Gönderen Konu: E210 Corolla Periyodik Bakım  (Okunma sayısı 113158 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 173 kere teşekkür etti
  • 193 kere teşekkür edildi
Ynt: E210 Corolla Periyodik Bakım
« Yanıtla #740 : Ağustos 19, 2024, 08:40:00 »
Araçta sadece motor yok. Motor harici bir sürü mekanik sistem var.

Motor içinse, üst merciye danışılıyor. Eğer yağdan kaynaklanan bir sıkıntıysa garantiye almazlar. Bunu servisler konuşmuştum.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #740 : Ağustos 19, 2024, 08:40:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TOYOTA COROLLA HİBRİT 2020
« Yanıtla #741 : Ağustos 22, 2024, 11:43:03 »
tansu bey, sizin youtube da kanalınız vardı demi?

bugün servis ile görüştüm biz 016 yağ koymuyorum türkiye şartları için toyota 020 yağ koyuluyor dedi.

aa siz yağı getirirseniz koyabiliriz . fakat yağ ile ilgili sıkıntı olursa sizin tarafınızdan karşılanır dedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2280 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #742 : Ağustos 24, 2024, 01:18:13 »
Zaten iş emrine "Müşteri yağı kendi getirdi" ibaresi düşüldükten sonra herşeyi kabul etmiş oluyorsunuz,yağ dışındaki bölümlerden elektrik,elektronik mekaniği bir bölümü gibi yerlerden sorun çıkarsa garanti devam eder,yağdan kaynaklanan sorunlarda garantiye girmez,herşeyden ziyade lpg varsa zaten garanti otomatik olarak bitiyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 247 kere teşekkür etti
  • 687 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #743 : Ağustos 24, 2024, 19:46:24 »
Lpg için de dedikleri aynı, lpg kaynaklı bir sorun olursa garantiye girmez deniliyor. Geri kalan herşey güya garantili. Mesela polen filtresi değişmediği için fan bozulursa garanti dışı kalıyor.

Biz görmedik ama silecek motoru yansa orjinal silecek takılmamış denilebilir..  hybrid kullanıyorsan servise gidiyorsun. Garantisi devam etsin diye. Batarya tek başına motor yaptırma parası ediyor. Servise gidip sigorta yaptırmış oluyorsunuz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #744 : Ağustos 25, 2024, 19:49:37 »

bugün servis ile görüştüm biz 016 yağ koymuyorum türkiye şartları için toyota 020 yağ koyuluyor dedi.

aa siz yağı getirirseniz koyabiliriz . fakat yağ ile ilgili sıkıntı olursa sizin tarafınızdan karşılanır dedi.

Evet.

Türkiye şartlarında motor suyu sıcaklığı 90 değil miymiş? 120 derece çalıştığı için mi 0-20’yi uygun görmüşler :)

Benim 0-16 koyma sebebim motorun en çok ilk çalıştırmada aşınmasına karşılık tavsiye edilen ince yağı kullanmak. İlk çalıştırmada  0-16 ile 0-20’nin motoru yağlama hızında ciddi fark var. Özellikle kışın. Bizim motor bazen 5-6dk hiç çalışmadığı da oluyor. Ben sürüşlerimin %70’ini şehir içinde yapıyorum. Uzun yolda tapa gaz gidip motor yağının çok ısınmasına da müsade etmiyorum. Bu şekilde olunca yağ kodunun w’den sonraki kısmında yağlama kalitesinde eksiklik olmuyor.

Ayrıca bir başka konu, yağ basıncı. Hibrit arabadaki motorun çalışma prensibi ile normal arabanınki aynı değil. Yağ basıncını ayarlayan mekanizma ve beyin bunu 0w16’ya göre hesaplıyordur.

Bu videoyu izlemenizi tavsiye ederim. 0w16 yağ sahte değilse ve api sn+ gibi son teknolojiyse yağdan kaynaklı sorun yaşamazsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2280 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #745 : Ağustos 25, 2024, 21:37:39 »

Daha düne kadar 0w20 bile kullanmıyorlardı 5w30 u doldurup gönderiyorlar dı,burada ve diğer platformlarda yaza yaza millet bilinçlendi zorla 0w20 getirdiler,hatta bizim 2020 model 1.6 ya hâlâ 5w30 öneriyorlar ilk günden beri biz kendi isteğimizle 0w20 koyuyoruz,üretici ne diyorsa ondan şaşmayın.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '22
  • 4 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #747 : Ağustos 26, 2024, 14:30:50 »
tam aldığınız yağ ve satıcı bilgilerini verirseniz çok sevinirim.

Evet.

Türkiye şartlarında motor suyu sıcaklığı 90 değil miymiş? 120 derece çalıştığı için mi 0-20’yi uygun görmüşler :)

Benim 0-16 koyma sebebim motorun en çok ilk çalıştırmada aşınmasına karşılık tavsiye edilen ince yağı kullanmak. İlk çalıştırmada  0-16 ile 0-20’nin motoru yağlama hızında ciddi fark var. Özellikle kışın. Bizim motor bazen 5-6dk hiç çalışmadığı da oluyor. Ben sürüşlerimin %70’ini şehir içinde yapıyorum. Uzun yolda tapa gaz gidip motor yağının çok ısınmasına da müsade etmiyorum. Bu şekilde olunca yağ kodunun w’den sonraki kısmında yağlama kalitesinde eksiklik olmuyor.

Ayrıca bir başka konu, yağ basıncı. Hibrit arabadaki motorun çalışma prensibi ile normal arabanınki aynı değil. Yağ basıncını ayarlayan mekanizma ve beyin bunu 0w16’ya göre hesaplıyordur.

Bu videoyu izlemenizi tavsiye ederim. 0w16 yağ sahte değilse ve api sn+ gibi son teknolojiyse yağdan kaynaklı sorun yaşamazsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #748 : Ağustos 26, 2024, 19:44:30 »
tam aldığınız yağ ve satıcı bilgilerini verirseniz çok sevinirim.

Hocam reklam yapmayayım. Ravenol marka aldım.

@Burak CAN (8554)  hava filtresinde bir detay var. Geçen hava kütlesinin önemi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 89900
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #749 : Ağustos 30, 2024, 01:19:02 »
Merhaba aracım 2019 Corolla 1.6 Vision 50 bin km ilk sahibinden aldım ve lpg taktırdım. Şuan araç 90 binde şimdiye kadar değişimlerde hep 5/30 yağ kullanılmış .

Araç lpgli 0/20 veya 0/40 yağa geçmemin bir zararı olur mu. Hangi yağı kullanmalıyım.

Ayrıca şanzıman ve fren hidroliğinide değiştireceğim aracım manuel bu yağlar için hangi markaları önerirsiniz kaç litre almam gerekir ürün kodları nelerdir.

Buji değişimi 100 bin diyor ama lpg olduğu için onuda değiştirmek istiyorum orijinal servisten mi almalıyım tavsiye edebileceğiniz başka bir marka varmıdır.

Birde 90 binde özellikle kontrol edilmesi değiştirilmesi gereken başka bir şey var mıdır ? Triger vs gibi.

Şimdiden cevaplar için çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 53350
  • Model Yılı: '16
  • 208 kere teşekkür etti
  • 1262 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #750 : Ağustos 30, 2024, 10:29:11 »
Araç lpg li olduğu için 0w/40 motor yağı olabilir,şanzıman,hidrolik yağlarını ve özellikle bujileri resmi servisten veya forum üyemiz Tem Oto'dan alırsınız,triger zincirlidir 200.000 km kadar şıkırtı yapmazsa değişmez,kayışları kontrol ettirin sorun yoksa devam edersiniz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #751 : Ağustos 30, 2024, 12:06:37 »
Teşekkür ederim cevap için özellikle 0/40 yağı denemek istiyorum inşallah bir sorun yaşamam •

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #752 : Ağustos 30, 2024, 20:40:47 »
Teşekkür ederim cevap için özellikle 0/40 yağı denemek istiyorum inşallah bir sorun yaşamam •

Yağ pompası ve sıcaklığa bağlı basınç değerleriyle, yağın hıza bağlı süzülme miktarıyla, yağın geçtiği kanallar ve segmanların sıyırdığı yağın miktarı kitapçıktaki önerilen yağ viskositesine bağlıyken, hiçbir bilimsel çalışma olmadan lpg’li araca kalın yağ koymak nedendir anlamam.

Bir diğer konu, lpg benzinden daha sıcak yakıt değilken, hala daha lpg’nin motoru daha çok ısıttığı konuşuluyor. Bu da garip.

Kalın yağa sadece motor yağ eksiltirse veya performanslı sürülüyorsa geçilir. Onun haricinde belirtilen yağ kullanılır. 0w20 ise bu yağ kullanılır. Lpg ayarları doğruysa motor ısınmaz. Bunu katalizör sıcaklığından da görebilirsiniz. Lpg kuru yakıttır. Motorun daha hızlı yağlanması gerekir. Bunun için de ince yağ kullanmanız gereklidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #753 : Ağustos 30, 2024, 22:00:32 »
Yağ pompası ve sıcaklığa bağlı basınç değerleriyle, yağın hıza bağlı süzülme miktarıyla, yağın geçtiği kanallar ve segmanların sıyırdığı yağın miktarı kitapçıktaki önerilen yağ viskositesine bağlıyken, hiçbir bilimsel çalışma olmadan lpg’li araca kalın yağ koymak nedendir anlamam.

Bir diğer konu, lpg benzinden daha sıcak yakıt değilken, hala daha lpg’nin motoru daha çok ısıttığı konuşuluyor. Bu da garip.

Kalın yağa sadece motor yağ eksiltirse veya performanslı sürülüyorsa geçilir. Onun haricinde belirtilen yağ kullanılır. 0w20 ise bu yağ kullanılır. Lpg ayarları doğruysa motor ısınmaz. Bunu katalizör sıcaklığından da görebilirsiniz. Lpg kuru yakıttır. Motorun daha hızlı yağlanması gerekir. Bunun için de ince yağ kullanmanız gereklidir.

Hocam o zaman 0/20 mi alayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #754 : Ağustos 31, 2024, 17:38:50 »
Kitapçık 0w20 diyorsa, kitapçıkta belirtilen spesifikasyonlara sahip 0w20 alın. Lpg ayarlarınız doğru olsun. Obd2 ile kontrol edin. Motor olmaması gereken yerde fakir veya zengin çalışmasın. Lpg var diye motora uygunsuz yağ koyulmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 115000
  • 11 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #755 : Eylül 02, 2024, 12:51:08 »
Merhaba aracım 2019 Corolla 1.6 Vision 50 bin km ilk sahibinden aldım ve lpg taktırdım. Şuan araç 90 binde şimdiye kadar değişimlerde hep 5/30 yağ kullanılmış .

Araç lpgli 0/20 veya 0/40 yağa geçmemin bir zararı olur mu. Hangi yağı kullanmalıyım.

Ayrıca şanzıman ve fren hidroliğinide değiştireceğim aracım manuel bu yağlar için hangi markaları önerirsiniz kaç litre almam gerekir ürün kodları nelerdir.

Buji değişimi 100 bin diyor ama lpg olduğu için onuda değiştirmek istiyorum orijinal servisten mi almalıyım tavsiye edebileceğiniz başka bir marka varmıdır.

Birde 90 binde özellikle kontrol edilmesi değiştirilmesi gereken başka bir şey var mıdır ? Triger vs gibi.

Şimdiden cevaplar için çok teşekkür ederim.

Aracıma 30.000 km'den sonra LPG taktırdım. Servise de 50.000km'den sonra götürmedim. 60.000km'de
sanayideki ustam LPG olduğundan bujileri kontrol etti, yağ kustuğunu değişmemiz gerektiğini söyledi. Bosch marka bujileri uygun fiyata taktı.
Balatalar 40.000km'de bir değişebilir. Fren disklerinizin sağlam olduğunu her bakımda kontrol etmeliler.
Fren hidroliği de 40.000km'de bir bakılıyor, eksilme varsa ekleniyor.
Şanzıman yağımı ilk kez 100.000km'de değiştireceğim.
Triger zincir zaten değişim için bir durum olmuyor.
Yağımı LPG'den sonra her 10.000km bakımda Motul eco-nergy 8100 5w30 kullandım.
Kitapçıkta 0w20 olmadığı takdirde kullanılabilecekler arasında  yazılmış, bir sıkıntı yaşamadım.
 :saygi:
Yaşlanarak değil, yaşayarak kemale erilir.
Zaman insanları değil, armutları olgunlaştırır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 8000
  • Model Yılı: '23
« Yanıtla #756 : Eylül 03, 2024, 14:05:46 »
Öncelikle bu güzel başlığınız için teşekkür ederim. 2023 model corollama 10bin bakımında gönderide belirttiğiniz MOTUL NGEN HYBRID 0W-16 motor yağı koydurttum. Olumlu yahut olumsuz bir deneyimim olması durumunda buradan tekrar yazacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #757 : Eylül 03, 2024, 14:11:12 »
merhaba servis mi koydu ? dışarıdan mı getirdiniz yağı?

Öncelikle bu güzel başlığınız için teşekkür ederim. 2023 model corollama 10bin bakımında gönderide belirttiğiniz MOTUL NGEN HYBRID 0W-16 motor yağı koydurttum. Olumlu yahut olumsuz bir deneyimim olması durumunda buradan tekrar yazacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 8000
  • Model Yılı: '23
« Yanıtla #758 : Eylül 03, 2024, 15:06:00 »
merhaba servis mi koydu ? dışarıdan mı getirdiniz yağı?

Dışarıdan getirdim hocam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 247 kere teşekkür etti
  • 687 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #759 : Eylül 03, 2024, 20:07:40 »
Bir yağın iyi veya kötü olduğunu nasıl anlayacaksınız? Kısa zamanda motorun bozulacağını mı düşünüyorsunuz yada milyon kilometre mi yapacaksınız ?