0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Benim araç lpg li 0w-20 kullanıyorum eneos premium. Eksiltme yok.
Bu konuda ufuk abi fazlasıyla açıklama yapmıştı abi, belirli kmlere kadar kullanılabilir doğru fakat devirli kullanım ve daha iyi koruma için W40 ön plana çıkıyor.
0w-40 kullanacağım, orası kesin artık. Teşekkür ederim ilgili yanıtlarınız için. Motul mu, Mobil 1 mi tercih etmeliyim sizce? Çok bariz bir fark var mı aralarında? Araç 4.2 litre yağ alıyor bildiğim kadarıyla, 4 litre yeterli gelir mi? 5 litrelik olanlardan mı alıp gitmeliyim servise?
Merhaba arkadaşlar yetkili servis dışardan motor yağını alsam kabul eder mi? Bir de motor yağını tercih ederken tavsiyeniz ne olur? Forumda genel olarak Eneos motul marka öne çıkıyor gibi .Eneos ilk defa duydum.Bir de akakashi ve nibk markaları yetkili serviste de kullanılıyor mu?
Bugün 1000 km bakımı için servise gittim.Arabam 2020 model Corolla 1.6 benzinli tüp yok.Bu motor yağını bende sordum. Bakımda hangisi konuluyor dedim. 5w 30 dedi .Kitapçıkta 0w 20 konulması gerektiğini söyledim hatta gösterdim.Fabrika çıkışlı içinde 5w30 olduğunu falan söyledi.Yine kitapciktan gösteriyorum.Fabrika çıkışlı 0w20 konuluyor diyorum.Kafa karistiriyorlar diyor.Disardan ben yağ getirebilir miyim diye sordum.Kabul ediyorlar ama bir sorun çıkarsa sorumluluk almayız diyorlar.Ben 0w 20 koymayı düşünüyorum.Bu konuyla ilgili forumu okudum.Daha çok Eneos,liqui moly,motul markaları öne çıkıyor gibi.Bunlardan birini düşünüyorum bakalım.
0w20 yağ koymanız çok isabetli olur hala inatla kitapta yazanı inkar ediyorlar ya pes artık!
Merhaba arkadaşlar arabam 2020 benzinli Corolla tüp yok.0w20 yağ araştırıyorum.Liqui Moly special tec AA 0w20 kutusunda Api Sn Plus +RC ILSAC GF-5,Motul 8100 Eco lite 0w20 kutusunda API SP-RC ILSAC GF-6A yazıyor.Kitapcikta API ve ILSAC yazıyor baska birşey yazmıyor.Bu onaylardan hangisi benzinli corollalar için ya da ikiside olur mu?