0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Vision paket aldik gecen hafta. 1.6 Benzinli otomatik. Lpg yok. 0W20'den devam ediyorum degil mi?
Merhaba arkadaşlar.1.6 dream otomatik aracımı mayısta alıp tüp taktırmıştım.Forumu okuduğumda araçta fabrika çıkışlı olarak 0w20 yağ olduğu söyleniyor. yine kitapçıkta da aynı şekilde yazıyor.Aracımı 1000 km bakımı için Sakarya Toyota Sandıkçıya götürdüm. aracıma lpg takıldığı için yağı 5w30 yada 5w40 yapmayı düşünüyordum. Ancak servis temsilcisi arkadaş araçta fabrika çıkışlı olarak 5w30 yağ olduğunu ve değiştirmeme gerek olmadığını söyledi.Acaba aracımda hangi yağ var? Türkiye'de neden hiç bir standart yok. Ne yapmam gerekir sizce?
Yetkili servisteki satış temsilcilerine hayranım vallahi Fabrika Çıkışlı 1.6 Valvematic motorlar 0W20 ile gelir 1.8 Hybrid ise 0W16 viskoziteli yağlar ile gelir. Eğer LPG montajı var ise araçta 0W20 yerine 0W40 kullanılması daha uygundur.
arkadaşlar 1.6 motor olan aracına serviste 10bin bakımı yaptıran var mı varsa faturasını burda paylaşsa da kalem kalem malzeme fiyat listesi ve parça kodlarını öğrensek çok yararlı olacak.
E210 kasa 10 bin bakım yaptıran varmı fiyat bilgisi verebilirlermi Birde kendi yagını kendin götürme meselesi var Ben garantiyide 5 yıa uzattım şimdimebur 5 yıl götürmem mi gerekiyor servise yoksa ilk 3 yılmı götürmem gerekiyor bakım için
Aslında, dışarıda yaptırdığınız firmanın yetki belgesi var ise garanti dışı kalmıyor ama türkiye de herşey mümkün olduğu için yetkili servis garantiyi bozmamak acısından daha garantili bir yer, fatura yüksek geldi ise eğer polen filtresi ve sarf malzeme istemediğinizi belirtin faturanız düşecektir birde kendiniz yağınızı götürebilirsiniz.Motul 0w20 veya Eneos 0w20 kullanın,Lpg varsa Motul 0w40
Aynen Kaan. Ben karıştırdım. E190 değil E210 olacak. Senin düşünceni de alabilir miyim? Motor E160 ve E210 da aynı değil mi? Şanzıman sistemi de aynı muhtemelen. Bakım kıstasları farklılaşmış.
Yeni bir cvt sistem var ama hatchback corollalar da kullanılmış Sedanlarda kullanmamış lar henüz...
E210 kodlu yeni kasa corollada Dual VVT-İ yok.Sanırım sizin bir alt kasası onun için ayrı başlığı var ama yine de cevapsız bırakmayım. Her 10.000 km'de bir kullanmaya gerek yok ben en son 30 binde kullandım şuan 55 binde araç
Dual vvt-i yok derken ... Başka motor mu var