0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hafta sonu Ankara-Çorum arası yol yaptım. 645 km yol gittim - 181,19 ₺ yakıt aldım. Ekranda da ortalam 4,4 lt gözüküyordu. Bence gayet iyi bir değer.
en son sayaçları sıfırladım 6.1 yaktı ortalama , ya ben araba kullanmayı bilmiyorum ya da arabada bir sorun var 510 km yola 215 tl yakıt aldım
Depoyu fulleyerek hiç kontrol etmemiştim. Bu sefer bu şekilde kontrol sağlayacağım. Benzin aldıktan sonra 650km yol yapmışım çeyrek depo benzin daha var. Benzini kocaeli'nden aldım direk istanbul'a geldim. 100 km olsa. Geri kalan km'lerin tamamı istanbul maltepe-okmeydanı-maltepe arası başka km yapmadım. depoyu doldurduğumda km/kr olarak paylaşım yapacağım.
son 3 full depoda 600 km bile yapamadım bir defa daha bakıma götürüp durumru anlatacağım düzelmezse yar saçların lüle lüle Corolla sana güle güle
kalkışı elektrikle yapıyor benzine çabuk geçiyor, bundan evvel çok sık araba değiştirdim en son megan4 dü kullandığım, dizel otomatik
CHR hybrid'i ocak ayında aldım. Aldığımdan beri 500km'si şehir dışı, toplam 3000km yapmışım... Genel ortalamam 3,9lt idi. Maşallah diyorum daha ne olsun..Bu hafta istanbul'dan izmir'e geldim, osmangazi köprüsü ve yeni otobanı kullanarak.. Çok fazla hız yapmadım 90-100 km bandında geldim. ortalama tüketimim 3,6 lt..
tabi bu değeri yakalarken pili sürekli kolladım.. Pil dolduğunda elektiriğe geçtim( doğal olarak yavaşladım ) sonra tekrar pil doldurdum vs.. biraz deli işi oldu yani.. Dönüşte benzer hızla pile çok bakmadan geldim 5 lt civarı yaktı.. Ancak şunu farkettim 120km ile kullanılırsa 10lt'lere yaklaşıyor değer gerçi bu bir şehiriçi arabası olduğundan normal..
O ZAMAN dizel otomatiğe HYBRİD in tercih edilmesİnin ne manası var dimi, BANA GÖRE , 3300 tl Mtv ÖDEMEK ÇOK YANLIŞ BİR ŞEY OLUYOR
Eğer olaya tamamen cebinizden çıkan para olarak bakarsanız evet bu vergilendirme sistemi ile makul değil..Yakıttan elde ettiğiniz karı, mtv olarak ödüyorsunuz.Benim tercih sebebim yeni teknolojiyi deneyimlemek ve düşük emisyon ile daha çevreci olmasıydı..Mesaj Birleştirildi: Temmuz 20, 2020, 16:05:23Salim bey aracınızda en son bakımda kullanılan motor yağının viskozitesi nedir acaba ? normalde 0-20w kullanılması gerekiyor ancak bazı servislerin 5-30w kullandıklarını okudum.. Yakıtı düşürememizin sebebi yağdan da kaynaklı olabilir belki ?
sizin verdiğiniz bilgilere göre benim araç arızalı başka tanımlama bulamadım ilk fırsatta servis gideyim