0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İyi günler arkadaşlar 2019 1.6 vision sahibiyim ilk sahibinden aldım daha önce bakımlarda 5w-30 kullanılmış araç 40 bine geldi garanti olduğu için yetkili servisten randevu aldım 0w-20 yağ istediğimi söyledim 250 tl farkla kabul ettiler ancak burayı okuyunda kafam karıştı acaba gerek varmı diye bir de daha önce hep 5w-30 kullanıldığı için şüpheye düştüm 5w-30 u döktür gitsin diyorum sizce 0w-20ye dönmelimi yoksa 5w-30 a devammı
Arkadaşlar 2020 1.6 lpg li Aracımda 20 bin bakımında 0w40 koydurfım. Bu yağı kaç km ye kadar kullanacağız. İlerde değiştirecekmiyiz?
Normal periyodu takip edeceksiniz 10.000 kmde bir.
Yok hocam tamam 10 binde bir benim sorduğum. İlerde misal 100 bin km de farklı bir yağ mı kullanacağız yoksa sürekli her bakında aynı yağ mı?
Herkese merhaba 2020 model 1.6 corolla aracımın yılı doldugu ıcın 20 bin bakımına cagırdılar araca 10.000 de 5-30 koyulmustu kullanıcı kıtabında boyle bır ıbare var '' '' Soğuk havada kolay çalıştırmak ve yakıt tasarrufu için Toyota araçlara üretim sırasında SAE 0W-20 yağ doldurulur. SAE 0W-20 yağ bulunamıyorsa, SAE 5W-30 yağ kullanılabilir. Ancak bir sonraki yağ değişiminde SAE 0W-20 kullanılmalıdır.'' servis 5-30 koyacagını soyledı bulundugum bolge marmara bölgesi aşırı soguk yok ancak varilden doldurudugunu gordugum bir yagı da ıcım sınerek doldurmayacagım 250 lıra farka deger mı ?
Ben şubat ayında bakıma götürdüm servise daha öncedende yağ almıştım(0 20) ama kabul etmediler. 2022 yıl başından itibaren kabul etmiyorlarmış dışarıdan yağ olayını.
Bugün bayi ile konuştum bakıma fiyat almak için. 0w16 yağı kullanıcıya sunmuyorsunuz bu sebepten kendim temin edip getirmek istiyorum bakımda diye söyledim. Haklısınız bu durumdan bizde çok yorulduk her bakım ransevusunda yağ tartışması yaşıyoruz dedi. İsterseniz getirebilirsiniz istersenizde bizden 5w30 veya 0w20 kullanın sizin seçiminiz diye belirtti telefondaki arkadaş. Şuan kendim için en mantıklısı 0w16 temin edip götürmek. Bakımdan eve dönüncede kendim hava filtresini değiştiririm olur biter
Abi baktığımızda motulun kendi sitesinde 0w20 4litre yağı 700tlLiqumoly kendi sitesinde 0w16 5litre 570 liraEğer liquimolyturkey sitesi sahte bir site değilse iyi fiyat gibi duruyor. Büyük ihitmal temservisten alırım zaten ama 16 viskozite için fiyat farkı yok gibi
2019 ve sonrasi corollalar icin yag filtresi sokme aparati almak istiyorum..Alan,kullanan memnun olan ,online alisveris linki varsa atabilir mi? Sanayide bulurum simdi ama sirf bunun icin de sanayiye girmek istemiyorum. Yag bakimlarini kendim yapmak istiyorum arrtik.