Gönderen Konu: E210 Corolla Periyodik Bakım  (Okunma sayısı 113551 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Evet
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '19
  • 3 kere teşekkür etti
Ynt: E210 Corolla Periyodik Bakım
« Yanıtla #180 : Temmuz 12, 2021, 10:49:09 »
motor kompartımanı temizliğini işçilik kalemine yazmışlar, ben onu daha çok motorun tozunu alma gibi algılamıştım :D, fiyatına şaşırma nedenim o. onun dışında ekstra enjöktör temizleyici olarak da sarf malzemede bir kalem var.

söylediğiniz gibi bir işlem ise yaptırmam büyük ihtimal bunu.

Bence siz doğru anlamışsınız.  Yakıt temizleme/katkı yazsa başka ama motor kompartman temizliği tamamen size bağlı olmalı - istemezseniz yaptırmazsınız.  Yakıt katkısı garanti açısından sorun yaratabilir çünkü onu İngiltere'deki servis içeriğine de koymuşlar, 150TL olması lazım o katkı maalesef bizimkilerin uydurması değil - istemeye istemeye ben de aldım, depoyu doldururken kendim ekledim.
Toyota, Suzuki & Lexus meraklısı

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #180 : Temmuz 12, 2021, 10:49:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '20
  • 9 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #181 : Temmuz 12, 2021, 10:59:06 »
Hayırlı günler arkadaşlar, aracımı 10 bin bakıma uzun yolda olmam sebebiyle 11bin-11,5bin civarı götürsem servisten sorun yaratırlar mı?  ilk sıfır aracım,  daha önce toyota servisi ile muhattap olmadım, tutumları nasıl olur,benzer durum yaşayan var ise aydınlatırsa sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 977 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #182 : Temmuz 12, 2021, 11:13:23 »
sıkıntı olmaz
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '15
  • 748 kere teşekkür etti
  • 759 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #183 : Temmuz 12, 2021, 11:37:49 »
Hayırlı günler arkadaşlar, aracımı 10 bin bakıma uzun yolda olmam sebebiyle 11bin-11,5bin civarı götürsem servisten sorun yaratırlar mı?  ilk sıfır aracım,  daha önce toyota servisi ile muhattap olmadım, tutumları nasıl olur,benzer durum yaşayan var ise aydınlatırsa sevinirim.
Yol üzerinde geçiş yaptığınız şehirlerde mutlaka Toyota servisi vardır size tavsiyem bakımı yaptırmanız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 1900
  • 5 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #184 : Temmuz 12, 2021, 14:16:42 »
Hiçbir şey olmaz.
2020 Corolla 1.6 Dream MDS Kar Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2890 kere teşekkür etti
  • 3249 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #185 : Temmuz 12, 2021, 17:56:12 »
Örnek vereyim, bir aracın periyodik bakımı 15 bin km ya da 1 yılda bir yağ ve diğer bakımlar olarak görünürken, bakım aralığı mutlak maksimum 30 bin km ve 2 yıl olarak verilebilmektedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota Corolla 2020 - 1.6 Dream MDS
  • Kilometre: 3500
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #186 : Temmuz 22, 2021, 10:28:40 »
Pazartesi günü aracımı 10.000 bakıma götüreceğim. Araç 1.6 benzin-lpg. Yağı (motul 0-40, 5 lt) kendim aldım, hava filtresinin bu aşamada değişimine gerek yok sanırım? Polen Filtresini yanımda mı götürmeliyim? Daha sonra kendim değiştirebilir miyim? Enjektör temizleyici ve cam suyu istemeyeceğim. Kafama takılan motor iç temizleyici; araştırdığım kadarıyla, motor iç temizleyici yağ değişiminden hemen önce motor yağının içine ekleniyor, araç 15 dk rölantide çalıştıktan sonra eski yağ boşaltılıp yenisi ekleniyor. Doğru mudur? Peki, motor iç temizleyici her 10.000 km'de kullanılması zorunlu mu? Servis fiyatı ne kadar? Dışarıdan kendimiz alıp götürebilir miyiz? Evet ise, marka tavsiyesi alabilir miyim?

Toyota servisleri de kendi kafalarına göre takılıyorlar. Kimisi dışarıdan yağ kabul etmiyor, kimi özellik aktivasyonundan (anahtarla cam açma/kapama) ücret istiyor. Kimi polen filtresi yan sanayi takılırsa klima garanti dışı kalır diyor. Toyota'nın bir standardının olması gerekirdi. Servislere bu kadar rahatlık vermek yanlış.
Toyota Corolla 2020 - 1.6 Dream MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '19
  • 157 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #187 : Temmuz 22, 2021, 11:00:19 »
Malatya Toyota dışarıdan getirilen hiçbir ürünü kabul etmiyor. Bazı ilde ise kabul edenler varmış. Bulunduğunuz yerdeki servisi bir arayıp sorun. Hava fitresi yirmi binde bir değişir. Enjektör temizleyici LPG'li araçlarda sıkıntı çıkartıyor. Çünkü benzin deposuna konulduktan sonra direk depoyu doldurmak gerekiyor. Motor iç temizleyici söylediğiniz gibi yapılıyor. Motor iç temizleyici her on binde zorunlu değil diye biliyorum ama faydası vardır. Mayıs ayında bahsettiğiniz cam suyu ve enjektör temizleyici koydurmadan, diğer ürünler servisten olmak kaydıyla 900 lira civarındaydı. Eğer dışarıdan ürün getiriliyorsa sizin servise, temservis.com'dan iletişime geçerek temin edebilirsiniz. Link aşağıda. İletişim kısmında Whatsapp ile görüşüp size her türlü gerekli ürün gönderiyorlar.

http://www.temservis.com/tr/
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #188 : Temmuz 22, 2021, 11:16:55 »
Teşekkür ederim yanıt için. Diyarbakır'dayım, burdaki servis motor yağını almadan önce aradığımda dışarıdan yağı kabul etti, ama randevu oluşturmak için aradığımda kabul etmediklerini söylediler. Mardin Servisi kabul ediyor şuan. Oraya götüreceğim aracı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Rızkımı veren Hüdadır kula minnet eylemem...
  • Kilometre: 3000
  • Model Yılı: '23
  • 13 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #189 : Temmuz 22, 2021, 11:35:24 »
Pazartesi günü aracımı 10.000 bakıma götüreceğim. Araç 1.6 benzin-lpg. Yağı (motul 0-40, 5 lt) kendim aldım, hava filtresinin bu aşamada değişimine gerek yok sanırım? Polen Filtresini yanımda mı götürmeliyim? Daha sonra kendim değiştirebilir miyim? Enjektör temizleyici ve cam suyu istemeyeceğim. Kafama takılan motor iç temizleyici; araştırdığım kadarıyla, motor iç temizleyici yağ değişiminden hemen önce motor yağının içine ekleniyor, araç 15 dk rölantide çalıştıktan sonra eski yağ boşaltılıp yenisi ekleniyor. Doğru mudur? Peki, motor iç temizleyici her 10.000 km'de kullanılması zorunlu mu? Servis fiyatı ne kadar? Dışarıdan kendimiz alıp götürebilir miyiz? Evet ise, marka tavsiyesi alabilir miyim?

Toyota servisleri de kendi kafalarına göre takılıyorlar. Kimisi dışarıdan yağ kabul etmiyor, kimi özellik aktivasyonundan (anahtarla cam açma/kapama) ücret istiyor. Kimi polen filtresi yan sanayi takılırsa klima garanti dışı kalır diyor. Toyota'nın bir standardının olması gerekirdi. Servislere bu kadar rahatlık vermek yanlış.
Aracımın Motor iç temizliği serviste 30 binde yapıldığı söylendi her 10 binde yapılması gereksiz ve zararlı olabilir
2023 hibrit corolla flame x pack....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #190 : Temmuz 22, 2021, 11:54:43 »
Bana da her 10 binde yaptırmak biraz gereksiz gibi geldi. Yakıtı daima opetten alıyorum, motorun bu kadar kısa sürede kirlenmesi, fazla tortu biriktirmesi pek mümkün değil gibi. Dediğiniz gibi ben de 2/3 yılda bir yaptırmayı planlıyorum. Teşekkür ederim cevap için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2280 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #191 : Temmuz 22, 2021, 15:07:02 »

Hava filtresini her bakımda değiştirmeniz motor sağlığı ve yakıt yönünden faydanıza olur,polen ve hava filtresini js ashakashi olarak alıp kendinizde değiştirebilirsiniz,servisler hava filtresi için 40 bin km öneriyor ama o kadar süre çok.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #192 : Temmuz 26, 2021, 16:01:49 »
Merhabalar, elimde faturalı 0-40 5 lt motul yağ var. Kullanmak isteyen olursa bana ulaşabilir. Bulunduğum ildeki servis kabul etmediği için, ihtiyacı olan bir arkadaşa verebilirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '15
  • 748 kere teşekkür etti
  • 759 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #193 : Temmuz 26, 2021, 20:07:15 »
Merhabalar, elimde faturalı 0-40 5 lt motul yağ var. Kullanmak isteyen olursa bana ulaşabilir. Bulunduğum ildeki servis kabul etmediği için, ihtiyacı olan bir arkadaşa verebilirim

Kabul etmemesinin sebebi nedir ne zaman satın aldınız nereden satın aldınız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #194 : Temmuz 26, 2021, 22:07:34 »
Sadece 5w30 ve 0w20 kabul edeceklerini söyledi Mardin Servisi. Tabii servis danışmanı sorumluluğu alırsanız olur dedi, servis müdürü yine de kabul etmedi. Burdan bir arkadaşa verdim yağı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2280 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #195 : Temmuz 27, 2021, 22:35:42 »
Sadece 5w30 ve 0w20 kabul edeceklerini söyledi Mardin Servisi. Tabii servis danışmanı sorumluluğu alırsanız olur dedi, servis müdürü yine de kabul etmedi. Burdan bir arkadaşa verdim yağı.
Servis müdürünün gerekçesi neymişki?
 Zaten iş emrine not düşülüyor,"müşteri tercihi " diye yazılıyor,Fiat seevisleri dahi şuanda LPG uyguladıkları araçların standart fabrika dolum yağını lpg'ye uygun yağ ile değiştiriyorlar,ama Toyota hâlâ bildiğinden şaşmıyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #196 : Temmuz 28, 2021, 07:29:03 »
Israrla işin teknik kısmına girmeyelim diyordu. (Yani içten içe benim haklı olduğumu, kullanmak istediğim yağın çok daha iyi olduğunu biliyordu.) Toyota servisleri arasında bir standartlaşma olmalı, kimi yağ tercihini müşteriye bırakıyor, kimi bırakmıyor. Kimi bazı işlerden ücret talep etmezken, kimi fahiş ücretler istiyor. Yapılan iş her yerde aynı, servisler o kadar kendi kafalarına göre hareket ediyorlar ki...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 53350
  • Model Yılı: '16
  • 208 kere teşekkür etti
  • 1263 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #197 : Temmuz 28, 2021, 12:23:23 »
Aslında şu anlatılanlara bakınca Toyota Türkiye'nin olaya el atması ve tüm ülkedeki resmi servislerde aynı yaklaşımın olması lazım,ya hiç bir şekilde dışarıdan yağ yedek parça kabul etmeyecekler,ya da müşterinin getirdiğini iş emrine yazıp kabul edecekler,şu vizkoziteyi kabul ederim,şunu etmiyorum gibi bir karmaşaya gerek yok,herhalde genel müdürlüğün böylesine ciddi bir forumu izleyip yorumları değerlendirmediğini düşünüyorum.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #198 : Ağustos 03, 2021, 22:13:01 »
NATAŞ yağ hariç 850 tl fiyat verdi 10 bin bakım için.  İşin kötü yanı ben inceden inceye şüphelenmeye başladım. Kendi yağımı vereceğim ama gerçekten de benim yağımı koyacaklar mı? NATAŞ da cam mekan yok!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 11000
  • 316 kere teşekkür etti
  • 118 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #199 : Ağustos 04, 2021, 09:02:30 »
NATAŞ yağ hariç 850 tl fiyat verdi 10 bin bakım için.  İşin kötü yanı ben inceden inceye şüphelenmeye başladım. Kendi yağımı vereceğim ama gerçekten de benim yağımı koyacaklar mı? NATAŞ da cam mekan yok!

Benzer bir durumu aracımın 10.000 km bakımını yaptırdığım Toyota Altan Balıkesirde yaşadım. Önceden irtibat kurarak motor yağını kendim getireceğimi söyledim. İstanbulTem motorlu araçlar dan satın aldığım Ligiou moly 0-20 yağı kendilerine araçla birlikte teslim ettim. Araca yapılan bakımı müşteri kabul alanından görmek mümkün değil di. Bakım sonrası teşekkür ederek ayrıldım. Eve gelince sinyal koluna takılan yağ kartına baktım,ne göreyim motor yağı bölümünde sadece 5-30 yazıyor ve yağ markasıda yok. Hemen telefonla Altanları aradım, müşteri temsilcisi bir yanlışlık olmuştur, ben teknisyene ulaşır sizi ararım dedi ancak iki gün beklememe rağmen arayan olmadı. Daha sonra Altanlardan bir görevli bakım için ziyaretim sonucu kendilerinden memnun olup olmadığımı başkalarına tavsiye edip etmeyeceğimi sorunca yaşadığım olumsuzluğu söyleyip halen telefon ile dönüp bir özür beyanı duymadığımı söyledim. Bunun üzerine servis müdürü, formen ve müşteri temsilcisi arayıp özür dilediler. Açıklamaları ise şöyle, servisisimizde sürekli olarak 5-30 yağ kullanıldığından bakımı yapan teknisyen hiç düşünmeden yağ kartınada 5-30 yazmıştır dediler,. Ancak bu söylemleri içimdeki kuşkuyu gidermeye yetmedi.