0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar bakım yaptıracağım parçaları topluyorum. parça kodlarını belirlemeye çalışıyorum ki her sene kolayca bulayım.aracım 2019 vision 1.6 benzin + lpg yanlış bulmadıysam motor kodu 1ZR-FAEtespit ettiğim oem kodları şunlar Yağ Filtresi: 0415237010Hava filtresi: 178010D060Polen Filtresi: 8713902020Motor Yağı: Castrol MAGNATEC Professional A5 5W-30 İki sorum var Bu kodlar doğru mu Motor yağı kaç litre almalıyım (4.2 ve 3.9 rakamları yazılmış 4 lt mi 5 lt mi alacağım emin olamadım) Yardımlarınızı bekliyorum
Motor yağı tercihi yanlış olmuş.Oem parçaları dışarıdan aldığınız da tamamı neredeyse sahte üründür.Orjinal olarak tem toyota dan alabilirsiniz veya yetkili servislerden
parçaları aloparca gibi nispeten güvenilir yerlerden alıyorum. yetkili servislere de çok fazla güvenmiyorum açıkçası. aradaki fiyat farkını karşılayacak bir hizmet görmedim. ne zaman gitsem saatlerce bekletiliyorum üstüne 2 katı fiyat ödüyorum. diğer aracımı da sıfır aldım son 2 keredir parçalarını kendim alıp yaptırıyorum önceki ikinci el araçlarımda da böyle yaptım. yarım saatte işim bitiyor hemde yarı parasına yapılıyor. gözümün önünde yapıldığı için içim de rahat. şu an corollada fren balatasından ses geliyor. eğer onu garanti kapsamında değiştirirlerse yetkiliye giderim. yoksa 2 kat para ödemeye niyetim yok.
5 dakika önce servisi aradım 10.000 km bakımı için bana söyledikleri;en son 10.500 km'ye kadar gelmemiz gerektiği;ücretin 930 TL olduğu iki taksit yapabilecekleri;yağın 5/30 olarak kullanılacağı ben 0w20 istediğimde ise 140 TL fiyat farkının oluşacağı ısrarla 5/30 yağ kullanmaları gerektiğini;kumandadan cam açma kapama modülünü aktif hale getirmek istediğimi söylediğimde 125 TL karşılığında açılabileceğini, diğer servislerin ücretsiz açtığını söylediğimde ise öyle birşeyin olmadığını;10.000 Km bakımı çerçevesinde yapılan bakımlardan istediklerimizi çıkarabileceğimizi beyan ettiler ancak sorumluluğun bizde olduğu tehdidi ile görüşmeyi sonlandırdık.
Hangi bayi ile görüştüğünüzü de belirtmeniz mümkün mü acaba?
Merhaba, Aksaray Özeller servise küçük bir sorundan dolayı uğradım, gelmişken kumanda dan çam açma ve konfor sinyalini 5 e çıkarmayı sordum ücretsiz yaparız dediler sağolsunlar. Ama yağ konusunu sorduğumda şöyle ilginç bir cevap aldim; 5w40 0w20 'den daha ince bir yağ!! Israrla 5w30 devam etmek istiyorlar. Ayrıca 0w20 ile sadece hybridler fabrika çıkışı geldi diğerleri 5w30 diyor yetkili abi
Hybrid modeller fabrika çıkışı 0W16 ile geliyor
Lpg kullanımıyla yağ niye değişsin? Doğru yol ayarıyla lpgnin benzinden farkı yoktur. 0 20 yağ kullanılmalı. Motor zaten çok geç ısınıyor.
lpg nin daha yüksek sıcaklıklar ortaya çıkardığı ve oluşan ısının soğurulmasının uzun sürdüğü dolayısıyla kısır döngünün oluştuğu ve ısının biriktiği ve sıcaklığın arttığı yazılmış.Yazan da sıradan bir kullanıcı değil anladığım kadarıyla..o sebeple sordum, güneyde yaşıyorum sıcaklık kışın 8-10 derece,yazın ise 30-35 derece arası.bu bilgiler ışığında dış ortam sıcaklığının yüksek olmasından ötürü 0w20 deki 20 nin yetersiz kalacağını düşünüyorum.lpg nin yağa etki ettiğini düşünüyorum.lpg li araçla lpg siz araç aynı yağı kullanamaz kanımca.
Ben 1000 km bakımında keyfiyen yağ değiştirip (0w20 beklentisiyle hareket ettim) 5w30 yağ konulunca yetkili servisteki formenle mahkemelik olan adamım yani ince yağ kullanma taraftarıyım.5w30 dan sonra aracımın çekişi düştü,sesi ve yakıtı arttı.Siz ya beni yanlış anladınız ya da tarzınız biraz agresif olsa gerek...Ben konuya ilk mesajımda Ufuk Bey'e sordum zaten,izin verin de kendisinden yanıt alayım.
Ufuk bey 1.6 benzinliler fabrikadan hangi yağ ile geliyor bilginiz var mı? Bir de lpg ile 0w20 kullanımı uygun mudur? Özellikle kış mevsiminde? Araç otomatik zaten,motor çok nadir 2000 devri geçiyor? Lpg ile 0w20 motul eco lite sıkıntı yaratır mı? Araç 10.000 km de
Herkes istediğini kullanmakta özgür, eski 0-20 düşmanı olarak yeni nesil motorlarda 0-20 kullanılmasını zaruri görüyorum. Kalın yağ kullanırsanız etkileri paylaşırsanız bize de deneyim olur.