0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bir yağın iyi veya kötü olduğunu nasıl anlayacaksınız? Kısa zamanda motorun bozulacağını mı düşünüyorsunuz yada milyon kilometre mi yapacaksınız ?
herkese hayırlı günler aranızda yeniyim konuyu tam bilmediğim için yeni yazıyorum hakkınızı helal edin.sorum şu, aracım 40 bin bakımını yaptırdıktan sonra usta 55 bin de yağ için gel dedi. şimdi 55bin+ dayım acaba şimdi hangi işlemler yaptırmalıyım ve hangi numara yağı almalıyım yardımcı olursanız sevinirim.
Bakım 10.000 km de bir veya yılda bir olur 15 bin değil.Kullanmanız gereken yağ 0W20
eyvah acaba sıkıntı olur mu ben fazla fazla bindim hocam...
Merhaba , 2021 corolla 1.5 benzinli araç bakımı için yetkili servisi (akkoyunlu bursa) randevu için aradığımda bana 1.5 saatlik bir sistem güncellemesi olduğu bilgisini verdiler , zamanım varsa yaptırmamı tavsiye ettiler. Detay sorduğumda 'telefonlara gelen güncelleme gibi düşünün' dediler. Sizlerden bu konu hakkında bilgisi olan var mıdır? Merak ettim açıkçası iyi forumlar herkese.
Herkese merhabalar. 51500 km'de 2020 Corolla 1.6 Multidrive S aracım var. Aracım Benzin&LPG'li... Bakım yaptıracağım ve motor yağı ile ilgili merak ettiğim birkaç nokta var. Bu zamana kadar hep 5W-30 yağ kullanıldı. Yaşadığım şehir Ankara ve soğuk bir memleket. Konu hakkında bazı merak ettiğim noktalar var:1- Ben bu bakımdan itibaren 0W-20 veya 0W-40 yağ mı kullanmalıyım yoksa bu zamana kadar hep 5W-30 kullanıldığı için devam mı etmeliyim?2- 0W-20 önerildiğini okudum hep forumda. Liqui Moly kullanma düşüncem var artık. 0W-40 zaten Synthoil fakat 0W-20 Special Tec AA, Special Tec V, Top Tec 6200, 6600 ve 6610 gibi seçenekleri var hangisini tercih etmeliyim?3- Bu yağlardan 4 Litre yeterli olur mu yoksa 5 litre mi almalıyım?
2019 corolla 1.6 lpg li aracıma servislerden 60.000km bakımı için fiyat aldım, sakarya sandıkçı 6500 tl, ankara efe 7400 tl fiyat verdi, içerisinde yağ (5w30), yağ filtresi, conta, polen filtresi ve lpg filtre değişimi olacakmış, yağda 5w30 çok iyiymiş falan filan. Bana çok uçuk geldi fiyat ve kendim yapmaya karar verdimyağ filtresi, polen filtresi, hava filtresi filtron marka aldım 800 tl, hava ve poleni kendim taktımliqui moly 0w20 yağ 2024 yılı 1700 tl, 400 tl değişimine verdim, yağ değişiminden önce liqui moly engine flush 300, değişimden sora liqy moly ceramic 500 tlOrjinal aküyü ölçtürdüm (mutlu akü 45 amper) marşta 9 volta düşüyordu, 2024 yılı varta c22 52 amper taktırdım 2200 tl.Lpgnin serviste tek filtresini değiştiriyorlar ama çoğu kişi bunun çift filtre olduğunu bilmiyor, yeri zor diye kimse gaz kesmeyi değiştirmiyor, ikisini de değiştirttim 600 tlüstüne photon milestone katana led taktım 1800 tl kendim yaptım, her taraf aydınlandı, sürüş güvenliği arttıtoplam maliyet; 8300 tl oldu, birde servise 100km uzaktaydım 200 km de yol yapacaktım, ondan kurtuldum, araba çiçek gibi oldu, sessizleşti, yakıt tüketimi azaldı, lpg daha kararlı hale geldi, lpgnin gaz kesme filtresi ilk defa değişmiş oldu, içi simsiyah metal kurum doluydu, lpg sahipleri lütfen ikinci filtreyi değiştirmeyi unutmayınaraç çok güzel oldu, yağ ve filtre değişimlerini 5000 binde bir yapacağım bundan sonra, yerimi ayarladım, kendim değiştireceğim, bol bol filtre siparişi de verdim, balata ve diskleri de kendim yapacağımSadece fren hidroliği ve şanzıman yağı için servise götürmelimiyim zamanı gelince ?? yada bu işi güzel yapan ustalar varsa paylaşırsanız sevinirim, gerçek ustaları izleyince servislerin şanzıman yağı değişimine de güvenim kalmadı