0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İlginçtir, 2 gün önce ben de bataryalardan istediğim verimi alamadım. Bir defa bayır çıktım ve ısındılar. Fakat sonra saatlerce beklemesine rağmen sanki bataryalar sıcakmış gibi ice stop etmedi. Klima ile içeriyi buz gibi yaptım ama nafile. Ertesi gün hemen hemen normale dönmüştü. Beni de düşündürdü. Muhtemelen artık istediğimiz kadar akım çekemiyoruz. Çünkü tam performans da düştü. Fakat sürüşe devam edecek kadar hala enerji saklayabiliyorlar. Bu da toyotanın aşırı tutumlu batarya kullanımı sayesinde mümkün oluyor. Batarya ölüyor.
Bizim araçlarda her bir pil modülü ayrı ayrı monitör edilmiyor prius larda ise 28 modülün voltajı ayrı ayrı ölçülüp sorunlu modül tespit edilip değiştirilebiliyor. Servis bu nedenle pilin performansını doğru ölçemiyor, sadece aeıza kodu veeio vermediğine bakıyor. Dr prius yazılımı acaba neye bakıp bu sonuca vardı merak ettim. Doldur boşalt mı yaptı? Umarım zamanı gelince başımıza bela olmaz bu eksik donanım.
Ölçüm gayet mantıklı geldi bana. Bizim piller 6.5 Ah değerinde. Yani 6.5 A akımı 1 saat verebilir %100'den %0 a. 10 dakika akım vermesi 0.17 saat boyunca akım vermesi demek, yani 10 dakikada %17 şarj düşmesi lazım full kapasite bir bataryada. Batarya %66 da olduğu için 10 dakikada %17 değil %25 şarj düşmesi demek. %65 te başladıysa %40 'a kadar tam %25 şarj yemiş test, değerler bence tutarlı.
Mobil 3000 ile motor verimliliği yerlerde. Başka sebep göremiyorum. Hava filtresini değişmiştim bakımda. Umarım bu verimsizlik motor koruması olarak işliyordur
Lastik havaları ile enjektör temizleyicisi buna sebep olabilir mi ?
Onlar değişmedi koydurmadım. Zaten lastik basıncıyla motor verimi farklıYa mobil 3000 kötü ya da serviste şöyle bir şey yaşandı. Ben görmesem servis otomatik 5-30 koyacaktı. Demekki 5-30 koymaya alışkınlar. Ben 0-20 dedim. Servis formunda 0-20 yazdılar. Ama Onlar 5-30 koydular.