0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Eski 1.6 atmosferik motorlar bile 150nm tork verebilirken bizim 2zr motor daha büyük çap, daha büyük strok, daha uzun biyel koluna rağmen neden 142nm tork verebiliyor? Sebebi sadece az yakıtla çalışması mı?
Yani az yakıt az torkBu arada motorun bazen sebepsiz yere stop etmemesi, jeneratör tarafından döndürülmesi ve gereksiz enerji harcanması olayında başka bir şey aklıma geldi. Bu olay genelde nispeten soğuk motorda çok düşük devirde kullanıldığında oluyor. Acaba karbon kirlenmesine karşın motorun bir önlemi mi diye düşünüyorum
böyle durumlarda atıyorum süzülme yapacağım ama EV'ye geçmiyorsa önce B'ye alıyorum 2 3 saniye sonra D'ye alıyorum o zaman geçiyor EV'ye. ama çok sinir bozucu bir durum.
Aracı çalıştırdığımızda S1a-b gibi evreleri geçtikten sonra mı motor devir çeviriyor ? Dün başıma şöyle bir olay geldi. Bayır yukarı çıktım. Stop ettim. Yarım saat sonra aracı çalıştırdım ama ice yi çalıştırmadım. Yine bayır çıkmam gerektiğinden eco bölgesini dolduracak kadar gaza bastım. Fakat fazla basmadım, yani pwr bölümüne geçmedim. Fakat ice çalışır çalışmaz hemen devir aldı. Normalde ice yi bekletip bir süre bataryadan gitmeye çalışırdı. S1 a yı ve b yi geçip S3 gibi bir faza geçtiğini sandım. Acaba biz bu motoru yeterince ısıtamadığımızdan mı bütün prosedür baştan başlıyor ? İce ısındıktan sonra daha az ses çıkartıyor. Vuruntusu ortadan kalkıyor. Diğer sorun ise klima kullanımında farklı bir durum ortaya çıktığı için aklıma geldi. Havalandırma sıcağa ayarlı iken, yani içten yanmalı motorun çalışarak ısınması gerekiyorken normal çalışma stili farklı oluyor. İçten yanmalı motor devir çevirmeden elektrik üretiyor. Normal EV kullanılabilirken kabini ısıtmak için fazladan ısıya ihtiyacı yoksa ice devir çevirmeden çalışıyor. Garip enteresan bir ayar.. Peki buradan bir bug çıkartabilir miyiz ? Ben bu modun sürekli devrede kalmasını istiyorum. Ben gaza tama yakın basmadan ice devir çevirmeye başlamasın mesela ?
Obd2 kullanan arkadaşlar, sıcaklık sensörlerinden 2. si hep daha yüksek oluyor. Bu kadar fark normal mi, sizde de böyle mi?@Tansu Kalafatoğlu (51740)
Bu kadar fark olmuyor. Genelde aynı veya en fazla 1-2 derece fark oluyor. Uygulamada hata olabilir
1 2 gün çalıştırılmamış araçta deneyin, fark hala varsa, sensörlerin kalibrasyon sorunu olabilir, fark yoksa, soğuk havalar nedeniyle, pil bloğunun ortası daha sıcak, yanlara yakın yerler daha soğuk olabilir.
Arkadaşlar merhaba;Orjinal ekranda, küçük grafikte iken ice ve bataryanın aynı anda tekere güç verdiğini görüyorum. Batarya bitmiyor, ice devirli çalışmıyor fakat bayır çıkarken idare edecek kadar güç veriyor. Peki bu modda araç ne kadar verimlidir ?
Eğer piller 6-7 diş doluysa bu normal zaten. Eğer piller daha düşükse ve hem ice hem motor tekere güç veriyorsa gaza çok bastınız demektir. Ama genelde rampa çıkarken piller %60 civarı sabitleniyor. O sırada sizin dediğiniz gibi hem ice hem motor tekere güç veriyor gibi gözüküyor ama bu çok sınır bir değer hocam. O sırada ters moda girmiştir araba. En verimli motor çalışmalarından biri oluyor. //www.youtube.com/watch?v=mmyfj6QOy00