0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ankara Toyan Yetkili Servis.2019 model Corolla Hybrid Dream, 90.000 kilometre bakımı.Toplam tutar 14.623 TL.Önceki bakımlardan farklı, ek olarak bujiler değişti toplam: 3.200 TL.Hava filtresi, hybrid akü toz filtresi, şanzıman yağı, fren hidroliği değişti, bunların da toplamı 3.400 TL.Bu bakıma kadar ücretsiz olarak yapılan hybrid sistem kontrolü 3 yıl/85.000 kilometreye kadar ücretsizmiş. Dolayısıyla artık o da ücretli, 1.040 TL. Karşılığında 1 yıl/15.000 km hybrid sistem garantisi dahil. Bu garanti için sigorta biriminden ayrıca poliçe düzenlediler. Servisin verdiği garantiden ziyade, hybrid sistemi 1 yıllığına sigorta ettiler.Bir de kendi isteğimle sileceklerin sadece lastiklerini değiştirttim. Komple süpürgeleri değil, sadece ucundaki lastikler. Onun da tutarı 1.200 TL. Sadece lastik dikkatinizi çekerim. Süpürgeleri değişsek ne kadar dedim, 3.000 küsur dedi. Benzincilerde komple süpürgenin teki 70-80 lira. Hadi kalitelisini alalım 200 lira olsun. Çifti 400, hadi bilemedin o da 500 olsun. 3.000 nedir yahu? Bulunmaz hint kumaşı özel bir silecek mi takıyorlar, benzincidekiler uymuyor mu bize?Şu fiyatın içinde her şeye tamam da dandirik silecek lastiğine, sadece lastiğine 1.200 lira vermek çok gücüme gitti. Ben bu kadar tutacağını tahmin edebilsem hiç değiştirin demezdim.https://www.trendyol.com/marka/carub-her-silecege-uygun-silecek-lastigi-70-cm-2-adet-p-46937181Çifti 48 lira hocam bunun.https://www.hepsiburada.com/modacar-71-cm-telli-silecek-lastigi-2-adet-422214-pm-otm998836Tellisinin de çifti 90 lira. 1.200 nedir?Bir de listede yine 1.000 lira civarında lastik tamir kiti vardı. Onu da yenilemek gerekiyor demek ki. Danışman "90.000 bakımında otomatik çıkıyor, isterseniz çıkarabiliriz" şeklinde tavsiye etti, onu çıkardık.
2020 model 1.6 otm corollam var. Km si 16 binde. Bakım için ilk defa dışardan yaptıracağım. Hangi yağ ve kaç litre almalıyım acaba bilgisi olan var mıdır. shell helix pro 5w30 oluyormuş diye okudum. Plaza ile görüştüm bakım için 4.550 tl fiyat verdiler. Sadece motor yağı, yağ filtresi vepolen filtresi değiştirilecekmiş. Acaba plazaya mı yaptırsam kararsız kaldım.
Yetkili serviste 10bin bakımını yaptırmayı düşünüyorum. Yetkili serviste pazarlık yapıp fiyatta indirim alma gibi bir durum söz konusu oluyor mu yoksa herkese aynı sabit fiyat mı veriliyor ?
Haziran ayında Ankara'da 20.000 bakımını 3000 TL'ye yaptırdım enjektör temizleyicisi de dahil (380TL). Tamam herşey artıyorda bu kadarıda gerçekten çok fazla. Yağ olarak 0w20 mi 5w30 mu teklif aldınız acaba arada 500-600 TL vardır muhtemelen birde 5w30sa vay halimize demekki 6000 TL öderiz bir bakıma.Toyota 10 garanti muhabbeti olmasa gerçekten servise gitmenin hiçbir anlamı yokta yine de gidiyoruz bakalım nereye kadar.
Cam suyu koymayı unutmayın. Enjektör temizleyici bakım kalemlerinden çıkartılabilir. Yağ olarak 5.30 tercih edebilirsiniz. Polen filtresini bakım kaleminden çıkartabilirsiniz. Ayrıca ekstra indirim uygulama şansları var, mutlaka talep edin. Böylece hem servise bakım yaptırmış olursunuz hemde çok çok pahalı olmaz.
merhablar aracım 2019 model 1.6 132 sadece benzlinli (lpg yok) mds corolla. aydında yaşıyorum. aracım 21.198km de araç yetkili servis bakımlı ve fiyatlar sebebi ve yağ terhim yüzünden dışarıda yapıtırıcam bakımımı. aracıma 4 yıldır 5-30 yağ koyuluyor serviste. fakat öğrendiğim şu 0w20 yağ kitapçıkta yazan ve doğru olanmış ona geçmek istiyorum zararı olur mu 4 yıldır 20bin km dir 5w30 ile yol yaptı çünkü.diğer fikrim şu yönde Liqui Moly Top Tec 4210 0W-30 kullanmakta çok mantıklı geldi. yada eneos 0w20 kullanılmalı diğer seçenekte liqui moly 0w20 olabilir aydınlatırsanız sevinirim.yağları satın almak içinde özellikle enos için tavsiye verirseniz sevinirim
Bu arada 5 30 yatırım tavsiyesi değildir. yeni klavuzlarda 0w-8 yağ kullanmayı önerecekler. 5w 30 dediğimiz yağ neredeyse çağ dışı kalmış eskiden sıkça kullanılan ve bugün ucuz olduğu için tavsiye edilen kalınlık sınıfıdır. çok eskiden 20 50 vardı. Uçana kaçana hep bu yağ kullanılırdı. Ustalar da önerirdi çünkü daha eskilerden tek dereceli yağlardan kat kat iyi idi. Bugün de yağ teknolojisi durmuyor. İlla ki gidip 5 30 yağ doldurun demiyorum, maliyet odaklı bakım yapılacaksa tavsiye edebilirim. Kendim de kullanmıyorum. Ümit hocam ne derse kefilim. Yağ kalitesi artıkça motoru koruma ihtimali de artıyor. Araca verdiğiniz değer ile ilgili bir durumdur.
Motor iç temizliği (engine flus) yaparak yeni yağı koyabilirsiniz,aracınızın fabrika dolum yağı 0w20 dir başka vizkozitelere bakmayın,marka olarak liqui moly tavsiye ederim,malzemeleri form üyemiz tem servisten kargo ile alabilirsiniz yada yetkili servisten filtreleri alıp yapıda dışarıdan yetkili satıcıdan alıp değişim yaptırabilirsin.
Malesef servisler ticari kazançlarını üst seviyede tutup müşteriyi de hoş tutmak adına 5w30 yağı tavsiye ediyorlar,bu sadece 1 markada değil çoğunda böyle şuanda kullandığım araç 5w40 ECA C3 onaylı yağ öneriyor ama yetkili kullandığı yağın bile ne olduğunu bilmiyor,o yüzden sıfır aldığım aracın bakımını kendim yapıyorum, liqui moly ile,filtre olarak vunder alıyorum arkadaşım satıyor toptancısı da belli,bulabilirseniz Mann orjınal olanınıda kullanabilirsiniz,ama bir Toyota kullanıcısı olduğum dönemlerde bir sefer js asakashi aldım hâlâ kalitesi aklımda ve hâlâ birçok arkadaşa tavsiye ediyorum almalarına sebeb oluyorum.
MerhabaAktardığınız bilgiler için çok teşekkürler. Bu başlıkta bulamadım da;2022 Corolla 1.5 MDS Landirenzo LPG li aracım için şu yağ uygun olur mu sizce?https://www.motul.com/tr/tr/products/8100-eco-lite-0w-20Bir de Motul sitesinde aracımı seçtiğimde gelen öneri 5w30 bir ürünhttps://www.motul.com/tr/tr/lubricants/recommendations/5785343d3a5db08b0755384de2575cc3?category_id=null&model_id=0613b8b2e3b79711&type_name=Corolla+1.5+VVT-i+%282021-2022%29TeşekkürlerTeşekkürler