bu araç için siz Toyota kullanıcılarından değerli yorumlarınızı almak istedim . Siz olsanız bu bütçe ile bu aracı alırmısınız? Şimdiden teşekkürler.
Dark side'a geçmek üzere olan bir Toyota'cı. Sizi nasıl kurtarırız bilmiyorum ama daha geçen yolda kalan 1 aylık Passat'ın konusu açılmıştı.
Kendime almıyorum bu aracı.DS5 kullanıcısının aracını değiştireceğiz.Yine D Segment bir araç bakıyoruz.Çok fazla bir seçenek yok doğrusu.O konuya bir göz gezdireyim ben göremedim
Kuzenimde Suberp var. 132 binde aldı. Şu an 175 binde, hiç bir sıkıntısı olmadı. İş arkadaşım 70 bindir biniyor. Sıkıntı yaşamadı. DSG madem patlayan bomba, bu milletin hepsi enayi mi? Çift kavrama kullanımı hassas olabilir. Fakat milletin abarttığı kadar kötü olması mümkün değil. Bilirsiniz, bizim millet bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayı çok sever. Çokca arızalanmasına rağmen yıllardır yok satması mantıklı mı? Hiç DSG kullanmamış, Wv sahibi olmamış, fakat oradan buradan okuduğuyla buralara yazı yazan çokca insan var. Ne derler bilirsiniz "Bekara karı boşamak kolaydır." Passat dışında yolda kalan araç yok mudur? Toyotada da çok sorun yaşanıyor. Direksiyon sesi yaşamayan var mı? Arka tekerlekleri uğuldamayan var mı? Hatta Honda Civic de, arka tekerlek sesi olduğu gibi içeride. ABD de Wv tam otomatikle satılıyor. Avrupa ve bizim gibi ülkelerde DSG ile. Bu eleştirilebilir. Fakat otomobilin yatırım aracı gibi olduğu bir ülkede insanların 300-350 bin gibi rakamları "patlayan" bir şanzımana bağlaması mümkün değildir. İnsignia, 508, C5 gibi araçlar da "patlamayan" tam otomatik şanzıman var. Onlar neden Passat kadar tercih edilmiyor? Demek ki Passat kötü bir araç değil. Skoda, Audi, Wv, Seaat hepsi aynı şanzımanı kullanıyor. Çok satılandan çokca bahsedilmesi gayet olağandır. Her 100 DSG ye karşılık, diğer şanzımanlardan kaçar tane satılıyordur? Piyasa DSG dolu. Allah yapısı olmadığına göre...
Şu arabaya bu kadar para verilir mi türü sorular aslında tamamen imaj ile alakalı, kalite ile ilgili değil. Bizde Toyota orta sınıf bir marka imajına sahip ve Toyota demek Corolla demek bizde, başka bir modelini doğru düzgün bildiğimiz yok. Katar'a ilk geldiğimde her yer land cruiser. Işıkta duruyorsun, on arabanın onu da Toyota. Kişi başına düşen gelir olarak Katar dünyanın en zengin ülkesi, adamlarda bu kadar para var neden Mercedes ya da BMW değil de Toyota diye soruyorsun her Türk gibi kendine. Vizyon yok, Arap kafası işte vs diye atıp tutuyordum kendi kendime, taa ki çöle gidene kadar.Deniz kenarında kumda yürümüş olan herkes bilir ki düz ve sert bir zeminde koşmak ile kumda koşmak arasında dağlar kadar fark vardır, düz zeminde 10 km koşan biri kumda belki ancak 1 km kadar koşabilir, sonra tükenir. İşte kumda araba kullanmakta motoru böyle yoruyor, 50 derece sıcak altında, low range de, kum tepelerini aşa aşa ilerliyorsanız, birkaç saat içerisinde motoru hararet yapmayacak Toyota'dan başka araç bulamazsınız. Bu sebeple herkes Toyota kullanıyor burada.Kaliteden kastınız ne? Lüks malzeme ve işçilik ise evet Alman arabaları daha kaliteli. Yok eğer kastınız, dayanıklılık, sorun çıkarmama, her koşul altında yola devam etme ise Toyota'nın eline su dökebilecek başka bir marka yok.Ben burada yazın 50 derece sıcağında 24 saat kontak kapatmayan hilux (şantiye aracı, gündüz vardiyasında biri, gece vardiyasında ayrı biri kullanıyor ve arabanın içi ısınmasın diye yemek vs yenirken araç açık bırakılıyor, klima sürekli çalışsın diye) gördüm, başka bir markada bu aracın motorunun hararet yapmaması mümkün değil.Burada 2006 model Mercedes ML 500 almıştım, hayatımda ilk defa Mercedes sahibi olacağım heyecanı ile. Çöle girdiğim gibi aracın ön düzeni dağıldı sol aks körüğü patladı, ayrıca lastik davlumbaza çarptı, kopan davlumbaz radyatöre giden hortumu kopardı yolda kaldım. Ertesi gün 11 saat süren bir maceranın sonunda aracı çölden çıkartıp eve dönebildim. Ha bu araçlar zaten arazide kullanılmak için değil asfalt kullanımı için, ben yanlış yerde kullandım o ayrı ama kullandığım gibi de nasıl dayanıksız olduğunu gördüm.Hoş benden önceki sahipleri sadece asfaltta kullanmış ama otomatik şanzıman daha önce tamir görmüş (evladiyelik diye anlatılan 7g tronic). Hidrolik direksiyon pompası müthiş ses yapıyordu, her an patlamaya hazırdı. Benim aracı sattığım adam ise motor arıza yaptı diye bana mesaj attı. Benim zamanımda bir motor arızası yoktu dedim. Gerçi ben 5 litrelik motoru hayatımda ilk defa kullandığım için sürekli dip gaz yapardım, dip gaz yapıyorum diye motor zarar gördüyse bilmiyorum.Araçla ilgili hatırladığım tek güzel şey 7 sn süren 0-100 hızlanmasıydı. O da anlaşılan motora iyi gelmemiş.