Gönderen Konu: E210 Corolla Periyodik Bakım  (Okunma sayısı 112937 defa)

Mustafa Burak Orhan (59343) ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '20
  • 11 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: E210 Corolla Periyodik Bakım
« Yanıtla #800 : Şubat 26, 2025, 12:51:27 »
Aracınızı, LPG markasının olduğu bir bayiye ya da iyi bir LPG ustasına götürün. Bu şekildeki su kayıpları LPG kaynaklıdır. Soğutma suyu ile LPG'nin ısıtılması için bağlantının yapıldığı yerde kaçak vardır. Bu bağlantı T şeklinde bir boru aracılığı ile yapılır. Bu T şeklindeki bağlantı, genelde motor ile ön göğüs arasındaki boşlukğa monte edilir. Bu kısım motor ısısı aldığından dolayı buharlaşma olur, giderken pek damlama yapmaz. Motor stop edince de az da olsa damlama yapar. Sizin pembe tortu var dediğiniz kısım, benim bahsettiğim kısım da olabilir. Kontrol etmek gerek. Ayrıca, LPG'li araçlara sadece antifiriz koymamak gerek. Antifiriz çok ince ve kaygandır. Suyun sızmayacağı kadar küçük bir çatlakta dahi antifiriz sızabilir. Bunun için yaşadığınız bölgeye göre soğutma suyu deposuna  bir miktar su eklemekte fayda var. Selamlar.

LPG ustası herhangi bir kaçak olmadığını söyledi, kontrol etti. Tortu gördüğümüz yerin fotoğrafı yok şu an, akünün arkasında hidrolik sıvı haznesinin olduğu yerin biraz altında gümüş renkli bir metal var kalınca, sanırım üzerinde Walter yazıyor, orada pembe tortular var. Ankara'da ikamet ediyorum en kötü -10C oluyor yazın zaten +30C üstü. Bayram sonrası genel bakım için tekrar ustama gideceğim, yağı boşaltırlarken kontrol edebiliriz, muhtemelen yağ/antifiriz karışmıyordur.

Teşekkürler.
 :saygi:
Yaşlanarak değil, yaşayarak kemale erilir.
Zaman insanları değil, armutları olgunlaştırır.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #800 : Şubat 26, 2025, 12:51:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #801 : Mart 04, 2025, 09:08:36 »
LPG ustası herhangi bir kaçak olmadığını söyledi, kontrol etti. Tortu gördüğümüz yerin fotoğrafı yok şu an, akünün arkasında hidrolik sıvı haznesinin olduğu yerin biraz altında gümüş renkli bir metal var kalınca, sanırım üzerinde Walter yazıyor, orada pembe tortular var. Ankara'da ikamet ediyorum en kötü -10C oluyor yazın zaten +30C üstü. Bayram sonrası genel bakım için tekrar ustama gideceğim, yağı boşaltırlarken kontrol edebiliriz, muhtemelen yağ/antifiriz karışmıyordur.

Teşekkürler.

LPG ustama tekrar götürdüm, kite ait hortum ve bağlantılar üst ve sağ kısımda, o kısımda birşey görünmediği söyledi. Benim dediğim parça LPG kitinin beyni imiş. İstersen tüm hortum bağlantılarını değişeyim dedi.
Makul bir fiyat ile tamam dedim, daha iyi kelepçeler ile değişim yaptı. Depoda antifiriz/saf su karışımı  zaten vardı, bir miktar da su eklemiş. Bayram sonrası genel bakım için gittiğimde yağı bir kontrol edeceğim, şimdilik bir problem görünmüyor.

İyi forumlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '21
  • 34 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #802 : Mart 09, 2025, 13:45:30 »
Merhaba. Aracım Corolla E210 1.5 Benzinli. Garantisi bu mayısta bitiyor. Ekonomik sebeplerden dolayı Toyota On garantiye devam etmem mümkün değil. Çünkü bakım ücretleri artık bir emekli için karşılanamaz duruma geldi. Özel tamirhanede bakım yaptıracağım. Hava ve polen filtrelerini kendim değiştirebilirim. Yağ değişim işini ustaya bırakmak durumundayım. Filtreleri ve yağı güvenlir, tanınan ve fiyatları nispeten uygun internet sitesinden almak istiyorum. Bu konuda yardımcı olur musunuz? Hangi markaları tavsiye edersiniz? Bir de Ankara'da güvenilir, biz forum üyelerine indirim yapabilecek Toyota özel servis var mı?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 53350
  • Model Yılı: '16
  • 208 kere teşekkür etti
  • 1262 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #803 : Mart 09, 2025, 21:20:36 »
Forumda bahsi geçen Ankara İvedik'te Zarif Usta 0543 74934 74-Şaşmaz'da Yeni Dörtnal 0312 278 59 69 Toyota Özel servisleri var,1-2 özel servis daha var,motor yağı için internet sitelerinde sahteleri var diyorlar,kullanacağınız yağın markasını belirledikten sonra ana bayisinden,filtreleri  de o şekilde almaya çalışın,başka önerilerde olacaktır,değerlendirirsiniz.İndirim konusunu bilmiyorum.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '21
  • 34 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #804 : Mart 09, 2025, 23:12:56 »
Forumda bahsi geçen Ankara İvedik'te Zarif Usta 0543 74934 74-Şaşmaz'da Yeni Dörtnal 0312 278 59 69 Toyota Özel servisleri var,1-2 özel servis daha var,motor yağı için internet sitelerinde sahteleri var diyorlar,kullanacağınız yağın markasını belirledikten sonra ana bayisinden,filtre  de o şekilde almaya çalışın,başka önerilerde olacaktır,değerlendirirsiniz.İndirim konusunu bilmiyorum.

Teşekkürler Tokay Bey. Bir kere sahte yağ göndermişlerdi internet sitesinden. İade edene kadar çok uğraştım. Dediğiniz gibi ana bayilere gidip almak daha mantıklı. Servis önerileriniz için ayrıca teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #805 : Mart 10, 2025, 12:33:27 »
Merhaba. Aracım Corolla E210 1.5 Benzinli. Garantisi bu mayısta bitiyor. Ekonomik sebeplerden dolayı Toyota On garantiye devam etmem mümkün değil. Çünkü bakım ücretleri artık bir emekli için karşılanamaz duruma geldi. Özel tamirhanede bakım yaptıracağım. Hava ve polen filtrelerini kendim değiştirebilirim. Yağ değişim işini ustaya bırakmak durumundayım. Filtreleri ve yağı güvenlir, tanınan ve fiyatları nispeten uygun internet sitesinden almak istiyorum. Bu konuda yardımcı olur musunuz? Hangi markaları tavsiye edersiniz? Bir de Ankara'da güvenilir, biz forum üyelerine indirim yapabilecek Toyota özel servis var mı?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba ilk 4 bakımı Toyota Efe'de yaptırdıktan sonra fiyat pahalılığı sebebiyle İvedik'te SF Garage (Serdal Bey) a gidiyorum. Hava/polen/yağ filtre değişimleri, yağ değişimi, buji değişimi, balata değişimi gibi işlemler yaptırdım. Kendileri Motul yağ kullanıyor, ben de aynı yağı Trendyol'dan uygun fiyata alarak götürüp değişim yaptırıyorum, 4 kez gittim, 5. sefer de bayram sonrası gideceğim, önerebilirim. Benim aracım LPG kitli olduğundan 5w30 kullanıyorum, ancak siz 0w20 kullanabilirsiniz, yine diğer markaları da bir araştırın.
İyi forumlar.

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #806 : Mart 11, 2025, 00:14:17 »
Herkese iyi forumlar,

Ben de 2021 corolla 1.5 mds aracımın yıllık bakımını yaptıracağım. İstanbulda ikamet ediyorum. Gördüğüm kadarıyla forumda bahsedilen parçaların alındığı tem otonun aynı zamanda yine maslak sanayide toyota tem servisi de var. Daha önce buraya gidip bakım yaptıran olmuş muydu. Tüm malzemelerim hazır. Muhtemelen ön balata değişimi de yapacağım, onu da almıştım. Maslaktaki tem servisine gitmeyi düşünüyorum da. Burası hakkında yorumu olan ya da anadolu yakasında iyi bildiği güvenilir toyota bakımı yapan yer varsa tavisyelere de açığım. Malum bayram geliyor, yaklaşık 3bin km yol yapacağım o yüzden gitmeden halledeyim diyorum, normalde bakım nisan sonuydu ama ben 1 ay erken yapmak istedim.

Şimdiden teşekkürler herkese.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 17000
  • Model Yılı: '19
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #807 : Mart 11, 2025, 09:53:05 »
Merhaba;

2019 Model Corolla Hybrid aracımız var ve İstanbul Anadolu Yakasındayız. Aracın ikinci sahibiyiz ve tüm bakımları yetkili servislerde yapıldı ve yaklaşık 45.000 km'de.

6. Yıl bakımı için ALJ ile görüştüm ve Şanzıman Yağı Değişimi (2425 TL), Buji Değişimi (5755 TL) ile bilrikte standart filtre yağ değişimleri için toplam 18.400 TL lik bir fiyat verdiler. Gerçi Şanzıman yağı ve bujiler için aracın kilometresinin düşk olması sebebiyle ustamız bakar dendi ama gözüken fiyatlar böyle. Aracın 5 yıllık standart garanti süresi dolması sebebiyle hybrid sistem kontrolü ücretli oluyormuş (üstteki 18.400 TL lik fiyata dahil olması lazım).

Bir de Hybrid Sistem kontrolünden araç geçerse 1 yıllık sigorta yapıyorlar ve bunun ücretinin de 3000 TL olduğu bilgisi verildi.

Şanzıman Yağı ve ayrı yapılıyorsa hybrid sistem kontrolünü ve sigortasını serviste yaptırıp diğerleri için özel servis mantıklı olur mu sizce?

Teşekkürler.
Corolla Hybrid Dream (2019)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #808 : Mart 11, 2025, 11:16:29 »
Herkese iyi forumlar,

Ben de 2021 corolla 1.5 mds aracımın yıllık bakımını yaptıracağım. İstanbulda ikamet ediyorum. Gördüğüm kadarıyla forumda bahsedilen parçaların alındığı tem otonun aynı zamanda yine maslak sanayide toyota tem servisi de var. Daha önce buraya gidip bakım yaptıran olmuş muydu. Tüm malzemelerim hazır. Muhtemelen ön balata değişimi de yapacağım, onu da almıştım. Maslaktaki tem servisine gitmeyi düşünüyorum da. Burası hakkında yorumu olan ya da anadolu yakasında iyi bildiği güvenilir toyota bakımı yapan yer varsa tavisyelere de açığım. Malum bayram geliyor, yaklaşık 3bin km yol yapacağım o yüzden gitmeden halledeyim diyorum, normalde bakım nisan sonuydu ama ben 1 ay erken yapmak istedim.

Şimdiden teşekkürler herkese.
Aracınızı Tem Oto'ya güvenle götürebilirsiniz,Yine tem Oto'dan aldığınız yedek parçaları da  kullanmak istediğinizi söyleyerek randevu alırsınız.

Mesaj Birleştirildi: [time]Mart 11, 2025, 11:54:55[/time]
Merhaba;

2019 Model Corolla Hybrid aracımız var ve İstanbul Anadolu Yakasındayız. Aracın ikinci sahibiyiz ve tüm bakımları yetkili servislerde yapıldı ve yaklaşık 45.000 km'de.

6. Yıl bakımı için ALJ ile görüştüm ve Şanzıman Yağı Değişimi (2425 TL), Buji Değişimi (5755 TL) ile bilrikte standart filtre yağ değişimleri için toplam 18.400 TL lik bir fiyat verdiler. Gerçi Şanzıman yağı ve bujiler için aracın kilometresinin düşk olması sebebiyle ustamız bakar dendi ama gözüken fiyatlar böyle. Aracın 5 yıllık standart garanti süresi dolması sebebiyle hybrid sistem kontrolü ücretli oluyormuş (üstteki 18.400 TL lik fiyata dahil olması lazım).

Bir de Hybrid Sistem kontrolünden araç geçerse 1 yıllık sigorta yapıyorlar ve bunun ücretinin de 3000 TL olduğu bilgisi verildi.

Şanzıman Yağı ve ayrı yapılıyorsa hybrid sistem kontrolünü ve sigortasını serviste yaptırıp diğerleri için özel servis mantıklı olur mu sizce?

Teşekkürler. 

Mesaj Birleştirildi: Mart 11, 2025, 11:59:22
Hibrid sistem kontrolünü ve sigortasını resmi serviste yaptırıp,orijnal şanzıman yağını ve bujileri de resmi servisten alıp özelde değişim bakım yaptırmak daha hesaplı olur.İridium bujiler 100.000 km ye kadar farklı bir durum yoksa kullanılabiliyor.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #809 : Mart 11, 2025, 12:21:36 »
Tem Oto ile iletişime geçtim fakat kendi parçaları dışında dışarıdan parça kabul etmiyorlarmış. Ben uygun olması adına farklı yerlerden almıştım ürünleri. Neyse sağlık olsun belki seneye uğrarım kendilerine :)
Anadolu yakasında tavsiye ettiğiniz dışarıdan malzeme kabul eden bir toyotacı varsa önerilerilere açığım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #810 : Mart 11, 2025, 14:36:28 »
Forumda bahsi geçen Anadolu yakasında Kartal oto sanayi de Yıldırım Toyota ve Bostancı oto sanayi de Ri-Car Toyota özel servisleri olacak,yine gitmeden arayın,gerek resmi,gerek özel servisler kullandıkları yedek parçadan da kar edecekleri için dışarıdan yedek parça kabul etmeyebilirler,o zaman artık sanayide deneyimli bir usta bulup değişim yaptırırsınız.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #811 : Mart 11, 2025, 15:20:36 »
 Yıldırım Toyotaya ben de bakıp favorime almıştım, bostancıdakini de listeme alıp sorayım. Çok teşekkürler