Gönderen Konu: Auris - Corolla 1.8 hibrit yakıt tüketimi  (Okunma sayısı 24011 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 24 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris - Corolla 1.8 hibrit yakıt tüketimi
« Yanıtla #40 : Temmuz 02, 2020, 11:24:16 »
Hafta sonu Ankara-Çorum arası yol yaptım. 645 km yol gittim - 181,19 ₺ yakıt aldım. Ekranda da ortalam 4,4 lt gözüküyordu. Bence gayet iyi bir değer.
çok güzel bir rakam hakkaten :) :tamam:

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Temmuz 02, 2020, 11:24:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '19
  • 14 kere teşekkür etti
  • 88 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Temmuz 02, 2020, 23:49:44 »
Çankaya - Eryaman arasını (yaklaşık 30km) 2.6litre/100km ile gidip 4.3litre/100km ile geri döndüm. Eryaman rakım olarak 100 m kadar aşağıda ve yoğun trafikte gittim. 1 saat sürdü. Dönüş görece boş yolda 30 dakika sürdü.
Ortalama 3.5 diyebiliriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 24 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Temmuz 07, 2020, 14:02:16 »
en son sayaçları sıfırladım 6.1 yaktı ortalama , ya ben araba kullanmayı bilmiyorum ya da arabada bir sorun var :blink: :blink: :wacko:  510 km yola 215 tl  yakıt aldım >:( >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 556 kere teşekkür etti
  • 296 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Temmuz 07, 2020, 15:50:20 »
en son sayaçları sıfırladım 6.1 yaktı ortalama , ya ben araba kullanmayı bilmiyorum ya da arabada bir sorun var :blink: :blink: :wacko:  510 km yola 215 tl  yakıt aldım >:( >:(
araçta sorun olsa bence 6 değil 8-9 yakar o yüzden sürüş tekniğinizin alışması gerekiyor bence,internette videoları var nelere dikkat etmeniz gerekir vs diye izleyin yardımı dokunur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 6000
  • 13 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Temmuz 08, 2020, 09:14:49 »
Depoyu fulleyerek hiç kontrol etmemiştim. Bu sefer  bu şekilde kontrol sağlayacağım.
Benzin aldıktan sonra 650km yol yapmışım çeyrek depo benzin daha var.
Benzini kocaeli'nden aldım direk istanbul'a geldim. 100 km olsa.
Geri kalan km'lerin tamamı istanbul maltepe-okmeydanı-maltepe arası başka km yapmadım.

depoyu doldurduğumda km/kr olarak paylaşım yapacağım.
Hybrid Corolla flame 2019

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 24 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Temmuz 08, 2020, 11:49:50 »
Depoyu fulleyerek hiç kontrol etmemiştim. Bu sefer  bu şekilde kontrol sağlayacağım.
Benzin aldıktan sonra 650km yol yapmışım çeyrek depo benzin daha var.
Benzini kocaeli'nden aldım direk istanbul'a geldim. 100 km olsa.
Geri kalan km'lerin tamamı istanbul maltepe-okmeydanı-maltepe arası başka km yapmadım.

depoyu doldurduğumda km/kr olarak paylaşım yapacağım.

son 3 full depoda 600 km bile yapamadım  |-\ :olu: bir defa daha bakıma götürüp durumru anlatacağım düzelmezse yar saçların lüle lüle Corolla sana güle güle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 556 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Temmuz 08, 2020, 13:05:02 »
son 3 full depoda 600 km bile yapamadım  |-\ :olu: bir defa daha bakıma götürüp durumru anlatacağım düzelmezse yar saçların lüle lüle Corolla sana güle güle
aracı kullanırken ilk hareket halindeyken elektrik motoru ile devam ediyor dimi 40-50 km hıza kadar?yoksa direkt benzine mi geçiyor?
birde bundan önce araç varmıydı?varsa ne yakıyordu yazarsanız hani farklı bir yerden fikir yürütebiliriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 24 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Temmuz 08, 2020, 15:53:26 »
kalkışı elektrikle yapıyor  benzine çabuk geçiyor, bundan evvel çok sık araba değiştirdim en son megan4 dü kullandığım, dizel otomatik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 556 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Temmuz 09, 2020, 12:59:45 »
kalkışı elektrikle yapıyor  benzine çabuk geçiyor, bundan evvel çok sık araba değiştirdim en son megan4 dü kullandığım, dizel otomatik
pilleriniz dolu olduğunu varsayar isek 50 km hızdan önce geçiyorsa benzine o zaman kullanım tarzınızda değişim olması gerek,devir ekranını takip edin,sert hızlanırsanız çabuk çıkar elektrikden. geç frenleme yokuş aşağı inişler hepsi etken.biraz daha yumuşak hızlanın.deneyin bir kaç gün daha farklı stil olarak ondan sonra bakın tekrar.bu arada megan da ne yakıyordunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '17
  • 155 kere teşekkür etti
  • 398 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Temmuz 10, 2020, 14:56:20 »
CHR hybrid'i ocak ayında aldım. Aldığımdan beri 500km'si şehir dışı, toplam 3000km yapmışım... Genel ortalamam 3,9lt idi. Maşallah diyorum daha ne olsun..:)

Bu hafta istanbul'dan izmir'e geldim, osmangazi köprüsü ve yeni otobanı kullanarak.. Çok fazla hız yapmadım 90-100 km bandında geldim. ortalama tüketimim 3,6 lt..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 556 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Temmuz 10, 2020, 17:06:25 »
CHR hybrid'i ocak ayında aldım. Aldığımdan beri 500km'si şehir dışı, toplam 3000km yapmışım... Genel ortalamam 3,9lt idi. Maşallah diyorum daha ne olsun..:)

Bu hafta istanbul'dan izmir'e geldim, osmangazi köprüsü ve yeni otobanı kullanarak.. Çok fazla hız yapmadım 90-100 km bandında geldim. ortalama tüketimim 3,6 lt..
çok iyi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 155 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Temmuz 16, 2020, 07:35:44 »

tabi bu değeri yakalarken pili sürekli kolladım.. Pil dolduğunda elektiriğe geçtim( doğal olarak yavaşladım ) sonra tekrar pil doldurdum vs.. biraz deli işi oldu yani.. Dönüşte benzer hızla  pile çok bakmadan geldim 5 lt civarı yaktı.. Ancak şunu farkettim 120km ile kullanılırsa 10lt'lere yaklaşıyor değer :D gerçi bu bir şehiriçi arabası olduğundan normal..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2890 kere teşekkür etti
  • 3249 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Temmuz 16, 2020, 18:13:34 »
tabi bu değeri yakalarken pili sürekli kolladım.. Pil dolduğunda elektiriğe geçtim( doğal olarak yavaşladım ) sonra tekrar pil doldurdum vs.. biraz deli işi oldu yani.. Dönüşte benzer hızla  pile çok bakmadan geldim 5 lt civarı yaktı.. Ancak şunu farkettim 120km ile kullanılırsa 10lt'lere yaklaşıyor değer :D gerçi bu bir şehiriçi arabası olduğundan normal..
Oldukça nesnel bir değerlendirme olmuş bana göre. Detaylar, beklenen durumların somut hali.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 24 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Temmuz 20, 2020, 11:31:55 »
O ZAMAN dizel otomatiğe HYBRİD in tercih edilmesİnin ne manası var dimi, BANA GÖRE , 3300 tl Mtv ÖDEMEK ÇOK YANLIŞ BİR ŞEY OLUYOR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 155 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Temmuz 20, 2020, 15:59:30 »
O ZAMAN dizel otomatiğe HYBRİD in tercih edilmesİnin ne manası var dimi, BANA GÖRE , 3300 tl Mtv ÖDEMEK ÇOK YANLIŞ BİR ŞEY OLUYOR

Eğer olaya tamamen cebinizden çıkan para olarak bakarsanız evet bu vergilendirme sistemi ile makul değil..Yakıttan elde ettiğiniz karı, mtv olarak ödüyorsunuz.
Benim tercih sebebim yeni teknolojiyi deneyimlemek ve düşük emisyon ile daha çevreci olmasıydı..

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 20, 2020, 16:05:23

Salim bey aracınızda en son bakımda kullanılan motor yağının viskozitesi nedir acaba ? normalde 0-20w kullanılması gerekiyor ancak bazı servislerin 5-30w kullandıklarını okudum.. Yakıtı düşürememizin sebebi yağdan da kaynaklı olabilir belki ?
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 24 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Temmuz 27, 2020, 11:03:19 »
Eğer olaya tamamen cebinizden çıkan para olarak bakarsanız evet bu vergilendirme sistemi ile makul değil..Yakıttan elde ettiğiniz karı, mtv olarak ödüyorsunuz.
Benim tercih sebebim yeni teknolojiyi deneyimlemek ve düşük emisyon ile daha çevreci olmasıydı..

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 20, 2020, 16:05:23
Salim bey aracınızda en son bakımda kullanılan motor yağının viskozitesi nedir acaba ? normalde 0-20w kullanılması gerekiyor ancak bazı servislerin 5-30w kullandıklarını okudum.. Yakıtı düşürememizin sebebi yağdan da kaynaklı olabilir belki ?
geç cevap verdiğim için özür dilerim.. Kullanılan yağ 0/20 imiş...ve hala arabam çok yakıyor 6 civarında yakıyor gene

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 32000
  • 14 kere teşekkür etti
  • 88 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Ağustos 05, 2020, 14:17:17 »
Aracım 2 hafta kadar önce bakıma girdikten sonra günlük ortalamayı 2.7'lere kadar düşürdüm.  Önceleri günlük ortalama 3.8 civarındaydı. (Her gün sabah sıfırlıyorum)

Depo ortalaması ise şu an 3.5 ancak bakımdan sonra depoyu hiç doldurmadım. 800 km yol yaptım ve hala çeyrek depodan fazlası dolu. Bu yolu Ankara şehir içinde yaptım. 43 litrelik deponun en fazla 28 litresini kullanmışımdır. Depoyu tekrar doldurduğumda bu verileri güncellerim.

Aracı kullanırken aşırı hızlanma ve ani frenlerden kaçındım. Bunun dışında normal bir kullanım sonuçları bunlar. klimayı ise yarı yarıya açık kullandım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Ağustos 05, 2020, 20:51:41 »
istanbul bodrum full tek depo ile gittim ortalama 4.2 ile burada araç 4 büyük ve imanına kadar dolu bagaj sürekli klima ile ortalama hız 110 - 120 gibi ve otoban kullanımı ile, bodrum - istanbul ise 1 depo 1 çeyrek yaktı ortalama 4.9 ile 5.2 arası gezdi yine 4 kişi sürekli klima ve yine full bagaj ancak bagaj ağırlığı bu sefer daha fazla idi, bence gayet makul değerler
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 24 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Ağustos 11, 2020, 14:06:26 »
sizin verdiğiniz bilgilere göre benim araç arızalı başka tanımlama bulamadım ilk fırsatta servis gideyim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '13
  • 17 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Ağustos 15, 2020, 12:57:24 »
sizin verdiğiniz bilgilere göre benim araç arızalı başka tanımlama bulamadım ilk fırsatta servis gideyim
Salim Bey merhaba, benim aracım Hybrid degil, o yuzden bu araçların kullanımı konusunda yorum yapamam ancak hangi araç olursa olsun çevre faktörleri dışında yakıt tüketimi konusunda en büyük etken sürücü faktörü.

Benim aracımın (Auris 2 1.6 MDS benzinli) genelde Ankara içinde yaptığı yol 30-40 dk sabah-akşam, bunun da %50 si dur kalk trafikte geçer. Aracı ilk aldığımda, alışma evresinde, kullanıma dikkat etmedigim dönemlerde bir türlü 7.5lt lerin altına dusuremedim. Fakat araca alıştıkça, ekonomi odaklı sürüşü öğrenmeye başladıkça bu değerler uzun zamandır 6.6lt lerde seyrediyor. Kışın +0.5 artabiliyor en fazla.

Örneğin bir dönem araci babama ödünç verdiğimde tuketim değeri 9lt olarak geri döndü. Üstelik ev-is güzergahinda hic trafik yoktur ve yol genelde düzdür. Sehir içinde 150-160kmh hızla gidemeyecegini dusunursek bunu nasıl başardı bilmiyorum (: Sürücü farki.

Ekonomik sürüşe alışma aşaması biraz zor gelebilir, külfet gelebilir ancak alışınca sürüş tarzınız bu olmaya başladığı için artık otomatik olarak bu şekilde kullanmaya başlıyorsunuz.

Benim bu yakıt tüketimimi gören diger Corolla-Auris sahibi arkadaşlarım "ne öyle babaanne gibi arabamı kullanılır" derler ama çok yanlış bir fikir aslında. Örneğin dümdüz bir yolu yakit tasarrufu yapayım düşüncesiyle 50km hizla gitmek ile 80kmh hızla gitmek arasında cok fark var. 80kmh hızla aracın daha az yakit tükettiğini fark ediyorsunuz. Bu gibi bir çok detay mevcut.

Kıssadan hisse, yorumlarınıza bakarak ben aracınızda sorun olduğunu düşünmüyorum. Sürüş stilinizi değiştirirseniz eminim değerleriniz düşecektir.
2013 Toyota Auris 1.6 Multidrive S