Gönderen Konu: Auris - Corolla 1.8 hibrit yakıt tüketimi  (Okunma sayısı 23991 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '19
  • 14 kere teşekkür etti
  • 88 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris - Corolla 1.8 hibrit yakıt tüketimi
« Yanıtla #80 : Eylül 05, 2021, 20:37:53 »
Yağ yakmıyor bir miktar yağ ile çalışmak zorunda o da çok değil normal yağ eksiltme geleneksel motorlar kadar ancak çünkü herhangi bir yağ haznesi olmadığı için rotor bölümüne yağ püskürtme yapılıyor,
Tamamen elektrikli derken şehir şebekesinden beslenenleri kastetmedim,vankel motor sabit devirde çalıştığı zaman çok az tüketim yapıyor emisyon sınırlarının altında bir tüketim,bu motor kompak yapısı nedeniyle her yere sığıyor ve hafif olması araçta yük yapmıyor araç yük dağılımı çok dengeli olarak dağıtılabiliyor ve daha güvenli bir araç çıkıyor ortaya,bu motoru jeneratör olarak kullanmak en mantıklı çözüm olur ve şuanda Mazda bu proje üzerinde çalışıyor ve 300 bin km garanti veriyor,
Motor 2.6 lt ama 1.3 olarak geçiyor,vergi dilimi avantajıda var.
Yanlışınız var, wankel motor içine yağ püskürtüldüğü için yağ yakar. Pistonlu motorlardan çok daha fazla yakar. Yağ pPistonlularda sekmanlardan sızıp silindirin içine yani yanma odasına ulaşabilirken, wankelde dediğiniz gibi içine hususi olarak yağ püskürtmek gerekir ve bu yağ ancak ve ancak yanarak egzozdan atılabilir. 10.000 km de yaklaşık 4-5 littre yağ yakar. Emisyonda önemli olan zararlı gazları azaltmaktır ama yağ yakınca zehirli gazı oldukça arttırırsınız.

Mazda range extender(menzil arttırıcı) oalrak görev alacak wankel jenaratörü bulunduran hibrid için bayadır çalışıyor. Evet. Bu emisyon olayını nasıl çözdüler merak ediyorum.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Eylül 05, 2021, 20:37:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 173 kere teşekkür etti
  • 193 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Eylül 05, 2021, 21:17:35 »
Mazda’nın küçük bir jeneratör görevi görecek wankel motor projesi askıya alındı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2280 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Eylül 05, 2021, 21:23:58 »
Yanlışınız var, wankel motor içine yağ püskürtüldüğü için yağ yakar. Pistonlu motorlardan çok daha fazla yakar. Yağ pPistonlularda sekmanlardan sızıp silindirin içine yani yanma odasına ulaşabilirken, wankelde dediğiniz gibi içine hususi olarak yağ püskürtmek gerekir ve bu yağ ancak ve ancak yanarak egzozdan atılabilir. 10.000 km de yaklaşık 4-5 littre yağ yakar. Emisyonda önemli olan zararlı gazları azaltmaktır ama yağ yakınca zehirli gazı oldukça arttırırsınız.

Mazda range extender(menzil arttırıcı) oalrak görev alacak wankel jenaratörü bulunduran hibrid için bayadır çalışıyor. Evet. Bu emisyon olayını nasıl çözdüler merak ediyorum.
Wankel motorda yakıt her an rotorun her köşesinde yanma olduğu için egzoz gazı çok yüksek çıkıyor o yüzdende emisyon yükseliyor, emisyon sorununu her göze 2 enjektör koyarak çözmüşler şöyleki enjektörün biri düşük devirde devrede oluyor diğeri yüksek devir istendiğinde 2.enjektör devreye giriyor ve egzoz çıkışına soğutucu eklemişler.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 05, 2021, 21:25:40
Mazda’nın küçük bir jeneratör görevi görecek wankel motor projesi askıya alındı.
Evet bir kaç kez başladılar bıraktılar ama şuanda proje devam ediyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #83 : Eylül 05, 2021, 21:32:38 »
Motorda sıkıntı yok. Wankel motor doğru yağ ve soğutma sıvısıyla uzun yıllar sorunsuz hizmet verebilir. Ülkemizde rx8’de bilinçsiz kullanımdan dolayı çok wankel çöp oldu.

Neyse konu verimlilik. Ciddi verimle çalışacak wankel motorda sorun yok. Japonya’da onay da aldı. Fakat büyük kapasiteli piller gerekiyor dendi. Fazla pil ağırlık ve maliyet demek. Belki pil teknolojisi gelişirse proje tekrar geri gelir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '21
  • 41 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Nisan 02, 2022, 21:42:17 »
genelde 20 kmlik seyahatler yaparım her gün. bazen günde 40 bazen 60 km yaparım. ortalama hızım 30 falan çıkar. Bu kullanımda;

5 marttan 17 marta 345 KM'de 4.5 LT
17 marttan 31 marta 380 KM'de 4.14 LT
1-2 Nisan 47 KM'de 3.7 LT

hem kullanmayı öğreniyorum hem de havalar ısınıyor yakıt tüketimimi git gide düşürüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #85 : Nisan 03, 2022, 00:53:15 »
Havalar ısındı. Benim tüketim birden düştü. 5 litre’den 3,5’lara düştüm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Haziran 01, 2022, 00:28:14 »

Mesela aynı kullanımla 45 Litre dizel hatchbah Audi A3 ile 900 KM VOLKKWAGEN GOLF HATCHBACK 1.6 ARABA İLE AYNI KULLANIMDA 1150 KM yol yapıyordum.
Haftada 5 gün izmir manisa arası giderim. %70 Şehir dışı kullanım ile 1 depo benzin ile Corolla Hatchback
Hybrid ile kaç KM yol yapılabili? Dediğim şekilde kullananlar bir depo benzin ile kaç km yol gittiklerini paylaşırsa yardımcı olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #87 : Haziran 01, 2022, 07:36:27 »
Mesela aynı kullanımla 45 Litre dizel hatchbah Audi A3 ile 900 KM VOLKKWAGEN GOLF HATCHBACK 1.6 ARABA İLE AYNI KULLANIMDA 1150 KM yol yapıyordum.
Haftada 5 gün izmir manisa arası giderim. %70 Şehir dışı kullanım ile 1 depo benzin ile Corolla Hatchback
Hybrid ile kaç KM yol yapılabili? Dediğim şekilde kullananlar bir depo benzin ile kaç km yol gittiklerini paylaşırsa yardımcı olur.

%80 şehir içinde trafikte kullanıyorum. Sürekli uzun yol yapılacaksa hibrit aracın çok bi artısı olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #88 : Haziran 01, 2022, 08:42:16 »
Rekorumu tazeliyorum. 938 km yol yaptım, hala çeyrek depo var. 228 km daha gider diyor ama tahminim 300 daha gider. Ayrıca yedek depo da var. Onu da zorlasam 1 depo ile 1300 km hedefim. Depo ortalamam 2.9. Tamamı Ankara Çankaya şehir içi, yokuşlu.. yaz kış genel ortalamam 3.5.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Haziran 01, 2022, 15:20:56 »
Önemli olan şehir içi nekadar gidildiği değil şehir içi ve daha çok şehir dışı kaç km gidildiği

Mesaj Birleştirildi: Haziran 01, 2022, 15:22:23
Teşekkür ederim bana tam 1 depo ile kaç km yapılacağı verisi lazım tecrübe edenlerden

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #90 : Haziran 01, 2022, 17:42:43 »
Önemli olan şehir içi nekadar gidildiği değil şehir içi ve daha çok şehir dışı kaç km gidildiği

Teşekkür ederim bana tam 1 depo ile kaç km yapılacağı verisi lazım tecrübe edenlerden

Yol bilgisayarı 2 km menzil gösterdiğinde depoyu fulleyince 36 litre alıyor ve yazın 1100 1200km civarı kışın 800 900 km civarı gidebiliyorum. Ayrıca depoda 6-7 litre daha ölçülmeyen kısım var deniyor. Ben hiç o kısmı kullanmadım.

Benim tüm pompa kayıtlarıma şuradan bakabilirsiniz
https://www.spritmonitor.de/en/detail/1178075.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #91 : Haziran 01, 2022, 18:00:42 »

Depo ölçümü sağlıklı değil. 100km’de kaç litre veya 1 litre ile kaç km yaptığını zaten yazıyoruz. Hibritin deposu lamba yanınca 35 litre alıyor. Üstte bahsettikleriniz 40-45 litre alır.

Hibrit araba almayı düşünüyorsanız ve çoğunlukla şehir dışı kullanacaksanız çok da gerek yok diyorum ben. Ha hibrit diğerlerinden de ucuza geliyorsa elbet alınır. Bu araba şehir içinde yarı yarıya tasarruflu. Şehir dışında belki %10-20 daha tasarruflu diğerlerine göre

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #92 : Haziran 02, 2022, 12:11:46 »
Teşekkür ederim çok faydalı bilgiler. Bu yakıt değerlerimiz çok güzel değerler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #93 : Haziran 05, 2022, 16:16:28 »
Bu değerleriehir içi çoğunlukla mu yoksa şehir dışı mı çoğunluklu

Mesaj Birleştirildi: Haziran 05, 2022, 16:17:26
Depo ölçümü sağlıklı değil. 100km’de kaç litre veya 1 litre ile kaç km yaptığını zaten yazıyoruz. Hibritin deposu lamba yanınca 35 litre alıyor. Üstte bahsettikleriniz 40-45 litre alır.

Hibrit araba almayı düşünüyorsanız ve çoğunlukla şehir dışı kullanacaksanız çok da gerek yok diyorum ben. Ha hibrit diğerlerinden de ucuza geliyorsa elbet alınır. Bu araba şehir içinde yarı yarıya tasarruflu. Şehir dışında belki %10-20 daha tasarruflu diğerlerine göre
Bu değerler şehir içi öi çoğunlukla yoksa şehir dışı mı?