Gönderen Konu: 2019 Toyota Corolla Hybrid  (Okunma sayısı 123649 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '19
  • 14 kere teşekkür etti
  • 88 kere teşekkür edildi
Ynt: 2019 Toyota Corolla Hybrid
« Yanıtla #1360 : Ağustos 26, 2023, 19:17:01 »
of ki ne of.. burası Türkiye...  5-30 koymaları muhtemel. tansu bey bence kendiniz hemen değiştirin. ben 0-16 liqui moly kullanıyorum. şu sıcak havalarda BSFC mavilerde hatta grilerde, nadiren sarı... kırmızı hiç görmüyorum diyebilirim. bir de fazla yağ da koymamak gerekiyor. alt sınıra yakın, ama alt sınırın hemen üstünde tutup, düzenli kontrol en verimlisi...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1360 : Ağustos 26, 2023, 19:17:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 173 kere teşekkür etti
  • 195 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1361 : Ağustos 26, 2023, 21:04:57 »
of ki ne of.. burası Türkiye...  5-30 koymaları muhtemel. tansu bey bence kendiniz hemen değiştirin. ben 0-16 liqui moly kullanıyorum. şu sıcak havalarda BSFC mavilerde hatta grilerde, nadiren sarı... kırmızı hiç görmüyorum diyebilirim. bir de fazla yağ da koymamak gerekiyor. alt sınıra yakın, ama alt sınırın hemen üstünde tutup, düzenli kontrol en verimlisi...

Egemot’tan mı alıyorsunuz hocam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1362 : Ağustos 26, 2023, 21:36:31 »
Liqui Moly Ankara bölge temsilcisi Akyol'dan aldım. İvedik organize sanayi'de. ben elden aldım ama kargo ile gönderirler tahminim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2285 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1363 : Ağustos 26, 2023, 21:49:39 »
Bar oto daha güvenli bende Hatay distribütöründen alıyorum Ankara distribütörü akyol ticaret
https://maps.app.goo.gl/yFNoWWPGuB8dwx196

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 26, 2023, 22:05:26
İstanbul'da Maslak sanayide YUKE lastik var ismi Sinan Hatay'dan Volkan beyin selamı var derseniz yardımcı olur,buradaki Distribütör Arkadaştan aldım sizin için.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1364 : Ağustos 27, 2023, 02:48:48 »
Liquimoly.com.tr adresine göre onlineyedekparça diye avrupa yakası temsilcileri varmış. Bana da çok yakın aynı mahalledeyiz. Oradan alayım bari.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1365 : Ağustos 27, 2023, 15:21:50 »
İnternet sitelerinde öneriliyorsa sıkıntı yok,bahsettiğiniz siteden bir kaç defa parça baktım malesef dedikleri gibi orjınal değildi,gittiğinizde yetki belgesi sorun kontrol edin bence.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1366 : Ağustos 27, 2023, 15:41:07 »
İnternet sitelerinde öneriliyorsa sıkıntı yok,bahsettiğiniz siteden bir kaç defa parça baktım malesef dedikleri gibi orjınal değildi,gittiğinizde yetki belgesi sorun kontrol edin bence.

Orijinal değilse yağ da orijinal olmayabilir. Sizin belirttiğiniz www.liquimoly.com.tr’de online yedek parça satıcısı yetkili satıcı olarak belirtilmiş. O zaman bar oto da sahte satıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1367 : Ağustos 28, 2023, 00:58:01 »
Orijinal değilse yağ da orijinal olmayabilir. Sizin belirttiğiniz www.liquimoly.com.tr’de online yedek parça satıcısı yetkili satıcı olarak belirtilmiş. O zaman bar oto da sahte satıyor
Bar oto ve egemot Distribütör,satıcı değil, Distribütör ler sıcak satış yapan yerlere tedarik yaparlar bayilik verirler,o yüzden yetki belgesini sorun dedim,benim baktığım parçalar yağ kalemi değildi,önceki aracım Corona için motor kulağı vs parçalar bakmıştım ilan başlığında orjınal yazıyor ama ilan açıklamasında muadil veya taivan malı yazıyordu,zaten gerekli parçaları tem servis ile tanıştıktan sonra oradan almıştım,yada acil lazım olanları yetkili servisten alıyordum.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1368 : Ağustos 28, 2023, 07:56:13 »
Bar oto ve egemot Distribütör,satıcı değil, Distribütör ler sıcak satış yapan yerlere tedarik yaparlar bayilik verirler,o yüzden yetki belgesini sorun dedim,benim baktığım parçalar yağ kalemi değildi,önceki aracım Corona için motor kulağı vs parçalar bakmıştım ilan başlığında orjınal yazıyor ama ilan açıklamasında muadil veya taivan malı yazıyordu,zaten gerekli parçaları tem servis ile tanıştıktan sonra oradan almıştım,yada acil lazım olanları yetkili servisten alıyordum.

onlineyedekparça firmasını bar oto’nun internet sitesinden buldum. Bayiler sekmesinde yazıyor. Neyini sorayım anlamadım yetkili anlamında

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1369 : Eylül 01, 2023, 23:19:18 »
Belki biliyorsunuzdur sürekli hybrid assitant bağlı kullanıyorum ve gözlem yapıyorum. Dün yolda giderken fark ettim ki BSFC değerim oldukça iyi ve yaklaşık 3 dakika boyunca(3 km sürmüşümdür) hep gri alanda kaldı.
Bilmeyenler için hatırlatayım.
Hybrid assistant: hibrid araçlarda kullanılan, anlık verileri görmemizi sağlayan android uygulaması
BSFC: motor verimini gösteren bir değer. Ne kadar düşük o kadar iyi. Bu değer renk kodlarıyla da gösteriliyor. Eğer bu değer 220'nin altına düşerse ki çok iyi demek oluyor, gri ye dönüyor. Bu yaklaşık %40 verimlilik demek. verimlilik = 1 / (BSFC x 0.012068709) formülüyle hasaplanabilir.

Daha sonrasında hybrid assistant veri tabanına ulaşıp o 3 dakikalık süreci buldum. verileri çekip aşağıdaki grafiği elde ettim.
Grafikte görüldüğü gibi, turuncu değer devir, sol tarftaki değerlerle gösteriliyor. diğer değerler sağ sütunda gösteriliyor.

Grafiği ICE devreye girmeden hemen önce başlatıp, ICE devreden çıktıktan sonra bitirdim. ilk başta devir olarak 1700 civarına kadar çıktım ve motor 90 derecelere çıkmamış olmasına rağmen verim değeri %44 civarına kadar ulaştı ( BSFC= 187 ) Tabi bu anlık hesaplama hatası olabilir ama grafikten de görüleceği üzere bu belli bir süre devam etti. Sonrasında verim %40 civarına düştü ben ise ayağımı biraz pedaldan çekip devir düşürmeye devam ettim ve 1200 devir civarına geldiğimde, sabit devirde gidecek şekilde pedala basmaya devam etttim. Araç yaklaşık 2 dakika boyunca sabit 1200 devir civarında devam etti ve verim ise %40 ta sürekli olarak kalabildi.

Biraz da koşullardan bahsedeyim. Çok hafif yokuş yukarı, 70 km/h ile 80 km/h civarında bir sürüş ve yer Ankara  Yani rakım yaklaşık 900 metre. Yağ ise kasım ayında koyduğum  10.000 km yi doldurmuş Liquly Moly 0w16.

Sonuçta motoru %40 verimde sürekli olarak çalıştırmayı başardım. Hem de atmosferik bir basınça ve çok da yük altına sokmadan.
En verimli sürüş için önerim, yağ mutlaka ince olsun. motor 90 dereceye kadar ısınmasına gerek yok ama sıcak olmalı. Devir olarak da 1200 1500 bandı oldukça verimli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1370 : Eylül 01, 2023, 23:38:41 »
onlineyedekparça firmasını bar oto’nun internet sitesinden buldum. Bayiler sekmesinde yazıyor. Neyini sorayım anlamadım yetkili anlamında
Distribütör tarafından verilen yetki belgesinden bahsediyorum bu satıcı liqui moly ürünlerini satabilir gibisinden veya onu anlatan tarzda belge verilir eğer yetkili bayi ise bu belgesi olur yoksa olmaz.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 01, 2023, 23:52:57
@Sedat CANLI (50858) hocam Ankara trafiği için çok güzel değerler yakalamışsınız,tabiki yağ bütün araçlarda çok büyük önem arz ediyor,bende 3 gün önce bakım yaptım bu sefer kendim değiştirdim herşeyi arkadaşın dükkanda lifte aldım aracı malzemeleri kendim temin ettim her konuda bariz fark etti ve yakıtım gözle görülür şekilde fark etti,artık yolları çukuruna kadar ezberlemişim o derece biliyorum ve aracın önceki tepkilerini de çok iyi biliyorum çıktığım rampada her zaman aşırı kesilen ve vites düşürmem gereken yerde 110 sabit hızı hiç düşürmeden ramoayı bitirdi ki ben bile hayret ettim,anlık yakıt 9.9 dan yukarı o rampada hiç çıkmadı eve gelip stop etmeden baktığımda yol bilgisayarı trip B son seyehat ortalama tüketim 7.2 ortalama hız 57 km son seyehat toplam km 51 km yazıyordu ve bu yolda klima açık 5 km'si şehir içi son 1 km'si yoğun sıkışık trafikte rampa yukarı 1.viteste geçti,yani gidiş geliş 130 TL gibi rakam elde etmiş oldum bakım öncesine göre çok çok fark etti, tabi bakım malzemelerini özellikle hava filtresini çok aradım kaliteli ürün bulabilmek için.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1371 : Eylül 02, 2023, 01:52:25 »
Distribütör tarafından verilen yetki belgesinden bahsediyorum bu satıcı liqui moly ürünlerini satabilir gibisinden veya onu anlatan tarzda belge verilir eğer yetkili bayi ise bu belgesi olur yoksa olmaz.

Distribütör firmanın kendi internet sitesinde bayilerimiz diye belirttiği firmaya belge mi sorayım?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 557 kere teşekkür etti
  • 296 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1372 : Eylül 07, 2023, 11:03:13 »
Yağ seçicilerinde aklıma takılan bir şey var ,bende bazen bakıyorum aracıma hangi yağı tavsiye ediyor ancak 0 km araç ile 200.000 km deki araç aynı yağı öneriyor .merak ettim km sorup da tavsiye veren bu tarz yağ seçici uygulama varmıdır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1373 : Eylül 07, 2023, 20:16:07 »
Yağ seçicilerinde aklıma takılan bir şey var ,bende bazen bakıyorum aracıma hangi yağı tavsiye ediyor ancak 0 km araç ile 200.000 km deki araç aynı yağı öneriyor .merak ettim km sorup da tavsiye veren bu tarz yağ seçici uygulama varmıdır?

O kadar detaya gerek yok. Yağ seçici arabanın nasıl kullanıldığını bilemez. Seri devirli kullananlar için aşınmalar daha fazla olur

Bu arada ben de 0w-16’ya geçtim. Gözle görülür fark olarak daha kolay start stop yapması ve sessizliği olduğu. Keşke sürekli kullandığım güzergahta hybrid assistant açsaydım. Sadece yağı değişeceğim gün 0w20 ile kayıt yapmıştım. O güzergaha ancak birkaç ay sonra tekrar gideceğim. Aynı şartlarda sürüp karşılaştırma grafiği eklerim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '21
  • 41 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1374 : Eylül 08, 2023, 21:00:26 »
O kadar detaya gerek yok. Yağ seçici arabanın nasıl kullanıldığını bilemez. Seri devirli kullananlar için aşınmalar daha fazla olur

Bu arada ben de 0w-16’ya geçtim. Gözle görülür fark olarak daha kolay start stop yapması ve sessizliği olduğu. Keşke sürekli kullandığım güzergahta hybrid assistant açsaydım. Sadece yağı değişeceğim gün 0w20 ile kayıt yapmıştım. O güzergaha ancak birkaç ay sonra tekrar gideceğim. Aynı şartlarda sürüp karşılaştırma grafiği eklerim

öncekiler yağı 5 30 mu koymuş hocam öyle bir konu geçmişti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1375 : Eylül 08, 2023, 21:53:17 »
öncekiler yağı 5 30 mu koymuş hocam öyle bir konu geçmişti

İlk 3 bakımda 0w20 koyuldu. 4.bakımda da 0w20 koyuldu ama arabanın gürültüsü ve motor veriminin çok kötü olmasından dolayı acaba 5-30 mu koydular diye düşündüm. Çünkü servis hangi yağı koyalım diye sormadı. Ben farkedince 0-20 olarak değiştirdim. Servisteki elemanlar 5-30 koymaya alışmışsa bir ihtimal yanlış yağ koyuldu. Ayrıca 0-20 olarak kullandıkları yağ mobil 3000 serisi. Üçüncü sınıf bir yağ.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1376 : Eylül 11, 2023, 09:10:03 »
Piller %55 üstünde 5-10dk kalınca, daha sonradan %45 altına indiği an hızlıca boşalma durumları sizde ne sıklıkla oluyor arkadaşlar?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 247 kere teşekkür etti
  • 690 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1377 : Eylül 11, 2023, 11:05:08 »
Piller %55 üstünde 5-10dk kalınca, daha sonradan %45 altına indiği an hızlıca boşalma durumları sizde ne sıklıkla oluyor arkadaşlar?

Hergün ?  Bataryanın ne kadar dolu olduğu belli bir düzeltmeden sonra belli oluyor. Düzeltmeyi beklerken ice stop etmiyor. Son durumda batarya dolu ise stop oluyor. Değilse şarja başlıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 173 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1378 : Eylül 11, 2023, 11:10:57 »
Hergün ?  Bataryanın ne kadar dolu olduğu belli bir düzeltmeden sonra belli oluyor. Düzeltmeyi beklerken ice stop etmiyor. Son durumda batarya dolu ise stop oluyor. Değilse şarja başlıyor.

Çok sinir bozucu. Bazen bu anlarda trafikte kalıyorum. Pil %45 altına indiği an %37’ye kadar uçurumdan düşer gibi iniyor. Ondan sonra %47’ye gelmesi zaman alıyor.

Pilin bu kadar dengesiz çalışması normal değil bende. Ucuz etin yahnisi durumu var sanki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1379 : Eylül 11, 2023, 13:42:04 »
Çok sinir bozucu. Bazen bu anlarda trafikte kalıyorum. Pil %45 altına indiği an %37’ye kadar uçurumdan düşer gibi iniyor. Ondan sonra %47’ye gelmesi zaman alıyor.

Pilin bu kadar dengesiz çalışması normal değil bende. Ucuz etin yahnisi durumu var sanki.

Bu aslında pil sıcaklığını gecikmeli ölçmekten kaynaklanıyor. Pillerin sıcaklık sensörü dışarıdan pillere dokunuyor ancak esas önemli olan pillerin iç sıcaklığı. Çünkü yüzde değeri voltaj,akım ve sıckalık içeren formülle bulunuyor, sıcaklık değeri gecikmeli gelince de hesap doğru olmayabiliyor. Bende de benzer duurm var. %46 altına aniden düşüş çok oluyor. Hatta şarj ettiği halde yüzde düştüğünü görüyorum.