0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hocam konuyla alakasi yok ama 4 ay once 40 bin bakimini serviste yaptirdim su an 9 bin km oldu yilda 30 bin km den aşağı yapmiyorum servis araligini 15 bin yapsak bir sıkıntı olurmu sizce cogu araba 15-20 servis araligi var ben km nin cogunu uzun yolda otobanda yapiyorum
Aynı aracı kullanıyoruz, ben aracıma 7bin kmde LPG taktırdım şuan 33bin kmde ve son 2 bakımını dışarıda yaptırdım. Dışarıda yaptırmaya da devam edeceğim. Ben kendi yaptırdığım ve yaptıracaklarımı yazayım uzman kişiler daha gerçek bilgileri verirler.Uzman kişilere sorduğumda LPGli araç için en uygun olanının 0w40 olduğunu söylediler ancak 0w40 yağın ücreti çok pahalı olduğundan son 2 bakımda 0w20 kullanıyorum ve oldukça memnunum.Yağ markası olarak ben Lique Molly markasını seçtim ve 40bin bakımı içinde şimdiden sparişini verdim(Haziranda kampanya ile 710 liraya aldığım yağ 1100 lira olmuş ben yine kampanya denk getirerek 950 liraya aldım.)Motor iç temizliğini 2 bakımda bir yapmayı uygun gördüm geçen bakım yaptırmadım 40bin bakımında yaptıracağım.Fren hidroliği konusunda her yerde 40binde bir değişmesi gerekli diyorlar ancak binek araçlarda fren yağı değişmedi diye sorun yaşayan henüz duymadım. Ama sanırım onu da 1-2 bakım ötelerim.Servisler hava filtresinin 40binde 1 değişmesini uygun görüyor ancak bu süre bence çok uzun ben maksimum 20 binde bir değiştirilmesi taraftarıyım ki öylede yaptım. Polen filtresi için ise normalde 10 binde 1 değişirdim ancak 2 ay gibi kısa bir sürede 6 bin km yol yapınca onu da 20binde 1 değiştirmeye karar verdim.Su eksiltmesi LPG sistemi takıldığında biraz eksiltme yapıyor diye biliyorum ama sizdeki eksiltme biraz fazla gibi. Ben bu zamana kadar kullandığım hiç bir aracıma bu miktarda su eklememiştim. (Yıllardır araç kullanıyorum totalde yaptığım km 200bini geçmiştir) Soğuk havalarda donma yapmaması için su ve antifiriz birlikte koyuluyor diye biliyorum, derecesini ölçen bir alet var onu tamirciniz hallecektir.Hangi şehirde olduğunuz söylerseniz bilenler yönlendirme için yardımcı olacaktır.