0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tamamen saçmalık,artık bu başıbozukluktan fiyat algımız bozuldu,sanki pahalı olan iyidir,ucuz olan kötüdür gibi düşünmemizi istiyorlar,Samsun zaten her şeyiyle pahalı bir şehir,bu nedenle 350 km gidiş dönüş yapıp en fazla 1200-1500 tl benzin yakıp Çorum'da yaptırılabilir,ancak gitmeden 6000 tl olan ödemeyi kesinleştirin,gidersiniz 'abi zam geldi' deyip fazla para istemesinler.Diğer taraftan Toyota bakımlara 19.000 tl istemeye devam eder Chery de 6000 tl ye bakım ücreti talep etmeye devam ederse satışları çok daha artacaktır.
Yakın zamanda corolla aracımı satıp Chery Omoda5 aldım, önümüzdeki ay yıllık bakımı geldiği için fiyat sordum, Samsun yetkili servisi 8.500 istedi, Çorumu aradım Çorum yetkili servis 6.000 dedi. Aynı bakım neden bu kadar fark var diye sorduğumda serbest piyasa diyorlar, bu kadarda serbestlik olması abes değil mi bende anlamadım?
Aynı bakım dışarıda daha güzel ve daha ucuza 3 te 1 fiyata biter,mesele garanti olayı derseniz çokta takmıyorum zaten bişey olsa kullanıcı hatası diyecekler.
Ümit hocam dediğine katılıyorum ancak Cherynin henüz bakım parçaları piyasaya düşmemiş durumda, yeni bir marka olduğu içinde bakımını serviste yaptırma gereği hissettim. Dün servise uğradım randevu oluşturmak için polen filtresi biyolojik karbonlu olursa 8200, normal olursa 6800 lira dediler. Benimde aklıma şu geldi aracım henüz 6 bin km olmadı polen filtresini bakımdan çıkarayım diyorum, diğer bakımda değiştiririm diyorum siz ne dersiniz? Bayiye kalsa bişey olsa garanti dışı olur diyor ama daha 6 bin kmdeki polen filtresine ne olacak ki?Not: Chery bakımları 15bin kmde bir yapılıyor
Hava ve polen filtresinin 10bin km veya yılda bir değiştirilmesini ben de mantıklı buluyorum ve öyle yapıyorum mann veya filtron marka kullanılabilir, yağ konusunda görüşlerimi mesajımı güncelleyerek belirttim bence 5w30 kullanılması mantıklı ama yağın viskozitesinden ziyade hangi spesifikasyonda olduğu önemli api sn, sn+ mümkünse api sp olmalı api sn den daha düşük bir yağ koyulamaz viskozitesi 0w16 veya herhangi bir viskozite olsa dahi koyulamaz forumda yağın özelliğinden/sınıfından daha çok viskoziteye dikkat ediliyor ama kullanım kılavuzunda kullanılabilecek 3 tane viskozite belirtmiş ve yağ özelliğini/sınıfını yazmış.
O arızanın kesinlikle yağdan kaynaklımı yoksa başka bir sebepten mi kaynaklı bilmiyorum ama kullanım kılavuzuna ters bir durum yok düşük küllü 5w30 api Sn, sn+, sp kullanılabilir, birçok yerde araştırdım emisyondan geçebilmek adına böyle bir şey yapıldığı yazıyor abd de yetkili servisler dahi 0w16 kullanmıyor yabancı forumlarda bu şekilde okudum, motor hibrit olsaydı ve düz bir ülkede yaşıyor olsaydık 0w16 kullanmak mantıklı gelirdi ama rampa çıkarken 1.5 atmosferik motor 6500 devir çeviriyor...