0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LM 0w20 motor yağı special Tec AA olan motor yağı Toyota'ya daha uygun gibi görünüyor,ancak Liqui Moly Oil Guide başlığından aracınıza uygun olan motor yağını kontrol edebilirsiniz,yağlar artık sentetik kökenli ve tam sentetik olarak değerlendiriliyor.
Motor soğutma suyu(Antifrizi) için kitapcık "İlk değişim 160bin km'de. Sonrasında her 80 bin km'de." böyle diyor ama gerçekten o kadar uzun gidiyor mu? Yoksa belli aralıklarda kendimin mi kontrol etmesi lazım? Teşekkürler.
Toyota soğutma suyu kaliteli ve pahalı,diğerlerinin bir kaç katı ancak önce 160.000 km de sonra 80.000 km de değişim oluyor,kontrol için bakılır eksiltme yoksa devam edilir,yaşanılan bölgeye göre ölçüm yapılır ,ben geçen yıl ölçtürdüm sorun yoktu yeterli korumayı sağlıyordu,eğer eksilme varsa mutlaka nedeni araştırılmalı ve yine Toyota ürünü ile tamamlanmalı,farklı markalar korozyon yaratır paslanma olur,radyatör vs değişirse o zaman ustalar Toyota pahalı diye Castrol kullanıyorlar fiyat makul ancak 160.000 km gitmesi mümkün değil elbette..
E160'ın kitapçığında ilk dolum antifrizin ömrü 96 ay veya 160 bin km olarak belirtilmiş. E210'da farklı mi, Kitapciginizi tekrar kontrol edip buraya dönüş yapabilir misiniz?
Bölgeden kastınız nedir hocam. Ben Ankarada yaşıyorum. "İlk değişim 160bin km'de. Sonrasında her 80 bin km'de." Bu ifade direk olarak Kitapçıktan alındı hocam.
E160'in kitapçığının ilgili sayfasını (bakım programı) yüklemeye çalıştım, 96 ay mevzusu bu sayfada belirtiliyor:
Bu da E210 kasanın kitapçığı
Paylaşımınız için teşekkürler, zahmet oldu. 2 kitapçık arasında küçük bir tutarsızlık var gibi görünüyor zira 2 araçta da kullanılan antifriz bire bir aynı. Sizinki daha güncel olduğu için sizin kitapçığı esas alabiliriz diye düşünüyorum. 96 ay geçtikten sonra yağ değişimine gittiğimde özel servise antifrize de bakmasını rica etmiştim, incelediklerinde antifrizimin çok iyi durumda olduğunu, degistirmeme gerek olmadığını filan söylemişlerdi. Sizden rica etsem "motor soğutma suyu"nün hemen yanındaki 2 no.lu dipnotun ne olduğunu da paylaşabilir misiniz? Görselde çıkmamış.
Buyrun hocam. Sizin paylaştığınız kısmın Not kısmında yazanlar yeni belgede direkt yazılmış anladığım kadarıyla.
Bunu buldum hocam burada da aşağı yukarı aynı gibi avrupa için. https://www.toyota-tech.eu/ms/pdfs/6696e068e0d6447596e3cb088b347e84.pdfBunda da aşağı yukarı aynı (100,000 miles or 120 months)https://www.toyota.com/content/dam/toyota/brochures/pdf/2023/T-MMS-23CorollaCross.pdf
Valla bu Toyota da ve servisleride beni soğuttu gerçekten, araba tam 4 yıl oldu, 1.5 yılında falan ses geliyordu balatalardan değişim olması lazım dediler, 2 yıl 2 gün sonra akü boşaldı garanti 2 günle garanti gitmiş onuda değiştirdik. bir geçen sene normal bakım harici bir iş yapılmadı. 2 veya 3 sene önce kar yağmıştı, tavan karla kaplıydı. Kar bir eridi tavana baktım arka camdan sunroofa doğru yamukluk var metal saçta. Götürdüm anlattım durumu dedilerki bu böyle olmaz, üzerine birşey düşmüştür. Resimlerini falan çekip Toyotaya gönderdiler, en son kedi atlamıştır bile dedi kendini bilmezin teki. Toyota her zamanki gibi garantiye sokmadı. 4. senesinde diskler çizilmiş balataları fazla kullanmışınz buda garantiye girmez dediler. Hem balatalar hemde diskler değişmesi gerekiyormuş. Devir daim kaçırıyor dediler onuda değiştirecekmişiz. Sanayide kendi ustama gittim kaldırdı lifte baktı herhangi bir kaçak maçak yok, araba su eksitmiyor, hararette yapmıyor. Anlam veremedim. 40 binde araç 6 kez falan servise gittim hepsinide Toyotoda yaptırdım. Zaten hiç kullanamayacağım bir garanti içinde boş yere extra para ödemeyede gerek yok, bundan sonra da Toyota denince düşünürüm artık. Zaten müşteri hizmetleri memnuniyetleri sadece servise gelmek için sizi muhattap alıyorlar geri hiç bir şeyde muhattap olmuyorlar.
Öncelikle iyi forumlar.Aracım 5 yaşında, LPG kiti mevcut, 110.000km'de.Kaputu açıp cam suyu eklerken, motor soğutma suyunun çok düşük olduğunu fark ettim. (1/10 doluluk diyelim)Daha önce hiç değişiklik yapmadım. Ustama götürdüğümde herhangi bir kaçak olmadığını söyledi. Yalnızca akü arkasında yer alan bir hortumda kenarlardan pembe tortu şeklinde birikme olduğunu gördük. Oraya herhangi bir müdahale yapmadan, motor soğutma suyunu maksimumam kadar aynı özellikteki pembe antifiriz ile doldurduk. 1 ay sonra tekrar çok düşük seviyede olduğunu gördüm. Motor hararet yapmıyor, zaten malum kış ayı. Hiçbir uyarı vs. de yok.Şimdi ne yapmak lazım? Acaba tamamen suyu boşaltıp yeniden mi ekleme yapmalıyız? Şimdi gidip bir daha ekletsem ya da eklesem benzer bir durum mu olacak veya bu su nereye gidiyor kaçak da yok anlamadım doğrusu.