0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu aslında pil sıcaklığını gecikmeli ölçmekten kaynaklanıyor. Pillerin sıcaklık sensörü dışarıdan pillere dokunuyor ancak esas önemli olan pillerin iç sıcaklığı. Çünkü yüzde değeri voltaj,akım ve sıckalık içeren formülle bulunuyor, sıcaklık değeri gecikmeli gelince de hesap doğru olmayabiliyor. Bende de benzer duurm var. %46 altına aniden düşüş çok oluyor. Hatta şarj ettiği halde yüzde düştüğünü görüyorum.
Sedat hocam, Bir araç, 5km’lik sabit eğimli rampa tırmanacak. Bunu 40km veya 80km hızla yapacak. Pil içindeki kayıplar, rüzgar ve tekerlek sürtünmesi kayıplaro, motor verimi kayıpları hariç, iki durumda harcanan enerji farkı ne kadar olur? Aslında yapılan iş enerji değişimine eşit. Sonuç olarak iki durumda da fark mgh olarak kalıyor ama rampa tırmanırken geriye doğru yerçekimi kuvveti var. Bu kuvvet harici etkileyen başka kuvvet var mı bilmiyorum
Sürtünme kayıpları, verim kayıpları hariç, ilk ve son hızlar aynı ise, her iki durumda da aynı enerji kaybı olur. Haklısınız sadece mg kuvvetine karşı h yüksekliği boyunca mgh işi yapılmış olur.
Yani kayıplar haricinde elektrikli bir arabanın 80 veya 40km hızla çıkmak arasında harcanan enerji anlamında fark yok değil mi hocam?
Tesla ile rekor kırdığını belirten bir arkadaşımız video paylaşmış. 40 civarı hızla rampa çıkıyor. 1/2mv2 falan demiş. Hızımı iki katına çıkarırsam 4 kat enerji harcarım falan demiş. Ben mi yanlışım acaba diye kendimi sorguladım resmen. bahsi geçen kayıplardan dolayı değil dört kat, 2 kat bile fark olacağını sanmıyorum
Arabayı zorlamadan, sürekli hızlanmadan 3-4 bin motor devriyle sürmenin bir yolu yok galiba
Nasıl yani devir çevirmesini mi istiyorsunuz ?
0w8 iyidir Otopark rampasından 5km hızla çıktım. 5-5,5kw anlık tüketim oluyor1 km hızla çıktım. 3 kw anlık tüketim oluyor