0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Şuan aracımda 5W30 var 0W20'ye göre pozitif bir yön görmedim aksine negatif gördüm Geç ısınma çalışma sesi artışı ve çekiş düşüşü
çekiş düşmesi nedir ya gidin yağ firmasına bunu belirtin arabanızı alıp incelesinler yağ sayesinde beygir gücü arttı diye gündem olursunuz... çekiş düşmesini hissetmeniz için en az 10 beygir kaybetmesi gerek bir çok yönden aynı özelliklerde olan iki yağ ile bu olduysa aracınızı iade etmek için tüketici mahkemesine başvurun tazminat bile alırsınız.
Bugun 10 bin bakimi yaptirdim yetkili serviste lpgli aracima 0-20 yag koydurttum direk 10 bin bakimi fiyati sorunca bin lira uzerinde bir rakam verdiler enjektor temizleyici polen filtresi bunlari cikarttim yag ne koyuyorsunuz diye sorunca 5-30 dediler 😄 orjinal icindeki yag 0-20 dedim arac hibrid mi hibridlerde 0-20 var dedi hayir onlarda 0-16 var dedim gitti iceriyle gorustu geldi tamam dedi 0-20 koyalim 😄 foruma tesekkurlerimi suniyorum Mesaj Birleştirildi: Haziran 10, 2020, 19:21:17
Hayırlı uğurlu olsun bakımınız, artık forum olarak normal karşılıyoruz kendilerinin düşük seviyeli bilgilerini
Teşekkür ederim sagolun 20 bin bakiminda yada bir yil sonrasinda enjektor temizleyici kullanmayi tavsiye eder misiniz ?Sonraki bakimda buradan yagi ve polen filtresini kendim alip gitmeyi planliyorum Allah nasip ederse cunku yag 360 lira yazmislar internette 160 lira polen filtresi ise bayide 100 lira civari bence fazla para vermeye gerek yok zaten lpg var motor garanti disi gercek ve dogru yağı kullanirsam sorun oaz insallah
Arabanın ilk bakımı için toyota servislerini aradım.(15bin bakım) Daha doğrusu hangisi en erken yaparsa ona verecektim.Toyota kar servisi daha erken yapıyordu ancak fiyat olarak diğer servisin iki katı fiyat verdi. 1760 TL gibi bir rakam. Nataş göztepe servisinde 950 TL fiyat verdi. Kar servisinde sorduğumda biz her noktayı inceliyoruz antifiriz daha değiştiriyoruz gibi bir cümle kullandı antifirizi duyunca zaten vazgeçtim. Artık yerse diye mi böyle yapılıyor anlamadım. Daha da aramam zaten o servisi. Sonuçta araç plakasına ve km ye bakarak başta fiyat veriliyor. Sonrasında eksik bir nokta veya değişmesi gereken bir parça varsa arayarak onay alınması gerekiyor diye düşünüyorum.
Toyota kar servis neresi?Daha yeni olan (araç kaç km'de yazmamışsınız) aracın 160 bin km ömürlü olan antifirizini hangi gerekçeyle değiştireceklermiş? Aracınızı gerçek Toyota ustalarına emanet ediniz ve motor yağı olarak servise gitmeden önce hangi viskozite yağ kullandıklarını sorunuz gerekirse yağı kendiniz götürürsünüz ve sarf malzeme (cam suyu,enjektör temizleyici gibi) istemediğinizi belirtirseniz daha uyguna gelir, zannedersem sizin araç hybrit bu araçların tam olarak hangi vizkozite yağ kullandıklarını bilmiyorum bu konuda form üyemiz @Ufuk Sönmez (16363) beyden yardım alabilirsiniz ve malzemeleri kendisinden alıp serviste değişim yaptırabilirsiniz,çünkü servisler genelde kitapçıkta yazanın değilde fiyat olarak daha uygun olan orjinal vizkozitesine yakın olan standartları karşılayan yağı kullanıyorlar ufuk bey her konuda olduğu gibi yağ konusunda'da donanımlı bir kişidir.
Herkese iyi akşamlar aracım şuan 30000 kilometrede sanırım ön balatalarım bir 5-6 bin km sonra bitecek arkalarda bir 10000 km daha gider. Sorum şu ki bu yeni kasalar için tavsiye edeceğiniz bir balata markası var mı arkadaşlar. Konu ile ilgili forumda başlık göremediğim için buraya yazdım.şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
Ankara'da kendi getirdiğimiz yağı kabul eden yetkili servis var mı bildiğiniz. Telefonda konuştuğumda, dışarıdan hiçbir ürünü kesinlikle kabul etmiyoruz diyorlar. Araca o kadar para veriyoruz, varilden sıradan 5w-30 yağ koydurmak yerine kendi aldığım 0w-20 yağı koydurmak istiyorum. Telefondaki müşteri temsilcisileri papağan gibi aynı şeyi söyleyip duruyorlar, hiçbir bilgi ve rapora dayalı olmadan; onlarla muhatap olmadan doğrudan servise gidip diretmek mi lazım?
Merhaba arkadaşlar Çarşamba günü Tem Otomotivi aradım sağolsun ilgilendiler fakat bu kasalar için maalesef orjinale muadil bir balata şimdilik yok cevabını aldım. inşallah benim balatalar bitmeden gelir yoksa ön balata takımına 793 TL, arka balata takımına da 675 TL vereceğiz gibi gözüküyor.