0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
tansu bey, sizin youtube da kanalınız vardı demi?bugün servis ile görüştüm biz 016 yağ koymuyorum türkiye şartları için toyota 020 yağ koyuluyor dedi.aa siz yağı getirirseniz koyabiliriz . fakat yağ ile ilgili sıkıntı olursa sizin tarafınızdan karşılanır dedi.
Evet. Türkiye şartlarında motor suyu sıcaklığı 90 değil miymiş? 120 derece çalıştığı için mi 0-20’yi uygun görmüşler Benim 0-16 koyma sebebim motorun en çok ilk çalıştırmada aşınmasına karşılık tavsiye edilen ince yağı kullanmak. İlk çalıştırmada 0-16 ile 0-20’nin motoru yağlama hızında ciddi fark var. Özellikle kışın. Bizim motor bazen 5-6dk hiç çalışmadığı da oluyor. Ben sürüşlerimin %70’ini şehir içinde yapıyorum. Uzun yolda tapa gaz gidip motor yağının çok ısınmasına da müsade etmiyorum. Bu şekilde olunca yağ kodunun w’den sonraki kısmında yağlama kalitesinde eksiklik olmuyor. Ayrıca bir başka konu, yağ basıncı. Hibrit arabadaki motorun çalışma prensibi ile normal arabanınki aynı değil. Yağ basıncını ayarlayan mekanizma ve beyin bunu 0w16’ya göre hesaplıyordur. Bu videoyu izlemenizi tavsiye ederim. 0w16 yağ sahte değilse ve api sn+ gibi son teknolojiyse yağdan kaynaklı sorun yaşamazsınız. //www.youtube.com/watch?v=xtSwaF2evTU
tam aldığınız yağ ve satıcı bilgilerini verirseniz çok sevinirim.
Teşekkür ederim cevap için özellikle 0/40 yağı denemek istiyorum inşallah bir sorun yaşamam •
Yağ pompası ve sıcaklığa bağlı basınç değerleriyle, yağın hıza bağlı süzülme miktarıyla, yağın geçtiği kanallar ve segmanların sıyırdığı yağın miktarı kitapçıktaki önerilen yağ viskositesine bağlıyken, hiçbir bilimsel çalışma olmadan lpg’li araca kalın yağ koymak nedendir anlamam. Bir diğer konu, lpg benzinden daha sıcak yakıt değilken, hala daha lpg’nin motoru daha çok ısıttığı konuşuluyor. Bu da garip. Kalın yağa sadece motor yağ eksiltirse veya performanslı sürülüyorsa geçilir. Onun haricinde belirtilen yağ kullanılır. 0w20 ise bu yağ kullanılır. Lpg ayarları doğruysa motor ısınmaz. Bunu katalizör sıcaklığından da görebilirsiniz. Lpg kuru yakıttır. Motorun daha hızlı yağlanması gerekir. Bunun için de ince yağ kullanmanız gereklidir.
Merhaba aracım 2019 Corolla 1.6 Vision 50 bin km ilk sahibinden aldım ve lpg taktırdım. Şuan araç 90 binde şimdiye kadar değişimlerde hep 5/30 yağ kullanılmış .Araç lpgli 0/20 veya 0/40 yağa geçmemin bir zararı olur mu. Hangi yağı kullanmalıyım.Ayrıca şanzıman ve fren hidroliğinide değiştireceğim aracım manuel bu yağlar için hangi markaları önerirsiniz kaç litre almam gerekir ürün kodları nelerdir.Buji değişimi 100 bin diyor ama lpg olduğu için onuda değiştirmek istiyorum orijinal servisten mi almalıyım tavsiye edebileceğiniz başka bir marka varmıdır.Birde 90 binde özellikle kontrol edilmesi değiştirilmesi gereken başka bir şey var mıdır ? Triger vs gibi. Şimdiden cevaplar için çok teşekkür ederim.
Öncelikle bu güzel başlığınız için teşekkür ederim. 2023 model corollama 10bin bakımında gönderide belirttiğiniz MOTUL NGEN HYBRID 0W-16 motor yağı koydurttum. Olumlu yahut olumsuz bir deneyimim olması durumunda buradan tekrar yazacağım.
merhaba servis mi koydu ? dışarıdan mı getirdiniz yağı?