0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Slmlar arkadaşlar yakın zamanda yıllık bakım yaptıran varmı?Ben 2500 fiyat aldım. Km 10 bin ve 2.bakımı olacak. Ankara'dayım.Fiyat bana çok geldi sizce??
Arkadaşlar merhabalar,Aracım corolla 1.5 mds. Bugün ilk 10000km bakımına götürdüm ısrarla 0w-20 yağ sormama rağmen 5w-30 yağın toyota tarafından uygun görüldüğünü belirttiler. Sizce dışarıda yağı boşalttırıp 0w-20 ye geçmeli miyim. İçimde bir şüphe oluştu. İlginç bir şekilde sadece hybrid araçlara 0w-20 sunulduğunu belirttiler.
Hocam ben de aynı soruyu soracaktım.2 kez bakıma götürdüm aracı Yetkili Servis'te.20.000 bakımı Mayıs'ta 2100 TL tuttu. Sırf 450TL periyodik bakım ücreti diye bir tutar vardı(ki %15 indirimli hali), yağ ücreti de piyasadaki fiyatının 1.5-2 katı gibi bir fiyatı vardı.(615 TL)Şu an 378 TL ye ben internetten fiyat görebildim. Aradan 4 ay geçmesine rağmen.Genelde garanti yılı bitince Bosch gibi özel servislere periyodik bakımlara götürüyor insanlar aracını. Yer öneremedim ama fikirlerimi paylaşayım dedim.İmza : (2 kez Toyota Efe de bakım yaptırmış kullanıcı )
merhaba, aracım 1.6 corolla 2020 mds, 27 binde landirenzo lpg taktırdım, şuan 31bin km de, 30bin bakımı için servisten randevu aldım. şuan araçta hangi yağ var bilmiyorum ama hangi yağdan almam gerekir ?
Bu konuyla ilgili formda ayrıntılı bir konu olması lazım. Toparlayacak olursam araç ilk tesliminde 0w20 yağ ile gelir ve sonraki bakımlarda yetkili servis 5w30 kullanır. Kendi tecrübemde 5w30 yağa geçiş sonrasında daha sesli çalışma, daha düşük devirlerde bağırma vb. farklılıklar nedeniyle ve aracımda lpg de bulunduğu için 0w40 kullanıyorum. Eğer değişim işini servise bırakırsanız 5w30 kullanacaktır ve bu yağ genel olarak yeterlidir. Tercihen 0w20 veya 0w40 kullanabilirsiniz ancak daha maliyetli olacaktır. Aracınızdaki yağın vizikozitesini sürekli olarak değiştirirseniz verim alamayabilirsiniz, karar verip devamında da aynı yağı kullanın. Ayrıca yetkili servisler garanti on olayından sonra dışarıdan yağ getirme olayını büyük oranda kabul etmiyor artık.
Merhabalar bakımı yaklaşanlardan biride benim. Aracım 16bin km olmak üzere. 7bin kmde aracıma LPG taktırdım. Yağ olarak servis 5 30 koymuştu bende 5 30 olarak devam etmeyi düşünüyorum ancak yağ markası ne kadar önemli onu merak ettim. Facebook gruplarında yetkili serviste bakım yaptıranların yaptıkları paylaşımlarda servisin yağ olarak Petrol Ofisi yağını kullandıklarını gördüm. Bende maliyet olarak baktım Petrol Ofisi yağı diğer markalara göre daha uyguna geliyor. Bu konuda sizlerin fikri nedir? Not: LPG taktırdığım için bakımları dışarıda yaptırmayı düşünüyorum. Yalandan yere servise fazla para vermek istemiyorum.
Merhaba araca lpg taktirmistim 3 yil once ufak ufak su eksiltme yapiyor icme suyu ekledim hep bu kişa girmeden kacak sorunu icin goturecegim bizim bu kirmizi organik antfriz sanayide bulunur mu yoksa sadece servisler ve tem oto dan mi temin edebiliriz ?