0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
motor kompartımanı temizliğini işçilik kalemine yazmışlar, ben onu daha çok motorun tozunu alma gibi algılamıştım , fiyatına şaşırma nedenim o. onun dışında ekstra enjöktör temizleyici olarak da sarf malzemede bir kalem var. söylediğiniz gibi bir işlem ise yaptırmam büyük ihtimal bunu.
Hayırlı günler arkadaşlar, aracımı 10 bin bakıma uzun yolda olmam sebebiyle 11bin-11,5bin civarı götürsem servisten sorun yaratırlar mı? ilk sıfır aracım, daha önce toyota servisi ile muhattap olmadım, tutumları nasıl olur,benzer durum yaşayan var ise aydınlatırsa sevinirim.
Pazartesi günü aracımı 10.000 bakıma götüreceğim. Araç 1.6 benzin-lpg. Yağı (motul 0-40, 5 lt) kendim aldım, hava filtresinin bu aşamada değişimine gerek yok sanırım? Polen Filtresini yanımda mı götürmeliyim? Daha sonra kendim değiştirebilir miyim? Enjektör temizleyici ve cam suyu istemeyeceğim. Kafama takılan motor iç temizleyici; araştırdığım kadarıyla, motor iç temizleyici yağ değişiminden hemen önce motor yağının içine ekleniyor, araç 15 dk rölantide çalıştıktan sonra eski yağ boşaltılıp yenisi ekleniyor. Doğru mudur? Peki, motor iç temizleyici her 10.000 km'de kullanılması zorunlu mu? Servis fiyatı ne kadar? Dışarıdan kendimiz alıp götürebilir miyiz? Evet ise, marka tavsiyesi alabilir miyim? Toyota servisleri de kendi kafalarına göre takılıyorlar. Kimisi dışarıdan yağ kabul etmiyor, kimi özellik aktivasyonundan (anahtarla cam açma/kapama) ücret istiyor. Kimi polen filtresi yan sanayi takılırsa klima garanti dışı kalır diyor. Toyota'nın bir standardının olması gerekirdi. Servislere bu kadar rahatlık vermek yanlış.
Merhabalar, elimde faturalı 0-40 5 lt motul yağ var. Kullanmak isteyen olursa bana ulaşabilir. Bulunduğum ildeki servis kabul etmediği için, ihtiyacı olan bir arkadaşa verebilirim
Sadece 5w30 ve 0w20 kabul edeceklerini söyledi Mardin Servisi. Tabii servis danışmanı sorumluluğu alırsanız olur dedi, servis müdürü yine de kabul etmedi. Burdan bir arkadaşa verdim yağı.
NATAŞ yağ hariç 850 tl fiyat verdi 10 bin bakım için. İşin kötü yanı ben inceden inceye şüphelenmeye başladım. Kendi yağımı vereceğim ama gerçekten de benim yağımı koyacaklar mı? NATAŞ da cam mekan yok!