0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mutlu bey Hayırlı olsun güzel uygulama olmuş.Daha önce aldığımda aşağıda linkini verdiğim üründe iki kablo vardı kabloları kesince düz görüntü veriyordu, sanırım sizinkinde öyle bir durum yok. Fikir olsun diye linkini vereyim, Tabii ben aldığımda bu kadar pahalıdeğildi fiyatı çok artmış.https://tr.aliexpress.com/item/Universal-CCD-Newest-HD-Auto-Car-Rear-View-Camera-Front-Side-Rear-Night-Vision-Parking-Camera/32365402780.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.1ec64c4d2bNk0J
Hayırlı olsun. Güle güle kullanın. Mazda için özel üretilmiş ön kamera vardır muhakkak. Ben corolla ambleminin içine yerleştirilen kamera alıp takmıştım. Balantı için Motor kısmından iç kabine geçiş gerçekten çok zorlayıcı oldu. Av girişine bağladım av tuşuna basınca ön kameraya geçiyor. Keşke arka kamera gibi olsaydı tetiği aldığında müziği kesmeyip direkt görüntü gelseydi ama onun için başka uğraşlar gerekiyor sanırım. İleride param olursa 360° panoramik modül alıp aynalara da kamera bağlamayı düşünüyorum. Edit:mazda için olanını buldum belki işinize yarar.TRY 86.37 46%OFF | IP68 Su Geçirmez geniş açı 520 TVL HD Renk Otopark Ön görüş kamerası Mazda Logo Kamera için Mazda 2 3 5 6 8 CX-7 CX-9https://s.click.aliexpress.com/e/MW4IBGEFv
Sağolun. Biliyorum bunları. Fakat benim isteğim özellikle sağ tarafta olan bir kamera takmaktı. Hem kaldırımlara yanaşırken, hem sürerken sol şerit takibi kadar sağ şerit takibi için de.
Ne zamandır aklımda olan ön park kamera uygulamasını sonunda bugün yaptım. Herşey iyi güzel hoş da maalesef kamera ayna modunda (geri görüş için) olması nedeniyle ön görüntü ters. Düzgün bir kamera bulmam gerekli.
Mutlu bey, amaç sağ taraf kontrolü ise sağ aynanın altı bu iş için mükemmel aslında.
Mutlu yakında otomatik park özelliği takarsan şaşırmayacağım araca Emeğine sağlık güle güle kullan
Sağolasın abi de sonuna geldiğimi hissediyorum. Ön cam çatlaktı onu değiştirmek için randevu aldım, camın gelmesini bekliyorum. O değişecek.Bir tek pasta cila kaldı geriye.
Sanki bir ara satılığa çıkarmıştın. Vazgeçtin galiba Mutlu.
Belki yeri değil ama şu araç içi kamera nasıldır. G1W-S with GPS ARAÇ KAMERASI Viofo.com.tr sitesinde (Kayseri) 504 TL fayat/kalite nasıldır. Bilenler cevap verirse teşekkür ederim.
Teşekkür ederim A 119 fiyat olarak bundan daha ucuz 2 modeli var V2 GPS Pro GPS bilmediğim için soruyorum tercihiniz ne olur.
Evet montajı yaptım, video girişine bağladım ve video in programıyla görüntüleyebiliyorum ama yine rahat duramıyorum.Park butonum geldi. Bu butonu kullanarak ön arka kamerayı arka kamera girişine nasıl bağlayabilirim diye düşünüyorum.Multimedyanın geri görüş kamerasını otomatik çalıştırması için reverse kablosuna tetik verilmesi gerekiyor. Benim aracım otomatik olduğu için canbustan otomatik anlayıp direk açıyor da. Kamera kablosu çıkışıyla da geri görüş kamerasına güç veriyor. Benim düşüncem buton kapalı iken sadece geri vitese alınınca geri görüş ekrana gelecek. Hareket halindeyken butona basınca ön görüş ekrana otomatik gelecek. Geri vitesteyken de butona basınca geri görüş kapanıp ön görüş ekrana gelecek. Geri vitesteyken tetik olacağından kamera çıkışına güç gelecek. Buradan da buton aracılığıyla gücü ön veya arka kameraya vereceğim. Aux çoklayıcı ile 2 kameranın video çıkışını, multimedya geri görüş video girişine bağlayacağım. Fakat geri viteste değilken tetik yok. Buton ile güç çıkışını ön kameraya getirsem bile tetik olmadığı için güç gelmeyecek. Ama eldeki butonum sadece 1 yollu bir buton. Elimde fazladan 5v röle devresi var. Ben bu düşüncemi nasıl hayata geçirebilirim? Butonu açtığımda hem tetik verecek hem de kameranın gücünü verecek birşey lazım. Ama yardım gerekiyor. Tetik için ek olarak butonu ayarlasam, yani butona basınca tetiğe 12v u göndersem, butona basıldığında da 12v-5v dönüştürücü sonrasına benim 5v röleyi bağlayıp multimedyadan kamera güç çıkışına ön kameraya güç gelecek şekilde ayarlasam olur mu? Bu sefer geri vitese alınca da röle tetiklenir mi?