0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yağ yakmıyor bir miktar yağ ile çalışmak zorunda o da çok değil normal yağ eksiltme geleneksel motorlar kadar ancak çünkü herhangi bir yağ haznesi olmadığı için rotor bölümüne yağ püskürtme yapılıyor,Tamamen elektrikli derken şehir şebekesinden beslenenleri kastetmedim,vankel motor sabit devirde çalıştığı zaman çok az tüketim yapıyor emisyon sınırlarının altında bir tüketim,bu motor kompak yapısı nedeniyle her yere sığıyor ve hafif olması araçta yük yapmıyor araç yük dağılımı çok dengeli olarak dağıtılabiliyor ve daha güvenli bir araç çıkıyor ortaya,bu motoru jeneratör olarak kullanmak en mantıklı çözüm olur ve şuanda Mazda bu proje üzerinde çalışıyor ve 300 bin km garanti veriyor,Motor 2.6 lt ama 1.3 olarak geçiyor,vergi dilimi avantajıda var.
Yanlışınız var, wankel motor içine yağ püskürtüldüğü için yağ yakar. Pistonlu motorlardan çok daha fazla yakar. Yağ pPistonlularda sekmanlardan sızıp silindirin içine yani yanma odasına ulaşabilirken, wankelde dediğiniz gibi içine hususi olarak yağ püskürtmek gerekir ve bu yağ ancak ve ancak yanarak egzozdan atılabilir. 10.000 km de yaklaşık 4-5 littre yağ yakar. Emisyonda önemli olan zararlı gazları azaltmaktır ama yağ yakınca zehirli gazı oldukça arttırırsınız.Mazda range extender(menzil arttırıcı) oalrak görev alacak wankel jenaratörü bulunduran hibrid için bayadır çalışıyor. Evet. Bu emisyon olayını nasıl çözdüler merak ediyorum.
Mazda’nın küçük bir jeneratör görevi görecek wankel motor projesi askıya alındı.
Mesela aynı kullanımla 45 Litre dizel hatchbah Audi A3 ile 900 KM VOLKKWAGEN GOLF HATCHBACK 1.6 ARABA İLE AYNI KULLANIMDA 1150 KM yol yapıyordum.Haftada 5 gün izmir manisa arası giderim. %70 Şehir dışı kullanım ile 1 depo benzin ile Corolla HatchbackHybrid ile kaç KM yol yapılabili? Dediğim şekilde kullananlar bir depo benzin ile kaç km yol gittiklerini paylaşırsa yardımcı olur.
Önemli olan şehir içi nekadar gidildiği değil şehir içi ve daha çok şehir dışı kaç km gidildiğiMesaj Birleştirildi: Haziran 01, 2022, 15:22:23Teşekkür ederim bana tam 1 depo ile kaç km yapılacağı verisi lazım tecrübe edenlerden
Depo ölçümü sağlıklı değil. 100km’de kaç litre veya 1 litre ile kaç km yaptığını zaten yazıyoruz. Hibritin deposu lamba yanınca 35 litre alıyor. Üstte bahsettikleriniz 40-45 litre alır. Hibrit araba almayı düşünüyorsanız ve çoğunlukla şehir dışı kullanacaksanız çok da gerek yok diyorum ben. Ha hibrit diğerlerinden de ucuza geliyorsa elbet alınır. Bu araba şehir içinde yarı yarıya tasarruflu. Şehir dışında belki %10-20 daha tasarruflu diğerlerine göre