0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
E160 ve E210 tam otomatik cvt Lpg ne kadar iyi ayar olsa da en iyi montaj olsa da sonuçta fabrikasyon işlem dışı en iyi montaj en iyi ayar ile 600 binde sorun çıkarırsa en kötü montaj 300 binde çıkarır misal ama en iyi montaj en iyi ayarın erkenden sorun çıkarmaz diye birşey de yok. Lpg ye karşı on yargı var ise sıfır honda lpg alın
Honda LPG'limi çıkarıyor?Lpg'den yapılan kar ile o motor iki defa yaptırılır sonuçta benzin ile LPG arasında yarı yarıya fark var,şuandaki obd2 özelliği ne sahip LPG kitleri zaten en iyi ayarı kendisi ayarlıyor yakıt ekonomisi diğer sıralı sistem kitlere göre daha fazla,zengin veya fakirde kalmadığı için sibob yakma gibi sorunlarda daha uzun sürelere yayılıyor yani obd2 özelliği olan kitleri taktırınız sıkıntı daha az olmakta Corolla 1.6 lar cvt şanzıman ve tam otomatiktir mmt dizel ünitede daha çok kullanılmakta cvt şanzıman corollayı gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
Biliyorum ama o iş öyle değil lpg'ye tam uyumlu bir motor değil sadece montaj aşaması fabrikada yapılıyor bir zamanlarda Japonlar bu iş için çok uğraştı ama bıraktılar o araçların motor blok metali,silindir kapağı ve fan kanatlarına varana kadar farklıydı ama hondanın çıkardığı fabrikasyon LPG'li benzinli motorun aynısı ha fabrikada dönüşüm yapılmış ha sonradan dışarıda hiç farkı yok ki fabrikadan LPG'li gelirse dışarıda yapılan dönüşüme göre bariz fiyat farkı var tek artısı ruhsat değişimi işiyle uğraşılmıyor ama sadece BRC takılıyorbaşka alternatif yok zaten motor garantisi de LPG firması tarafından yaptırılan motor sigortasıyla çözülüyor.
Lpgli Civic ile lpgsiz civic arasında parça farklılıkları var 20'nin üzerinde bu parçalarda alimünyum dan çelik parçaya çevirilmesi bir çok kişinin belirtmesine göre, fabrikada lpg montajı yapılmıyor araç üzerindeki parça değişiklikleri yapılarak manifold' u delinmeden montaj yapılabiliyor ve lpg'ye uyumlu civic ile nomral civic arasında da subap olarak da farklılık bulunuyor.
Hangi parçalar değişiklik gösteriyor çelik olnlar hangisi,manifoldu delmeden nasıl LPG montajı yapıyorlar?
Faruk bey video da bahsedildiği benzinli model ile benzin+lpg li model arasında sadece 6000 TL fark var,şimdi bir hesap yapacak olursak LPG'li modelde 70 yakın parçanın değişiklik gösterdiği bahsedilmiş silindir kapağı,pistonlar,ECU vs vs buradan yola çıkarak bu firma sadece 6 bin TL'ye bu farklılıkları yapıp bide üzerine lpg kiti'mi takıyor? Zaten en kötü BRC kit 3000 TL den başlıyor geriye kalır 3000 TL burası çelişkili,Videoda geçen diğer başlıklar;1 : Bu araçtaki LPG tankı kurşun geçirmez,Cevap : Sadece hondadaki LPG tankı değil hiç biri kurşun geçirmez LPG tankları özel olarak basınca dayanıklı üretilir C4 ve TNT oatlayıcıya dahi dayanıklıdır bu konuda videolar var izlemenizi tavsiye ederim,2 : Bu araçtaki LPG tankı 40 lt dir ama 32 lt alır sizin güvenliğiniz için özel düşünülmüştür.Cevap : bütün LPG tankları %80 oranda yakıt alır bu sadece hondaya has değildir,3 : Bu aracı patlatamazsınız lpg'den dolayı yanmaz,Cevap : Yürürlüğe uygun olarak takılmış hiçbir LPG sistemi yangın çıkarmaz kesici valfleri vardır araç stop ettiği anda yakıtı keser,4 : Bu benim araçta gördüğüm eksiklik videoda aracı LPG performansı için denediklerinde dip gazda araç 150 km bandına dayanıyor ama hâlâ motor koruma devreye girip benzine atmıyor yani taktıkları kit o kadarda kaliteli değil çünkü LPG benzine göre daha fazla ısı üretir ve yüksek hızlarda kesinlikle LPG ile seyehat tavsiye edilmez motor sağlığı için hiç iyi değildir,ama yinede yarın vakit bulabilirsem özel olarak bir Honda bayiine gidip bu LPG'li Civic teki farklılıkları (motor ile alakalı)anlatmalarını rica edecem buradan yazarım yine.
Faruk bey yazınızın son kısmına atıfta bulunacam evet istenirse belirli devirden sonra benzine atması ayarlanabilir ama kaliteli bir sistemde o kadar övdükleri sistem otomatik benzine atması gerekir yakıt ulaştırmada sorun olmaz bugün 3.5 cc motorlara bile yakıt yetiştiren kitler var,ama motor sağlığı için yüksek devirlerde LPG kullanımı sakıncalıdır onu anlatmaya çalıştım ayrıca o aracın LPG'li olarak piyasa çıktığı dönemi çok iyi hatırlıyorum diğer konuda satış temsilcisi direk fabrikadan LPG'li olarak ilk biz araç çıkardık diyor ama ya bilgisiz yada işine gelmiyor fabrikasyon lpg'yi ilk yapan Honda değil Tofaş'tır sene 2000 de bu işi yapmışlardı,ama isteyen istediği şekilde inanmaya devam edebilir o aracın (hondanın) motor yapısının normal benzinli motordan metal alaşımı olarak bir farkı olduğuna inanmıyorum,Keyifli formlar.
2017 den beri E160 1.6 manuel corollam var. Şu ana kadar araçtan kaynaklı ekstra bir arıza çıkarmadı. Lpg ile yakıt yüketimi karmada 30 kuruşu bulmuyor. Genişliğinden güven hissinden memnunum. Düzde basınca gidiyor. Ama rampada belirli bir hızda gitmek için devirli kullanmak ve uğraşmak gerekiyor. Hanımın memleketi nedeniyle izmir eskişehir yapıyorum. Tabi bu güzergahta iniş çıkış ve rakım farkı çok. Yolculuğum sırasında güç anlamında bir beklentim var. Bu sebeple corollayı satıp 1.6 dizel astra alma fikri oluştu. 2 araç arasında fiyat farkı yok gibi. Ama corollamın sorunsuzluğu ve tüketimini ararmıyım diye korkuyorum. Ufak bir ilçede oturuyorum ve iş için ayda 1 hafta 18 km ötedeki ilçeye gidip geliyorum. Yanı yoğun şehir içi kullanımım yok. 2 aracı bilen arkadaşlardan bir fikir istiyorum.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim Selman bey. Yakıt olarak corollamı arayacağıma eminim ama daha önemlisi sık arıza yaparsa diye korkuyorum. Daha önce megane 2 aracım vardı. Onun performansı da yeterliydi ama her ay sanayideydik
otomatik vites bir araç arıyorum. sağı solu kurcalanmamış, temiz düzgün bir araç olsun istiyorum. etrafında satılık bu kriterlerde araç bulunan mesaj atarsa veya buradan yazarsa memnun olurum.