0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba,Corolla Hybrid kullnıyorum . Bazı sorularım var. Cevaplarsanız sevinirim.1-
elimizden geldiğince yardımcı oluruz
Teşkkür ederim ilginiz için. sorularım şunlar ;1- Pil 3 çizginin altına hiç Düşmüyor. Şehir içinde 3 çizgide bir süre gittikten sonra motor yaklaşık 1500 devirde bir süre çalışıyor. sonra araba elektriğe giriyor. Yaklaşık 1 km elektrikle gittikten sonra yine motor 1500 devirde çalışmaya başlıyor. Bu normal mi?bu soruyu bende sormuştum https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=87623.02- Bazen orta ekrandaki görüntüde araba pilden gidiyormuş gibi görünüyor.Ama motor 1000 devirde çalışıyor. Sonra yeniden elektriğe geçiyor. Bu sizde de oluyor mu?bazen bende de mevcut. 3- Uzun ve yüksek bir rampadan inerken motor kendiliğinden devreye giriyor ve ben frene basmassam devir 3000-4000 devire kadar çıkıyor. sonra düz yola indiğimde araba hala hızlıysa gaza basmamama rağmen devir yüksek kalıyor, gaza bastığımda düşüyor. Bu süre içinde araba elektriğe girmiyor. bir süre sonra düzeliyor. Böyle olması normal mi? Servise götürsem mi diyorum.rampadan ınerken genelde batarya sarj olmaya başlıyor motor devreye girmiyor ama hızınız yuksek oldugunda olabılır ondada araç kendini frenlemeye başlıyor bunu da deviri yukselterek sağlayabiliyor. uzun yolda bende yaşıyorum rampa inişlerinde hız bazında araç kendini bırakmıyor 4- Ortalama yakıt bende de 4,3 civarında .şehir içinde çok aktif kullanıyorsanız her zaman avantajlı
Teşkkür ederim ilginiz için. sorularım şunlar ;1- Pil 3 çizginin altına hiç Düşmüyor. Şehir içinde 3 çizgide bir süre gittikten sonra motor yaklaşık 1500 devirde bir süre çalışıyor. sonra araba elektriğe giriyor. Yaklaşık 1 km elektrikle gittikten sonra yine motor 1500 devirde çalışmaya başlıyor. Bu normal mi?2- Bazen orta ekrandaki görüntüde araba pilden gidiyormuş gibi görünüyor.Ama motor 1000 devirde çalışıyor. Sonra yeniden elektriğe geçiyor. Bu sizde de oluyor mu?3- Uzun ve yüksek bir rampadan inerken motor kendiliğinden devreye giriyor ve ben frene basmassam devir 3000-4000 devire kadar çıkıyor. sonra düz yola indiğimde araba hala hızlıysa gaza basmamama rağmen devir yüksek kalıyor, gaza bastığımda düşüyor. Bu süre içinde araba elektriğe girmiyor. bir süre sonra düzeliyor. Böyle olması normal mi? Servise götürsem mi diyorum.4- Ortalama yakıt bende de 4,3 civarında .
................... ben normal değilim galiba yukarıda 3.1i gördüm mü kıskanıyorum yani
kimseyi yanlış yonlendımek istemem. arac 13bin kmde genel ortalama 4.3 lt. son vermış oldugum fotoların tamamı gunluk olarak çekildi.perpadan e5 baglanıp maltepeye kadar gittiğim güzergah ki bu hat uzerınde sabah yada aksam zaten çok fazla gaza basma şansımız yok dolayısı az çıkıyor olabılır. ama şunu söyleyebilirim aracın daha az yakmasını ıstıyorsanız sehır ıcınde trafıgın dışındaki noktalarda da 80 km hıza kadar elektriği kullanabılıyor olmamız gerekiyor.ılk konuyu açtıgımda da belırtmıştım genel olarak 4-4,5 arası gezecegını tahmın etmıştım ki kendi kullanımımda da bu sekılde.
@Salim Özkaymak (47830) Bey, yazınızın devamı için küçük harfli hale çevirmeniz gerekmektedir.@Ahmet Sezer Şahinoğlu (47160) Bey, lütfen imlaya biraz daha özen gösteriniz.
teşekkür ederimde , çok az km yapıyorum hafta içinde işe git gel 15 km gibi , sürat yapmamada gerekte yok yol da yok, şu an arabam 16ooo km. de 4.8 den aşağısını hiç görmedim ben ekranda, ben mi kullanmasını bilmiyorum şaşırıyorum bazen , arabayı aldığıma da pişman ettiriyor. Elektrik te daha fazla gitmenin usulü vardır da ben mi bilmiyorum onu da merak ettim ?
hatırlatmaya teşekkürler, şimdiden daha evvel ve gelecek büyük harfler için özür dileyerek mazeret belirteyim aynı zamanda muhasebeci olduğumdan devamlı büyük harfle çalıştığımdan yazarken farkına varmıyorum, kastım yoktur, rekrar teşekkürler.