0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mutlu 2004-2006 tam hatırlamıyorum arkadaşın mazda 3üne binmiştim. iç kısmı o yıla rağmen d sınıfı kalitesinde gelmişti.ve hala öyle aşırı deforme de yoktu.Bu konuda mazda çizgisini bozmadıysa toyota ile kıyaslanmaz gibime geliyor.yeni tnga platforumu eskisinden yüzde bilmem kaç daha rijit vb gibi yüksek perde bir çıkışla tanıtım yapıldı.Dediğin, aracın rijitliğinde daha da kötüleşme olduğu yol tutuş ve yekpare duruşu konusunda benzer yorumlara bayağı denk geldim.Çapraz kasis geçişlerinde aracın eskisinden daha kötü his verdiği vb bahsedilmişti. Sen arabacı adamsın hemen hissetmişsin. Neyse satarsan 95 bin vereyim özelden konuşalım konuyu
Oldu Ama sana 130 olur bak 15" jant ve lasitklerin de etkisi olabilir. 16" orjinal Mazda jantları ve Michelin Primacy 4'leri takmayı bekliyorum yol sesi ve yol tutuş için son kararı vermeden önce.Ama bugün şehiriçinde 3 şeritli yolda virajda giderken bir sağ sol yapayım dedim direksiyonu. Sağa fazla çevirdikten sonra araç yatıyor ve direksiyonu sola çevirince bu yönlendirmenin araca yansıması vakit alıyor ve bu küçük süre zarfında tedirginlik yaratıyor.Aracın gövde burulmasıyla ilgili bir problem hissetmedim. 2016 Seat Leon FR SW da çok vardı bu burulma, kasislere yamuk girdiğim de oldu fakat burulma hissetmedim.
Şaka bir yana güncel kasa corolla = hızla değer kazanan muhitte tiko parayla alınan kelepir gayrimenkule benzer iyi tercih .Yalıtım işi garanti bitince hallederssin zaten uzun yıllar bineceğim diyorsun.Olmadı ahmet abinin garaja getirirsen üçümüz girişip 1 günde aracı d+ sessizliğine çıkarırız İnşaAllah
Hayırlısı bir bakalım. Sürüş karakterine bir alışayım da keratanın, ısınayım da biraz, gerisi kolay. Ahmet abinin yanına uğramayı düşünüyorum zaten ileride. Fakat aliexpresste donanım bulamıyorum. Mesela en basitinden F1 kulakçıklar. Parça olayında Toyota orjinale mecbur kalırsam kötü olur.
Honda jazz Cvt sanzımandı yokus asagı gazı bırakınca araç dırek yavaşlıyordu Scoter motosıklet gıbı Aynı his corrollada da var mı ?
Eğer frene basarsam motor freni devreye giriyor.
Bazen dik rampalarda ayağınızı gazdan çekip hafif frenlediğinizde hızınız yüksek ise birden vites küçültüp devri yükseltip motor freni yapıyor. Araç çok bağırıyor gibi oluyor. Ancak hızlanma kasıtlı değilde sizin yavaşlamanıza yardımcı olmak için kompresyona biniyor. Siz frenledikçe devir düşüyor. İlk zamanlar yadırgadım ama zamanla alışıyor insan. İlk zamanlar manuele alıp vitesi kendim yükseltiyordum ama zamanla sisteme alıştım. Frene daha baskılayıp uygun hıza düşünce devir normale dönüyor. Sanırım sistem dik rampalarda sadece frenin yetersiz geleceğine kanaat getiriyor ve vites küçültüp motor freni ile destek oluyor.
Mutlucum bu paylaşımların beni fazlasıyla etkilemekte, yıl sonuna doğru fiyatlarda kampanya olur mu acaba? En baz donanım olsa da özellikleri gayet yeterli, ama keşke 16" lik alaşım jant ile multi media standart olsaydı.[/ jant mazdadan var Mutlu Beyin zaten.. multiyide o bi şekilde halleder kesin😀 mazdaya yaptıklarını biliyoruz.. kimbilir toyotaya neler yapacak🤔🤔 hep beraber görecez inşallah
Mutlucum bu paylaşımların beni fazlasıyla etkilemekte, yıl sonuna doğru fiyatlarda kampanya olur mu acaba? En baz donanım olsa da özellikleri gayet yeterli, ama keşke 16" lik alaşım jant ile multi media standart olsaydı.
Erhan bey fren anında vites küçültmesi her yönden iyidir şöyleki motor devri yüksekken fren daha kuvvetli tutar, yakıt sarfiyatı minumum düzeyde tutulur çünkü araçların tamamına yakını motor devri 1500 ve üzerindeyken (devir marka ve modele göre değişiklik gösterir) ayak gazdan çekilince yakıt göndermeyi keser ve ekonomi yapmaya başlar eğer fren anında vites düşürmezse devir düştüğü için sistem yakıt enjektörlerin açacak motor hızlanma eğlimine girecek hemde yakıt ekonomisi bitecek ve aracın durması bir miktar zorlaşacak diğer türlü vites düşürdüğü zaman kompresyon yaptığı için yavaşlaması daha etkili olur,fren balatalarının ve disklerin ömrü daha uzun olacaktır.