Gönderen Konu: E210 Corolla Periyodik Bakım  (Okunma sayısı 113274 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 53350
  • Model Yılı: '16
  • 208 kere teşekkür etti
  • 1262 kere teşekkür edildi
Ynt: E210 Corolla Periyodik Bakım
« Yanıtla #700 : Mayıs 27, 2024, 11:13:23 »
Tamamen saçmalık,artık bu başıbozukluktan fiyat algımız bozuldu,sanki pahalı olan iyidir,ucuz olan kötüdür gibi düşünmemizi istiyorlar,Samsun zaten her şeyiyle pahalı bir şehir,bu nedenle 350 km gidiş dönüş yapıp en fazla 1200-1500 tl benzin yakıp Çorum'da yaptırılabilir,ancak gitmeden 6000 tl olan ödemeyi kesinleştirin,gidersiniz 'abi zam geldi' deyip fazla para istemesinler.Diğer taraftan Toyota bakımlara 19.000 tl istemeye devam eder Chery de 6000 tl ye bakım ücreti talep etmeye devam ederse satışları çok daha artacaktır.
Tokay Ceritoğlu

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #700 : Mayıs 27, 2024, 11:13:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '20
  • 271 kere teşekkür etti
  • 470 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #701 : Mayıs 27, 2024, 12:56:25 »
Tamamen saçmalık,artık bu başıbozukluktan fiyat algımız bozuldu,sanki pahalı olan iyidir,ucuz olan kötüdür gibi düşünmemizi istiyorlar,Samsun zaten her şeyiyle pahalı bir şehir,bu nedenle 350 km gidiş dönüş yapıp en fazla 1200-1500 tl benzin yakıp Çorum'da yaptırılabilir,ancak gitmeden 6000 tl olan ödemeyi kesinleştirin,gidersiniz 'abi zam geldi' deyip fazla para istemesinler.Diğer taraftan Toyota bakımlara 19.000 tl istemeye devam eder Chery de 6000 tl ye bakım ücreti talep etmeye devam ederse satışları çok daha artacaktır.

Aynen öyle maalesef. Gidip gelmek dert değil de gidince 1-2 saatte yapmıyorlar, Altı üstü maksimum yarım saat sürecek yağ değişimi ve kontroller için sabah bırakırsanız 4 gibi alırsınız gibi bir saçmalık söz konusu. Çoruma kadar gidip saatlerce beklemek vakit geçirmek sıkıntı yoksa sırf Samsun'a para kazandırmamak için giderim o derece kinliyim bu kentin böyle işletmelerine.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 247 kere teşekkür etti
  • 687 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #702 : Mayıs 27, 2024, 15:36:31 »
Bakım için aracı bırakırsanız karşılığında " biz gerekeni yaptık" cevabı alırsınız.

Benim aracım için normal bakım servise gittiğinde 5 30 yağ konuluyor. 0 20 ile arada 1000 tl fark var mesela. cam suyu, motor temizleyici, enjektör temizleyici gibi katkılar atıyorlar. Servis ücretleri de standart değil. Saatlik olarak yazan yerler var. Normal kullanıcı için garantinin devam etmesi yeterli olduğundan genelde ucuzlatmaya çalışıyorlar.

Mesela opel servisinde 15 bindeki aracın fren balata ve kampanalarını temizle işlemi vardı. Yada yeni alınmış dizel araçlara temizlik için katkı atıyorlar. Tamamen gereksiz olmasa bile istek ve arzunuza göre cebinizden para çıkıyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TOYOTA COROLLA HİBRİT 2020
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #703 : Mayıs 27, 2024, 15:58:41 »
bugün aydın servisini aradım , sarf malzeme dahil 18.000 bin dedi. sarf malzeme çıkarın dedim. 17 . 000 bin tl olur dediler... tutturabilene fiyat veriyorlar. merkeze sorup fiyat almak daha mı mantıklı bilemedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #704 : Mayıs 27, 2024, 23:12:22 »
Merkez;bu işler bayilerin insiyatifindedir,yöresel koşullara göre farklılık arz edebilir gibi diplomatik yanıt verir,halbuki kullanıcı lehine markasının tercihi için uzun vadeli düşünerek' asgari rakamları talep ediniz' demeli.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2280 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #705 : Mayıs 28, 2024, 01:13:17 »
Yakın zamanda corolla aracımı satıp Chery Omoda5 aldım, önümüzdeki ay yıllık bakımı geldiği için fiyat sordum, Samsun yetkili servisi 8.500 istedi, Çorumu aradım Çorum yetkili servis 6.000 dedi. Aynı bakım neden bu kadar fark var diye sorduğumda serbest piyasa diyorlar, bu kadarda serbestlik olması abes değil mi bende anlamadım?
Aynı bakım dışarıda daha güzel ve daha ucuza 3 te 1 fiyata biter,mesele garanti olayı derseniz çokta takmıyorum zaten bişey olsa kullanıcı hatası diyecekler.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '21
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #706 : Mayıs 29, 2024, 08:55:47 »
Bu arada aracınız hybrit olduğu için ek bir maliyet olabilir mi acaba hybrit sistemide garanti altına alıyolar diye veya bir bakımı var mı bilmiyorum?
1.5 benzinlide benzer ağır bakım yaptıran var ise son zamanlarda fiyatlarını paylaşırsa bizler içinde iyi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 7000
  • 271 kere teşekkür etti
  • 470 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #707 : Mayıs 29, 2024, 09:42:37 »
Aynı bakım dışarıda daha güzel ve daha ucuza 3 te 1 fiyata biter,mesele garanti olayı derseniz çokta takmıyorum zaten bişey olsa kullanıcı hatası diyecekler.

Ümit hocam dediğine katılıyorum ancak Cherynin henüz bakım parçaları piyasaya düşmemiş durumda, yeni bir marka olduğu içinde bakımını serviste yaptırma gereği hissettim. Dün servise uğradım randevu oluşturmak için polen filtresi biyolojik karbonlu olursa 8200, normal olursa 6800 lira dediler. Benimde aklıma şu geldi aracım henüz 6 bin km olmadı polen filtresini bakımdan çıkarayım diyorum, diğer bakımda değiştiririm diyorum siz ne dersiniz? Bayiye kalsa bişey olsa garanti dışı olur diyor ama daha 6 bin kmdeki polen filtresine ne olacak ki?

Not: Chery bakımları 15bin kmde bir yapılıyor
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #708 : Mayıs 29, 2024, 10:47:02 »
Polen filtresinden ne olur da garanti dışında kalırmış? bu tür esnaf cevaplarından bıktık artık,resmi serviste motor yağı ve yağ filtresini değiştirin sadece gerisi kalsın,hem yıllık bakım olur,hem boşuna israf olmaz.15.000 km oluncaya kadar da piyasada yedek parça ve ürünler bulunur.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla Flame Xpack 2022
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '22
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #709 : Haziran 01, 2024, 13:25:25 »
2022 model Corolla sedan 1.5 için 2.yıl/20bin km bakımı, çıkartılabilecek herşeyi çıkarttım bundan daha düşük bir fiyata yetkili serviste bakım yok, 0w16 api sp yağ fabrika dolum yağı doğrudur ama ben bu yağın atmosferik motorun emisyonunu düşürmek için kullanıldığını düşünüyorum kullanım kılavuzundaki ibareler de muhtemelen kanuni açıdan sorun yaşamamak adına yazıldı, yani emisyon uğruna motorun aşınması göz ardı edilmiş olabilir bu yüzden 5w30 Api Sn veya Sn+ mümkünse Sp standartlarındaki yağın kullanılması bana daha mantıklı geliyor.

4 5 farklı yetkili servise kullanılan yağın özelliği, standartları hakkında mail atmıştım sadece Ankara Toyota Plaza EFE cevap verdi diğer yetkili servisler geçiştirme cevaplar verdi Toyota resmi web sitesindeki yağ spesifikasyonları çok çok eski, güncellenmesi için telefonla genel merkeze bildirdim ama 7 aydır herhangi bir şey yapılmamış.
Corolla Flame Xpack 2022

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #710 : Haziran 02, 2024, 00:18:14 »
1.5 e 5w30 yağmı?
Uzun zamandır formda yoktum ama değişen bişey olmamış hocam araçlarınıza yazık etmeyin aracınızın fabrika dolum yağı 0w16 5w30 E120 corollanın yağı neredeyse 4 nesil öncesinin yağı,tabi o zamanlarda 10w40 koyuyorlar dı o araçlarada,kitapçıkta yazan neyse onu kullanın üretici tavsiyesi dışında kullanılan vizkozitede çok valfmatik bozanlar oldu,Paylaştığınız listede hava filtresi de yok ona rağmen fiyat yinede yüksek,yetkili servisler hava filtresi için 40 bin km öneriyor ama çok yüksek,tavsiyem her bakımda değişmesi ama en kötü 2 bakımda bir değişmesi iyi olur,bide ufuk beylerden fiyat almanızı tavsiye ederim.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 02, 2024, 00:27:04
Ümit hocam dediğine katılıyorum ancak Cherynin henüz bakım parçaları piyasaya düşmemiş durumda, yeni bir marka olduğu içinde bakımını serviste yaptırma gereği hissettim. Dün servise uğradım randevu oluşturmak için polen filtresi biyolojik karbonlu olursa 8200, normal olursa 6800 lira dediler. Benimde aklıma şu geldi aracım henüz 6 bin km olmadı polen filtresini bakımdan çıkarayım diyorum, diğer bakımda değiştiririm diyorum siz ne dersiniz? Bayiye kalsa bişey olsa garanti dışı olur diyor ama daha 6 bin kmdeki polen filtresine ne olacak ki?

Not: Chery bakımları 15bin kmde bir yapılıyor
Merhabalar Selman hocam,
Bir polen filtresine nasıl garanti dışı kalabilecekmiş acaba daha neler,ayrıca verdikleri fiyat azmış hayrete düşmemek elde değil acaba neyden üretiyorlarmış,tokay abinin dediği gibi yakın zamanda piyasaya parçaları düşer,ayrıca illaki başka bir markanın polen filtresi ile uyum sağlayacaktır bir araştırmanızı tavsiye ederim eğer yeri kolaysa çıkarıp Google lens ile tarama yaparak arayabilirsiniz,benim eski araçta olduğu gibi T22 avensis ile aynı filtreyi efsane kasa corolla ile aynı balatayı kullanıyordu,arabayı ucuz sattılar diye acısını yedek parçadan çıkartmak istiyorlar herhalde.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #711 : Haziran 02, 2024, 09:10:39 »
Hava ve polen filtresinin 10bin km veya yılda bir değiştirilmesini ben de mantıklı buluyorum ve öyle yapıyorum mann veya filtron marka kullanılabilir, yağ konusunda görüşlerimi mesajımı güncelleyerek belirttim bence 5w30 kullanılması mantıklı ama yağın viskozitesinden ziyade hangi spesifikasyonda olduğu önemli api sn, sn+ mümkünse api sp olmalı api sn den daha düşük bir yağ koyulamaz viskozitesi 0w16 veya herhangi bir viskozite olsa dahi koyulamaz forumda yağın özelliğinden/sınıfından daha çok viskoziteye dikkat ediliyor ama kullanım kılavuzunda kullanılabilecek 3 tane viskozite belirtmiş ve yağ özelliğini/sınıfını yazmış.
Corolla Flame Xpack 2022

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #712 : Haziran 02, 2024, 19:33:13 »
Hava ve polen filtresinin 10bin km veya yılda bir değiştirilmesini ben de mantıklı buluyorum ve öyle yapıyorum mann veya filtron marka kullanılabilir, yağ konusunda görüşlerimi mesajımı güncelleyerek belirttim bence 5w30 kullanılması mantıklı ama yağın viskozitesinden ziyade hangi spesifikasyonda olduğu önemli api sn, sn+ mümkünse api sp olmalı api sn den daha düşük bir yağ koyulamaz viskozitesi 0w16 veya herhangi bir viskozite olsa dahi koyulamaz forumda yağın özelliğinden/sınıfından daha çok viskoziteye dikkat ediliyor ama kullanım kılavuzunda kullanılabilecek 3 tane viskozite belirtmiş ve yağ özelliğini/sınıfını yazmış.
Hocam vizkozitenin önemi valfmatik tarafında ortaya çıkıyor valfmatiğin yağ ile temas eden hareket sağlayan servo motorun dişlisi var o dişli kalın vizkozitede sorun yaşatıyor,ayrıca araç valfleri eksantrik milinden bağımsız hareket ettirdiği için yine vizkozite önem arz ediyor.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #713 : Haziran 02, 2024, 22:21:28 »
O arızanın kesinlikle yağdan kaynaklımı yoksa başka bir sebepten mi kaynaklı bilmiyorum ama kullanım kılavuzuna ters bir durum yok düşük küllü 5w30 api Sn, sn+, sp kullanılabilir, birçok yerde araştırdım emisyondan geçebilmek adına böyle bir şey yapıldığı yazıyor abd de yetkili servisler dahi 0w16 kullanmıyor yabancı forumlarda bu şekilde okudum, motor hibrit olsaydı ve düz bir ülkede yaşıyor olsaydık 0w16 kullanmak mantıklı gelirdi ama rampa çıkarken 1.5 atmosferik motor 6500 devir çeviriyor...
Corolla Flame Xpack 2022

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '15
  • 748 kere teşekkür etti
  • 759 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #714 : Haziran 04, 2024, 03:14:07 »
O arızanın kesinlikle yağdan kaynaklımı yoksa başka bir sebepten mi kaynaklı bilmiyorum ama kullanım kılavuzuna ters bir durum yok düşük küllü 5w30 api Sn, sn+, sp kullanılabilir, birçok yerde araştırdım emisyondan geçebilmek adına böyle bir şey yapıldığı yazıyor abd de yetkili servisler dahi 0w16 kullanmıyor yabancı forumlarda bu şekilde okudum, motor hibrit olsaydı ve düz bir ülkede yaşıyor olsaydık 0w16 kullanmak mantıklı gelirdi ama rampa çıkarken 1.5 atmosferik motor 6500 devir çeviriyor...
2015 model corollam var 130 binde benzinli 0W20 kullanıyorum
Bir abim ise 2014 avensis 1.6 lpg 140 binde 0W20 kullanıyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 67000
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #715 : Haziran 20, 2024, 12:04:50 »
Bugün Haliç Kar yetkiliden 75 bin bakım hybrit için fiyat aldım : 7558₺

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 115000
  • 11 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #716 : Haziran 25, 2024, 13:14:08 »
1.6 + Atiker LPG li E210 Corolla 90.000km bakımı:
Yer: SF Garage / ANKARA
Yağı kendim aldım: Motul 8100 Eco-nergy 5w30

Fiyat: 1750TL

İşlemler:
- Yağ değişimi
- Yağ filtresi değişimi
- Kabin hava filtresi değişimi
- Polen filtresi değişimi
- Kaput içi temizlik
- Balata/disk/hidrolik sıvısı/şanzıman yağı kontrolü
 :saygi:
Yaşlanarak değil, yaşayarak kemale erilir.
Zaman insanları değil, armutları olgunlaştırır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #717 : Haziran 25, 2024, 17:54:06 »
Toplamda 3000 tl gibi maliyet çıkıyor,motor yağı 1250.-tl,filtre grubu 750.- tl,işçilik 1000 tl gibi.. öyle mi? Filtre grubunun markası nedir?
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 17000
  • Model Yılı: '24
« Yanıtla #718 : Haziran 27, 2024, 12:31:45 »
merhaba; 0W16 yağ için deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?

araç , 24 subat sonrası üretim 1,5 corolla dream,