Gönderen Konu: E210 Corolla Periyodik Bakım  (Okunma sayısı 113564 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 247 kere teşekkür etti
  • 687 kere teşekkür edildi
Ynt: E210 Corolla Periyodik Bakım
« Yanıtla #160 : Haziran 25, 2021, 13:55:10 »
Bugün tem oto servisten n11 aracılığıyla aldığım hava ve polen filtreleri geldi yerlerine taktım eski orijinal polen filtresi ok yönü nasılsa ben de yenisini aynı eski ok yönü gibi taktım filtre marka yazısı baş aşağı ters kaldı doğru mudur acaba ? :)

plastik parçayı ters takmak mümkün değil. ayakları ağıda kalacak şekilde takılıyor. filtresinin yönü önemli mi bilmiyorum. Ben en iyi oturacak şekilde taktım ki arada boşluk olmasın diye.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #160 : Haziran 25, 2021, 13:55:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 17 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #161 : Haziran 25, 2021, 14:24:21 »
plastik parçayı ters takmak mümkün değil. ayakları ağıda kalacak şekilde takılıyor. filtresinin yönü önemli mi bilmiyorum. Ben en iyi oturacak şekilde taktım ki arada boşluk olmasın diye.

Plastik parçada sorun yok hocam onu cikardigim gibi taktım zaten plastik parçanın içine yeni filtreyi takıyoruz ya onda filtrede ok yönü belirtilmis eskisinde ok yönü neyse bende yenisini aynı yöne doğru taktım ama eski filtrede iki yönde aynı renk gibiydi yenisinde ise üstü sarı altı gri orjinali doğru takildiysa bu da doğrudur herhalde 😀
2011 şampiyonu TRABZONSPOR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '15
  • 748 kere teşekkür etti
  • 759 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #162 : Haziran 25, 2021, 16:24:36 »
Plastik parçada sorun yok hocam onu cikardigim gibi taktım zaten plastik parçanın içine yeni filtreyi takıyoruz ya onda filtrede ok yönü belirtilmis eskisinde ok yönü neyse bende yenisini aynı yöne doğru taktım ama eski filtrede iki yönde aynı renk gibiydi yenisinde ise üstü sarı altı gri orjinali doğru takildiysa bu da doğrudur herhalde 😀

https://i.hizliresim.com/if0ei1q.jpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #163 : Haziran 26, 2021, 00:34:27 »

Çok teşekkürler hocam ben de tekrar bakiyim yazarım buradan

Mesaj Birleştirildi: Haziran 26, 2021, 17:51:47

https://www.hizliresim.com/bynr3e0

https://www.hizliresim.com/bnbcnbe

https://www.hizliresim.com/okyf3n5

Tekrar merhaba hocam tem oto servisten aldım ok yönü yukarı bakacak şekilde taktım eski orjinal filtresi de fabrikasyon olan yukarı ok vardı filtreyi içine taktiginiz parça da yukarı gosteriyor en son takılan kapakta öyle ve elimi attigimda polen filtresinin alt tarafında dönen pervane var yani hava girişi alttan yukarı doğru yön yukarı doğru diye tahmin ediyorum sizin resmini attığınız son kasa Corolla mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2280 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #164 : Haziran 26, 2021, 22:33:51 »
Çok teşekkürler hocam ben de tekrar bakiyim yazarım buradan

Mesaj Birleştirildi: Haziran 26, 2021, 17:51:47
https://www.hizliresim.com/bynr3e0

https://www.hizliresim.com/bnbcnbe

https://www.hizliresim.com/okyf3n5

Tekrar merhaba hocam tem oto servisten aldım ok yönü yukarı bakacak şekilde taktım eski orjinal filtresi de fabrikasyon olan yukarı ok vardı filtreyi içine taktiginiz parça da yukarı gosteriyor en son takılan kapakta öyle ve elimi attigimda polen filtresinin alt tarafında dönen pervane var yani hava girişi alttan yukarı doğru yön yukarı doğru diye tahmin ediyorum sizin resmini attığınız son kasa Corolla mı ?
Filtre yukarıda olduğu için hava girişi yukarıdadır aşağıda değil klima havalandırma fanı her zaman filtreden sonra olurki üzerinde toz birikimi olmasın.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #165 : Haziran 26, 2021, 23:59:25 »
Filtre yukarıda olduğu için hava girişi yukarıdadır aşağıda değil klima havalandırma fanı her zaman filtreden sonra olurki üzerinde toz birikimi olmasın.
Cilt
Filtre üzerinde toz birikmiş haklısınız hava yukarıdan geliyor ilk fabrikasyon filtrenin yönü de böyleydi ona güvenerek aynı şekilde taktım ters takmış oldum çok fark eder mi acaba yeni filtre almak gerekir mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2110 kere teşekkür etti
  • 3151 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #166 : Haziran 27, 2021, 14:29:56 »
Araba üreticisi son kullanıcının hava akış yönüne göre takması gerektiğini belirtmez. Yukarı ok varsa yukarı gelecek şekilde takılır. Hava üfleme performansında azalma yoksa sıkıntı yoktur. Çok büyütmeyin bu işleri. :) Yan sanayi parça sonuçta. Ters basılmış olabilir. Belki bu filtreyi başka bir araçla ortak kullanıyordur vs.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #167 : Haziran 27, 2021, 18:20:00 »
Araba üreticisi son kullanıcının hava akış yönüne göre takması gerektiğini belirtmez. Yukarı ok varsa yukarı gelecek şekilde takılır. Hava üfleme performansında azalma yoksa sıkıntı yoktur. Çok büyütmeyin bu işleri. :) Yan sanayi parça sonuçta. Ters basılmış olabilir. Belki bu filtreyi başka bir araçla ortak kullanıyordur vs.
Valla oklar yukarı gösteriyordu eskisi de yukariydi ben de yukarı taktım artık ters çevrilmez kalsın öyle ama bir daha ki sefere yada bilmeyip de öğrenmek isteyenler için muallakta kaldı sağlık olsun 😀

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2280 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #168 : Haziran 27, 2021, 21:53:29 »
Valla oklar yukarı gösteriyordu eskisi de yukariydi ben de yukarı taktım artık ters çevrilmez kalsın öyle ama bir daha ki sefere yada bilmeyip de öğrenmek isteyenler için muallakta kaldı sağlık olsun 😀
Filtreyi söküp kirli tarafa hava tutun geri takın bişey olmaz,önemli olan tozu tutması karbonlu olması kokuyu önlemek için.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #169 : Haziran 28, 2021, 13:06:46 »
selamlar, 10.000 km bakımı için fiyat aldım geçen hafta. 1400 tl gibi uçuk bir rakam verdiler. sadece yağ değişimi için bunu nasıl istiyorlar çözemedim. bosch car servis gibi bir yerde bu bakımı yaptırmanın otomatik araç için  ileride bir dezavantajı olur mu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '12
  • 14 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #170 : Haziran 28, 2021, 14:22:19 »
selamlar, 10.000 km bakımı için fiyat aldım geçen hafta. 1400 tl gibi uçuk bir rakam verdiler. sadece yağ değişimi için bunu nasıl istiyorlar çözemedim. bosch car servis gibi bir yerde bu bakımı yaptırmanın otomatik araç için  ileride bir dezavantajı olur mu ?

selamlar, yağınızı kendiniz alıp yetkili serviste bakım yaptırabilirsiniz. cam suyu, polen filtresi, motor yağını çıkarttırıp tekrar fiyat alırsanız fiyat düşecektir.
2007 AURİS 1.6 MANUEL, 2013 AURİS 1.4 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 OTOMATİK, 2012 AURİS 1.6 MANUEL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #171 : Haziran 28, 2021, 14:49:14 »
hayır yağa 100 TL fazla yazsınlar, yine de 1400 TL fiyatı açıklayamıyorum ben.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 53350
  • Model Yılı: '16
  • 208 kere teşekkür etti
  • 1263 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #172 : Haziran 28, 2021, 16:05:48 »
Bu 1400 tl akım ücretinin hiç bir açıklaması ve manası yok,İzmir'de özel Toyota Servisi Oğuz oto'dan fiyat alın,herhalde makul ücret isteyeceklerdir,Ankara'da Efe Toyota 2 ay kadar önce indirimli 30.000 km bakım için 1215 tl istemişti.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '19
  • 157 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #173 : Haziran 28, 2021, 17:20:46 »
Mayısın son haftası Malatya'da 20.000 bakımı yaptırdım. Sarf malzeme istemedim. 900 lira verdim. Yağ, polen, yağ filtresi ve hava filtresi değişti. Sarf malzemeler biraz uçuk fiyat oluyor. Yok cam suyu, yok enjektör temizleyici felan filanla en az 200- 300 lira fark atıyor. Ben bunları istemedim.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '15
  • 748 kere teşekkür etti
  • 759 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #174 : Haziran 28, 2021, 18:37:28 »
Burada sadece yetkili servislerin mi kabahati var sizce ?  Ürünlerin  OEM olduğunu düşünürsek ve gümrük girişlerini düşünürsek bir filtrenin 180 TL gibi rakamı bulması gayet normal.
Şu bir gerçek ki sanayi sitelerinde " OEM "  adı altında satılan filtreler gibi Ankara'da üretilmiyor. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 11000
  • 316 kere teşekkür etti
  • 118 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #175 : Haziran 28, 2021, 20:21:39 »
Emre bey merhaba, 24 haziranda Corolla mds aracımın 10.000 km bakımını Balıkesir Altan Toyota yetkili servisinde yaptırdım. Yağı Tem Otodan 0-20 liogy moil motor yağı ve kabin filtresini kendim aldım. Servise yağ filtresi, ve 10.000 bakım için 300. Tl ödedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #176 : Haziran 29, 2021, 08:34:07 »
Yorumlarınız için teşekkür ederim. En azından fiyatın çok şişirildiğini anlamış oldum. servisten yazılı teklif aldım, motor kompartıman temizleme olarak bir kaleme sadece 200 lira istenmiş. çok acayip gerçekten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 20000
  • 16 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #177 : Haziran 29, 2021, 11:15:45 »
Dün(28/6/21) 30 bin bakım için Toyota plaza Kar dan 1300 tl fiyat verdiler. Hafta sonu memlekete gideceğim için oradaki Toyota bayiinden de fiyat aldım (Toyota Hızel Plaza Düzce) 900 tl fiyat verdiler + hediye olarak klima temizliği yapacaklar. Ekstra olarak önemli bir bilgi, araca yapılan işlemi camekanlı bölmeden gönül rahatlığı ile izleyebiliyorsunuz. Başka servislerde aracın başında olamadığım yada göremediğim zaman yapılan işin eksik olduğunu sürekli sorguluyorum.
Yolunuz düşer ise Düzce Hızel Toyotayı tavsiye ederim.

Syg.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • 157 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #178 : Haziran 29, 2021, 13:05:01 »
Yorumlarınız için teşekkür ederim. En azından fiyatın çok şişirildiğini anlamış oldum. servisten yazılı teklif aldım, motor kompartıman temizleme olarak bir kaleme sadece 200 lira istenmiş. çok acayip gerçekten.
O motor temizleyici çok da şart değil bence. Hele hele bir de araç LPG'li ise hiç tavsiye etmem. Çünkü motor iç temizleyici benzin deposuna konulur. Konulduktan sonra da deponun tam doldurulması gerekir. Servis, buna dikkat etmeden depoya ürünü koyuyor. Bu da motora ve enjeksiyon sistemine zarar verebilir. Ayrıca bu ürünün daha kalitelilerini piyasada daha ucuza bulmak mümkün. Servis bu işin ticari kısmını düşünüyor. Bakım zamanı sarf malzeme istemediğinizi belirtmek gerekiyor. Böylece bakım fiyat daha da düşer.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #179 : Haziran 29, 2021, 13:25:34 »
O motor temizleyici çok da şart değil bence. Hele hele bir de araç LPG'li ise hiç tavsiye etmem. Çünkü motor iç temizleyici benzin deposuna konulur. Konulduktan sonra da deponun tam doldurulması gerekir. Servis, buna dikkat etmeden depoya ürünü koyuyor. Bu da motora ve enjeksiyon sistemine zarar verebilir. Ayrıca bu ürünün daha kalitelilerini piyasada daha ucuza bulmak mümkün. Servis bu işin ticari kısmını düşünüyor. Bakım zamanı sarf malzeme istemediğinizi belirtmek gerekiyor. Böylece bakım fiyat daha da düşer.

motor kompartımanı temizliğini işçilik kalemine yazmışlar, ben onu daha çok motorun tozunu alma gibi algılamıştım :D, fiyatına şaşırma nedenim o. onun dışında ekstra enjöktör temizleyici olarak da sarf malzemede bir kalem var.

söylediğiniz gibi bir işlem ise yaptırmam büyük ihtimal bunu.